Huidverzorging Reviews

Review: Clarins Eye Contour Gel

Sinds een tijdje ben ik groot fan van het merk Clarins en ik ben een flink aantal producten aan het uitproberen. Eerder schreef ik een review over de Pure Melt Cleansing Gel, een hele fijne make-upremover. Vandaag is het de beurt aan de Eye Contour Gel, ook wel de Gel Contour de Yeux genoemd!

De Eye Contour Gel is een oogcrème op gel-basis. Volgens Clarins helpt deze gel tegen wallen en donkere kringen, maar zou ook vochtinbrengend en verfrissend werken. Eerlijk gezegd heb ik eigenlijk nooit last van wallen, maar ik merk dat ik de laatste tijd weleens wat donkere kringen heb. Omdat ik soms slecht slaap word ik ook af en toe wakker met dikke vermoeide ogen, dus deze crème leek mij erg geschikt.

Deze oogcrème is niet echt een crème toe noemen, want de Eye Contour Gel is, zoals de naam al doet vermoeden, een echte gel. De gel laat zich makkelijk uitsmeren en trekt snel in. Zoals Clarins belooft werkt de Eye Contour Gel heerlijk verkoelend en verzachtend, maar om eerlijk te zijn vind ik ‘m niet hydraterend genoeg. Ik heb namelijk behoorlijk last van droogtelijntjes onder mijn ogen, en ik heb niet het idee dat deze crème daar echt wat aan doet. Gelukkig is dat snel opgelost door er een extra oogcrème overheen aan te brengen, maar dat zou natuurlijk niet nodig moeten zijn.

Dit is een fijne oog-gel wanneer je last hebt van dikke vermoeide ogen (tip: bewaar ‘m in de koelkast zodat hij extra verkoelend werkt!), maar voor mijn ietwat droge huid is dit product niet voldoende. Voor een tube van 20ml betaal je €29,95 en dat vind ik om eerlijk te zijn een beetje te duur voor wat dit product doet. Op zich ben ik niet teleurgesteld, want het is immers een gel en geen crème (crèmes zijn over het algemeen een stuk meer vochtinbrengend dan gels). Ik gebruik ‘m dan ook vooral op dagen dat ik vermoeide ogen heb en breng er vervolgens een extra hydraterende oogcrème overheen aan. Op die manier werkt de Eye Contour Gel voor mij goed en ben ik tevreden, maar ik denk niet dat ik hem opnieuw ga kopen.

De Clarins Eye Contour Gel kost €29,95. Clarins is verkrijgbaar bij luxe parfurmeriën als Douglas en Ici Paris XL, en is ook te koop bij Belissima, de officiële Nederlandse Clarins Webshop.

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

  1. Klinkt erg goed! Alleen ik denk dat ik het niet nodig heb, haha!

  2. Jammer dat ie niet zo hydraterend is, maar ik heb een niet droge huid, dus ik denk dat ie voldoende hydraterend is voor mij 🙂

  3. Ben het helemaal met je eens! Alleen dat van in de koelkast leggen… dan kan een ijsklontje daar ook tegen helpen 😛 Ik heb deze gel ook gehad en vond hem totaal niet werken… op een gegeven moment gebruikte ik hem helemaal niet en toen ging het de prullenbak in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.