Huidverzorging Reviews

Review: Dove Purely Pampering Pistache & Meiklokjes/Magnolia

Het is alweer een tijde geleden dat de Dove Purely Pampering-serie werd uitgebreid met de geur Pistache & Meiklokjes. Toentertijd was deze geur alleen in een douchecrème verkrijgbaar, maar onlangs werd de serie uitgebreid met een Nourishing Bodylotion in de geur Pistache & Magnolia. Ik heb beide producten eindelijk eens uitgeprobeerd!

Ik moet eerlijk zeggen dat ik nauwelijks producten van Dove gebruik. Ik weet niet waardoor dat komt, misschien om dat ik ze wat te basic vind? Dit was dus een leuk excuus om er eindelijk mee in de weer te gaan. En ik kan vast verklappen: ik ben enthousiast!

Laat ik het als eerste even over de Purely Pampering Voedende Douchecrème Pistache & Meiklokjes hebben. Deze vind ik echt heel erg lekker! Ik wist niet zo goed wat ik van de geur moest verwachten, maar het is een volle, zachte en warme geur. Je ruikt de zoetige pistache er wel duidelijk in terug en er is een goede balans met de bloemengeur gevonden.

Daarnaast is de substantie ook erg prettig. Hij is behoorlijk romig en schuimt daardoor niet heel erg, maar in combinatie met een puff komt er toch aardig wat schuim vanaf. Ook is hij heel mild, waardoor hij je huid absoluut niet uitdroogt Ik merk dat ik deze douchecrème nu vaak ’s ochtends pak omdat ik de geur zo lekker vind en de substantie me ook goed bevalt. Oh, en in tegenstelling tot mijn ongegronde vooroordeel vind ik dit product absoluut niet saai.

De Purely Pampering Voedende Bodylotion Pistache & Magnolia heeft een iets andere geur en is wat voller en zwaarder. De substantie is vrij luchtig, smeert makkelijk uit en trekt snel in.

Deze gebruik ik persoonlijk beduidend minder. De substantie vind ik erg fijn, hij trekt snel in en hij is ook goed voedend. Dus wat dat betreft is het een fijne bodylotion, zeker voor de normale tot droge huid. De geur vind ik echter veel te veel, zeker omdat hij echt goed blijft hangen. Ik blijf hem de hele dag ruiken en daar vind ik hem dan toch te zoet en te ‘vol’ voor. Dat is natuurlijk geheel persoonlijk en juist prettig als je de geur lekker vindt, maar van mij had hij wel iets minder sterk gemogen.

Mijn eerste kennismaking met de lichaamsproducten van Dove was in elk geval zeker niet verkeerd. De Pistache & Meiklokjes Voedende Douchecrème blijft voorlopig nog wel even in mijn douche staan, maar de Pistache & Magnolia Voedende Bodylotion zal ik iets minder gebruiken, vanwege de aanwezige geur. Als je juist van wat warme, zoetere geuren houdt is hij wel weer perfect. Maar ik ben inmiddels wel nieuwsgierig geworden naar de neutralere geurlijnen, dus daar ga ik eens een kijkje bij nemen!

De Dove Purely Pampering Voedende Douchecrème kost €3,55 (250 ml) en de Voedende Bodylotion kost €7,11 (250 ml). De producten van Dove zijn onder andere verkrijgbaar bij drogisterijen en Bol.com.

Dit vind je misschien ook leuk...

17 reacties

 1. Fijne review! Ik vind de douchegel zelf ook enorm lekker ruiken, had ik niet verwacht 🙂

 2. De geur van de douchegel vind ik erg lekker! Jammer dat de bodylotion zo sterk van geur is.

 3. Ik vind deze geur zo lekker!! En ik vind het ook nog steeds leuk dat de meiklokjes/pistache geur een idee was van Wendy die eerst voor Beautyscene werkte

 4. Ze lijken mij heel fijn!

 5. Oeh la la, de geur lijkt me heerlijk! De body lotion lijkt me erg fijn, omdat deze verzorgend is. Daarnaast blijft de geur ook hangen: top! Binnenkort eens een kijkje nemen bij een drogisterij.

 6. Ze lijken me heel fijn! Ik houd namelijk erg van Dove producten

 7. Deze lijkt me erg lekker!

 8. Klinkt goed!

 9. Klinkt best goed! Fijne review ook:)

  X Isabella

 10. Zien er heerlijke producten uit!

 11. Lijken me lekkere producten,v ooral de douchegel.

 12. Mmm, deze geur lijkt me wel lekker!

 13. Leuke review! Ik ben echt heel benieuwd naar de douchecrème!

 14. Ik gebruik al jaren de producten van Dove. Ik vind de geuren altijd erg lekker, zowel de neutralere geurtjes als die uit de Go Fresh lijn. Ook verzorgen ze mijn huid altijd heel goed. De douchecrèmes zijn hier groot favoriet, net als de deodorants!

 15. Ik heb ze zelf ook beide en ik vind ze ook erg prettig als ik ziekjes ben. De geur is namelijk best neutraal maar wel lekker. 🙂

 16. Ik vind de geur van deze lijn ook echt heerlijk! Een hele zachte vrouwelijke geur. Wanneer mijn douche gel en body lotion voorraad op is ga ik deze zeker aanschaffen.

 17. De combinaties lijken me heerlijk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.