Make-up Reviews

Review: Essence Metallics Quattro Eyeshadow 03: Copper Rulez!

Gisteren liet ik jullie de magnetische nagellakken uit de Essence Metallics-collectie zien. Naast deze lakken zijn er ook een aantal andere producten uitgebracht, waaronder verschillende oogschaduw-quattro’s. Deze oogschaduws zijn helaas minder spectaculair dan de lakjes, maar ik kan jullie wel vertellen dat ze zeker de moeite waard zijn!

In deze oogschaduw-paletjes zitten vier kleuren oogschaduw en een gel eyeliner. Deze gel eyeliners hebben we al eerder gezien in de Denim Wanted-collectie (zie hier mijn review). Het was een groot succes, dus Essence besloot ze opnieuw uit te brengen, maar dan in combinatie met oogschaduws. De paletjes zijn verkrijgbaar in drie kleuren, 01: Nothing Else Metals, 02: Steel Me en 03: Copper Rulez!. Ik ben dol op bruin- en kopertinten, dus ik kocht 03: Copper Rulez!.

Ik heb deze foto met flits genomen omdat de kleuren dan het meest waarheidsgetrouw overkomen

De kwaliteit van Essence Limited Edition-producten is over het algemeen beter dan van de producten uit de vaste lijn. Toch kan de kwaliteit van de tijdelijke items nog wel eens tegen vallen, maar in dit geval was ik blij verrast! Op de volgende foto heb ik de oogschaduws aangebracht over GOSH Velvet Touch Eye Primer:

Ik ben echt ontzettend tevreden over de pigmentatie van deze oogschaduws, petje af voor Essence! De oogschaduws zijn mooi, goed gepigmenteerd en makkelijk te blenden. De kleuren zijn goed gekozen en passen mooi bij elkaar. Ook de kwaliteit van de gel eyeliner lijkt beter te zijn dan die van de andere Essence gel eyeliners. Wat ik wel een beetje jammer vind is dat de eyeliner onder het zelfde dekseltje zit als de oogschaduws en dat hij waarschijnlijk makkelijk zal uitdrogen omdat er veel lucht bij komt. Ze hadden beter kunnen kiezen voor een extra klepje of een los product. Bij dit doosje zit overigens geen eyelinerkwastje inbegrepen, maar die kan je er los bij kopen voor €0,99.

Zoals ik al meerdere malen aanhaalde ben ik erg tevreden over dit doosje. Dit setje kost slecht €3,49 en dat is een keurige prijs voor een product van deze kwaliteit. Ik heb natuurlijk geen idee hoe de andere setjes zijn, maar ik verwacht dat ze vergelijkbaar zijn met Copper Rulez. Mocht je het schap met de Metallics-collectie tegenkomen, raad ik je aan om zeker ook een blik te werpen op de oogschaduws, want ze zijn zeker de moeite waard!

De Essence Metallic-collectie is nu te koop bij Kruidvat en slechts tijdelijk verkrijgbaar. De Quattro Eyeshadows kosten €3,49 per stuk.

Dit vind je misschien ook leuk...

28 reacties

 1. Kelly zegt:

  Ziet er idd goed uit! Leuk cadeautje voor in m'n schoen ;-)…

 2. beautyliefde zegt:

  Oh wat leuk!

 3. Ik heb hem ook! Je krijgt 50% korting als je 2 producten koopt nu..

  1. Klopt! Daar kwam ik ook achter toen ik mijn bonnetje zag 😉

  2. Elianne zegt:

   Je krijgt 50% korting op het tweede product 😉

 4. Nice! Deze wil ik hebben 😀 liefs

 5. Ik heb Steel Me gekocht! En daar ben ik ook erg tevreden over!

 6. supketchup zegt:

  Ziet er mooi uit! Ga ik zeker naar kijken, ben niet super enthousiast over de lakjes..

  1. haast je want in vele kruitvat winkels zijn ze uitverkocht!

   1. supketchup zegt:

    In de Kruidvat waar ik vaak kom hebben ze altijd alles nog! De nieuwe collecties liggen er nog niet, maar je kunt nu letterlijk nog alles krijgen van de vorige LE, zelfs gelliners lagen er nog! Hoop wel dat ze de nieuwe dingen snel hebben 🙂

 7. Manuela zegt:

  I Likey!! xD

 8. Wauw leuk zeg! Snel maar weer eens kijken bij de kruidvat voor essence & catrice 😀

 9. Ik heb hem in 01 Nothing Else Metals. Ben er echt blij mee! De jouwe is ook erg mooi, vooral die bruine eyeliner!

 10. Wow, deze wil ik echt gaan halen!

 11. Wauw mooie warme kleuren!

 12. everyonebeautyful zegt:

  wow dat ziet er echt goed uit!

 13. kheb deze kleurtjes al in een ander paletje 😡 dus toch neit gehaald

 14. Danielle zegt:

  Ik had hem ook gezien, maar niet meegenomen omdat ik bang was dat de kwaliteit niet zo goed zou zijn. Maar nu ik dit zie heb ik er spijt van dat ik hem heb laten liggen. 🙁

  Misschien een kleine tip: Ik zou het wel leuk vinden als je bij zo'n review een foto zou willen doen als het op je oog zit, daar ben ik wel heel benieuwd naar namelijk. 🙂

  1. Ik was het nog van plan, maar ik redde het niet meer om foto's van mijn look te maken. Als ik er aan toe kom ga ik kijken of ik de look nog een keertje kan maken en dan komt hij zeker online 😀

 15. mooi zeg!

 16. Waauw, super zeg! Die wil ik ook wel haha.

 17. Jeah me wants!! Zodra ik beter ben, ren ik naar de winkel 🙂 Ik wil deze en de zwart/grijze !!
  Ben stiekem nog benieuwd naar de lipsticks ^_^ heb je die ook gekocht hihi??

  Liefs Ilja

  1. Nee, die heb ik overgeslagen… Ik vond ze er een beetje 'trashy' uitzien! Misschien dat ik nog wel even terugga voor de oogpotloden, misschien dat ik dan toch een lipstickje mee neem 😉

 18. Ik wil hem nu ook 😀 Ik ga aterdag toch naar de stad, dus who knows … 😉

 19. Mooi!
  Gelukkig heb ik deze vanmiddag ook gekocht:)!

 20. Teddy zegt:

  Misschien datik deze nog ga halen van de week!

 21. Jaaa, ik heb hem ook!
  Ben er super blij mee. 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.