Make-up Reviews

Review: Illamasqua Skin Base Foundation

Foundation is één van mijn favoriete beautyproducten en ik ben altijd op zoek naar een nieuwe om uit te proberen. Helaas maakt mijn lichte huidkleur het soms wat lastig, aangezien veel merken mijn kleur niet verkopen. Ik was al tijden benieuwd naar de Illamasqua Skin Base Foundation, aangezien ik hem regelmatig bij Pixiwoo voorbij zag komen én hij in een paar zeer lichte kleuren verkrijgbaar is. Onlangs heb ik hem eindelijk uit kunnen proberen en ik ga jullie vertellen wat ik er van vind!

Illamasqua Skin Base 006

Het idee achter de Illamasqua Skin Base Foundation is dat hij geïnspireerd is door Aziatische BB Creams en er zo realistisch uit zou moeten zien dat hij zelfs in HD niet te detecteren zou zijn. Illamasqua belooft met de Skin Base Foundation een foundation met perfecte dekking die zich makkelijk uit laat werken en moeiteloos een perfecte huid nabootst. Dat klinkt interessant! Er zijn in totaal 26 (!) kleuren verkrijgbaar, waaronder zelfs een witte variant. Illamasqua is in Nederland niet verkrijgbaar, maar wel online. Ik bestelde de mijne bij ASOS.com, maar je kunt de producten natuurlijk ook in de webshop van Illamasqua zelf bestellen.

Illamasqua Skin Base 007

De Illamasqua Skin Base Foundation zit in een verpakking van 30 milliliter. Het is een soort tube, maar de verpakking is behoorlijk stug en het is moeilijk om wat eruit te knijpen. Dat is nu nog geen probleem, maar ik kan me zo voorstellen dat het lastig is tegen de tijd dat de foundation bijna op is.

Illamasqua Skin Base 009

De substantie van de Skin Base Foundation is dik en lobbig. Hij deed mij meteen denken aan MAC Studio Sculpt, die heeft een vergelijkbare substantie. Toen ik hem voor het eerst uitprobeerde wilde ik hem met mijn Zoeva 104 Buffer Face Brush gebruiken, maar daar vond ik de foundation toch te dik voor. Ik besloot mijn Beautyblender erbij te pakken (die gebruik ik de laatste tijd weer regelmatig) en dat bleek perfect te zijn! Hierdoor kon ik hem makkelijk uitwerken en zag hij er het mooiste uit.

Het is een beetje lastig om de juiste kleur te bepalen als je een foundation online bestelt, maar Illamasqua heeft een heel handig overzicht waarbij de kleuren van Skin Base vergeleken worden met foundations van MAC, Bobbi Brown, YSL en NARS. Aangezien ik van het merendeel van deze merken weet welke kleur ik draag (MAC NC15, NARS Mont Blanc en Bobbi Brown Porcelain), was het duidelijk dat ik nummer 2 van Skin Base moest hebben. Deze is zeer licht en neutraal van ondertoon.

Illamasqua Skin Base 008

Illamasqua Skin Base 010

Zoals je op de foto’s kunt zien geeft de foundation een behoorlijk stevige dekking. Daar houd ik altijd wel van! Ik heb enkel het drupje op mijn hand van de vorige foto gebruikt, dus je hebt vrij weinig nodig. In het geval van deze foundation is less duidelijk more. Als je te veel gebruikt ligt de foundation niet mooi op de huid en gaat hij er aan het einde van de dag een beetje cakey uitzien. Een dun laagje werkt dus een stuk beter!

De finish van de foundation is gewoon normaal, niet glanzend en niet mat. Overigens is de tint die ik heb (nummer 2) voor mij wel wat aan de lichte kant, maar als ik hem af heb gepoederd en bronzer/blush toe heb gevoegd is dat nauwelijks meer zichtbaar. Als je een zeer lichte huid hebt is dit in elk geval een aanrader, want de lichtste kleur is tenminste écht licht (nummer 1 is overigens wit, kan handig zijn om te mengen met andere foundations!).

Illamasqua Skin Base 011

Op deze foto heb ik hem afgepoederd met The Body Shop All-in-One Face Base 03, draag ik Benefit Hoola als bronzer en heb ik MAC Peachykeen op mijn wangen. Let overigens niet op mijn ietwat oranje wenkbrauwen, dat wordt veroorzaakt door een product dat ik aan het uitproberen was (geen succes). Ik vind het effect van de foundation in combinatie met de andere producten trouwens wel echt heel erg mooi op deze foto. Mijn huid ziet er bijna perfect uit! Ik draag hem trouwens ook in deze video en hij is ook in deze Face of the Day te zien.

Op deze foto (uit deze Face of the Day) draag ik hem ook

Qua houdbaarheid is Illamasqua Skin Base Foundation prima. Hij houdt het met gemak een hele dag uit en gaat niet overdreven glanzen. Echter, als ik te veel heb gebruikt wordt hij tegen het einde van de middag wat cakey en ziet hij er niet mooi meer uit. Less is more! Op dit moment is mijn huid redelijk in balans en daarmee werkt hij prima, maar ik vermoed dat hij wat zwaar zal zijn voor een vette huid en niet verzorgend genoeg zal zijn bij een drogere huid. Bij een normale tot ietwat gecombineerde huid zal hij echter prima zijn.

Illamasqua Skin Base 005

Ik ben erg enthousiast over de Illamasqua Skin Base Foundation en heb hem de afgelopen twee weken bijna non-stop gebruikt. Ik vind vooral de finish en de dekking erg mooi, maar ben ook erg blij met de zeer lichte kleur. De dikke substantie en de stevige dekking zal wellicht niet iedereen bevallen, maar als je op zoek bent naar een mooie dekkende foundation, een zeer lichte (of juist donkere en alles er tussenin, daar zijn ook tinten voor!) tint hebt én een normale tot gecombineerde huid hebt, is het zeker een foundation die de moeite waard is!

Verkrijgbaarheid
Illamasqua is in Nederland niet verkrijgbaar, maar wel makkelijk online te bestellen. Ik bestelde de mijne bij ASOS.com voor ongeveer €38,00, maar daar zijn nog maar enkele tinten verkrijgbaar. Je kunt hem uiteraard ook bestellen bij de webshop van Illamasqua voor £32.00.

Benieuw naar mijn mening over andere foundations? Bekijk hier alle foundation reviews op Pinky Polish!

Dit vind je misschien ook leuk...

20 reacties

 1. Wat een zeer goed dekkende foundation!
  Het verschil is duidelijk te zien op de foto’s.

 2. Wauw, Hij lijkt wel echt licht op de foto’s… Maar uiteindelijk is hij wel mooi.

 3. Ik vind hem er goed uitzien

 4. De kleur sluit echt perfect aan bij je huid en de dekking ziet er ook onwijs goed uit. Zo te zien echt een top foundation!

 5. Ik vind hem wat te licht voor jou…kan ook door de camera komen, maar ik vind dat bijvoorbeeld de Shiseido foundation je veel mooier staat. Zonde want nu heb je een beetje een witte gloed op je gezicht. Lijkt me los daarvan wel een hele fijne foundation, en natuurlijk een fijne review heb je geschreven.

  1. Lenneke zegt:

   Vind ik ook!

  2. Ltbm zegt:

   Mee eens! Ik vind hem ook heel maskerachtig staan. Juist helemaal niet natuurlijk. Ik had denk ik een tint donkerder gedaan. Hij glanst ook heel erg. Misschien dat het na het afpoederen anders is hoor.

   1. Anne zegt:

    Ik vind hem ook te licht, er is een groot verschil met je hals te zien.

 6. Wat fijn dat hier een hele lichte variant van is!

 7. Wauw wat een mooi product, en wat fijn dat ‘ie zo licht is!

 8. Hmm, iets te licht denk ik!

 9. Lily zegt:

  Is de ondertoon wel goed??? Vind em niet echt mooi bij je nek passen.

 10. Op de foto waar je alleen de foundation op hebt, lijkt hij wel heel wit. Wellicht komt dit door de camera instellingen. Met de rest van de make up erbij, zie je dat wel een stuk minder.

 11. Oei, ik vind je een beetje op een spook lijken! Maar misschien komt het gewoon door de camera.. En is het in het echt niet zo, haha

 12. Gatton zegt:

  Een flinke dekking, daar houd ik wel van! Heb het idee dat hij iets te roze en te licht voor je is, als ik zo naar je nek kijk, though! Misschien een idee om hem te mengen met andere foundations? 🙂

 13. Hij klinkt erg goed!

 14. suus zegt:

  Qua dekking en substantie heel mooi, ook op de full face makeup foto. Maar ik vind hem wel echt iets te licht eerlijk gezegd.

 15. Wauw wat een dekking! En ook het effect is zeer mooi, niet te glanzend, niet te mat, gewoon net goed. Maar inderdaad zoals vele zeggen, misschien iets te licht ?

 16. Geeft een prachtig effect! Ook bij je huidskleur staat het heel erg mooi.

 17. Hij ziet er erg goed uit !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.