Make-up Reviews

Review: Gosh Mono Eye Shadows (Turquoise + Burgundy)

Toen ik nog op de middelbare school zat en mijn geld verdiende achter de kassa’s van Albert Heijn had ik helemaal nog geen MAC-producten. In die tijd bestond mijn stash voornamelijk uit Gosh, Essence en Catrice. Yep, ook ik ben zo begonnen, daar is helemaal niks mis mee! Een product dat ik elke dag gebruikte was één van de mono-oogschaduws van Gosh. Ik kan me de naam niet meer herinneren, maar het was een vrij simpele bruine oogschaduw. Inmiddels is deze kleur uit het assortiment en ook de andere Mono’s zijn op de schop genomen. Er zijn inmiddels 8 nieuwe kleuren voor in de plaats gekomen! Ik probeerde twee van de nieuwe kleuren voor jullie uit.

Ik ben dol op paarse oogschaduw, maar ik weet niet zo goed wat ik van Burgundy moet vinden. Het is een mooie kleur die geweldig zal staan bij mijn groene ogen, maar ik vind ‘m te rood en te mat. Dit is echt zo’n kleur waar je mee moet uitkijken, want je krijgt er al snel het ‘blauwe oog’-effect mee. Dat zal vast niet de bedoeling zijn! Als je ‘m goed combineert met goud of bruin kan hij mooi zijn, maar wees voorzichtig.

Turquoise is een felle tuquoise kleur. Ik draag dit soort tinten vrij weinig, maar het is wel een leuke kleur om als kleuraccent te gebruiken. Ook dit is een tint die je het beste met andere kleuren kan combineren, anders kan het al snel ordinair staan.

De kwaliteit van de oogschaduws vind ik niet echt indrukwekkend. Gelukkig is de pigmentatie absoluut in orde, maar ze zijn ontzettend poederig! Doordat ze zo poederig zijn blijven ze ontzettend slecht zitten en zijn ze makkelijk weg te vegen. Een goede oogschaduwbasis is bij deze oogschaduws absoluut een must!

Van de Gosh Mono Eye Shadows ben ik niet razend enthousiast, maar ik ben ook niet echt teleurgesteld. Ik vind het goed om te zien dat de pigmentatie flink verbeterd is, maar ik vind de kwaliteit een beetje jammer. Gelukkig is dat met een goede oogschaduwbasis zo opgelost, dus het hoeft geen groot probleem te zijn. De kleuren hadden overigens van mij iets draagbaarder mogen zijn, maar het lijkt erop dat Gosh zich op de ‘extreme’ kleuren aan het storten is. Als dit jouw ding is zijn ze zeker de moeite waard!

De Gosh Mono Eye Shadows kosten €7,49 en zijn te koop bij Kruidvat.

Dit vind je misschien ook leuk...

21 reacties

 1. de turquoise vind ik nog wel mooi, maar ik vind ze allebei niet heel bijzonder

 2. mooie tinten 😀 vooral de turquoise

 3. Hmm, ik ben niet zo dol op Gosh. Ik vind de oogschaduws van Catrice veeeel beter, en die zijn nog best wat goedkoper ook!

 4. Wauw, die turquoise vind ik echt prachtig! Echt een kleurtje voor mij! Ik hou wel van felle oogschaduws! Wel spijtig dat de kwaliteit een beetje tegenvalt, ik had meer verwacht voor die prijs. Ik denk trouwens dat die bordeaux tint wel een dupe is van MAC Nocturnelle!

 5. Wauw, die is wel heel mooi 😀

 6. Ik vind ze allebei mooie kleuren, maar het zijn van die kleuren die ik vrijwel nooit draag.

  1. Dat ging ook precies door mijn hoofd

 7. Elien zegt:

  mooie kleuren, vooral de blauwe!!

 8. Ik heb nog helemaal niks van Gosh, ik weet niet het trekt me niet zo..

 9. De turqouise vind ik wel erg mooi! Alleen heb ik het niet zo heel erg met mono’s..

 10. Vind het allebei wel mooie kleuren!
  Ik heb er ook eentje, Metalic Grey, en die vind ik ook erg mooi!

 11. Jolanda zegt:

  Mooie kleurtjes 🙂

 12. mooie kleurtjes!
  x

 13. Wauw, wat mooi!
  Vooral de blauwe.

 14. Ik vind de blauwe wel erg mooi;D

 15. Josje zegt:

  als je de kleuren niet mooi vindt waarom koop je ze dan?

 16. LadyR zegt:

  Het zijn wel leuke kleuren om in je stash te hebben. Burgundy vind ik een beetje een minder bijzondere versie van MAC Sketch e/s

 17. Buhh ik vind het echt lelijke kleuren erg jammer 🙁

 18. Zo, die blauwe is PRETTY ! 😀

 19. Ik vind ze allebei niet heel erg bijzonder. Ik vind de pigmentatie wel echt enorm vooruit gegaan!

 20. Het zijn niet echt kleuren voor mij!
  Niet draagbaar genoeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.