Make-up Reviews

Review: Inglot AMC Pure Pigment Eye Shadow (69 + 80)

Ik ben dol op prachtige oogschaduws en het is dan ook een product dat ik dagelijks gebruik. Nu het prachtige merk Inglot neer is gestreken in Amsterdam wordt deze passie alleen nog maar meer aangewakkerd, want ze hebben zo veel geweldige producten! Eerder liet ik jullie al het Freedom System zien (een absolute aanrader!), maar wisten jullie ook dat Inglot ook losse oogschaduws/pigments heeft? De AMC Pure Pigment Eye Shadows zullen de hartjes van veel pigment-liefhebbers laten slaan, want ik kan jullie vertellen dat ook dit Inglot-product zeker het proberen waard is. Vandaag laat ik twee mooie draagbare kleuren zien!

De Inglot AMC Pure Pigment Eye Shadows zitten in potjes van 2 gram per stuk. Ik vind de verpakking erg prettig! Ik ben eigenlijk de pigment-potjes van MAC gewend, maar doordat die vrij smal zijn vind ik ze soms een beetje onhandig. Daarnaast vind ik de Inglot-verpakking een stuk luxer en stijlvoller overkomen.

Het ‘AMC’ uit de naam van deze producten staat voor Advanced Makeup Component. Deze term vind je in verschillende product-lijnen van Inglot terug en geeft aan dat deze producten extra goed blijven zitten en zeer sterk gepigmenteerd zijn. Ook tussen onder andere de lipglossen, vaste oogschaduws en poeders vind je producten terug met de AMC-formule.

69 | 80

De pigmentatie van de AMC Pure Pigment Eye Shadows is dik in orde! Bovenstaande swatches heb ik droog aangebracht zonder primer, maar ik raad je aan om toch een ‘plakkerige’ basis onder losse oogschaduws te gebruiken. Dat kan iets als de Urban Decay Primer Potion of een MAC Paint Pot zijn, maar je kan ze ook vochtig aanbrengen met bijvoorbeeld Mixing Medium om de kleuren intenser te maken en ze beter te laten blijven zitten.

Ik ben helemaal weg van de kleuren, ze zijn zo mooi en echt iets voor mij. Ooglooks volgen snel (eventueel een videotutorial), maar ik kan jullie vast vertellen dat 69 erg mooi staat in combinatie met MAC Indianwood Paint Pot en dat 80 het goed deed over mijn nieuwe MAC Constructivist Paint Pot. Ook kwam ik er achter dat 80 wel heel erg dicht in de buurt komt bij één van mijn favoriete oogschaduws, namelijk Chanel Fauve (zie hier mijn review)! Ik heb ze hier eventjes naast elkaar geswatched:

Inglot AMC Pure Pigment Eye Shadow 80 | Chanel Ombre Essentielle Fauve

Chanel Fauve bevat iets meer roze, maar ik vind AMC Pure Pigment Eye Shadow 80 sterker gepigmenteerd, waardoor ik ‘m net iets fijner vind werken. Bovendien is Chanel Fauve een flink stuk duurder (€26,00 vs. €14,00) voor hetzelfde gewicht (beiden bevatten 2 gram). Een prima dupe dus!

Ik ben helemaal in mijn nopjes met mijn nieuwe oogschaduws, ze zijn zo mooi! Eerder vertelde ik jullie dat Inglot op dit moment één van mijn favoriete beauty-winkels is en dat zal voorlopig nog wel even zo blijven. Ik heb alweer kriebels om er snel weer te gaan shoppen, dus de kans is groot dat ik binnenkort weer even binnenstap. Voor oogschaduw-liefhebbers is Inglot echt een must vanwege het Freedom System, maar vergeet ook zeker niet om even een kijkje te nemen bij de AMC Pure Pigment Eye Shadows, want zoals je kan zien zijn ook die oogschaduws zeker de moeite waard!

De Inglot AMC Pure Pigment Eye Shadows kosten €14,00 per stuk en zijn te koop bij de Inglot-winkel aan de Van Baerlestraat 8 in Amsterdam.

Dit vind je misschien ook leuk...

25 reacties

 1. lisa zegt:

  mooie kleurtjes heb je uitgekozen

 2. Prachtige kleuren! 😀

 3. Wat een mooie kleuren zeg!

 4. Mooie kleuren! Passen ook mooi bij elkaar 🙂

 5. Nummer 80 vind ik vooral erg mooi zeg! 😀

 6. wauw, die zijn echt heel mooi 🙂

 7. Louise zegt:

  ooh, 69.. love! ben al lang naar zo´n kleur op zoek. jammer genoeg zit inglot (totnogtoe) toch alleen maar in amsterdam? ik woon in capelle (bij rotterdam), dus niet echt heel erg om de hoek…

 8. Die zijn mooi 🙂 Heb ook 2 Inglot pigmenten <3

 9. Renske zegt:

  Prachtige kleuren. Ik ga snel eens langs bij Inglot:)

 10. ze zijn wel mooi, maar vallen me toch een beetje tegen. niet zo’n wauw effect!

 11. Prachtige kleuren!

 12. mooie tinten zeg 😀

 13. Wauw, wat een prachtige pigments! Ik vind de verpakking inderdaad heel chique ogen. En de swatches zien er ook geweldig uit. Ik ben benieuwd naar een look met de pigments 😀

 14. wauw echt heel erg mooi..

 15. Wat een schitterende kleuren allemaal!

 16. Wat een mooie kleuren! Ik wil ook heel snel naar de Inglot winkel, ik ben zo benieuwd naar het Freedom Palette en deze pigments zet ik ook op mijn wishlist!

 17. Wooow.. prachtige pigmentatie joh! En hele mooie kleuren heb je gekocht.!

 18. Mooie kleuren en goeie dupe inderdaad!

 19. Wauw – prachtig!

 20. 69 vind ik er heel mooi uit zien!

 21. Super mooie kleuren!

 22. Mooie kleurtjes zeg!

 23. Wuawhhh mooi zijn ze zegg!

 24. Wauw, ze zien er prachtig uit. En de prijs valt me reuze mee :).

 25. Found your web blog through Reddit. You already know I will be signing up to your feed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.