Make-up Reviews

Review: Inglot AMC Pure Pigment Eye Shadow (69 + 80)

Ik ben dol op prachtige oogschaduws en het is dan ook een product dat ik dagelijks gebruik. Nu het prachtige merk Inglot neer is gestreken in Amsterdam wordt deze passie alleen nog maar meer aangewakkerd, want ze hebben zo veel geweldige producten! Eerder liet ik jullie al het Freedom System zien (een absolute aanrader!), maar wisten jullie ook dat Inglot ook losse oogschaduws/pigments heeft? De AMC Pure Pigment Eye Shadows zullen de hartjes van veel pigment-liefhebbers laten slaan, want ik kan jullie vertellen dat ook dit Inglot-product zeker het proberen waard is. Vandaag laat ik twee mooie draagbare kleuren zien!

De Inglot AMC Pure Pigment Eye Shadows zitten in potjes van 2 gram per stuk. Ik vind de verpakking erg prettig! Ik ben eigenlijk de pigment-potjes van MAC gewend, maar doordat die vrij smal zijn vind ik ze soms een beetje onhandig. Daarnaast vind ik de Inglot-verpakking een stuk luxer en stijlvoller overkomen.

Het ‘AMC’ uit de naam van deze producten staat voor Advanced Makeup Component. Deze term vind je in verschillende product-lijnen van Inglot terug en geeft aan dat deze producten extra goed blijven zitten en zeer sterk gepigmenteerd zijn. Ook tussen onder andere de lipglossen, vaste oogschaduws en poeders vind je producten terug met de AMC-formule.

69 | 80

De pigmentatie van de AMC Pure Pigment Eye Shadows is dik in orde! Bovenstaande swatches heb ik droog aangebracht zonder primer, maar ik raad je aan om toch een ‘plakkerige’ basis onder losse oogschaduws te gebruiken. Dat kan iets als de Urban Decay Primer Potion of een MAC Paint Pot zijn, maar je kan ze ook vochtig aanbrengen met bijvoorbeeld Mixing Medium om de kleuren intenser te maken en ze beter te laten blijven zitten.

Ik ben helemaal weg van de kleuren, ze zijn zo mooi en echt iets voor mij. Ooglooks volgen snel (eventueel een videotutorial), maar ik kan jullie vast vertellen dat 69 erg mooi staat in combinatie met MAC Indianwood Paint Pot en dat 80 het goed deed over mijn nieuwe MAC Constructivist Paint Pot. Ook kwam ik er achter dat 80 wel heel erg dicht in de buurt komt bij één van mijn favoriete oogschaduws, namelijk Chanel Fauve (zie hier mijn review)! Ik heb ze hier eventjes naast elkaar geswatched:

Inglot AMC Pure Pigment Eye Shadow 80 | Chanel Ombre Essentielle Fauve

Chanel Fauve bevat iets meer roze, maar ik vind AMC Pure Pigment Eye Shadow 80 sterker gepigmenteerd, waardoor ik ‘m net iets fijner vind werken. Bovendien is Chanel Fauve een flink stuk duurder (€26,00 vs. €14,00) voor hetzelfde gewicht (beiden bevatten 2 gram). Een prima dupe dus!

Ik ben helemaal in mijn nopjes met mijn nieuwe oogschaduws, ze zijn zo mooi! Eerder vertelde ik jullie dat Inglot op dit moment één van mijn favoriete beauty-winkels is en dat zal voorlopig nog wel even zo blijven. Ik heb alweer kriebels om er snel weer te gaan shoppen, dus de kans is groot dat ik binnenkort weer even binnenstap. Voor oogschaduw-liefhebbers is Inglot echt een must vanwege het Freedom System, maar vergeet ook zeker niet om even een kijkje te nemen bij de AMC Pure Pigment Eye Shadows, want zoals je kan zien zijn ook die oogschaduws zeker de moeite waard!

De Inglot AMC Pure Pigment Eye Shadows kosten €14,00 per stuk en zijn te koop bij de Inglot-winkel aan de Van Baerlestraat 8 in Amsterdam.

25 Comments

 • Reply
  lisa
  3 juni 2011 at 09:03

  mooie kleurtjes heb je uitgekozen

 • Reply
  Lee;
  3 juni 2011 at 09:34

  Prachtige kleuren! 😀

 • Reply
  Aranka
  3 juni 2011 at 09:36

  Wat een mooie kleuren zeg!

 • Reply
  Alyssa
  3 juni 2011 at 09:55

  Mooie kleuren! Passen ook mooi bij elkaar 🙂

 • Reply
  Joan
  3 juni 2011 at 10:05

  Nummer 80 vind ik vooral erg mooi zeg! 😀

 • Reply
  Marjolein
  3 juni 2011 at 10:29

  wauw, die zijn echt heel mooi 🙂

 • Reply
  Louise
  3 juni 2011 at 10:32

  ooh, 69.. love! ben al lang naar zo´n kleur op zoek. jammer genoeg zit inglot (totnogtoe) toch alleen maar in amsterdam? ik woon in capelle (bij rotterdam), dus niet echt heel erg om de hoek…

 • Reply
  PinkFairy
  3 juni 2011 at 10:41

  Die zijn mooi 🙂 Heb ook 2 Inglot pigmenten <3

 • Reply
  Renske
  3 juni 2011 at 11:11

  Prachtige kleuren. Ik ga snel eens langs bij Inglot:)

 • Reply
  Suzanne
  3 juni 2011 at 11:19

  ze zijn wel mooi, maar vallen me toch een beetje tegen. niet zo’n wauw effect!

 • Reply
  Carola
  3 juni 2011 at 11:32

  Prachtige kleuren!

 • Reply
  femketje
  3 juni 2011 at 11:32

  mooie tinten zeg 😀

 • Reply
  LottedeJ
  3 juni 2011 at 12:01

  Wauw, wat een prachtige pigments! Ik vind de verpakking inderdaad heel chique ogen. En de swatches zien er ook geweldig uit. Ik ben benieuwd naar een look met de pigments 😀

 • Reply
  Miranda
  3 juni 2011 at 12:14

  wauw echt heel erg mooi..

 • Reply
  Silva
  3 juni 2011 at 13:18

  Wat een schitterende kleuren allemaal!

 • Reply
  Beautyandso
  3 juni 2011 at 13:24

  Wat een mooie kleuren! Ik wil ook heel snel naar de Inglot winkel, ik ben zo benieuwd naar het Freedom Palette en deze pigments zet ik ook op mijn wishlist!

 • Reply
  Evelien
  3 juni 2011 at 14:05

  Wooow.. prachtige pigmentatie joh! En hele mooie kleuren heb je gekocht.!

 • Reply
  Daniëlle
  3 juni 2011 at 16:53

  Mooie kleuren en goeie dupe inderdaad!

 • Reply
  Suzanne
  3 juni 2011 at 17:54

  Wauw – prachtig!

 • Reply
  Linsey unebeauty
  3 juni 2011 at 19:41

  69 vind ik er heel mooi uit zien!

 • Reply
  Lissa
  3 juni 2011 at 21:49

  Super mooie kleuren!

 • Reply
  Roos
  4 juni 2011 at 19:28

  Mooie kleurtjes zeg!

 • Reply
  Juudith
  5 juni 2011 at 14:19

  Wuawhhh mooi zijn ze zegg!

 • Reply
  Kimberley
  6 juni 2011 at 22:56

  Wauw, ze zien er prachtig uit. En de prijs valt me reuze mee :).

 • Reply
  Lakeesha
  3 juli 2011 at 15:21

  Found your web blog through Reddit. You already know I will be signing up to your feed.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.