Make-up Reviews

Review: Urban Decay 24/7 Glide-On Eye Pencil – Zero

Eén van de meest geprezen zwarte oogpotloden is het Urban Decay 24/7 Glide-On Eye Pencil in de kleur Zero. Menig beauty-liefhebber zweert bij dit product! Ik ontdenkte dit oogpotlood toen ik afgelopen November mijn Urban Decay Naked Palette kocht. Inmiddels ben ik zo verslingerd aan mijn 24/7 Glide-On Eye Pencil dat ik er tijdens mijn shopping-trip naar Londen een full-size van heb gekocht, dus het is tijd voor een review.

Het perfecte zwarte oogpotlood is lastig te vinden. De kleur moet zwart zijn, de substantie heerlijk romig en hij moet natuurlijk ook goed blijven zitten. Veel meiden vinden het MAC Kohl Power Pencil in Feline een geweldig oogpotlood, maar ik vond hem eerlijk gezegd niet zo bijzonder. Gelukkig hoef ik niet langer te zoeken, want volgens mij heb ik mijn Holy Grail-oogpotlood gevonden!

Urban Decay 24/7 Glide-On Eye Pencil in Zero doet precies wat hij moet doen. Het eerste dat aan dit potlood opvalt is dat hij ontzettend romig is. Hij glijdt echt over je huid heen! Dit potlood is ook zo smeuïg dat je er met gemak een winged-look mee kan maken, iets dat vaak lastig gaat met een oogpotlood. Daarnaast blijft deze ook nog eens fantastisch zitten (zelfs op de waterlijn)! Zodra je hem hebt aangebracht heb je nog zo’n 20-30 seconden om ‘m eventueel te smudgen, maar daarna droogt hij op en gaat hij geen kant meer op. Wanneer mijn oogmake-up lang moet blijven zitten gebruikte ik liever een vloeibare eyeliner, maar tegenwoordig pak ik net zo graag dit oogpotlood, want ik weet dat hij het prima uit zal houden.

Voor meiden die op zoek zijn naar een fijn romig oogpotlood dat goed blijft zitten is dit een absolute aanrader! Ik raad je ook echt aan om de andere kleuren te bekijken, want daar zitten ook een paar mooie varianten tussen. Ja, ik heb mijn Holy Grail-oogpotlood gevonden! Ik heb er helaas nu wel een beetje spijt van dat ik in Londen een LE-set met 15 verschillende 24/7 Glide-On Eye Pencils aan mij voorbij heb laten gaan (tja, ik kon niet blijven kopen!), maar op dit moment ben ik tevreden met de potloden die ik nu heb. Bovendien zit in mijn Urban Decay Book of Shadows Vol. III ook nog een paarse versie en ik weet zeker dat ik na mijn volgende bezoek aan Londen of Parijs weer met een paar potloden thuis zal komen!

De Urban Decay 24/7 Glide-On Eye Pencils zijn niet in Nederland te koop, maar gelukkig wel online verkrijgbaar (onder andere bij Asos.com), bij Sephora in Amerika of Parijs en bij onder andere Debenhams en Boots in Londen. Deze potloden kosten ongeveer $18.00/£13.00/€16,00 per stuk.

.

Dit vind je misschien ook leuk...

17 reacties

 1. Ziet er goed uit, gelukkig heb ik niet last van die zoektocht want ik gebruik helemaal geen oogpotlood.

 2. Eva zegt:

  Hmmm, op mijn waterlijn blijft geen enkel potlood langer dan een uur zitten :c

 3. Madelon zegt:

  Klinkt goed 😀

 4. Klinkt super!

  Denk je dat hij ook echt goed blijft zitten op vettige oogleden? Bij mij verplaatst oogpotlood altijd na een paar uurtjes naar mijn crease. Daarom ben ik ook altijd een beetje huiverig voor woorden als 'romig'.

 5. Ik heb deze ook! Echt een super potlood is dit! Kan ook niet meer zonder 🙂

 6. Ok, nou heb je me nieuwsgierig gemaakt! Potloden sla ik meestal over, want ze blijven toch niet bij mij zitten, ik heb namelijk een soort van dubbelgevouwen oog, oogpotlood gaat dan afgeven aan de bovenkant. Maar het klinkt alsof deze beter blijft zitten! Alleen ben ik een beetje bang deze te kopen, want ja, als het niks is, heb ik weer 16 euro voor niks uitgegeven…

 7. Ik ga dadelijk maar een ebayen (:

 8. klinkt goed 😀

 9. Ik wil deze zekers nog een keer uitproberen *_*

 10. Iedereen is er zo tevreden over, ik wil hem ook proberen!

 11. Deze is inderdaad geweldig 🙂

 12. Silvia zegt:

  Jaa oogpotloden van Urban Decay zijn echt geweldig! Ik heb een setje van 9 verschillende kleuren. Alleen jammer dat ze iets moeilijker verkrijgbaar zijn. Toch vind ik van Bourjois de Contour Clubbing Waterproof net zo goed, misschien nog wel beter!

 13. Klinkt erg goed:D

 14. Zou je hem een keer willen vergelijken met de GOSH Velvet Touch Eyeliner?

  1. Daar heb ik zelf niet zoveel ervaring mee (heb één blauwe, maar die vind ik echt totaal anders. Blijft veel minder goed zitten, minder pigment en minder romig). Sorry!

 15. vlala zegt:

  Wow, wat een goede aanrader! Zucht, ik moet echt een keer naar Londen……….

 16. Ik heb 'm ook, maar vind hem eigenlijk niet beter dan het waterproof oogpotlood van de Etos. (die blauwe)
  Ik kocht hem trouwens met de kerst wél in Nederland, bij Sephora in Almere.
  Ze hadden toen een limited edition met alle kleine potloodjes, en deze full-size.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.