Haar

Ze zijn er, mijn Feather Extensions!

Twee weken geleden vertelde ik jullie over een nieuwe trend in Hollywood, namelijk de zogenaamde Feather Extensions (zie hier het artikel). Ik vond ze meteen helemaal geweldig en besloot dat ik ze ook in mijn haar wilde. Helaas zijn deze veertjes nog niet echt aangeslagen in Nederland, dus ze zijn hier (nog) nergens te krijgen. Na flink wat gesnuffel stuitte ik op een Etsy-winkeltje die veertjes verkocht die precies naar mijn zin waren. Ik koos de Prarie Mix-set, een setje met 14 veren in natuurlijke tinten en 8 crimp beads om ze mee vast te zetten. Zaterdag zaten ze in de bus, dus ze waren binnen anderhalve week in huis.

Aangezien ik voor een natuurlijk effect ging had ik gevraagd of ze voornamelijk dunne veertjes wilde sturen, zodat ze mooi zouden mengen met mijn haar. Tot mijn grote verbazing kwam ik er achter dat ze meer dan 20 veertjes had gestuurd en een goed gevuld zakje crimp beads, een stuk meer dan ik besteld had!

De kraaltjes die ik erbij kreeg zijn echt perfect om de veren mee vast te zetten. Het zijn metalen kraaltjes die een siliconen laagje aan de binnenkant hebben. Door dat laagje is de kraal niet schadelijk voor je haar, dus je hoeft niet bang te zijn dat het spontaan afbreekt. Bovendien kan je de kralen er ontzettend makkelijk uithalen door ze met een tangetje kapot te knijpen. De veertjes kan je daarna gewoon weer gebruiken!

Ik heb ze natuurlijk meteen in mijn haar gezet! Ik kwam er al snel achter dat het erg simpel is. Het enige ‘probleem ‘ is dat je het knijpkraaltje goed in je haar moet krijgen, dat kan lastig zijn. Je moet namelijk een klein plukje haar in de kraal zien te krijgen en het kraaltje vervolgens naar de haaraanzet schuiven. Ik wacht nog op een naald waarmee ik dat kan (die heb ik samen met nog wat extra knijpkralen besteld op eBay), maar mijn vriend kwam op het idee om een speld om te buigen en dat bleek perfect te werken. Β Zodra de kraal op z’n plek zit is het een kwestie van de veertjes erin steken (ik gebruikte 2-3 veertjes per kraal) en je kan het kraaltje dichtknijpen met een tang. Ontzettend makkelijk dus! Je kan het in principe zelf doen, maar het is toch ook wel handig om er wat hulp van een vriendin bij te hebben, omdat je het zelf niet altijd goed kan zien.

Jullie zijn vast benieuwd naar het resultaat!

En, wat vinden jullie ervan? Zoals je kan zien heb ik het vrij rustig gehouden, want ik wilde niet dat het er overdreven uit zou zien. Ik heb aan beide kanten twee setjes gezet met elk 2-3 veertjes. De leukste veren zijn de zogenaamde ‘grizzly feathers’, dus de zwart/witte-veertjes, en die heb ik dan ook het meeste gebruikt. Over de linkerkant ben ik eigenlijk wel tevreden, maar ik denk dat ik de veren aan de rechterkant nog iets naar voren ga verplaatsen en ik denk er ook over om ze allemaal nog ietsje lager te zetten.

Ze zitten er nog maar twee dagen in, maar ik heb er al veel leuke reacties op gekregen. Ze doen het vooral goed omdat ze niet heel erg opvallend zijn, maar mensen vaak zoiets hebben van: “Huh, wat is dat nou in je haar”. Zodra ik vertelde dat het veren zijn was iedereen erg onder de indruk!

Ik heb ze nu twee keer gewassen en dat kunnen ze prima hebben. Ze kunnen gewoon tegen stylingproducten, fΓΆhns en krul-en stijltangen. Het enige waar je een beetje mee uit moet kijken is borstelen of kammen. De veren zelf kunnen er prima tegen, maar de kralen vormen een probleem, maar daar raak je snel aan gewend.

Ik vind het leuk! Ik heb geen idee hoe lang ik ze ga laten zitten en de kans ik groot dat ik ze regelmatig in- en uit zal doen, maar voorlopig laat ik ze zitten! De veren zullen overigens zo’n 2 maanden mee gaan. Ik denk er over om misschien nog een paar wat dikkere grizzly-veren te bestellen, omdat die het leukste effect geven. Helaas zijn ze (nog) niet in Nederland verkrijgbaar, maar ik kan je zeker aanraden om even een kijkje op Etsy en eBay te nemen, want daar zijn ze volop te vinden!

Dit vind je misschien ook leuk...

76 reacties

 1. Nee, ik vind het niet zo heel leuk.

  1. Thredith zegt:

   Vandaag laten zetten bij me kapper, wel gekozen voor juist wel opvallend, jammer dat veel mensen dat niet durven! Zelf paars haar met groene veren, super gewoon!

   1. Marianne zegt:

    Welke kapper was dat? Ik wil ze ook! πŸ˜€

    1. Het is heel simpel om de veren zelf in te zetten, kijk maar op volgende site http://www.qualitylacewigs.nl/hairextension/featherextension.html
     Ik heb mijn veren daar gekocht.

 2. Wow, ik vind t vet gaaf eruit zien πŸ˜€
  khad t ergens op een youtube ook al een keer eerder gezien, maar was t daarna weer vergeten. Daar gebruikten ze een dubbelgevouwen doorzichtig hard draadje om t haar in de kraal te krijgen.

  Zeker leuk voor de lente/zomer πŸ™‚ *LIKE*

  1. Da's een goede tip! Daar had ik helemaal niet aan gedacht πŸ˜€

 3. Iris zegt:

  Super leuk! Niet zo opvallend, maar dat vind ik juist mooi!

 4. Ik vind het heel leuk πŸ˜€

 5. Diede zegt:

  Woow heel erg leuk!!

 6. BudgetBeautyNL zegt:

  Heel schattig ^^ Vind het toch wel iets hebben

 7. Ik vind het er leuk uit zien!

 8. tessa zegt:

  staat je echt leuk,
  @lene inderdaad mooi voor in de zomer als ik er al naar kijk krijg ik er een zomers gevoel van ^_^

 9. Oh dat staat je echt leuk zeg! Je bent zo wel een beetje een trendsetter, heb het nog niet bij iemand gezien

 10. anne zegt:

  Prettty! Ik wil dat ook wel.. alleen ik ben blond, even kijken of daar mogelijkheden voor zijn qua kleur πŸ™‚

  1. Dan zijn zwart/witte of bruin/witte-grizzly veren ontzettend leuk! Ook lichtgrijs of beige kan dan hartstikke leuk staan πŸ˜€

 11. Valérie zegt:

  Toen ik het op twitter las dacht ik echt dat je van die dikke veren in zou doen, die je ook wel eens op straat ziet liggen omdat een vogel 'm verloren heeft zeg maar. Maar dit is veel subtieler en leuker! Heel leuk! Ik snap je indoen-omschrijving alleen niet zo haha, maar dat ligt misschien meer aan mij dan aan jou. πŸ˜‰

  1. Hihi, het is ook lastig uit te leggen, maar het is echt heel simpel. Kijk maar eens op YoutTube, dan snap je hopelijk wat ik bedoel πŸ™‚

 12. Marieke zegt:

  Ik vind het je echt heel leuk staan! Ook maar eens overwegen, voordat de trend er eenmaal is en iedereen op school er mee loopt.

 13. Wauw, het ziet er echt leuk uit! En zeker niet té

 14. Elien zegt:

  Hoe raar zeg πŸ™‚ Maar het staat je wel goed eigenlijk, zolang je er niet te veel in steekt natuurlijk πŸ™‚

 15. Noor zegt:

  Kesha, eat your heart out! Haha.

  1. Lol, inderdaad! Ik volg haar totaal niet, maar zo te zien is zij ook niet vies van een paar veertjes hier en daar. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat weer een beetje te veel van het goede vind πŸ˜‰

 16. Ooh gaaf! Vooral omdat je wel gewoon kunt krullen enzo, want ik draag mijn haar meestal niet stijl… Misschien ga ik het ook eens proberen. πŸ™‚

 17. Het ziet er echt goed uit πŸ™‚ het lijkt me ook wel grappig om zoiets te hebben

 18. Oh leuk zeg, vind het wel wat hebben!

 19. super leuk πŸ˜€

 20. chantal zegt:

  Ik vind ze echt heeel leuk! Nu gaat t bij mij ook kriebelen! Haha.

  Ik wilde ook nog even iets zeggen over die actie bornprettystore (de gratis hello kitty imageplate). Ik dacht; superleuk! Ga ik ook doen! πŸ˜€ Maar toen kreeg ik dus idd echt 3 keer n mailtje dat ik eerst de actie moest retweeten en dat ze het daarna pas op zouden sturen. o.O Ik heb geen twitter en was ook niet van plan t aan te maken, dus ik dacht laat maar. Krijg ik vorige week opeens een pakje binnen uit hongkong? *huh?* & wat zit er in; een carrousselletje (hoe je t ook schrijft :P) met allemaal rhinestones! Echt veel, in blauw, groen, geel, paars, rood, wit etc ! πŸ˜€ Dus jeeej πŸ˜›

  1. Ik heb het van meerdere meiden gehoord.. Maf!

   1. Wen. zegt:

    Haha. Ik heb de imageplate gekregen! Kwam uit Singapore. Maar had ook niet meer geretweet.
    Ze vroeg het 2x keer, maar ik dacht laat maar. Kwam het dus toch binnen!

 21. oow dit vind ik wel heel erg leuk hoor! Kleuren die je hebt uitgekozen staan ook erg mooi bij je.

 22. amberrr zegt:

  wow ik ga meteen bestellen
  staat je echt leuk
  nu maar hopen dat het er bij mij lichtblonde haar net zo leuk uitziet πŸ™‚

 23. Ziet er echt heel erg leuk uit. Ik zou het alleen zelf niet gebruiken. Maar jouw staat het prachtig.

 24. Noortje zegt:

  OOO ik vind het echt super, super leuk! Haha ik ben echt helemaal excited nu, ik wil óóók. Heb je misschien de verkoper nog, of weet je misschien goede verkopers hiervan? πŸ™‚ Ik vind het altijd zo moeilijk om iets betaalbaars, maar wel goeds te vinden.

  1. amberrr zegt:

   als je op etsy zoekt op feather extensions staat er ontzettend veel mensen die ze verkopen
   heb zelf net ook besteld πŸ™‚

 25. Staat mooi! Zijn het nou echte veren? Of iets wat erop lijkt? En als het echte veren zijn, weet je dan ook van welke vogel? En hoe zit dat dan met diervriendelijkheid? Beetje veel vragen, haha πŸ˜›

  1. Het zijn echte veren, maar ik weet niet van welke vogels en hoe het met de diervriendelijkheid zit. Sorry!

 26. Oehh nice! Maar je kan ze dus ook gewoon uit doen?

 27. Leontine zegt:

  De dooie mus has arrived, haha πŸ˜‰
  Ik had er wel een beetje mijn bedenkingen over, vond het niet zo leuk. Maar nu je ze in hebt vind ik het wel apart. Ze zijn niet heel opvallend of overdreven, maar wel weer opvallend genoeg om te zien.
  Pretty!

 28. Ziet er gaaf uit! Vraagje; klopt het dat de verzendkosten 18 euro zijn? Dat vind ik wel vrij veel namelijk…

  1. Ik heb veel minder verzendkosten betaald, misschien $3.50! Wat vreemd dat ze nu opeens zo hoog zijn… Misschien even contact met haar opnemen?

   1. Mieke zegt:

    Ga ik zeker doen! πŸ™‚

 29. Joanne zegt:

  Ik had het niet verwacht, maar het staat echt leuk! Vooral omdat je het zo subtiel hebt gehouden denk ik. De kleuren staan ook leuk bij je haar!
  Ik vind je ooglook trouwens ook heel mooi op deze foto's. Vooral je eyeliner boven dan dan geen eyeliner onder je ogen. πŸ™‚

  1. Joanne zegt:

   * 'en dan geen eyeliner onder je ogen' bedoelde ik natuurlijk

  2. Dank je! Het was gewoon een lichte shimmery oogschaduw met een zwarte eyeliner met een flinke wing, bovenste waterlijn ge-tightlined en een flinke laag mascara πŸ™‚

 30. a1001addictions zegt:

  Dit vind ik ook wel erg leuk!

 31. Febe zegt:

  Leuk!!! Denk je dat je ze kan knippen voor in kort haar?

  1. Dat kan zeker! Knip ze dan wel aan de bovenkant, zodat je de onderkant heel houdt (die loopt mooi af). Ik heb er zelf ook eentje korte geknipt, ging prima.

 32. Merel zegt:

  heeel erg leuk!

 33. Dat ziet er leuk uit zeg.

 34. watevahdude zegt:

  Oeeee leuk zijn zee

 35. Renske zegt:

  Heej, Ik heb ook veertjes van Etsy besteld, al een paar weken geleden. Ik loop er inmiddels al twee weken mee rond en ik krijg ontzettend leuke reacties erop! Ik ben er super blij mee, leuk om te lezen dat ik nu niet meer de enige ben haha

 36. Amanda zegt:

  Hoe doe je het dan als je naar de kapper gaat? Moet je ze er dan uithalen?

  1. Yep, dan haal je ze er inderdaad weer uit, maar je hebt ze er zo weer opnieuw ingezet. πŸ™‚

 37. Nicole zegt:

  Staat jou goed, idd niet te opvallend, maar wel bijzonder.

 38. Ans zegt:

  Onwijs leuk! Ik heb ze via http://www.feather-line.nl ze zijn ook in Nederland verkrijgbaar, scheelt weer in de verzendkosten en ze heben een goede topping waardoor ze extra lang mee gaan en in het haar blijven zitten! Super!!!

  1. Om eerlijk te zijn vind ik €15,95 voor 5 veren (die al bij elkaar zitten zodat je niet zelf kan kiezen hoeveel je er op één plek wil hebben) een beetje te veel. Maar goed, het kan een optie zijn voor meiden die niet uit het buitenland willen bestellen.

   1. Laura zegt:

    ik had ze eerst in nederland besteld bij een particulier, maar die is nu nergerns meer te vinden (weird…). Nu wil ik graag nieuwe, van etsy, maar… kun je me iets vertellen over de betaling?

    1. Dat verschilt per verkoper, maar volgens mij meestal met PayPal. Verder kan ik je er niet mee helpen, sorry.

     1. lisa zegt:

      ik zou graag zo een setje wille bestelle bij etsy maar dat moet via paypal betaald worden word daar niet misbruik van gemaakt ofzo?? dankjewel

 39. Ans zegt:

  De veren kun je gewoon los knippen, scheelt maar een halve centimeter in lengte. Ze zeggen dat het dan alleen de kans heeft dat het sneller uit je haar glijd…

 40. Very informative article post.Really thank you! Will read on…

 41. Eveline zegt:

  Ik vind het zeer leuk en zou het zelf ook wel eens willen proberen. Ik heb gekeken op de site die je had doorgegeven (Etsy), maar waar vind ik juist exact degene die jij hebt gekocht? Want ik wil graag een goede kwaliteit en deze prarie mix set ziet er leuk uit! Bedankt.

  1. De verkoper waar ik ze vandaan had verzendt niet meer naar Nederland (althans, niet voor een redelijke prijs), dus ik ben bang dat ik je niet kan helpen. Sorry!

  2. Hoi, je kan de veren bij Ronnies zelf samenstellen. http://www.qualitylacewigs.nl/hairextension/featherextension.html.

 42. Visscher zegt:

  Helemaal leuk de veren ze zijn verkrijgbaar in Nederland bij http://www.hairshoponline.nl in veel verschillende kleuren.

 43. Visscher zegt:

  Ik was nog vergeten te vertellen dat er nu ook veel synthetische veren zijn daar moet je echt op letten die kun je niet stijlen en fohnen,bij http://www.hairshoponline.nl zijn natuurlijke veren.

 44. Ik heb half internet afgezocht, en de enige betaalbare en die ik ook echt leuk vind, zijn 5/6 inches=12/15 cm. Maar ik heb half lang haar. Zou dat alsnog wel leuk zijn? Want ik heb ook laagjes.

 45. Angela zegt:

  op http://www.lavidaromana.com kun je ze bestllen in nl, hebben ze ook de brede en korte en lange, ook met clipjes dat is wel handig

 46. lisa zegt:

  ik zou graag zo een setje wille bestelle bij etsy maar dat moet via paypal betaald worden word daar nie misbruik van gemaakt ofzo??

 47. J.E. zegt:

  Vraagjes:
  Zijn de veren goedgekeurd? Zijn ze niet van beschermde vogelsoorten? Zijn ze op de juiste wijze gewassen, dit i.v.m. vogelgriep en vogelpest? Uit welk land komen de veren? Er is een import verbod op een aantal tropische vogels!
  Is het illegale handel?
  Met welke verf zijn ze gekleurd? Biologische? Chemische stoffen tasten de hoofdhuid aan en schadelijke stoffen komen ongemerkt in de bloedbaan. De schade merk je pas jaren later!
  Of zijn het allemaal nep veren?
  Graag jullie antwoord!
  J.E.

 48. ze hebben het nu ook bij de kapper cosmo wateringen ze zijn heel gaaf….

 49. welke websit is het goedkoopst om het te bestellen in Nederland?
  (die je zelf er in kan zetten zonder/met micro ring dat maakt niet uit)
  alvast bedankt!

 50. Milou zegt:

  Je kan ze heel goedkoop hier halen http://www.veerextensionsonline.nl hier heb ik ze ook gehaald.

  Binnen 1 dag in huis scheelt een hoop wacht tijd en je kan meteen aan de slag πŸ˜€

  Zelf vind ik de felle kleuren ook het mooist heb een mooie grizzly paars in mijn blonde haar:D

 51. Jeetje wat loop jij op de trends vooruit! Dit is deze zomer (2013) helemaal hot and happening! Ik heb zelf ook een setje besteld en ben benieuwd hoe lang ze zullen blijven zitten! πŸ˜€

 52. Gaia zegt:

  Die van mij zitten nu al bijna twee maanden, ik heb ze bij mijn wimperextensionstyliste van Be Lashed laten zetten. Ik heb nu een bundel, maar ik denk dat ik ze binnenkort los laat maken en verspreid in mijn haar laat zetten πŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.