Nagellak Tips Tutorial

Tip: Je nagels makkelijk in vorm brengen

Ik heb een lange tijd mijn nagels in een ronde vorm gevijld, maar op een gegeven moment was ik het zat, want het ziet er zo rommelig uit! Om eerlijk te zijn vind ik vierkante nagels met ronde hoeken mooier, maar het lukte mij nooit om ze goed in vorm te krijgen. Een paar maanden geleden besloot ik opnieuw een poging te wagen om mijn nagels in een mooie vorm te vijlen. Zoals jullie op recente nagellak-swatches kunnen zien is dat goed gelukt! Mijn geheim? Donkere nagellak!

Een tijdje geleden kwam ik op Laquerized deze tip tegen. Michéle draagt donkere nagellak wanneer zij haar nagels in vorm wilt brengen, omdat je zo veel beter de ware vorm van je nagels kan zien dan wanneer ze kaal zijn. Eigenlijk best logisch! Kijk maar eens goed naar je kale nagels. Vaak zijn we geneigd om de witte randen van onze nagels te volgen als we ze vijlen, maar die randjes zijn niet betrouwbaar. Vaak zijn ze een beetje scheef en zeker wanneer je nagels ook aan de scheve kant zijn, zijn ze erg onbetrouwbaar als leidraad. Een donkere nagellak biedt een oplossing! Door de donkere kleur nagellak zie je duidelijk een contrast tussen je vingers en je nagels, waardoor de vorm van je nagels het beste zichtbaar is. Doordat de kleurverschillen tussen je nagels en de toppen van je nagels zijn weggenomen heb je een perfect beeld van hoe je moet vijlen.

Enkele tips:

 • Gebruik een goed dekkende nagellak die meteen droogt, zodat je niet te lang hoeft te wachten totdat je kan vijlen. Ik gebruik meestal één van de donkere kleuren van Catrice.
 • Gebruik een (fijne) glasvijl in plaats van een kartonnen vijl of een nagelknipper. Kartonnen vijlen zijn meestal vrij grof, waardoor je haaltjes aan de nagels krijgt. Ik ben ook geen groot fan van nagelknippers, aangezien je nagels daardoor makkelijk splijten. Een glasvijl is de beste optie!
 • Denk goed na over welke vorm je je nagels gaat geven. Voor korte nagels is een vierkante vorm het beste. Ook als je last hebt van brekende en splijtende nagels is een vierkante vorm een goede keus. Rond kan ook mooi zijn, maar kan bij lange nagels rommelig staan en is een lastige vorm om op elke vinger gelijk te maken. Gebruik deze vorm dus liever bij korte nagels. Lang en ovaal is alleen geschikt wanneer je weinig met je handen doet. Deze vorm is erg kwetsbaar, aangezien je bij deze vorm ook de zijkanten van je nagels vijlt, waardoor ze zwak kunnen worden. Mijn voorkeur gaat uit naar vierkant met licht afgeronde hoeken. Dit staat netjes en vrouwelijk. Kijk uit met deze vorm als je last hebt van zwakke nagels, want ook bij deze vorm kunnen je nagels verzwakken, aangezien je de hoeken mee vijlt. Neem ook een kijkje bij het artikel van Laquerized, want daarin zijn voorbeelden van de vormen en meer tips te vinden.

Sinds ik deze methode gebruik om mijn nagels in vorm te brengen is het vijlen van vierkante nagels helemaal niet moeilijk meer! Mijn nagels zijn tijdelijk even vrij vond geweest, aangezien er ééntje was afgebroken, maar inmiddels zijn ze weer goed aangegroeid en ga ik ze weer in mijn favoriete vorm (vierkant met afgeronde hoeken) vijlen.

Welke vorm heeft jullie voorkeur?

24 Comments

 • Reply
  nailsbylaura
  8 december 2010 at 12:57

  Ik vind ronde nagels toch het mooiste. maar ook ovaal. Ik heb zelf hele sterkte nagels, waardoor ik ze makkelijk de gewenste vorm kan geven.

 • Reply
  CherryCharlie
  8 december 2010 at 13:02

  Ik geef de voorkeur aan kort en rond. Kort omdat ik anders niet kan typen en pianospelen en rond omdat ik een hekel heb aan hoekjes en dan ga bijten…

 • Reply
  Eva!
  8 december 2010 at 13:07

  handige tips! ik heb ze sindskort ook wat vierkanter, want dat ronde is niet handig, ze splijten veel minder snel! en een glasvijl werkt daar ook aan mee! `vroeger` braken ze vrij snel, maar nu niet meer!

 • Reply
  Frauke
  8 december 2010 at 13:07

  Superhandig! Ik doe gewoon kort & rond want ik heb lenzen en ik heb het nu al 2 keer voorgehad dat ik met m'n lange nagels in m'n oog zat, echt niet leuk 🙁 xx

 • Reply
  Bea1207
  8 december 2010 at 13:27

  Ik heb ze lang en rond en heb niet echt problemen met het rond-vijlen van m'n nagels moet ik zeggen. Ook nooit opmerkingen over gehad, heel veel mensen vragen juist vaak aan me of mijn nagels echt zijn. Ik denk dat het er ook aan ligt wat het best past bij de vorm van je vingers.

 • Reply
  Kayla
  8 december 2010 at 14:02

  Leuk zo die tips! Ik heb ze vrij vierkant, als ze rond zijn breken ze bij mij zo snel af.

 • Reply
  Tatjana
  8 december 2010 at 14:04

  Ik vijl mijn nagels echt nooit haha. :-p
  Ze zijn er trouwens altijd wel goed uit vind ik zelf, en rond.

 • Reply
  supketchup
  8 december 2010 at 14:06

  Oh goede tips! Mijn nagels zijn altijd scheef 🙁

 • Reply
  Eline
  8 december 2010 at 14:17

  Handige tip zeg!

 • Reply
  anne
  8 december 2010 at 15:14

  handige tip!

 • Reply
  Lisanne
  8 december 2010 at 15:41

  Handige tip. Al heeft het bij niet echt nut. Als ik weer ga werken dan breken ze toch weer af helaas.

  x

 • Reply
  Lisa
  8 december 2010 at 16:56

  Bedankt voor de tips 😀

 • Reply
  Silva
  8 december 2010 at 19:14

  Ikzelf vind vierkante nagels met wat affgeronde hoeken ook het mooist. Ik vijl ze zelf ook zo, zelf doe ik alleen geen nagellak op, ben ik te lui voor 😉 En ik vind het toch fijner vijlen zonder nagellak, ik moet dan natuurlijk wel een beetje beter uitkijken, maar met nagellak vind ik niet fijn.

 • Reply
  Myca
  8 december 2010 at 20:08

  handige tips en wat zijn je nagels mooi

 • Reply
  joel
  8 december 2010 at 20:37

  Amen!

  Echt, dank-je-wel 😀

 • Reply
  Laura
  9 december 2010 at 11:31

  Wat een handige tip! Ik vind vierkant met ronde hoeken het mooist 🙂 Zoals bij jou dus 😀

 • Reply
  Cindy
  9 december 2010 at 13:22

  ohw wouw goede tip! Mijn nagels zijn altijd veel te kort 🙁

 • Reply
  Mariel
  10 december 2010 at 21:45

  Handige tips!

 • Reply
  AmyGrace
  11 december 2010 at 21:17

  Vierkant met afgeronde hoeken is ook mijn favoriet! Op deze manier vijlen is idd heel handig, ik doe het ook al een tijdje zo… Af en toe ben ik nog wel eigenwijs :p en vijl ik m'n nagels even gauw terwijl ze 'naakt' zijn, maar zodra ze dan gelakt zijn met een donkere kleur, ai! =/

 • Reply
  sisier
  11 december 2010 at 21:50

  oh geniaal dit, ik volg altijd automatisch dat witte randje, wat dus heel scheef is 😛

 • Reply
  celesta
  23 december 2010 at 16:03

  ik heb net bij de kruidvat een magneetje gekocht waarmee je streepjes en alles in je nagelak kan zetten.
  maar weet niet hoe het moet want heb de etieceten weggegooit

 • Reply
  Nadia
  18 mei 2011 at 23:21

  Ik doe altijd voor het shapen een zwarte nagellak met daaroverheen een matte topcoat, droogt super snel!

 • Reply
  Laura
  27 juli 2012 at 22:11

  Wauw, wat een handige tips! Heel erg bedankt!
  Ik deed ze altijd rond, maar inderdaad ze breken dan snel af!
  Ik ga dus eens proberen om ze wat vierkanter te maken!
  Heel erg bedankt

 • Reply
  Caroline
  16 december 2015 at 02:04

  Ik vind vierkant niet mooi, het ziet er onnatuurlijk uit, ik ga voor rond of ovaal dat vind ik er vrouwelijker uitzien. Ik heb niet gelijk, ik ventileer mijn mening. Dank.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.