Overig

Geef je mening: Neem jij ’s ochtends de tijd?

 

Vrouwen staan er om bekend om ’s ochtends vaak uitgebreid de tijd te nemen om zich klaar te maken voor de dag. Haren worden gedaan, make-up wordt zorgvuldig aangebracht en het liefst wordt het lijf even goed ingesmeerd met een fijne bodylotion. Zo’n begin van de dag is natuurlijk heerlijk, maar in werkelijkheid komt het er vaak niet van. Life just gets in the way! We staan vaak gehaast op, eten snel een ontbijtje (of niet) en stormen de deur uit. Haren snel in een staart en de make-up kan in de trein wel!

Neem jij ’s ochtends de tijd?

Hoe je dag begint is vaak erg kenmerkend voor het verloop van de dag en het is dan ook belangrijk om je dag goed te beginnen. Ben jij ook altijd zo gehaast? Sta eens wat eerder op en maak wat tijd voor jezelf. Je zal merken dat je de dag een stuk prettiger begint!

Ik houd ervan om mijn dag goed te beginnen en neem ’s ochtends dan ook ruim de tijd zodat ik lekker rustig aan kan doen. Het liefst ga ik ’s ochtends lekker onder de douche, smeer ik mijn lijf in met een fijne bodylotion en neem de tijd om een lekker ontbijtje klaar te maken. Tijdens het ontbijten haal ik mijn make-up uit de kast en begin ik uitgebreid met opmaken. Heerlijk, zo’n begin van de dag! Het kost misschien wat tijd, maar voor mij werkt dit perfect. Als ik mijn dag onrustig begin, merk ik dat ik de rest van de dag toch niet helemaal ontspannen ben. Ik lever dan ook liever een half uurtje slaap in zodat ik ’s ochtends wat meer tijd heb.

Het lijkt misschien allemaal veel gedoe, maar met een goede planning is het allemaal geen probleem. Binnenkort geef ik jullie tips om de dag goed te beginnen!

Dit vind je misschien ook leuk...

26 reacties

 1. marie zegt:

  zo dat klinkt wel goed!
  ik neem wel de tijd voor mijn ontbijt maar eigenlijk niet voor de rest
  toch nu het zo koud wordt heb ik moeite met uit bed te komen

 2. Ik heb echt moeite om uit bed te komen, het ligt altijd zo lekker en is heerlijk warm. Ik ben dus meer iemand van het gehaaste. Als ik om half 9 moet beginnen kom ik er om half 8 uit ga douchen en ben tot 8 uur met mijn make-up haren etc bezig. Dan ontbijt ik lekker en spring op mijn fiets. Maar als ik rond 10 uur moet beginnen gaat het allemaal een stuk relaxter neem overal dan lekker de tijd voor!

 3. Nynke zegt:

  Ik neem er wel de tijd voor, maar niet teveel, haha. Als ik om bijvoorbeeld 9uur weg moet, gaat rond 8uur de wekker. Ik was mijn haar niet elke dag, dus dan ben ik in een paar minuutjes klaar met douchen. Dan even een basismake-upje en lekker rustig ontbijten. Tanden poetsen, borstel door m'n haar, geurtje op en ik kan de deur uit!

 4. Ik neem ook ongeveer een uurtje voor alles. dus half 8 met de bus is half 7 opstaan.

 5. ik neem ook wel de tijd, want het is niet fijn om helemaal te haasten sochtends dan heb ik geen lekkere start en loopt de hele dag kut!

 6. Mirjam zegt:

  Ik neem eigenlijk vrijwel altijd een uur de tijd, waarin ik ontbijt, en me aankleed en opmaak. Op de een of andere manier kan het qua haast wel erg verschillen per dag, soms moet ik erg haasten om op tijd weg te gaan, terwijl ik op andere dagen ruimschoots de tijd heb. Ik denk dat dit voornamelijk door het aankleden (lees: omkleden en nogmaals omkleden) komt.

 7. Als ik rond negen uur op mijn werk wil zijn dan sta ik rond kwart over zes op. Maar dat komt omdat ik zo'n anderhalf uur reistijd heb. Ik moet dan de trein van 7:24 hebben en ga dus rond 10 over zeven de deur uit. Ik ben een lange doucher – daardoor heb ik vaak wel tijd om nog effe een makeupje op mijn gezicht te gooien, maar niet meer om te ontbijten. Op het station waar ik over moet stappen pak ik dus een lekker kopje thee en meestal iets van een broodje 😉

 8. Ik neem geen tijd aangezien ik om 7u al t huis uit moet 🙁

 9. Marieke zegt:

  Ik ga voor dat halve uurtje slaap. Ik ben zo brak 's ochtends, niet normaal. 07.15 gaat de wekker, snoozen tot 07.45, dan eruit, aankleden, me wassen, reinigingsritueel, make-up, mijn haar zit automatisch goed, goddank, en dan naar beneden voor een snel ontbijtje voor ik naar school race, 100 meter verderop. De bel gaat om 08.25 en meestal ga ik om 08.20 weg (a)

 10. Ik neem zeker mijn tijd. Anders ben ik de hele dag chago!

 11. sisier zegt:

  nee ik neem expres niet teveel tijd, dan kan ik alleen maar korter slapen en dan ben ik juist meer chago :p Ik heb gewoon niet veel tijd nodig 's ochtends

 12. Ik ben altijd gehaast 🙂

 13. Hmmm, vroeger nam ik zowat nooit echt goed de tijd om te ontbijten maar nu ik wat ouder ben, neem ik echt wel de tijd om goed te ontbijten want ik weet hoe belangrijk het is om te ontbijten. Meestal sta ik minstens 1,5 uur van te voren op voordat ik moet vertrekken zodat ik mij niet moet haasten want dat is echt geen leuk gevoel als je alles met haast moet doen 🙂 Dus in het kort, ja ik probeer de tijd ervoor te nemen in de ochtend 🙂 Leuk onderwerp trouwens 😉

 14. sannewierda zegt:

  Ligt eraan. Als ik kan uitslapen wel. Maar als ik vroeg moet opstaan, doe ik wat foundation en mascara op en ik spring op de fiets omdat ik anders de trein niet meer haal. De snoozeknop wordt een beetje té vaak gebruikt, hihi.

 15. Ik sta altijd minimaal anderhalf uur voordat ik weg moet op. Dus acht uur weg = half zeven opstaan. Nouja, om half zeven gaat de wekker. Opzich neem ik dus wel de tijd, maar uiteindelijk moet ik toch altijd weer haasten en ga ik zo rond vijf over/tien over acht pas weg.
  Het duurt alleen al een half uur tot drie kwartier tot ik mezelf uit bed heb gesleurd en aan heb gekleed. Dan even snel ontbijten en vervolgens nog sneller tanden poetsen, make-up en haren doen. Voor make-up probeer ik een kwartier uit te trekken, maar dat wordt meestal 10 minuten. Voor mij haar heb ik maar ongeveer twee minuten voor nodig gelukkkig, dus dat valt dan wel weer mee. Ik neem dus vooral de tijd om te snoozen :). Word ik opzich ook wel happy van, maar een rustige ochtend zou beter zijn denk ik. Maar toch zou ik absoluut niet eerder op willen staan, half 7 vind ik vroeg genoeg!

 16. Standaard 7 uur op, vroegste dat ik weg moet is half 9 🙂 Dus anderhalf uur tijd voor make-up, aankleden, ontbij, mail checken etc. Douchen doe ik 's avonds, dan kan ik lekker de tijd nemen (en sowieso in de winter met nat haar naarbuiten – mij niet gezien!)

 17. Wel voor me make-up 🙂 Ontbijten doe ik snel snel en make-up… hell yeah, dan is me dag goed begonnen 🙂

 18. Sophie zegt:

  Ik snooze iets te lang! Daarom heb ik 's ochtends vaak niet zoveel tijd…een beetje concealer, wenkbrauwpotlood en mascara does te trick! Vooral in de winter heb ik vaak moeite om op tijd op te staan.

 19. Mariska zegt:

  Als ik bijv. ergens moet zijn zet ik de wekker 2 a 3 uur van te voren. Omdat ik ziek ben heb ik enorm veel opstartproblemen dus mijn tijd gaat daar helemaal inzitten.

 20. Samira zegt:

  Tijdens de zomer/ lente kan ik wel makkelijker uit mijn bed komen dus dan neem ik wel de tijd . maar bij koud weer heb ik er ECHT moeite mee:p dan zit je zo lekker warm in je bed en dan moet je er weer uit in de koude lucht naar school fietsen en dan sta ik op het laatste moment op en dan moet ik me echt haasten

 21. chrisvis zegt:

  Ik kom altijd ruim optijd mijn bed uit, zodat ik lekker rustig mijn make-up en haar kan doen, en ik raak zó gestresst als ik moet opschieten xD

 22. kimberleyborsboom zegt:

  Ik neem altijd de tijd. Ik doe er gemiddeld zo'n 2 uur over (dat is met ontbijten, douchen en lunch klaarmaken). Als ik dit niet doe dan ben ik echt de hele dag chagerijnig. Ik sta ook altijd gelijk op zodra mijn wekker gaat volgens mij heb ik de snooze knop nog nooit aangeraakt.

 23. lonneke zegt:

  Ik neem wel wat tijd, maar niet heel veel. Ik moet om half zeven opstaan :(. En om half 8 fiets ik aan, want het is 10 km fietsen naar school :(.

 24. Ik neem 's morgens ook wel m'n tijd. Douchen, make up'en en dan een lekker ontbijt met een tas koffie! Als ik me overslaap en ik me dan echt super hard moet haasten lijkt het wel of alles die dag mislukt. Dus een halfuurtje vroeger opstaan is het wel waard! 🙂 Ben wel al benieuwd naar je tips!

 25. Ik neem echt ruimschoots de tijd, ik sta meestal anderhalf uur van tevoren op. Lekker rustig douchen, ik bedenk meestal de avond van tevoren al wat ik aan wil ga trekken, dus dat kan ik zo pakken.. Make-uppie, haren doen, tanden poetsen, geurtje en de deur uit. Ik kan er gewoon van genieten!

 26. Ik sta altijd op tijd op (ruim 1,5 uur voor ik weg moet) maar op de een of andere manier vliegt die tijd voorbij! Ik eet altijd heel langzaam, en lees dan de krant (half uur), dan ga ik douchen (kwartier) en aankleden (dat duurt niet zo lang, maar voor ik leuke kleding heb, kwartier), schoolspullen pakken en alles een beetje netjes maken (kwartier) en dan moet ik nog mijn make up routine doen.. Meestal komt het er gewoon niet van en doe ik poeder, een beetje oogschaduw, eyeliner en mascara op en klaar -> en zelfs dan kom ik nog weleens te laat :'x

  x Martine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.