Budget Huidverzorging Reviews

Review: Kruidvat Natures Zoutscrub – Grapefruit

Toen ik een tijdje geleden bij een persevent van Kruidvat was kwam ik onder andere de Kruidvat Natures Aroma Zoutscrub Grapefruit tegen. Ik was ‘m eerst voorbijgelopen, maar toen ik zag dat hij met grapefruit was heb ik ‘m meteen meegenomen. Ik ben dol op frisse geuren, dus grapefruit past perfect in mijn straatje. Aangezien ik niet zo vaak over lichaamsproducten schrijf leek me dit een mooi moment om deze budget-scrub te laten zien!

De scub komt uit de Natures-serie van het huismerk van Kruidvat. Het is een soort tegenhanger van Therme of Kneipp, maar dan een flink stuk goedkoper. Voor deze grote pot bodyscrub van 300ml betaal je €2,59, dus da’s een keurige prijs.

Als eerste bevat de scrub vooral heel veel zeezout. Dat is natuurlijk geen verrassing, want het is immers een zoutscrub! Verder bevat het product onder andere een aantal schuimmiddelen en vrij veel parfum. Ik was vooral heel erg benieuwd naar de geur van de scrub, aangezien dat de reden was dat ik ‘m wilde proberen. Helaas is deze volledig afkomstig van synthetische parfumstoffen en niet van andere ingrediënten of oliën.

Als je de pot opendraait tref je een felgekleurde zoutmassa aan. Het is duidelijk een combinatie van zout en andere stoffen, want zo voelt de scrub ook. Helaas komt je ook meteen een sterke geur tegemoet, die helaas erg tegenvalt. Ik ruik nauwelijks grapefruit, maar een hele zoete (suiker-achtige) geur gecombineerd met pepermunt. Geen echte frisse grapefruitgeur dus… Jammer. De substantie van de scrub is daarentegen wel prettig! Het is een vrij grove scrub die goed scrubt en zijn werk doet. M’n huid voelt vervolgens zacht aan en de scrub laat een licht verzorgend laagje achter. Opvallend is dat hij zelfs een beetje schuimt, maar dat was ook al aan de ingrediënten te zien. Het doet in elk geval niks af aan de werking. Dit is overigens echt puur een lichaamsscrub, dus je moet hem absoluut niet op het gezicht gebruiken.

Ik ben waarschijnlijk wat verwend door al m’n bodyproducten van The Body Shop (ze ruiken zo lekker!), maar dat is natuurlijk niet helemaal eerlijk in deze vergelijking. Deze scrub is voor de prijs een geweldig product voor zijn werking. Hij scrubt heel goed en dat is natuurlijk wat hij moet doen. De geur viel mij tegen, maar ik kan me voorstellen dat anderen het juist weer heerlijk vinden! Bovendien is hij ook nog in andere geuren verkrijgbaar, dus ik denk dat ik die maar eens een keertje moet uitproberen. Als je op zoek bent naar een fijne budget-scrub voor het lichaam, dan is dit absoluut een goede optie!

Dit vind je misschien ook leuk...

23 reacties

 1. Deze is echt heerlijk 😀 Echt een topper voor de prijs.

 2. Femke zegt:

  De eucalyptus-versie ruikt wel prettig, vind ik. En voor die prijs is het echt een super scrub! Het fijnste is de Collistar Thalasso Scrub, maar ik vind € 48,00 voor een scrub belachelijk. Ik ken hem dus ook alleen van proefverpakkingen, want dat ga ik niet kopen.

 3. Was al beniewd naar zulke scrubs! Ik ga denk binnenkort eentje kopen 🙂

 4. Handige review. Ik gebruik liever scurbs wat uit een tube komt. Zo’n potje komt bij mij altijd helemaal onder water te staan en als ik wat scrub er uit pak valt de helft op de grond. Ik ben misschien gewoon een beetje onhandig 🙂
  Liefs, Renate

 5. Ik vind deze erg fijn, al neem ik meestal die blauwe pot!

 6. Het ziet er wel goed uit. Jammer dat hij niet zo lekker ruikt dan!

 7. Ik heb deze ook en vind de geur juist heel lekker, maar ik gebruik hem wel alleen in de zomer eigenlijk!

 8. noirperle zegt:

  Deze scrub vind ik te hard. Na het scrubben van mijn lichaam gloeit mijn huid van de pijn. Daarom gebruik ik het alleen om mijn voeten te scrubben.

 9. Ai, veel parfum… daar ga ik waarschijnlijk niet tegen kunnen. Zonde!

 10. Deze vind ik echt zo heerlijk ruiken!

 11. Dat klinkt wel goed zeg 😀

 12. Lijkt me erg fijn!

 13. Linda zegt:

  Die met lavendel is ok in elk geval. Beter dan veel andere merken.

 14. Looks good! Ik ben dol op scrubs.

 15. inderdaad wel jammer van de geur >.<

 16. Klinkt als een fijn product al ziet het er voor mij wel wat aan de grove kant uit..

 17. Jammer van de geur, maar de structuur klinkt voor mij als een erg fijne scrub 🙂

 18. Wat een goede budget tip, ik was nog op zoek naar een goede scrub! (:

 19. Laura zegt:

  Oh, hier ben ik wel heel benieuwd naar! Is nog wel een mooie prijs om uit te proberen of mijn eczeem gevoelige huid er tegen kan. Anders toch maar weer Rituals of The Body Shop sponsoren

 20. Quinty zegt:

  Ik heb hem ook en ik vind hem wel heel lekker naar grapefruit ruiken

 21. paulien zegt:

  ik zoek nog een budgetscrub en ik heb niet veel eisen (alleen dat hij goedkoop is en werkt) dus dit vind ik wel wat!

 22. Brechje zegt:

  Deze scrub is zooo fijn! Ik vond de grapefruit geur ook een beetje tegenvallen, maar ik ben groot fan van de lavendel-versie!

 23. Jij bent toch ook zo fan van de pink grapefruit lijn van de bodyshop? Ik vind die echt heerlijk en ik hoopte dat deze scrub ook zo zou ruiken. Niet dus begrijp ik?
  Achja, helaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.