Huidverzorging Reviews

Review: MAC Cleanse Off Oil

MAC Cleanse Off Oil
MAC Cleanse Off Oil

MAC is echt mijn favoriete makeup-merk. Ik realiseerde me onlangs dat het grootste gedeelte van mijn favoriete beautyproducten van MAC is. De kwaliteit is goed, en ze hebben zulke mooie producten. Het is altijd weer een feestje om naar de Pro Store te gaan! Ook vind ik het heel erg belangrijk mijn huid goed te reinigen en heb ik veel producten geprobeerd om uit te zoeken welke ik prettig vind. Omdat ik vrij veel gezichtsmakeup draag is een facewash al snel niet genoeg, en heb ik vaak een extra product nodig om alle makeup goed van mijn gezicht te kunnen spoelen.

Ik lees vaak op internet dat veel beautyliefhebbers hun gezicht reinigen met olie. Ik vond dat idee altijd wel interessant, maar ook een beetje griezelig, omdat ik ontzettend bang ben om puistjes te krijgen. Ik las hier en daar wel geweldige reviews over de MAC Cleanse Off Oil, en heb hem uiteindelijk toch gekocht. Ik gebruik hem nu iets langer dan een maand, en heb ‘m goed kunnen testen.

De verpakking

De olie zit in een soort zeeppompje (vergelijkbaar met de handzeep van Rituals) en is erg hygiënisch. Je kan het dopje op slot draaien, waardoor er als je op het pompje drukt geen olie uitkomt. Dat is heel erg handig, want ik neem hem vaak mee als ik een nachtje wegga. Een nadeel van dit type verpakking is alleen wel dat als je te hard drukt, de olie er met een harde straal uitkomt. Voorzichtig drukken dus! In het flesje zit 150ml. Ik heb de mijne nu een maand lang bijna elke dag gebruikt, en er is denk ik ongeveer 20% uit.

Het product

De olie is een combinatie van onder andere olijfolie en jojoba olie. De structuur is dun, een beetje tussen olijfolie en water in. Wat me op is gevallen is dat deze olie niet vet aanvoelt! Erg prettig dus. De geur is zacht en niet storend.

De werking

Ik doe twee kleine pompjes olie op mijn handen en masseer dat op een droge huid gedurende ongeveer een halve minuut. Daarna maak ik mijn handen nat met lauwwarm water, en breng dat over de olie aan. Zodra de olie in aanraking komt met het water, verandert hij in een melk-achtige substantie, heel apart! Dit masseer ik ook goed in, en spoel het af met warm water. Resultaat: een superschoon gezicht! Al mijn foundation is weg, en zelfs bijna al mijn mascara is verdwenen. Af en toen blijft er nog een beetje achter, maar dat haal ik weg met een beetje oogmakeupremover. Mijn huid voelt absoluut niet vettig, maar juist ontzettend zacht en schoon. Heel af en toe gebruik ik na de Cleanse Off Oil nog een ‘gewone’ facewash, maar vaak is dat niet nodig. Wel gebruik ik altijd een toner! Dat doe ik om de poriën te sluiten en de laatste restjes make-up en olie te verwijderen. Ik heb overigens geen extra puistjes gekregen sinds ik dit product gebruik, dus dat is mooi.

Dit is echt een heel fijn product, en ik raad hem echt aan iedereen aan. Hij is helaas niet goedkoop (€22,50), maar werkt fantastisch en gaat ook redelijk lang mee. Ik denk dat je met een flesje ongeveer 4-5 maanden zal doen. Deze ga ik zeker nog vaak kopen!

De Cleanse Off Oil is te koop bij de MAC Counters in de Bijenkorf (Amsterdam en Rotterdam, de grote Douglas filialen in Rotterdam en Utrecht en uiteraard bij de Pro Store op de Heiligeweg in Amsterdam.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. […] weg en vergat het een beetje. Tot ik opeens een artikel van Charlotte op Pinky Polish las over haar ervaringen met de MAC Cleanse Off Oil. Zij was er namelijk erg over te spreken! Ik ging opzoek naar meer reviews op YouTube en […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.