Nagellak Reviews

Review: Pupa Nail Art Kit (Wit/Roze)

Toen ik vorige week even bij de DA op de Leidsestraat in Amsterdam (mijn favoriete drogist!) binnenliep kwam ik tot mijn grote verbazing nieuwe Pupa Nail Art Kits tegen! Al eerder bracht Pupa deze setjes uit (zie hier en hier mijn reviews) en voor de zomer zijn er een aantal nieuwe vrolijke kleuren! Zoals jullie weten ben ik dol op roze, dus ik nam de Wit/Roze-combinatie mee.

In elk setje zitten twee lakjes van elk 5ml. Eén van de lakjes is een basis-kleur en een crackle-topcoat in een contrasterende kleur. Het basis-kleurtje uit deze set is een witte crème-lak. Ik weet het niet meer zeker, maar volgens mij zit elk van de nieuwe setjes een wit lakje als basiskleur.

De witte lak is goed gepigmenteerd (dit is één laagje) en droogt snel. Dat is ook de bedoeling, want de basis-lak moet droog zijn voordat je de crackle er overheen aanbrengt, anders kan de crackle-lak niet goed openbreken. Ik vond dit trouwens een verschrikkelijk lakje om aan te brengen! Normaal kan ik met elk lakje wel netjes lakken, maar met deze kon ik niet overweg. Of het nou aan de substantie of het kwastje lag, ik weet het niet, maar netjes lakken was echt een uitdaging met deze nagellak.

Toen de witte lak eenmaal droog was heb ik één laagje van de roze crackle topcoat aangebracht. Zoals je ziet breekt hij mooi open! Dit is echt een leuk crackle-lakje om mee te spelen, want de meeste crackle-lakjes zijn zwart of wit. Zo’n roze kleurtje is weer eens wat anders!

Over de roze crackle-topcoat hoor je mij niet klagen, maar om eerlijk te zijn ben ik geen fan van deze kleurencombinatie. Ik heb ‘m een paar dagen op mijn nagels gedragen en met meerdere mensen ben ik tot de conclusie gekomen dat het een beetje vreemd is. Zelf krijg ik er een beetje een retro/jaren ’80-gevoel bij, maar anderen vonden het zelfs ronduit ordinair! Ik denk dat het retro/ordinaire effect vooral veroorzaakt wordt door de witte basiskleur. Ze hadden wat mij betreft dus beter voor een andere kleur kunnen kiezen. Gelukkig kan de crackle-topcoat over elk willekeurig lakje worden aangebracht, dus ik ga eens experimeteren en kijken of ik een leuke combinatie kan maken.

Helaas heeft Pupa met het witte lakje de plank een beetje misgeslagen, maar ik vind de roze crackle-topcoat daarentegen helemaal top! Dit is dan ook zeker een aanrader voor de echte crackle-liehebbers die eens wat anders willen dan zwart. Ik ga eens lekker experimenteren met de roze crackle-topcoat en als ik een leuke combinatie heb gevonden horen jullie dat zeker!

Deze Pupa Nail Art Kit kost €12,50 en is onder andere verkrijgbaar in de kleuren rood, paars en donkerroze. Kijk voor de verkooppunten op de site van Pupa.

31 Comments

 • Reply
  Anna
  1 mei 2011 at 15:11

  Toen ik het zag liggen bij mijn favoriete drogist vond ik het ook zeer jammer dat ze het met wit gecombineerd hebben. Op de kleur roze daarentegen werd ik opslag verliefd. Had er helemaal niet aan gedacht om deze kleur gewoon met een ander te combineren buiten het pakket om.. misschien dan toch maar halen. Vind het trouwens fijn dat je weer een Pupa Milano product reviewt, het blijft toch mijn favoriete make-up merk. 🙂

 • Reply
  Rani
  1 mei 2011 at 15:22

  Wel een leuke variant, dat roze! Ik denk dat het met een ander kleurtje onder de Crack nagellak ook heel gaaf zou zijn. Met zwart, ofzo. Jammer dat die basecoat zo moeilijk lakt! Ik heb onlangs de Crackling nailart nagellak van Essence gekocht, en die is ook erg fijn!

 • Reply
  miranda
  1 mei 2011 at 15:43

  Ik vind de topcoat inderdaad erg mooi:D

 • Reply
  Linsey Unebeauty
  1 mei 2011 at 15:49

  Leuk deze kocht vandaag toevallig in een andere kleur! Ik vind hem erg leuk 🙂

 • Reply
  Aranka
  1 mei 2011 at 15:57

  Ik vind het juist heel erg leuk zeg! Alleen wel jammer dat de witte nagellak eronder niet meer mooi dekkend is.

 • Reply
  Mandy
  1 mei 2011 at 15:57

  Deze vind ik erg mooi, heb deze gekregen 🙂

 • Reply
  Frauke
  1 mei 2011 at 15:59

  Ik heb deze in koraal , die vind ik dan weer erg mooi passen bij de witte ^^ Maar persoonlijk ben ik nogal fan van een donkerdere basiskleur 🙂

 • Reply
  Elien
  1 mei 2011 at 16:12

  Ik vind het er wel mooi uitzien 🙂 Al blijft de rood met gouden versie mijn favoriet 🙂

 • Reply
  Desirée
  1 mei 2011 at 17:16

  Ik vind het eigenlijk ook niet heel erg ordinair hoor. Alleen misschien is dat witte wat te fel ofzo, en staat het idd mooier op een lichtere roze bijvoorbeeld.
  Voor de mensen die dit alleen zouden kopen voor de roze crackle is misschien de roze crackle van Barry M een leuk (en goedkoper) alternatief.
  Ik heb die van Barry M inmiddels in zwart, wit, lichtblauw en roze. Echt super leuk blijven die dingen! 🙂

 • Reply
  Mariska
  1 mei 2011 at 17:29

  Vind die roze topcoat we mooi maar dat is het ook

 • Reply
  Marjolein
  1 mei 2011 at 17:56

  Die is tof <3

 • Reply
  nailfever
  1 mei 2011 at 18:57

  Wauw ik vind dit er wel heel gaaf uit zien!

 • Reply
  lalalalalove
  1 mei 2011 at 19:42

  Heerlijk kleurtje! Ik zag hem al eerder ergens anders, maar was niet zo net gecrackled als deze!

 • Reply
  Anna
  1 mei 2011 at 19:48

  Hoi Charlotte,
  Ik heb vandaag even je site bekeken (via beautyscene) en heb je gelijk toegevoegd aan m'n favoriete.
  Jeetje wat kan jij mooi lakken zeg!
  Je bent ook zo leuk spontaan, ik hoop snel weer een tutorial te zien!
  Succes met je site 😉
  Liefs, Anna

 • Reply
  flamantrose
  1 mei 2011 at 19:53

  Oh dat had je dus op je nagels bij je shoplog.
  Echt super mooi ziet het er uit!

 • Reply
  Esmay
  1 mei 2011 at 19:55

  Ik heb ze ook al zien liggen bij de Etos, hierzo!
  Heb ze toch niet gekocht, maar vind die crack kleurtjes weltof!

 • Reply
  LaScalaBags
  1 mei 2011 at 20:41

  Wauw, wat een super mooi kleurtje! Past heel goed bij elkaar!
  Ik heb zelf de zilveren met paarse crackle laag, maar deze is ook echt super mooi!
  X

 • Reply
  Angelique
  1 mei 2011 at 20:45

  Wat een mooie kleur 🙂

 • Reply
  lisa
  1 mei 2011 at 20:59

  ik vind het erg mooi! maar misschien is het inderdaad nog wat leuker met een andere basiskleur!

 • Reply
  Silva
  1 mei 2011 at 21:09

  Ik vind dit echt een superleuke combinatie! En die witte dekt best goed 🙂

 • Reply
  By Sjanty
  2 mei 2011 at 07:24

  Staat leuk, maar het is denk ik toch niet helemaal mijn ding dat crackle…

 • Reply
  beautyandso
  2 mei 2011 at 10:40

  Ik vind het wel leuk en ded kleuren wel mooi! Maar ik denk niet dat ik snel voor crackle zou kiezen, maar je weet maar nooit natuurlijk!

 • Reply
  chantal
  2 mei 2011 at 11:51

  Ik vind het ook écht niet ordinair hoor? Ik krijg er een beetje een 'aardbeienijs met slagroom' gevoel bij, haha. Perfect voor de zomer dus!

 • Reply
  Kashmira
  2 mei 2011 at 12:07

  Ah wat een mooie combi is dit zeg! Heel gaaf!

 • Reply
  Joyce
  2 mei 2011 at 23:08

  Bij onze DA hebben ze geen pupa 🙁

 • Reply
  Lauwchen
  3 mei 2011 at 19:21

  Ik vind het niet mislukt.. Het geeft echt zo'n 'girly' expression

 • Reply
  _Milady_
  4 mei 2011 at 17:01

  Deze is echt supermooi!

 • Reply
  Paula
  7 mei 2011 at 14:43

  Ik vind het een leuke combinatie, ik krijg er juist zo'n zomers gevoel van! ^^ Jammer dat er bij ons geen DA in de buurt zit…

 • Reply
  Mariel
  7 mei 2011 at 16:16

  Erg leuk! Ik heb de rose ( en een witte crack ) van Barry M. En inmiddels een zwarte en zilveren versie van O.P.I

 • Reply
  kelsey
  8 mei 2011 at 16:42

  hoe moet je die 2e lak dan eigenlijk aanbrengen?:S
  vind het echt geweldig! en het staat echt niet ordinair!:)
  ik vind het juist harstikke cool staan!

 • Reply
  myjnie samoobslugowe
  13 mei 2011 at 20:07

  Hello! This is my first visit to your blog! We are a team of volunteers and starting a new project in a community in the same niche. Your blog provided us valuable information to work on. You have done a marvellous job!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.