Make-up Reviews

Review: Real Techniques Sculpting Set

Hoewel ik inmiddels zeker weet dat ik echt geen extra kwasten nodig heb, kan ik nieuwe sets van Real Techniques echt niet weerstaan. Al helemaal niet als ze ook nog eens een extra mooie look hebben! Ik twijfelde een tijdje over de Real Techniques Collector’s Edition Sculpting Set, maar ik vond de kwasten er zo mooi uitzien dat ik hem maar gewoon besloot aan te schaffen. Lees verder om erachter te komen wat ik er van vind!

Real Techniques Sculpting Set - 4 van 8

De Real Techniques Collector’s Edition Sculpting Set is een tijdelijke lancering van Real Techniques en de kwasten zijn daarom speciaal in een extra bijzonder jasje gestoken. Normaal hebben de gezichtskwasten van Real Techniques een matte donkerroze finish, maar speciaal voor deze uitgave zijn ze glanzend. Ik vind het leuk!

Real Techniques Sculpting Set - 2 van 8

Het idee achter de Sculpting Set is dat je hiermee alle kwasten hebt die je nodig hebt om je gezicht mee te shapen en vorm te geven. In deze set vind je twee kwasten die los te koop zijn (de Sculpting Brush en de Seeting Brush). De Fan Brush is Limited Edition en is alleen in deze set verkrijgbaar. Voor deze set van drie kwasten betaal je €29,99 of $18.95, afhankelijk van waar je hem bestelt. Ik bestelde de mijne bij het Amerikaanse iHerb, maar onderaan dit artikel heb ik ook nog een paar Nederlandse webshops opgenomen.

Real Techniques Sculpting Brush

Real Techniques Sculpting Set - 5 van 8

De Sculpting Brush heb ik al een tijdje geleden afzonderlijk gereviewed en ik was erg enthousiast. Zoals je in die review kunt lezen vind ik deze kwast nogal ongeschikt om mee te shapen, omdat hij erg stevig is, waardoor je producten erg dekkend aanbrengt. Ik zou hem daarom enkel gebruiken om heel strak mee te contouren (al dan niet met crèmeproducten), maar voor een wat subtielere schaduw zal een luchtigere kwast een stuk beter werken. Waar deze kwast wel fantastisch is is foundation! Eerlijk? Ik vind deze stiekem nog fijner voor foundation dan de Real Techniques Buffing Brush of de Real Techniques Expert Face Brush en ik gebruik hem bijna elke dag voor mijn vloeibare producten.

Real Techniques Fan Brush

Real Techniques Sculpting Set - 6 van 8

De Fan Brush is helemaal nieuw en dus alleen in deze set beschikbaar. Deze kwast is plat, maar ook behoorlijk stevig. Door de vorm zou je makkelijk heel precies product aan kunnen brengen of kun je hem gebruiken om overtollig poeder weg te vegen. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik al jaren geen fan brush meer heb gebruikt, dus ik moest even wennen. Of nou ja, ik heb het geprobeerd, maar ik kàn er gewoon niet aan wennen. Ik was zo onhandig om hem de eerste keer met blush te proberen, wat resulteerde in oncharmante roze strepen op mijn wangen. Met highlighter gaat het op zich best aardig en is het handig dat je heel precies kunt werken, maar persoonlijk vind ik daar de volgende kwast uit deze set veel meer geschikt voor. Nee, ik ben geen fan van de fan (pun intended, haha!) brush.

Real Techniques Setting Brush

Real Techniques Sculpting Set - 7 van 8

Ook de Setting Brush had ik al in mijn bezit uit deze set, maar dit is zo’n kwastje waar ik er graag eentje extra van heb. Ik gebruik hem namelijk erg graag om highlighter aan te brengen, maar hij is ook erg geschikt om poeder zeer lokaal aan te brengen. De kwast is vrij plat, maar ook luchtig tegelijk. Door de vorm past hij erg goed onder de ogen voor bijvoorbeeld poeder (sommige meiden gebruiken deze ook voor concealer!), maar tevens is de vorm erg geschikt om highlighter zachtjes aan te brengen op het jukbeen of met het puntje op het wenkbrauwbot. Deze kwast ben ik de afgelopen maanden steeds vaker gaan gebruiken en het is echt een vrij unieke kwast.

Real Techniques Sculpting Set - 8 van 8

Zoals alle kwasten van Real Techniques zijn de haren van synthetisch materiaal en zitten de kwasten goed in elkaar. Ook na meerdere malen wassen zien ze er nog uit als nieuw en op basis van mijn ervaringen met dit merk kan ik wel zeggen dat ze waarschijnlijk heel wat jaren mee zullen gaan. Dat zit dus wel goed!

Het zal duidelijk zijn dat ik deze set niet heb gekocht vanwege de nieuwe kwasten, want ik had ze bijna allemaal al. En tja, als ik eerlijk ben vind ik de Fan Brush de moeite niet waard. Je bent namelijk €21,99 kwijt als je de Sculpting Brush en de Setting Brush los koopt, terwijl de complete set €29,99 kost. Tja, dan weet ik het wel! De glanzende roze stelen zijn dan leuk en aardig, maar als ik heel eerlijk ben zou ik deze set dus lekker links laten liggen en die fijne kwasten los kopen. Ik ben dol op Real Techniques, maar in dit geval is de set geen goede deal.

Real Techniques Collector’s Edition Sculpting Set – €29,99/$18.99
The Makeup Spot | Boozyshop (losse kwasten) | iHerb.com

Meer Pinky Polish? Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!

17 Comments

 • Reply
  Jana
  20 oktober 2015 at 23:46

  Fijne review! Ik hou zelf ook heel erg van de setting brush! Ik gebruik hem altijd voor highlighter maar ik zou er zeker nog eentje extra willen. De schulpting brush lijkt me super voor foundation, die gaat op mijn wishlist!

 • Reply
  Dana
  21 oktober 2015 at 01:03

  Goeie review! Al zou ik de set zelf niet aanschaffen ik ben al erg tevreden met mijn Ebay knock offs…

 • Reply
  Tamara
  21 oktober 2015 at 01:12

  Goede review en mooie kwasten!

 • Reply
  A Little Dose of Makeup
  21 oktober 2015 at 03:48

  This set looks beautiful, I love RT!

 • Reply
  chucky1012
  21 oktober 2015 at 05:32

  Duidelijke review!
  Mooie kwasten om make-up mee aan te brengen.

 • Reply
  Aboutsbstyle
  21 oktober 2015 at 08:38

  Deze set heb ik zelf ook in mijn collectie, het zijn alle 3 zulke fijne kwasten. De fan brush gebruik ik voor mijn neus te contouren en ik houd er van met die kwast het gaat zo makkelijk en snel. Wie weet een tipje om uit te proberen. Liefs soraya

 • Reply
  Jamey
  21 oktober 2015 at 09:37

  Wauw wat een mooie kwasten!

 • Reply
  Mieke | Mieksmind
  21 oktober 2015 at 10:11

  Ik heb de setting brush ook en vind hem fijn voor highlighter aan e brengen. Ik zag laatst iemand de fan brush gebruiken om concealer onder de ogen af te poederen.

 • Reply
  Nicole
  21 oktober 2015 at 12:04

  Ik vind dit echt een hele fijne set. Ik gebruik ‘m zelf ook echt iedere dag. Ik vind sowieso de glanzende stelen heel erg mooi.

 • Reply
  Milou
  21 oktober 2015 at 14:29

  fijne review, erg duidelijk! Ik wil graag ook iets bestellen op iherb, maar ik vraag me af welke verzend kosten ik moet kiezen? Welke heb jij gedaan?

  • Reply
   Charlotte
   21 oktober 2015 at 17:05

   Ik doe altijd DHL Express geloof ik, voor $8.00, maar moest de laatste paar keer invoerrechten betalen.

 • Reply
  femketje
  21 oktober 2015 at 19:23

  wel een kek kleurtje ;D

 • Reply
  Sara
  21 oktober 2015 at 21:36

  Goed dat je er zo eerlijk over bent. De kwasten van RT zien er gewoon zo leuk uit dat je vanzelf al denkt “die moet ik hebben”, maar dat kan dan het inderdaad wel tegenvallen.

 • Reply
  Josanne
  21 oktober 2015 at 22:28

  Mooie foto’s! 🙂

 • Reply
  Marleen
  22 oktober 2015 at 00:23

  Looks good! De setting brush heb ik zelf, maar helaas haart hij best wel uit. x

 • Reply
  Kiss & Make-up
  22 oktober 2015 at 10:56

  Die setting brush lijkt me perfect voor onder ogen!

 • Reply
  Teddy
  26 oktober 2015 at 21:17

  Ik heb laatst mijn eerste set van RT aangeschaft. Vin het hele fijne kwasten! Deze zien er ook goed uit.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.