Make-up Reviews

Review: Urban Decay Naked 2

Eindelijk! Het Urban Decay Naked 2 Palette is van mij! Ik heb helaas geen Sephora in de buurt zitten en was de laatste tijd ook niet in de buurt van een vestiging geweest, dus ik kon er helaas alleen maar van dromen. Eigenlijk zou m’n zus ‘m voor me meenemen uit Londen, maar een paar dagen voordat ze zou vertrekken werd er een doos vol verrassingen bezorgd. Waaronder het Naked 2 Palette! Grappig hoe sommige dingen soms kunnen lopen, nietwaar? Ik ben in elk geval helemaal in de wolken met de uitbreiding van mijn Urban Decay Palette-collectie!

Over het originele Naked Palette heb ik nooit echt geschreven, al heb ik ‘m wel in dit en dit artikel voorbij laten komen. Ik kocht ‘m in Londen in de tijd dat hij in Nederland nog niet verkrijgbaar was. Wat was ik er blij mee! Hoewel ik vrij veel (neutrale) palettes in mijn stash heb is dit toch echt één van mijn grote favorieten. Dit is ook het palette dat ik eigenlijk altijd meeneem als ik een weekeindje weg of op vakantie ga. Deze is altijd goed!

En dan is er nu het Naked 2 Palette. Wat superleuk dat er een opvolger is! Daar hoopte ik eigenlijk al een beetje op toen ik mijn eerste palette kocht, en nu heb ik ‘m dan eindelijk.

Naked 2 bevat net als de eerste versie 12 verschillende neutrale oogschaduws. Hoewel de naam ‘Naked’ je misschien doet vermoeden dat het allemaal lichte kleuren zijn, is dat absoluut niet zo! Je kan met dit palette alle kanten op, van echt nude tot mooi smoky. In de deksel zit een flinke spiegel en bovendien krijg je bij het palette een dubbelzijdige kwast:

De kwast is op zich prima! Hij heeft aan de ene kant een platte oogschaduwkwast en aan de andere kant een vrij stevige blendingkwast. Ik ben normaal niet zo dol op synthetische kwasten (ik vind dierenhaar vaak beter werken), maar deze werkt best goed. De platte oogschaduwkwast vind ik qua vorm niet helemaal geschikt, maar als het echt moet dan zou je alleen al met deze kwast een prima look in elkaar kunnen zetten.

En dan zijn er natuurlijk de oogschaduws, daar gaat het immers om! Bijna alle oogschaduws zijn erg zacht en romig, net als de andere oogschaduws van Urban Decay. Enkele tinten zijn wat poederig, maar dat heeft vooral met de finish te maken. Over het algemeen ben ik altijd erg tevreden over de kwaliteit van Urban Decay en dat is in dit geval niet anders. Onderstaande swatches zijn gemaakt zonder primer!

Foxy | Half Baked | Bootycall | Chopper | Tease | Snakebite

Foxy is een matte crème-kleurige oogschaduw. Het viel me pas tijdens het swatchen op dat hij vrij geel is. Dat is op zich geen probleem, want het neutraliseert het rood van de huid, maar het viel me gewoon op. Dit is een fijne kleur om als highlighter te gebruiken of over het gehele bewegende ooglid.
Half Baked zat ook al in het originele Naked Palette en is daaruit mijn favoriete kleur, dus ik was blij om ‘m in Naked 2 terug te zien. Deze kleur is perfect om een goudkleurige smoky eye mee te maken of op het bewegende ooglid met een donkerbruine tint in de arcadeboog.
Bootycall is een subtiel glanzende tint. Ik ben dol op dit soort kleuren van Urban Decay, want deze zijn echt perfect als highlighters! Ze zijn niet té glanzend, maar precies goed genoeg om als highlight onder de wenkbrauwen of in de binnenste ooghoek gebruikt te worden.
Chopper is een kopertint met een rozige ondertoon en daardoor iets warmer van kleur dan Half Baked.
Tease is een beetje het buitenbeetje van het palette, want het is één van de weinige matte kleuren. Ik ben blij dat ze deze er in gestopt hebben, want zo’n kleur vind ik erg mooi in de arcadeboog, vooral vanwege de paarse ondertoon.
Snakebite is een andere favoriet, want het is een hele veelzijdige kleur. Het is een goede kleur om in z’n eentje te dragen of in de arcadeboog bij een tint als Half Baked.

Suspect | Pistol | Verve | YDK | Busted | Blackout

Suspect doet me erg denken aan MAC Patina, maar dan weer net even anders. Zo’n kleur is altijd welkom!
Pistol is erg mooi en bijzonder, volgens mij heb ik nog geen enkele kleur die er op lijkt. Afgelopen week droeg ik een look met Suspect op het bewegende ooglid en Pistol in de arcadeboog. Een geslaagde combinatie!
Verve is een lichte, zeer glanzende tint. Zo’n kleur vind ik ook altijd wel prettig om bij me te hebben, aangezien ik ze vaak in mijn binnenste ooghoek gebruik.
YDK is een warme taupe-tint, eigenlijk de iets bruineren versie van Chopper.
Busted lijkt in de pan vrij paars, maar ik vind ‘m op het ooglid vrij bruin uitvallen. Deze is mooi in combinatie met YDK of Chopper!
Blackout is een vrij simpele matte zwarte oogschaduw, maar wel een tint zwart die heel veel kleur afgeeft! Zo’n tint wil ik ook altijd graag bij me hebben, aangezien ik ze vaak gebruik als eyeliner of om een look iets meer smoky te maken.

Ik kan me voorstellen dat sommige meiden de Naked Palettes wat saai vinden, maar voor liefhebbers zoals ik zijn deze palettes ideaal. Veel kleuren zijn vrij uniek en het zijn de ideale palettes om mee te nemen op vakantie of gewoon voor dagelijks gebruik. Ik zal heel eerlijk zijn, ik kan geen favoriet aanwijzen. Ze zijn allebei mooi! Ze zijn allebei onderdeel van het vast assortiment van Urban Decay en dus permanent verkrijgbaar (al zijn ze wel heel vaak uitverkocht), dus ik zou gewoon even een kijkje nemen om te kijken welke je mooier vind.

Het Urban Decay Naked 2 Palette kost €45,00. Een flink prijskaartje dus, maar daarvoor krijg je wel 12 fantastische oogschaduws (1,2 gram per stuk, iets minder dan een MAC oogschaduw), een prima kwast en overigens ook nog een mini-lipgloss. Wat mij betreft zijn beide Naked Palettes in elk geval echte aanraders!

Urban Decay is verkrijgbaar bij Sephora. Kijk voor de vestigingen op de website van Sephora.

Dit vind je misschien ook leuk...

40 reacties

 1. Ik vind de paletten erg mooi, maar er zitten teveel kleuren in die ik niet zal gebruiken.

 2. Ik vind oogschaduw echt super mooi maar ik koop het wel maar gebruik het nooit.. Dus ik zou het nakedpalette wel willen maar ik weet zeker dat ik m dan.niet vaak zou gebruiken n dat vind ik wel zonde voor zo een hoge prijs hihi

 3. Kan echt nooit genoeg krijgen van Naked-reviews:) Voor mij is-ie net even boven budget, maar het zijn wel hele mooie kleuren. Overzichtelijke review ook!

 4. Hij is echt prachtig! De kleuren zou ik dus nooit beu worden :). Veel plezier ermee!

 5. Manwai zegt:

  aah wat leuk!! zou je een makeup tutorial willen maken van naked 1? hoewel denk je dat je liever van naked 2 wil maken.. hahah

 6. Ik probeer mezelf nog steeds te overtuigen dat ik naked 2 niet nodig heb maar het wordt steeds lastiger 🙂

 7. Wat een goede pigmentatie! Ik had natuurlijk niets anders verwacht van Urban Decay. Ik wil het Naked palette ook erg graag, jammer dat er in België geen Sephora is. Ik moet dringend nog eens in Nederland gaan shoppen ^^

 8. Had niet verwacht dat de kleurtjes zo leuk waren!
  Liefs

 9. Ik vind echt alle kleuren prachtig, alleen is het prijskaartje me íets te hoog 😛

 10. echt prachtige kleurtjes =)

 11. Wauw! En dat krijg je zomaar thuisgestuurd? Geweldig! Mag ik mijn adres ook doorgeven 😉
  Lijkt me net als het eerste palette een heerlijk palette om in bezit te krijgen, maar ook voor mij veel te duur….

 12. Ik ben erg blij met beide paletten! 🙂 Ik vind de kleuren gewoon geweldig, en ik draag ook vaak nude kleuren dus deze paletten waren voor mij echt geweldig!

 13. Ziet er erg mooi uit 🙂

 14. stef zegt:

  ik heb m besteld bij beauty bay maar t duurt zo lang 🙁

 15. Heel erg mooi! Lijkt me een erg fijn palette.

 16. Ik vind het Naked 2 echt zo’n mooi palette. Helaas vind mijn portomonnee deze erg lelijk haha!

 17. Deborah zegt:

  Ik ben echt verliefd op naked palletes allebij maar ik moet het met zakgeld doen en dan moet ik ff sparen niet dat het duur is want omgerekt is het 3,75 euro per oogschaduw en dat is niks. En je krijgt nog een kwast en lipglosje toe. Maar om zo in 1x te kopen is voor mij wel veel haha

 18. Prachtig!! Kun je anders geen vergelijkingsartikel van de 2 pallettes maken? Qua kleuren enzo.

  1. Die zijn er echt al heel veel te vinden op andere blogs, vandaar dat ik dat niet heb gedaan/van plan ben!

 19. Chiara zegt:

  Ik heb hem ook in mijn bezit, maar ik merk toch dat ik nét iets vaker naar mijn Naked 1 grijp

 20. Sanne zegt:

  Als je zou moeten kiezen zou je dan voor het eerste naked palette gaan of voor de tweede?

  1. Zoals ik al in het artikel zeg heb ik geen favoriet 🙂

 21. Ooit, op een dag…. Zal ik ook een naked palette kopen <3
  x SpringVibes

 22. Ik ben dit al op zoveel blogs tegengekomen……ik koop de laatste tijd Catrice mono’s (dankzij jouw tips!)….maar ik kocht ook vaak Bourjois mono’s die veel duurder zijn……oh jee….ik weet het niet! Ik zet ‘m in elk geval op mijn verjaardagslijstje. Ik lees wel op veel blogs dat 2 leuker is dan 1. Vind jij dat ook? Ga jij wat filmpjes met looks maken met dit palette? Je bent een beetje mijn goeroe aan het worden, want de dingen die jij doet passen ook erg bij mij mede omdat ik ook heel blank ben maar ook omdat je gewoon een hele goede smaak hebt. Ik ben bijvoorbeeld helemaal happy met de Bourjois Healthy Mix foundation.

  Jeetje, wat een verhaal. Anyway, ga vooral door met je heerlijke blog!!!

  1. Ik vind ze allebei leuk, ik kan niet kiezen! Ik moet nog een beetje spelen met de kleuren, maar als ik een bijzondere combinatie heb gemaakt zal ik er een filmpje van maken 🙂

 23. Wat een leuke kleuren! Ik wil hem ook erg graag maar hij is niet verkrijgbaar in België.
  Als ik ooit tijdens een uitstapje naar Nederland hem tegenkom neem ik hem zeker mee!

 24. Ik heb het naked 1 palette en denk elke keer bij 2 wel of niet kopen. Als ik de swatches zie denk ik wel maar heb geen 88 palette meer dus dan denk ik nee omdat ik toch ook vrij vaak roze tinten wil gebruiken haha

 25. Aargh ik vind dit zo’n mooi palette! Ik heb tot hiertoe altijd kunnen weerstaan maar hoe meer ik het zie voorbij komen, hoe liever ik het wil hebben! 😀

 26. Oh wat een prachtige palette’s, ik kan mij voorstellen dat je niet kan kiezen.

 27. wauw wat een prachtige swatches! als jij zou moeten kiezen: naked of naked2?

 28. Mooie palette! Ik vind die bovenste foto van jou trouwens echt heel leuk!

 29. Prachtige palleten, ik ga er denk ik een voor mijn verjaardag vragen!

  1. *paletten/palettes (wat is het eigenlijk?)

   1. Ik houd altijd het Engelse ‘palette(s)’ aan, maar het kan ook op z’n Hollands als ‘pallet(en)’, haha! Volgens mij gebruikt iedereen het een beetje kriskras doorelkaar 😉

 30. M.a zegt:

  In het artikel zeg je dat je pallet in een pakket kreeg toegestuurd, was dit de Beauty Box? snap dat je misschien geen reclame wilt maken maar dit is toch iets wat denk ik bij veel lezeressen is blijven hangen en waar evt vragen over zijn.

  1. Nee, het was een pakket van Sephora zelf 🙂

 31. Ik ben zo jaloers ! 🙂
  xoxo

 32. Erg mooi, ik wil hem ook hebben 😀

 33. Marijne zegt:

  Zou ‘m graag willen hebben maar is toch een beetje te duur.

 34. laura zegt:

  Ik heb ze ook beide echt heerlijke paletten om in je bezit te hebben (l)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.