Huidverzorging Reviews

Review: The Body Shop Beautifying Oils

The Body Shop heeft de afgelopen maanden een aantal hele leuke nieuwe producten uitgebracht die absoluut de moeite waard zijn. Een tijdje geleden schreef ik al over de heerlijke Body Mists die alweer eventjes verkrijgbaar zijn, maar een tijdje geleden is er ook een ander nieuw product gelanceerd dat ik graag eventjes wil laten zien. De nieuwe Beautifying Oils zijn multifunctionele oliën die je zowel op het lichaam en gezicht als in het haar kunt gebruiken. Dat klinkt veelbelovend, nietwaar?

De Beautifying Oils zijn onderdeel van de Bath & Body-serie, wat betekent dat de geuren overeenkomen met de geuren van de welbekende Body Butters. Er is nu van elke geur uit de vaste collectie een bijpassende olie! Je kunt kiezen uit Chocomania, Olive, Cacao Butter, Coconut, Shea, Moringa, Mango, Sweet Lemon, Strawberry, Satsuma en Pink Grapefruit. Ik heb inmiddels een behoorlijk aantal Beautifying Oils in huis gehaald, omdat ik eigenlijk niet kon kiezen! Elke verpakking bevat 100ml en kost €10,00 per flesje.

De olie wordt omschreven als een ‘droge olie’. Dat houdt vooral in dat het niet een dikke vette structuur heeft, maar vloeibaarder is en sneller intrekt. Daardoor laten ze, in tegenstelling tot een traditionele olie, geen vet laagje achter op de huid.

Caprylic/Capric Triglyceride, Dicaprylyl Carbonate, Sclerocarya Birrea Seed Oil (maroela-olie) Limonene (limoen), Parfum, Citrus Medica Limonum Seed Oil/Citrus Medica Limonum (limoenolie), Prunus Amygdalus Dulcis Oil/Prunus Amygdalus Dulcis (zoete amandelolie), Aleurites Moluccana Seed Oil, Tocopherol (vitamine E), Citral (citrus), Pentaerythrityl Tetra-Di-t-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, Helianthus Annuus Seed Oil/Helianthus Annuus zonnebloemolie), Linalool, Ascorbyl Palmitate (vitamine C).

De ingrediënten verschillen per geur een beetje, maar deze lijst geeft de grote lijnen in elk geval weer. Toen ik de lijst voor het eerst zag werd ik een beetje afgeschrikt door de grote hoeveelheid parfum (die helaas bij elke variant sterk aanwezig is), maar gezien de sterke geur van de producten verbaast het me niet. Mijn huid kan er prima tegen, maar als jouw huid makkelijk op parfum reageert is dit product misschien niet geschikt.

Zoals ik in de inleiding al even vertelde zijn de Beautifying Oils multi-functionele oliën. Normaal ben ik geen liefhebber van producten die voor meerdere doeleinde geschikt zijn, aangezien ze vaak voor elk doel net niet geschikt zijn. In dit geval ben ik blij verrast, want ze zijn wel degelijk goed multifunctioneel inzetbaar!

Bodylotion
Toen ik de Beautifying Oils net in huis had probeerde ik ze een paar keer in plaats van mijn bodylotion. Ik was niet heel erg onder de indruk en heb ze daarna niet meer op die manier gebruikt. Toch besloot ik een paar weken geleden ze weer eens op mijn lichaam te gebruiken. Ik weet niet meer wat me voor die tijd tegenstond, maar ik vind ze nu ontzettend fijn! De oliën trekken snel in (mits je niet te veel gebruikt!) en laten je huid heerlijk verzorgd achter. Een lezeres vertelde me trouwens dat dit het ultieme product tegen droge jeukende onderbenen was, dus wie weet is dat ook een tip voor jullie? Ik vind het nu in elk geval een fijne afwisseling tussen mijn Body Butters en Body Lotions.

Gezichtsolie
Ik gebruik ’s winters graag olie onder mijn nachtcrème, zodat mijn huid extra gevoed wordt. Ook daar zijn deze verrassend geschikt voor! Als ik deze ’s nachts heb gebruikt wordt ik ’s ochtends met een frisse, stralende en gehydrateerde huid wakker. Ook hierdoor was ik verrast, want ik had niet verwacht dat ze daar zo geschikt voor waren. Ze zijn hiervoor alleen niet geschikt voor de gevoelige of vette huid, maar voor drogere huidtypes is het wel het proberen waard.

Haarolie
Als laatste kun je ze in het haar gebruiken. Voor mijn dunne steile haar werken ze prima als treatment ’s nachts in de puntjes. Ook hier is het belangrijk dat je niet te veel gebruikt, maar ik heb nog niet gemerkt dat ze mijn haar vet maken. Als ik ’s ochtends m’n haar weer was voelen de puntjes verzorgd en gevoed aan.

Ik wist in eerste instantie niet helemaal wat ik van de Beautifying Oils moest verwachten, maar ik ben aangenaam verrast. Ze zijn prima geschikt voor alle doeleinden de beloofd worden, iets wat niet voor elk product opgaat. Ik kan niet beweren dat het meteen je bodylotion, gezichtsolie en haarserum kan vervangen, maar ze kunnen zeker voor al die functies gebruikt worden. Zelf gebruik ik ze op dit moment vooral voor mijn lichaam, maar als ik zin heb doe ik ze ook in mijn haar of op mijn gezicht. Het kan allemaal! Bovendien is er voldoende keus tussen alle geuren zodat er voor iedereen een geschikte geur tussenzit. Mijn favorieten van dit moment zijn Sweet Lemon en Shea (niet op de foto), maar Mango, Olive en Pink Grapefruit zijn ook altijd goed!

De Beautifying Oils zijn verkrijgbaar in 11 verschillende geuren en kosten €10,00 per flesje van 100ml. De Beautifying Oils zijn verkrijgbaar bij alle winkels en de webshop van The Body Shop.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

23 reacties

 1. Ze lijken me heel fijn werken 🙂

 2. Marieke zegt:

  Gebruik je ze op droog of nat haar? Ik heb ze een aantal keer op nat haar gebruikt, na shampoo & conditioner, en dan wordt mijn haar zó niet normaal vet. Op mijn gezicht durf ik ze nog niet te gebruiken, in verband met de grote hoeveelheid parfum, dus ik gebruik ze voor nu als body lotion 🙂

  1. Ik gebruik ze op droog haar ’s avonds voordat ik ga slapen, en was het er ’s ochtends weer uit. Ze zijn bij mij ook veel te vet om erin te laten, maar als treatment om eruit te wassen werken ze prima!

 3. Klinkt erg goed 😀

 4. lijkt me erg fijn voor je haar. Ik ben benieuwd hoe het in het echt ruikt.

 5. Ik vind deze erg fijn 🙂 x

 6. Lijkt me een fijn product! Misschien toch een keer bestellen. Lijkt me prettig voor mijn droge winter voetjes 🙂

 7. Joanne zegt:

  Ik heb de mango variant en die ruikt goddelijk! Ik gebruik hem alleen als bodylotion maar ik denk dat ik hierna toch weer voor de gewone mango bodylotion ga. Die vond ik meer voedend.

 8. Dat klinkt erg goed, kan me voorstellen dat je niet alles vervangt want andere producten zoals Butters zijn ook erg fijn! te fijn misschien wel, maar toch maak je me wel nieuwsgierig naar deze producten.

 9. Wat lijkt het mij fijn! Vooral dat het zo snel intrekt en geen laagje vet achter laat! Ik ga zeker een kijkje nemen! Ze klinken in ieder geval super! En voor 10 euro, valt reuze mee!

 10. Ze lijken me echt heerlijk!

 11. Alize zegt:

  Ik heb er ook eentje (coconut). Heb ze ook voor alles getest. Gezicht was ok, maar gezien mijn iets vettere huid doe ik het niet vaak. In mijn haar: niet tevreden, ivm andere haarolies maakt deze mijn haar snel te vet en zwaar, jammer 🙁 ik gebruik em dus voornamelijk op mijn lichaam, soms in combinatie met een lotion. Werkt prima! Trekt idd erg snel in.

 12. Ik heb er zelf een en vind hem alleen fijn voor de droge puntjes in mijn haar. Ik vind hem als olie te droog op mijn lichaam en weer te vet voor mijn huid. Misschien toch nog maar een kansje geven…

 13. nog niet van gehoord, maar lijkt me wel super fijn
  x

 14. lijkt me superfijn, ben sowieso fan van de body shop <3

 15. Ik heb er ook een en gebruik hem voor mijn lichaam en mijn haar! Ik heb een gecombineerde huid, dus op mijn gezicht doe ik liever niet 😉

 16. Klinkt erg fijn! Ben benieuwd of die body oil een beetje vergelijkbaar is met bijvoorbeeld bio-oil.

 17. Ik loop ze altijd voorbij omdat ik ze anders allemaal mee neem en dat is niet de bedoeling.

 18. Wauuw, klinkt goed! Lijkt mij ook fijn voor je haar! Mijn haar wordt er meestal vet van maar als ik het eruit was is dat minder.

 19. Voor mijn haar zie ik het minder zitten, maar verder klinkt het goed!

 20. Ik ben van plan de Shea te kopen, ik ben benieuwd wat het met mijn haar doet! 🙂

 21. Het lijkt me een fijn product!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.