Reviews

Review: The Body Shop Big and Curvy Mascara

The Body Shop Big And Curvy Mascara
The Body Shop Big And Curvy Mascara

Het meest gebruikte beautyproduct is ongetwijfeld mascara. Ik kan in elk geval niet zonder! Ik ben altijd op zoek naar een mascara die mijn wimpers zo mooi mogelijk maakt. Ik heb inmiddels al een stuk of 30 mascara’s getest, en ik blijf maar zoeken. Ooit zal ik mijn Holy Grail mascara vinden! In de tussentijd red ik mij prima met de andere mascara’s uit mijn stash. Ik heb een tijdje de Super Volume Mascara van The Body Shop gebruikt, maar toen die op was werd het tijd voor iets anders. Enkele weken geleden heeft de Body Shop een nieuwe mascara gelanceerd, namelijk Big and Curvy, en die moest ik natuurlijk meteen proberen!

De verpakking
Roze, roze, roze! Tjah, dan moet ik hem zeker hebben! Deze valt ook echt op in het mascara-schap van The Body Shop, aangezien de andere mascara’s allemaal een saaie donkere verpakking hebben. Het borsteltje van Big and Curvy is vrij smal, waarvan de haren in een soort zig-zag om het borsteltje gewikkeld zijn. Deze mascara heeft gewoon ‘harige’ haren, en dus geen rubberen tandjes, zoals veel mascara’s tegenwoordig. Dat is fijn, want van die rubberen dingen gaan mijn ogen altijd tranen.

Wat belooft deze mascara?
Het geavanceerde borsteltje van de Big and Curcy mascara zou voor extra volume zorgen zonder te plakken en te klonteren. Wimpers zouden tot 9x meer volume krijgen en een perfecte krul zónder wimperkruller. De maroela-olie, glycerine en panthenol werken verzorgend, en de bijenwas geeft de wimpers meer structuur.

Leuk verhaal, maar is dat ook echt zo?
Deze mascara geeft absoluut meer volume (geen 9x, maar toch behoorlijk veel), en in mijn geval ook wat meer lengte. Ik heb al vrij lange wimpers van mijzelf, maar door deze mascara lijken ze nóg langer. Ik moet overigens wel, in tegenstelling tot de beloftes, een wimperkrultang gebruiken om mijn wimpers mooi te laten krullen. Als ik dat niet doe vind ik de mascara mijn wimpers rommelig en sprieterig maken. Geeft op zich niet, want met een wimperkruller is dat zo opgelost. Hij klontert gelukkig niet, maar als je een tweede laag aan zou willen brengen krijg je makkelijk spinnenpoten. Houd het dus maar bij één laag! Dat heb ik hier op de foto overigens ook gedaan.

Ogen Zonder Mascara
Ogen Zonder Mascara
Ogen met The Body Shop Big And Curvy Mascara
Ogen met The Body Shop Big And Curvy Mascara

Hij blijft ontzettend goed zitten. Misschien soms wel iets te goed. Ik heb aan het einde van de dag geen last van panda-ogen of zwarte flakes onder mijn ogen, dus dat is mooi. Als ik de mascara eraf wil halen moet ik er wel wat grover  geschut bij betrekken. Eerst maak ik mijn hele gezicht schoon met de MAC Cleanse Off Oil, waarbij ik me extra op mijn ogen focus, en dan spoel ik dat heel lang af. Ik merk dat er tijdens het afspoelen nog vrij veel mascara achter blijft. Wat er dan nog op mijn wimpers zit haal ik eraf met oogmakeupremover op oliebasis. Deze methode werkt voor mij prima, maar alleen oogmakeupremover is lang niet voldoende.

Overall ben ik best tevreden met deze mascara. Het is nog geen Holy Grail voor mij, omdat ik vindt dat deze mijn wimpers niet dik genoeg maken. Toch vindt ik deze prettig omdat hij niet klontert of mijn wimpers aan elkaar plakt. Ook krijg ik geen rare sprietjes of spinnenpoten, en vlekt hij niet. Mijn wimpers zien er goed lang uit!

The Body Shop Big and Curcy Mascara is vanaf nu te koop bij alle filialen van The Body Shop en kost €15,00.

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Laura zegt:

  een mooi product!

  Misschien moet je óf je letterkleur óf je achtergrond kleur even aanpassen, want het is erug lastig lezen zo!

  1. Huh? Dat is vreemd! Bij mij is de achtergrond lichtroze en de letters donkerbruin, dus het zou aan je browser kunnen liggen… Heb je m al getest in een andere browser? Bij mij werkt hij in elk geval in Google Chrome, Firefox, Opera en op mijn iPhone 🙂

 2. Laura zegt:

  aha dat is het! sorryyyy!!!

 3. Wow, je wimpers zien er geweldig uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.