Overig

Geef je mening: Maak jij weleens een makeup-product op?

 

Wanneer mensen mijn make-up collectie zien krijg ik wel eens de vraag gesteld: “Hoe ga je dat ooit opmaken?”. Mijn antwoord is vrij simpel, aangezien ik absoluut niet de intentie heb om ooit al mijn make-up op te maken. Tuurlijk zitten er producten tussen als poeder en foundation die vast en zeker ooit op zullen gaan, maar oogschaduws zullen waatschijnlijk nooit op raken. Menig beauty-liefhebber heeft een flinke stash, en zullen dit verschijnsel vast wel begrijpen. Ik heb zo’n vermoeden dat ik niet de enige ben die hier zo over denkt, dus ik ben benieuwd naar jullie antwoord op deze vraag:

Maak jij weleens een makeup-product helemaal op?

Het komt weinig voor dat ik een product opmaak, maar wanneer dat gebeurt is het meestal ook een product dat ik écht fijn vindt. Voorbeelden van producten die ik de afgelopen tijd op heb gemaakt (en opnieuw heb gekocht) zijn MAC Studio Sculpt Foundation, MAC Mineralize Skin Finish Natural en de nagelverzorging van Trind. Ook ben ik vrij trouw met het gebruiken van mijn favoriet Urban Decay Primer Potion en ook die heb ik onlangs opnieuw aan moeten schaffen. Qua oogschaduw en blushes gaat er eigenlijk nooit wat op, vooral omdat ik zoveel verschillende kleuren heb en ik vaak afwissel. Ook zie ik dit soort producten meer als ‘verzamelobjecten’ en niet als dingen die op moeten. Hetzelfde geldt voor nagellak. Ook lakjes zijn voor mij voornamelijk om te verzamelen, en ik denk dat ik nooit de dag mee zal maken dat ik een nagellak helemaal opmaak.

Ik heb inmiddels ook een flinke voorraad huidverzorging opgebouwd, maar ik moet zeggen dat het daar redelijk goed mee gaat. Ik blijf regelmatig nieuwe producten uittesten, maar ik weet inmiddels beter welke soorten producten goed bij mijn huid passen, waardoor ik eigenlijk alle producten wel opmaak. Body-producten als douchegel en bodylotion gaan ook wel op, maar dat gebeurt weinig (om dezelfde reden als bij de oogschaduws en blushes) en die koop ik ook nauwelijks opnieuw, aangezien ik altijd andere dingen wil testen.

Hoe zit dat bij jou?

Dit vind je misschien ook leuk...

23 reacties

 1. Teddy zegt:

  Ik gebruik bijna nooit iets op aangezien ik ZOVEEL heb. Wel gebruik ik elke korrel uit mijn Clinique foundation poeder(s) aangezien deze gewoon echt de bomb-diggady zijn. Ook mijn lipbalms a la MAC TLC en Pout Polish zullen de laatste likjes worden uitgeleped. Lipsticks maak ik meestal ook wel helemaal op. Lipgloss gooi ik na heel veel gebruik weg aangezien het dan snel smoezelig word.

 2. Eigenlijk maak ik alleen mascara op… Ik gebruik gewoon teveel verschillende dingen om het op te maken 😛

 3. Wel, ik probeer het wel maar meestal lukt het niet echt om ze allemaal op te maken wat wel jammer is 🙂

 4. Behalve foundation en mascara gaat bij mij ook weinig op eigenlijk.. Grappig.. daar had ik nog nooit echt over nagedacht.

 5. Ik had dat onlangs ook gelezen @ Joliette, vind het een erg goede vraag! Ik persoonlijk maak enkel poeder & mascara op ;p

 6. Ja best wel 🙂
  foundation, mascara, favo lipgloss, kleine nagellak, sommige oogschaduws (mn favorieten)

  en vooral huidverzorgingsproducten maak ik het meest op (want ik ben gevoelig voor meeste producten en dus heb ik weinig keuze en dus heb ik maar een kleine voorraad)
  Zoals vandaag.. moest naar freaking den haag om mn gezichtscreme te kopen >.<

  Bodylotions gaan ook best hard 🙂

  Ik ben goed bezig dus 😉 terwijl ik best veel spullen heb.. kun je nagaan hoeveel ik dan wel niet gebruik xD

 7. Zeker! Vooral foundation en poeders, maar ook mascara natuurlijk. Met oogschaduws gebeurt het nauwelijks 😛

 8. Ik maak meestal alleen foundations en concealers op. Het gebeurd dus niet zo vaak dat ik een product helemaal gebruik. Wel heb ik vaak dat ik 1 kleur van bijvoorbeeld een oogschaduw paletje helemaal gebruik en de andere kleuren nauwelijks aanraak.

 9. Producten die ik opmaak zijn vooral producten waar ik maar één/een paar van heb, bv foundation, primer, moisturiser, ed.

 10. Ik heb niet zóveel producten, maar wel genoeg om regelmatig af te wisselen. Tóch heb
  ik het wel voor elkaar gekregen om dingen op te maken, en ook nu heb ik weer een paar
  producten die weer bijna op zijn! ik vind het altijd wel leuk om te zien, want dan weet ik dat
  het product gewoon goed vind. Zonde om het maar te laten liggen..

 11. Nou niet echt, mascara en lippenbalsems etc maak ik wel op. Maar nagellak, oogschaduw, blush en dat soort dingen echt niet. De meeste nagellakjes die heb ik heb zijn maar 1 of 2 keer gebruikt, niet omdat ik ze niet mooi vind maar omdat ik het zo leuk vind om nieuwe te kopen en dan de nieuwen gebruik en de ouderen laat liggen. Hetzelfde heb ik met oogschaduw enzo. Maar ik moet zeggen dat ik nu wel in een bui ben dat ik echt dingen moet opmaken voor dat ik weer iets nieuws van mezelf mag kopen!

 12. Ik maak inderdaad make-up zoals oogschaduw, nagellak en blush niet zo snel op. Vloeibare foundation trouwens ook niet, dat gebruik ik weinig, maar als er iets op gaat is het dat en mascara 😉
  Ik ben trouwens ontzettend benieuwd naar je make-up stash.. Zou je daar een keer een artikel over willen maken? 🙂

 13. Ben bezig met een project10 dus probeer wel dingen op te maken..
  maar blushes enzo gaan inderdaad niet super snel…

 14. nailsbylaura zegt:

  Uhm.. foundation, mascara en de verzorgende producten gaan bij mij wel op. Helaas nog nooit een oogschaduw, potlood, nagellak, blush oid.

 15. Sophie zegt:

  wat betreft gezichts-, lichaams en haarverzorging maak ik alles op. ik koop ook niet teveel en gebruik een product langer aaneen dus dan komt het wel op. qua make-up maak ik een stuk minder op, maar de basisproducten zoals mascara, eyeliner, wenkbrauwproducten, foundation, concealer en poeder gaat wel op. lippenstift en lipgloss ook wel maar een stuk langzamer, blush en oogschaduw waarschijnlijk nooit haha.

 16. Foundation, verzorgingsproducten, mascara's en primers gaan bij mij wel op 🙂 Oke, mascara's eigenlijk niet, maar die gooi ik naar 3 maanden weg. Verder koop ik oogschaduws, blushes e.d. gewoon iedere keer bij, ookal heb ik nog genoeg 😛

 17. Ik geef heel veel weg zodat mijn stash niet zo belachelijk groot wordt en ik toch veel kan blijven testen en reviewen. Vriendinnen komen dan ook regelmatig in mijn badkamer ''shoppen''

 18. Ja meestal wel. Maar als het me niet bevalt of niet meer goed is gaat het gewoon weg!

 19. Jahaa. 🙂 vooral mac spullen gaan hard. 🙂 en mascara's natuurlijk.
  deze tijd heb ik mac phloof, de SS foundation en Warm Soul opgemaakt. Mijn prachtige dior lipstick heb ik ook op gemaakt. 🙂 zoals ik mezelf nu zie typen. mag ik mezelf vaker trakteren op wat moois en duurs. het gaat allemaal op. 🙂

 20. Merel zegt:

  Heb toevaillig mijn flesje Trind Natural Repair deze week opgemaakt. Hij is bijna op en is te dik geworden om nog te gebruiken. Ik heb er bijna een jaar mee gedaan! 🙂 Deze ga ik ook zeker opnieuw kopen.

  Ook ben ik gek op mijn lady gaga lipglass, ik denk dat ik van deze nog een back up ga kopen omdat hij maar tijdelijk te verkrijgen is.

  Verder maak ik eigenlijk nooit wat op!

 21. Ik maak bijna alles eigenlijk wel op. Alleen lipgloss, lipsticks of oogschaduw blijft nog wel is lang staan. Zo lang dat ik het dan eigenlijk kan weg gooien. Voor de rest maak ik eigenlijk alles wel op. Ik heb namelijk niet echt enorm veel foundation of blush zeg maar. Het raakt dus eigenlijk allemaal wel op.

 22. Marikee zegt:

  Inmiddels heb ik ook een verzameling ontwikkeld waar niet snel iets van opgaat, hoewel ik de laatste paar weken probeer dezelfde producten te gebruiken zodat er iets meer ruimte komt in mijn beauty-bakken.

  Van mascara heb ik er wel een aantal versleten de afgelopen jaren, net als bodylotion's, douchegel's, shampoo's en tandpasta's.

 23. Mieke zegt:

  Toen ik bij mijn ouders woonde, maakte ik nooit wat op. Dan zag ik op een beauty-site een nieuw soort mascara, dan rende ik naar de winkel om die ook te proberen. Net zo als foundations enzo. En huidverzorging (bodylotion, shampoos enzo.)

  Maar ik samenwoon met mijn vriend merk ik wel dat het allemaal gigantisch duur is. En maak ik het allemaal wel op. Behalve oogschaduw en nagellak. Maar de rest moet ik eerst van mezelf opmaken, voordat ik nieuws koop. En ik schrijf gewoon op een briefje wat ik eventueel wil uitproberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.