Huidverzorging Reviews

Review: The Body Shop Hemp Hand Protector

Ik ben dol op handcrèmes en heb dan ook overal in huis verschillende tubes rondslingeren. Ik wil altijd alles proberen en wissel vaak af. Toch is er één handcrème die ik telkens weer opnieuw koop omdat het gewoon één van mijn all-time favorites is, en dat is de Hemp Hand Protector van The Body Shop.

Net als de Lip Protector uit dezelfde lijn is deze handcrème op basis van hennepolie. Ik kan me voorstellen dat je bij het ingrediënt ‘hennep’ meteen aan de drug marihuana moet denken, maar daar heeft dit product weinig mee te maken. Voor deze handcrème wordt de olie uit de zaden van de cannabis-plant geperst, aangezien deze olie geweldig zou zijn tegen een droge huid. De producten uit de Hemp-lijn zijn dan ook speciaal gericht op mensen die last hebben van een extreem droge huid en zijn voor mij echte lifesavers in de winter!

Dit is echt een geweldige handcrème voor dames (en heren!) met extreem droge, trekkerige en ruwe handen. De structuur van de crème is lekker dik, zodat je meteen het gevoel krijgt dat hij je handen goed voedt. Hij trekt redelijk snel in (zorg er wel voor dat je niet teveel crème gebruikt) en laat daarna een heerlijk verzorgend laagje achter. Het laagje is absoluut niet vet, maar je merkt gewoon dat je handen goed verzorgd zijn. Heerlijk! Het liefst gebruik ik ‘m ’s nachts, maar ik heb ook altijd een kleine tube in mijn tas zodat ik ‘m onderweg even op kan smeren.

Net als de Hemp Lip Protector heeft deze handcrème een ‘droge’ natuurlijke geur. De geur is niet bepaald lekker, maar om eerlijk te zijn stoor ik mij er al lang niet meer aan. Hij werkt zo ontzettend fijn! Bovendien vinden mannen deze geur over het algemeen best prettig, dus hij is ook zeer geschikt voor heren.

Deze handcrème heeft helaas één minpuntje en dat is de verpakking. De crème zit in een soort alluminium tube, maar ze hadden ‘m beter in een plastic tube kunnen stoppen. Hij raakt namelijk makkelijk beschadigd en wanneer je ‘m in je tas hebt slingeren en ook ontstaan er kleine scheurtjes aan de zijkanten waar soms crème uit kan komen. Niet bepaald makkelijk! De tube die ik in mijn tas heb zitten zit gelukkig altijd in een klein etuitje zodat hij beschermd blijft, maar ik had ‘m liever in een ‘gewone’ tube gezien.

Als je last hebt van extreem droge handen dan is dit echt een crème om uit te proberen. Ook voor mannen is deze ideaal (zelfs mijn vriend gebruikt ‘m regelmatig!) omdat deze handcrème geen typische vrouwelijke uitstraling of geur heeft. Ik ben groot fan van dit product en heb al meerdere grote tubes opgemaakt. Dit is wat mij betreft een echte winter must-have en ik raad hem dan ook aan iedereen aan!

De Hemp Hand Protector is te koop bij alle filialen van The Body Shop. Voor een kleine tube van 30ml betaal je €6,50 en een grote tube van 100ml kost €12,00.

P.S. Er is nu tijdelijk een actie bij TBS met de lijnen Cocoa, Hemp en Vitamin E. Als je €25,- aan producten uit deze lijnen besteedt krijg je een gratis lippenbalsem uit de Cocoa-, Hemp- of Vitamin E-lijn!

Dit vind je misschien ook leuk...

17 reacties

 1. Lijkt me een fijne handcrème! Maar ja, ik heb er nog drie liggen… 😉

 2. Tessa zegt:

  Lijkt me erg pretiig maar heb nu nog een aantal arnica handcremes van de yves rocher

 3. Aranka zegt:

  Klinkt goed! Al ik mijn voorraad handcrème op heb ga ik deze zeker kopen!

 4. ik vind de geur niet fijn helaas!

 5. Dit moet ik onthouden voor het geval ik een TBS passeer! Het klinkt in ieder geval als muziek in de oren, want mijn handen zijn ook gemakkelijk droog in de wintermaanden.

 6. Cindy zegt:

  Heb deze laatst gekocht, en ben helemaal om ! Heb veel handcremes in huis, maar deze is wel favoriet. Gebruik hem 's nachts, en hij ligt op mijn nachtkastje. Vind hem iets te vet voor overdag. En de geur vind ik overigens heerlijk !

 7. Ik vind deze creme ook super, ben nu met mijn 2e tube bezig 🙂

 8. Ik gebruik zelf stiekem altijd de bodybutter van Rituals in Magic Touch als handcreme, die ruikt zoooo lekker. Haha.
  Deze klinkt ook erg goed trouwens!

 9. Klinkt wel erg fijn! En die verpakking…dan neem ik deze gewoon niet mee, maar hou het gewoon thuis.

 10. Klinkt erg fijn dit product, bedankt voor de review! 🙂

 11. Ik heb er eentje van Rituals en die is ook heel erg fijn!

 12. Hmmm ik ben verslaafd aan mijn pure coconut oil hancreme (A)
  Jammer dat je al een paar daagjes niet hebt ge-update trouwens 🙁 Nja je zult er vast een goeie reden voor hebben 🙂 Of ligt het aan mij en heb ik misschien iets gemist hihi?

 13. Lijkt me heel fijn, maar heb al zoveel handcremes.
  dus laat deze even aan me voorbij gaan

 14. waarom heb je al 4 dagen niet ge-update ? 😉 wel leuk artikel

  1. Zoals op mijn Twitter te lezen was ging mijn studie de afgelopen dagen even voor. Sorry! Binnenkort is alles weer zoals normaal 🙂

   1. oooh oke dat snap ik helemaal!

 15. Ik bezocht de body shop in de hoop een goede handcrème te vinden na een ingreep aan mijn handen. Het is volgens mij geen crème want ‘de crème’ is zo hard als boter. De geur is ook niet aangenaam. Het ruikt naar iets als gedroogde koemest die ik uitstrooi rond mijn fruitboom. En de tube is nog steeds aluminium en kost intussen al 13 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.