Huidverzorging Reviews

Review: The Body Shop Oils of Life (Essence, Facial Oil, Cream en Massager)

Een tijdje geleden was ik bij een event van The Body Shop aanwezig waar een hele berg nieuwe producten werden aangekondigd. Het gebeurt niet vaak dat ik op zulke events compleet verrast wordt omdat ik vaak al weet wat er op de planning staat, maar deze keer was het ook voor mij groot nieuws. Het komt namelijk met een nieuwe huidverzorgingslijn genaamd Oils of Life! En ik kan je zeggen, deze The Body Shop Oils of Life-serie ziet er niet alleen fantastisch uit, maar hij is ook nog eens heel erg fijn. Lees snel verder!

maxresdefault

De Oils of Life-serie draait om drie koudgeperste zaadoliën die stuk voor stuk ontzettend voedend zouden zijn en geweldige eigenschappen voor de huid bevatten. Het idee achter het gebruik van de olie uit de zaadjes is dat uit een zaadje uiteindelijk een hele plant ontstaat en de bouwstoffen daarvoor al in het kleine zaadje verpakt zitten. Bovendien worden oliën makkelijk door de huid opgenomen, waardoor je dus extra kunt profiteren van de goede stoffen. De drie oliën waarvoor The Body Shop heeft gekozen zijn:

 • Zwarte komijnzaadolie: voor een flinke dosis antioxianten
 • Cameliazaadolie: vanwege het hoge gehalte oliezuur
 • Rozenbottelolie: rijk aan omega 3 en omega 6 vetzuren

Denk nu niet dat het gebruik van al die oliën je huid ineens vet gaat maken! Ik gebruik al jaren oliën, terwijl ik toch echt een gecombineerde huid heb die in de zomer vrij vet kan zijn. De ervaring leert dat oliën  juist mijn huid in balans lijken te brengen en ze mijn huid er fantastisch uit laten zien. En laat dat nou net de belofte van Oils of Life zijn. Deze serie beloof namelijk je huid te revitaliseren, te laten stralen en de tekenen van huidveroudering te verminderen. Hoewel deze lijn zich iets meer lijkt te richten op dames van 35+ kun je hem prima op elke leeftijd gebruiken, mits hij aansluit bij jouw wensen en huidtype. Tja, een stralende frisse huid willen we natuurlijk allemaal wel! Daarom was ik razend benieuwd naar de Oils of Life-serie. Zouden mijn verwachtingen worden waargemaakt?

The Body Shop Oils of Life - 10 van 16

Ik heb het in productreviews vrijwel nooit over de verpakkingen, maar in deze review vind ik het toch wel even de moeite waard. The Body Shop is duidelijk een nieuwe weg ingeslagen! Daar kreeg ik tijdens de perspresentatie al een voorproefje van, want volgend jaar zal een groot deel van het assortiment in een nieuw jasje gestoken worden. Met de Oils of Life krijgen we daar vast een goede indruk van en ik ben fan! De producten zitten verpakt in mooie luxe doosjes en hebben allemaal stuk voor stuk een luxe uitstraling.

The Body Shop Oils of Life Bi-Phase Essence Lotion – €16,00

The Body Shop Oils of Life - 3 van 16

Het eerste product is een totaal nieuwe productcategorie voor The Body Shop (en veel andere Westerse beautymerken). De Oils of Life Bi-Phase Essence Lotion (€16,00 – 160 ml) lijkt misschien op een toner, maar dat is het zeker niet. Het is een stap om na je reiniging en toner te gebruiken om je huid vast een oppepper te geven en voor de bereiden op de verzorgende producten die je erna gebruikt.

The Body Shop Oils of Life - 11 van 16

Als je naar de ingrediëntenlijst kijkt kom je een aantal interessante stoffen tegen. De eerste twee ingrediënten zijn oplosmiddelen en niet zo spannend, maar daarna komt er een aardig assortiment aan verzorgende ingrediënten. Je vindt in dit product onder andere een flinke dosis panthenol (werkt verzachtend), glycerine (hydraterend), sesamolie, rozenbottelolie, cameliaolie en nog wat essentiële oliën of extracten van verschillende planten, kruiden en bloemen. In dit product zit wel wat alcohol (halverwege de lijst), parfum (iets lager) en de eerder genoemde essentiële oliën kunnen ook lastig zijn voor een wat gevoelige huid, dus dat is wel iets om even rekening mee te houden.

The Body Shop Oils of Life - 16 van 16

De lotion bestaat uit twee laagjes, dus je moet hem eerst even goed schudden om de boel te mengen. Je kunt de Essence Lotion met een wattenschijfje gebruiken, maar ik gebruik hem liever met mijn handen. Dat is vrij gebruikelijk met Aziatische ‘First Treatment Essence’-achtige producten (het is dan ook wel te raden waar The Body Shop haar inspiratie vandaan haalt) en ik vind het ook wel bijdragen aan het luxere gevoel.

De geur van de Essence Lotion is behoorlijk sterk, net als van de rest van de producten uit deze lijn. Ik vind het wel lekker verfrissend! Na de lotion voelt mijn huid gewoon goed en soepel aan. Het is geen must-have voor een wat vettere huid, maar ik heb wel het gevoel alsof mijn huid hierdoor nog even wat extra hydratatie krijgt en tevens mijn crème makkelijker opgenomen wordt.

The Body Shop Oils of Life Intensely Revitalizing Facial Oil – €35,00

The Body Shop Oils of Life - 4 van 16

Het sterproduct van deze serie is de Oils of Life Intensely Revitalizing Facial Oil (€35,00 – 30 ml). Ik houd sowieso altijd al van gezichtsoliën, omdat ze mijn huid extra soepel maken en laten stralen. Je hoeft bij deze niet bang te zijn dat je huid vet wordt, want het is een olie die erg makkelijk intrekt.

The Body Shop Oils of Life - 12 van 16

Ook deze ingrediëntenlijst is behoorlijk interessant. Het eerste is een emoliënt, maar daarna zit er een hoge dosis van verschillende soorten oliën in. Als eerste olijfolie, dan jojobaolie, cameliaolie, rozenbottelolie, camelineolie en zwarte komijnolie. Daarna zit er parfum in en vervolgens nog wat hulpstoffen, extracten en wat essentiële oliën.

The Body Shop Oils of Life - 5 van 16

Je hebt van deze olie ongeveer 2-4 druppels nodig, die ik vervolgens op mijn huid duw met mijn handpalmen. Je zou nog iets meer kunnen gebruiken om het daarna in te masseren, maar daar kom ik zo nog even op terug. Ik gebruik deze alleen ’s avonds, en dan dus na de Essence Lotion en voor de crème die ik zo nog laat zien.

Ik gebruik graag ’s avonds oliën omdat ze mijn huid enorm laten stralen, maar ik denk dat deze op dit moment wel mijn favoriet is. Wow, mijn huid ziet er met deze olie zo goed uit! Mijn huid is rustig, egaal, in balans en heeft een extra gloed. Heel fijn! Ik merkte uit andere reviews ook al op dat deze bij veel favoriet is, dus ik ben duidelijk niet de enige.

The Body Shop Oils of Life Intensely Revitalizing Cream – €29,00

The Body Shop Oils of Life - 7 van 16

In de Oils of Life-serie zitten twee crèmes, namelijk een lichte gel-crème en een wat rijkere crème. De Oils of Life Intensely Moisturizing Cream (€26,00 – 50 ml) is de rijke versie van de twee en kan zowel ’s ochtends als ’s avonds gebruikt worden. Ik had eigenlijk verwacht dat deze crème erg vet zou zijn, maar dat valt ontzettend mee. Ook deze lijkt mijn gecombineerde droge huid mooi in balans te brengen. Mijn huid blijft overdag goed gehydrateerd en is ’s ochtends perfect soepel en zacht. Gewoon zoals ik het graag wil hebben!

Als je nog wat extra hydratatie uit deze crème zou willen halen kun je hem heel goed in combinatie met de bijpassende olie gebruiken, door de olie eronder aan te brengen of een paar druppels met de crème te mengen.

The Body Shop Oils of Life - 13 van 16

Qua ingrediënten zit deze crème dicht in de buurt van de andere producten, al heeft deze nog een aantal vette ingrediënten die de crème wat voller maken. Als eerste vind je wat emoliënten in de lijst, waaronder dimethicone. Een opvallende aanwezige is aluminum starch octenylsuccinate. Dit ingrediënt kende ik zelf nog niet, maar na wat onderzoek kwam ik erachter dat dit stofje ervoor zorgt dat de crème geen vette glans achterlaat. Dat is niet zo’n gekke toevoeging, aangezien er verderop in de lijst verschillende oliën voorkomen. De hoeveelheid van deze oliën zal vrij klein zijn, aangezien ze na het ingrediënt phenoxyethanol voorkomen, wat een conserveermiddel waarvan in cosmetica nooit meer dan 1% wordt gebruikt. Dus elk van ingrediënt wat daarna voorkomt in de lijst zit sowieso minder dan 1% in de substantie. Overigens bevat deze crème parfum, net als de andere producten in deze lijn.

The Body Shop Oils of Life - 14 van 16

Ik ben al maanden ontzettend trouw aan mijn favoriete Aloe Calming Day Cream van The Body Shop, maar dit is een geduchte concurrent. Hij is namelijk precies verzorgend genoeg en maakt mijn huid niet onnodig vet. Als je een wat drogere huid hebt zou ik hem overdag ook in combinatie met de olie adviseren, anders is hij wellicht niet voldoende. Zo gebruik ik hem ’s avonds, zodat ik dan nog wat extra verzorging heb.

The Body Shop Twin Ball Revitalizing Facial Massager

The Body Shop Oils of Life - 8 van 16

In combinatie met de Oils of Life-serie brengt The Body Shop ook nog de speciale Twin Ball Revitalizing Facial Massager (€20,00) uit. Dit hulpmiddel kun je gebruiken om jezelf even een fijne massage te geven. De massageroller is vrij zwaar en ligt daardoor erg prettig in de hand. In tegenstelling tot veel andere massagerollers draaien de bolletjes van de Facial Massager rond, waardoor je vooral op zachte stukken huid (bijvoorbeeld de wangen of langs de kaak) het gevoel krijgt alsof je huid tussen een duim en wijsvinger geknepen wordt. Dat is best prettig!

The Body Shop Oils of Life - 9 van 16

Er wordt aangeraden om de Facial Massager na de Oils of Life Revitalizing Facial Oil te gebruiken en dat werkt hartstikke goed. Door de massage wordt de bloedsomloop gestimuleerd en gaat je huid meer stralen. Bovendien helpt de massage ook een beetje bij een opgezwollen gezicht, wat kan helpen als je ’s ochtends er een beetje puffy uitziet.

The Body Shop Oils of Life - 1 van 16

Ik kan me voorstellen dat het een beetje lastig is om te bepalen voor welk huidtype de Oils of Life-serie geschikt is. Hij pakt geen problemen als acne of huidirritatie aan, maar hij richt zich vooral op het stralender maken van de huid en wat milde anti-huidveroudering. Eigenlijk kun je hem met elke leeftijd wel gebruiken, vooral als je een normale tot ietwat droge huid hebt. Als je huid naar de wat vette kant neigt is de olie absoluut nog steeds geschikt, maar dan zou ik wel voor de iets lichtere gel-crème gaan. De Oils of Life-serie is vanaf vandaag bij alle winkels van The Body Shop verkrijgbaar, dus neem vooral even een kijkje en vraag desnoods wat proefjes om hem uit te proberen!

The Body Shop Oils of Life – vanaf €16,00
The Body Shop

Meer Pinky Polish? Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!

Dit artikel bevat (een) product(en) die ik van een merk, webshop of PR bureau heb ontvangen.

Dit vind je misschien ook leuk...

14 reacties

 1. Het lijken me heerlijke producten! Ik ben alleen bij oliën altijd bang dat mijn huid er zo vet van word en gaat glimmen… Mijn huid is daar nogal gevoelig voor.

 2. Klinkt echt heeeeerlijk, ik ben gek op een lekkere olie!

 3. Wat een interessante producten! Ik gebruik eigenlijk nooit olie voor mijn huid, maar misschien zal het wel goed zijn want ik heb een erg droge huid. 🙂

 4. Alles ziet er zo mooi en chic uit!

 5. De verpakking zien er echt geweldig mooi uit. Daarvoor alleen zou ze ik ze al kopen, het lijken me voor de rest ook heel erg fijne en interessante producten uit!

 6. Lijken me zeer fijne producten!
  Het ziet er luxe uit.

 7. Froukje zegt:

  Yes! Op deze review zat ik te wachten 😀 Dankjewel! LEuk!

 8. De facial massager lijkt me heerlijk ontspannend

 9. ze klinken wel goed
  al ben ik niet zo’n fan van vettige olie productjes

  liefs
  Karlien

 10. De producten zien er alvast PRACHTIG uit! Zo luxueus! Ben heel benieuwd nu om ze zelf te proberen.

 11. Wat een fijne producten!

  XO

 12. Een hele interessante lijn, gelukkig ga ik vanavond naar Breda en daar is een Bodyshop, dus ik ga zeker even een kijkje nemen!

 13. Hmm, de oliën klinken goed alleen vind ik de parfum nogal risicovol voor gevoelige huiden. Gelukkig snapt de bodyshop testers 🙂
  Maar ik vind het wel jammer dat ze zelfs in hun veelbelovende huidverzorging nog parfum erbij gooien.

 14. Wat een prachtige en duidelijke review!
  Dit motiveert zeker om één of meerdere van deze producten te gebruiken.
  Voor de mensen die bang zijn om olie op hun gezicht te smeren. Google eens op Oil Cleansing Methode. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.