Make-up Reviews

Review: Urban Decay – The Feminine Palette

Het is eindelijk zover: Urban Decay is in Nederland te koop! Het heeft even geduurd (al jaren gingen er geruchten rond), maar nu wordt dit merk ook in de Nederlandse winkels verkocht. Urban Decay is één van mijn favoriete beauty-merken. Mijn absolute favoriete product is de Primer Potion (mijn Holy Grail-oogschaduwbasis), maar inmiddels hebben hun oogpotloden ook mijn hart veroverd. Daarnaast ben ik ook nog eens dol op de palettes! Want als er iets is waar Urban Decay goed in is, dan zijn het de prachtige palettes die ze regelmatig uitbrengen. Tijdens de Nederlandse lancering van Urban Decay zijn er drie Limited Edition-palettes uitgebracht (The Feminine Palette, The Dangerous Palette en The Fun Palette) met elk zes oogschaduws, een bijpassend oogpotlood en een mini- Primer Potion. Ik kon uiteraard weer eens niet kiezen, dus ik besloot ze dan maar allemaal te kopen. Vandaag laat ik jullie The Feminine Palette zien!

Net als de andere Urban Decay-palettes zit The Feminine Palette in een stevige kartonnen verpakking. Dit type verpakking blijft over het algemeen netjes en schoon, maar ik raad je niet aan om ‘m dagelijks in je tas te stoppen, want daar is hij niet geschikt voor. Gelukkig staat hij wel erg mooi op je beauty-tafel, dus ik zou ‘m gewoon thuislaten.

Zoals we van Urban Decay gewend zijn is de pigmentatie van de oogschaduws dik in orde. Deze swatches zijn zonder basis!

Stray Dog | SWF | Midnight Cowboy

Aquarius | Darkhorse | Ecstacy

Mijn favoriete kleuren zijn Stray Dog (dé ideale taupe-kleur voor iedereen!) en SWF, maar ik vind ze eigenlijk allemaal mooi. Bijna alle oogschaduws zijn heerlijk zacht en romig, maar Midnight Cowboy is de vreemde eend in de bijt. Deze kleur bevat namelijk wat grove glitters die de oogschaduw wat korrelig maken en voor behoorlijk wat fall-out zorgen. Dat is natuurlijk een beetje jammer, maar dat is dan ook de enige kleur die een beetje tegenvalt.

Let er trouwens wel op dat Urban Decay sommige oogschaduws in meerdere palettes gebruikt. Zo zit Darkhorse ook in het Naked Palette. Ook zijn de kleuren los verkrijgbaar (behalve Darkhorse!), dus als je slechts één of twee kleuren leuk vindt is het misschien verstandiger om ze los te kopen.

Naast deze zes oogschaduws zit er een kleine versie van het 24/7 Glide On Eye Pencil in de kleur Zero bij dit palette (over dit fijne potlood heb ik eerder een review geschreven) en een mini-verpakking van de Primer Potion Eden. Van de Primer Potions zijn inmiddels meerdere varianten verkrijgbaar (Original, Sin, Eden en Greed). Deze versies hebben elk een andere finish en zorgen er voor dat je oogschaduw de hele dag op zijn plek blijft! Eden had ik nog niet, dus ik vond het erg leuk om ‘m op deze manier te kunnen proberen.

Primer Potion Eden | Ecstacy aangebracht over Eden | Ecstacy op een droge huid

Op bovenstaande foto heb ik eerst een streepje Eden aangebracht. Eden is een huidskleurige oogschaduwbasis die mat opdroogt. Dat is fijn wanneer je matte oogschaduws draagt, want zo wordt de finish van je oogschaduw niet aangetast door je oogschaduwbasis (die vaak glanzend zijn). Zoals je op de foto kan zien laat Eden de kleuren van oogschaduws ook een stuk mooier uitkomen. De kleur van Ecstacy is veel intenser en levendiger wanneer hij is aangebracht over Eden! Zoals de andere Primer Potion-varianten zorgt Eden er voor dat mijn oogschaduw de hele dag op zijn plek blijft zitten en dat mijn ooglook er ’s avonds precies zo uitziet als toen ik ‘m ’s ochtends aanbracht. Een echte aanrader dus!

Voor The Feminine Palette betaal je €34,00. Ik kan me voorstellen dat veel meiden dat vrij prijzig vinden, maar je krijgt er wel flink wat voor terug. Voor een losse Urban Decay-oogschaduw van 1,5 gram betaal je zo’n €18,00, dus dan is dit palette met zes kleuren (elk 0,9 gram) een mooie deal. Bovendien krijg je er ook nog eens een goed oogpotlood en een fijne oogschaduwbasis bij. Van de drie Limited Edition-palettes die nu te koop zijn is dit denk ik de meest neutrale versie. Je kan er flink wat kanten mee op! Zo maakte ik een zachte neutrale look, maar met de twee felle kleuren kan je weer wat heftigere combinaties maken. Het is dus een echte aanrader voor meiden die een fijn basis-palette willen hebben (uiteraard is het Urban Decay Naked Palette dan ook een goede keuze) of meiden die benieuwd zijn naar dit merk en een keertje wat willen proberen. Natuurlijk is het ook leuk voor de ‘verzamelaars’ zoals ik, want ik weet zeker dat ik ‘m nog vaak zal gebruiken!

The Feminine Palette kost €34,00 en is te koop bij Sephora. De Sephora-filialen in Rotterdam en Den Haag verkopen het volledige Urban Decay-assortiment. De overige filialen hebben alleen de palettes (waaronder deze), maar deze zullen daar slechts tijdelijk verkrijgbaar zijn!

Dit vind je misschien ook leuk...

27 reacties

 1. hij is mooi! ik ga hem vanavond even in het echt bekijken!

 2. Waaauw, wat een prachtig palette <3 Eyecandy!

 3. Wauw, wat een prachtig palette zeg! Ik heb nu echt zin om de trein te pakken en naar Rotterdam te gaan!

 4. beautyandso zegt:

  Dit palette is echt heel mooi, die zou ik best willen hebben! Mooi hoor!

 5. Wauuw wat een prachtig palette! i'm in loveeee<3

 6. milou zegt:

  Echt heel mooi ! Ik heb 'm voor m'n zusje meegenomen en zelf het naked palette gekocht maar nu wil ik deze ook wel graag haha..

 7. Erug mooi!

 8. Romy zegt:

  Wow, volgens mij is Eden best een goede basis!

 9. Dit is zo'n mooi palette, gewoon het hele uiterlijk er van al

 10. Pretty! Ik begin steeds meer te twijfelen over ik deze palettes niet ook aan moet gaan schaffen 😉

 11. Wauw, mooi palette! Ik heb zelf de Naked gekocht 🙂

 12. ziet er super uit 😀

 13. Wauw, wat een prachtig palette zeg :O

 14. Marije zegt:

  Mooi palette!

 15. supppper mooi palette, ik ga binnekort ook even langs de sephora om urban decay uit te proberen!

 16. Weer een schitterend palette! Die primer vind ik ook heel leuk.

 17. Mooi palette:D

 18. Woooooooooooow <3

 19. anne zegt:

  Het wordt mensen uit het oosten wel heel onmogelijk gemaakt om mooie make-up te kopen 🙁 waarom heeft Utrecht t hele assortiment niet?! </3

 20. Een beetje boven mijn budget, maar wauw, wat een mooi palette. Ik vind de verpakking ook zo tof eruitzien. 🙂

 21. Dit is echt een supermooi palette! Die gaat op mijn wishlist 🙂

 22. flamantrose zegt:

  Wauw echt een mooi palletje!

 23. Ik stond vanmiddag in de kruidvat, en die nieuwe LE van essence heeft precies dit palette, alleen in een andere volgorde en met eyeliner geen primer. Heel gek!
  xXx

 24. wat een supermooi palette!

 25. Ik was vanmiddag wezen shoppen met 2 andere gezellige bloggers in R'dam en kon het niet laten om tóch de UD Primer posion te kopen… en ging ook met het Too Faces Romantic eye palette de Sephora uit!! <3 whoops!

 26. Patricia zegt:

  Ik heb hem gisteravond mee genomen 😀 Ben der helemaal happy mee!

 27. Sanne zegt:

  Leuk palet, ik heb hem woensdag gekocht. Kan je misschien met dit palet en daar dan de felle kleuren van een tutorial maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.