Budget Nagellak

Swatch: Catrice – Birdy Reloaded! (Dupe Alert!)

Gisteren las ik op Twitter dat de nieuwe Catrice-producten al hier en daar gespot waren, dus toen ik een paar uurtjes tussen colleges door moest wachten besloot ik toch om even een kijkje te nemen bij Kruidvat op de Nieuwedijk in Amsterdam. Ik verwachtte de nieuwe ze nog niet tegen te komen, maar opeens viel mijn oog op een geel lakje in het schap. Jeej! Ze zijn er! Er komt nog een filmpje aan met alle nieuwe spulletjes die ik geshopt heb, maar ik kon gewoon niet wachten om mijn favoriet van het vernieuwde assortiment te laten zien, namelijk Birdy Reloaded!

Wie mijn site de afgelopen zomer heeft gevolgd weet dat ik dol ben op gele nagellak. Mijn ultieme favoriet van het afgelopen jaar was Essence Mellow Yellow, maar de versie die ik zo fijn vind is niet meer verkrijgbaar en is vervangen door een slecht dekkend lichtgeel lakje met dezelfde naam. Bummer! Ik was dan ook helemaal happy toen ik op de persfoto’s van Catrice een nieuw geel lakje zag staan met de naam Birdy Reloaded!. Jullie kunnen je waarschijnlijk Bye Bye Birdy nog wel herinneren, het gele lakje dat Catrice eerder uitbracht. Deze dekte slecht en is inmiddels ook niet meer verkrijgbaar. Geen probleem, want vanaf nu hebben we Birdy Reloaded!

Wat is hij mooi! Het is een prachtige warme tint geel met mooie subtiele glitters. Ik was gigantisch onder de indruk van de pigmentatie. Hij was na twee laagjes namelijk al perfect dekkend en dat is behoorlijk uitzonderlijk voor zo’n lakje. Jippie!

Bij de oplettende kijker zijn er inmiddels vast wal alarmbelletjes gaan rinkelen. “Goh, zou dit niet een dupe voor Chanel Mimosa kunnen zijn?”. Jazeker! Niet zomaar een dupe, maar een spot-on perfecte dupe!

Zoek de verschillen! Haha, nee, dat lukt waarschijnlijk niet. Ik zag het zelf niet eens! Op mijn wijsvinger en ringvinger draag ik Chanel Mimosa en op mijn middelvinger en pink zit Catrice Birdy Reloaded. Ze zijn exact hetzelfde! Precies dezelfde tint geel en nagenoeg dezelfde glitters. Het grootste verschil zit ‘m in de dekking! Chanel Mimosa heeft namelijk meestal drie laagjes nodig om mooi te dekken (op bovenstaande foto draag ik twee laagjes), maar met Catrice Birdy Reloaded! zal iedereen makkelijk genoeg hebben aan twee lagen. Catrice wint het in dit geval dus absoluut van Chanel!

Wat ben ik blij dat dit lakje in het vaste assortiment is gekomen! Dit wordt zeker weten één van mijn favoriete lakjes voor deze zomer. Absoluut een must-have!

Catrice Birdy Reloaded! kost €2,49 en maakt deel uit van het vernieuwde assortiment van Catrice. Het nieuwe assortiment zal binnen enkele weken overal verkrijgbaar zijn en is op verschillende plekken al gesignaleerd!

P.S. De nieuwe producten van Essence heb ik nog niet kunnen kopen, maar worden vanaf week 8 (over twee weken dus!) bij Kruidvat verwacht.

49 Comments

 • Reply
  Anne
  8 februari 2012 at 16:11

  Mooi lakje, vooral voor als de lente zijn intrede gaat doen (wat hopelijk bijna is…)

 • Reply
  Miranda
  8 februari 2012 at 16:12

  Oh wat een mooie kleur. En inderdaad wat een super dupe!

 • Reply
  Aranka
  8 februari 2012 at 16:15

  Ik koop in vervolg geen Chanel lakjes meer, Catrice komt even later altijd met dupes uit, haha!

 • Reply
  Alexandra
  8 februari 2012 at 16:20

  Wauw, perfecte dupe! Ik heb trouwens Bye Bye Birdy en bij mij dekt ie wel goed, hoor…

 • Reply
  Marieke
  8 februari 2012 at 16:30

  Goeie dupe! applausje voor Catrice 😉

 • Reply
  femketje
  8 februari 2012 at 16:31

  een lekker vrolijk lakje 😀

 • Reply
  charile
  8 februari 2012 at 16:32

  Super mooi! Echt de perfect dupe 😀

 • Reply
  Chiara
  8 februari 2012 at 16:42

  JAAA! Nieuwe Catrice spullen! Ik ben zo benieuwd naar het filmpje!

 • Reply
  laura
  8 februari 2012 at 16:45

  Wouww, mooi lakje hoor xx

 • Reply
  ValleydollEva
  8 februari 2012 at 16:47

  Fijne dupe ! Die ga ik zeker es halen !

 • Reply
  Lisa
  8 februari 2012 at 16:54

  Wauw, ik zie echt geen verschil tussen het lakje van Chanel en Catrice, ik ga Birdy Reloaded ook kopen! Bedankt voor de tip 😉

 • Reply
  Linda
  8 februari 2012 at 16:58

  Mooie kleur is dit!

 • Reply
  Bellachique
  8 februari 2012 at 17:15

  Oh wat leuk dat ze een perfecte dupe zijn, dat heb je goed gezien!

 • Reply
  Jennifer
  8 februari 2012 at 17:16

  Wat een geweldig lekker zomers kleurtje! Me gusta! Ik kan ook niet wachten tot ik de nieuwe collectie bekijken kan! Hier in de middle of the nowhere – bij m’n ouders – is er geen kruidvat te bekennen. Morgen in Groningen, misschien dan.

 • Reply
  Jen
  8 februari 2012 at 17:41

  Birdy Reloaded is echt de perfecte dupe voor Chanel Mimosa, al zie ik wel verschil. Mimosa is namelijk ietsjes lichter, maar verder bijna identiek!

 • Reply
  Paola
  8 februari 2012 at 17:43

  Wat een mooi lakje! En duidelijk een dupe van mimosa

 • Reply
  LottedeJ
  8 februari 2012 at 17:52

  Leuk, die dupes! Ik snap nooit zo goed waarom mensen Chanel nagellak kopen, als je precies dezelfde kleur ook bij Catrice kan vinden, haha.

  • Reply
   Charlotte
   8 februari 2012 at 22:01

   Ja hè? Maar ja, aan de andere kant… Voor sommige Chanel-lakjes is gewoon geen perfecte dupe te vinden. En het blijft een leuke sport om ze te vergelijken, haha!

 • Reply
  Jessica
  8 februari 2012 at 17:58

  Hele mooie kleur! Ik heb me voorgenomen om tot m’n verjaardag niks te kopen (nog zo’n anderhalfe maand…) maar deze komt zeker op mijn verlangijstje!

 • Reply
  Desirée
  8 februari 2012 at 18:05

  Net even wezen kijken, maar hier waren ze nog niet. Volgende week zeiden ze 🙂 dus dan nog ff kieken :p

 • Reply
  Shine
  8 februari 2012 at 18:19

  heel mooi lakje, dit is idd een perfecte dupe van Chanel Mimosa! 🙂

 • Reply
  Joanne
  8 februari 2012 at 18:31

  Wow dat is wel echt een perfecte dupe, nice!

 • Reply
  Lien
  8 februari 2012 at 18:35

  Die gaat op de wishlist!

 • Reply
  Joany
  8 februari 2012 at 18:49

  Wat een mooi kleurtje. Krijg helemaal zin in de lente 🙂

 • Reply
  Vera
  8 februari 2012 at 18:59

  Heel mooi lakje. Deze wil ik ook al! Ik wil ze allemaal!

 • Reply
  Mandy
  8 februari 2012 at 19:01

  Wow wat een goede dupe!

 • Reply
  Nannick
  8 februari 2012 at 19:03

  Echt een vet mooie kleur! Ik had ze ook al gespot in het Kruidvat. Ik heb het nieuwe lakje van Essence van Mellow Yellow en ik vind hem wel super mooi ;D

 • Reply
  Fleur
  8 februari 2012 at 19:06

  Mooi! Echt een goede dupe 😉

 • Reply
  carla
  8 februari 2012 at 19:19

  als je heel goed kijkt is Chanel iets donkerder. maar hij is wel erg goed hoor

  • Reply
   Charlotte
   8 februari 2012 at 22:00

   Klopt, maar dat verschil is echt minimaal. Wanneer je ‘m draagt zie je echt totaal geen verschil!

 • Reply
  Astrid
  8 februari 2012 at 19:23

  Wauw prachtige dat het een dupe is van Chanel Mimosa, want die van Chanel vond ik toen veel te duur!

  xx Astrid

 • Reply
  Els
  8 februari 2012 at 19:52

  Ik ben naar je shoplogfilmpje aan het kijken en ik vroeg mij af of je misschien eens een filmpje/artikel wou maken over je MAC oogschaduws? Een soort collectie / favorieten eruit ding? Lijkt me wel interessant. (:

  • Reply
   Charlotte
   8 februari 2012 at 21:59

   Ben ik al een tijdje van plan, maar het komt er telkens niet van. Ik hoop het binnenkort een keertje te doen!

 • Reply
  Ceren
  8 februari 2012 at 19:56

  Ohhhh Charlotte eindelijk haha
  Ik heb per dag je site echt wel 9x geckeckt of je al swatches had en ik maakte even een gilletje toen ik het zag jeeej kan niet wachten op je shoplog en de andere swatches

 • Reply
  Jana
  8 februari 2012 at 20:00

  Mooi kleurtje 🙂 x

 • Reply
  Lisa
  8 februari 2012 at 20:06

  Oh, wow, echt zowat geen verschil inderdaad, mooi lakje en bedankt voor de tip en swatches! 🙂

 • Reply
  xx_Patries_xx
  8 februari 2012 at 20:23

  goeie dupe hoor!

 • Reply
  Inge
  8 februari 2012 at 20:27

  Zeker een mooie kleur, en inderdaad, precies mimosa! Stom, heb ik net heel recent mimosa gekocht 😛

 • Reply
  Awisa
  9 februari 2012 at 03:04

  Jaaaa mooi! Als ik dan eens nagellak op doe (in de zomer) dan heb ik altijd geel! Dus deze ga ik ook zeker halen, (had geloof ik de oude, maar die was niet zo knallend geel) Woohoo vrolijke kleur!

 • Reply
  Kimberley
  9 februari 2012 at 07:25

  Mooie kleur! Ik krijg al zin in de zomer!

 • Reply
  Helen
  9 februari 2012 at 09:01

  Echt een super dupe inderdaad 😀

 • Reply
  eva
  9 februari 2012 at 17:41

  Wat ik me afvroeg: op de eerste foto staat ‘new brush’, is het echt zo anders dan het vorige borsteltje?

  • Reply
   Charlotte
   9 februari 2012 at 21:50

   Het kwastje is wat dikker en rond afgesneden, dus wel iets anders. Misschien dat ik ze binnenkort wel een keertje vergelijk!

 • Reply
  Maureen
  10 februari 2012 at 00:19

  hey charlotte,

  ik volg je blog nou al best een tijd, en ik heb een vraag en hoopte dat je me misschien wel on helpen. De oude collectie van Catrice is er nu zo goed als uit en daarmee ook mijn favoriete kleur, the devil wera red (die hele donker rode). Ik ben al bij een aantal Kruidvats langsgeweest maar kan hem nergens meer vinden. Ik vroeg me af of jij misschien een goede dupe van die kleur weet? Alvast bedankt, liefs!

 • Reply
  Debby
  10 februari 2012 at 15:05

  Heb hem meteen gekocht! En ook de allround concealer, skin finish poeder en illuminating base. Ik ben benieuwd 😀

 • Reply
  Arletta
  15 februari 2012 at 22:50

  Ooh die ziet er gaaf uit! Ik ga even kijken of ze hem bij ons ook al verkopen!
  *hebben hebben*

 • Reply
  Henny
  25 februari 2012 at 13:36

  Geel was nooit echt mijn kleur, maar toen ik de swatch zag van je, was ik verkocht. Heb vanochtend dus ook maar even Birdy Reloaded aangeschaft. Heb nu de nieuwe versie van Sold Out Forever op, maar volgens mij is het een heel andere kleur dan de oude versie. Vind hem, eerlijk gezegd, tegenvallen.

  • Reply
   Charlotte
   25 februari 2012 at 15:52

   Klopt, daar zijn meerdere versies van in omloop! In sommige winkels zie ik nog de originele versie staan en in andere winkels de nieuwe (lichtblauwe). Nee, vind het ook geen mooie kleur geworden… Maar Birdy Reloaded! is natuurlijk geweldig 🙂

 • Reply
  Henny
  25 februari 2012 at 19:26

  Klopt het neigt echt naar lichtblauw, maar idd birdy reloaded is helemaal geweldig. En heb vanmiddag ook nog even rusty but sexy gehaald, die vind ik ook helemaal super. In bijna 2 week tijd heb ik van niks ineens 19 nagellaken van catrice….ben helemaal verslaafd haha.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.