Nagellak

Swatch: MAC – Flaming Rose (Maleficent)

MAC Flaming Rose - 4

Het zal jullie vast al zijn opgevallen dat ik niet vaak rode nagellak voorbij laat komen hier op mijn site. Ik weet niet waardoor het komt, maar rood is gewoon niet mijn kleur! Net als rode lipstick eigenlijk, dat is ook een zeer zeldzame verschijning in mijn look. Ach, zo heeft iedereen zijn eigen voorkeuren! Omdat vanaf vandaag de MAC Maleficent-collectie (ter ere van de nieuwe Disney-film!) in de winkel ligt, leek het me leuk om eens een uitzondering te maken. Kijk snel verder om de swatches van MAC Flaming Rose te zien!

MAC Flaming Rose - 1

MAC Flaming Rose - 2Flaming Rose is een echte felle rode tint. Op mijn nagels doet hij me een beetje aan bloedrood denken. Zo’n tint past natuurlijk ook wel bij deze collectie! Ik moet wel bekennen dat ik veel rode tinten op elkaar vind lijken (in tegenstelling tot roze, waar je eindeloos lijkt te kunnen variëren). Deze kleur is vrij klassiek en wellicht een beetje gewoontjes, maar ik vermoed dat veel liefhebbers van rood de kleur prachtig zullen vinden.

MAC Flaming Rose - 3Tijdens het lakken had ik wat ruzie met de substantie. De eerste laag ging er prachtig gelijkmatig op, maar toen ik besloot een tweede laag aan te brengen ging het mis. De lak werd stroperig, de structuur werd gek en ik kreeg ‘m bijna niet netjes. Hoewel je voor de dekking geen tweede laag nodig hebt (eentje is ruim voldoende!) vind ik wel dat je een extra laag nodig hebt om de oppervlakte van je nagels glad te maken. Dit kun je oplossen door eerst een goede basecoat te gebruiken, zodat je nagels alvast wat geëgaliseerd worden. Als je daarna één laagje van deze rode lak aanbrengt zal het effect een stuk beter zijn. Het is dus even spelen, maar dan is je klassieke sprookjeslook helemaal geslaagd!

MAC Flaming Rose kost €16,00 en is tijdelijk verkrijgbaar als onderdeel van de MAC Maleficent-collectie die vanaf vandaag verkrijgbaar is. Je vindt de verkooppunten van MAC hier.

32 Comments

 • Reply
  Amelie
  7 juni 2014 at 11:35

  De kleur is echt prachtig!!

 • Reply
  pamela
  7 juni 2014 at 11:53

  voor zo een prijs wil ik toch wel een lak die goed aanbrengt 😛

 • Reply
  Laura
  7 juni 2014 at 11:57

  Zelf heb ik al wel genoeg rode lakken en deze vind ik niet echt super bijzonder. Zeker voor de prijs en de stroperigheid bij het tweede laagje zal ik hem niet gaan kopen.

 • Reply
  Sofie
  7 juni 2014 at 12:05

  Wat een geweldige rode tint! Wel jammer dat de substantie tegenvalt.

 • Reply
  Mariska
  7 juni 2014 at 12:06

  Vind hem inderdaad wel gewoon, maar wel mooi!

 • Reply
  Miranda
  7 juni 2014 at 12:12

  Mwoh. Rood is duidelijk ook niet mijn kleur:) en voor die prijs moet ie toch echt wel perfect lakken!

 • Reply
  Isabella
  7 juni 2014 at 12:25

  Wat een prachtige rode kleur voor op je nagels! Fijne review (as always;) x

 • Reply
  Natascha
  7 juni 2014 at 12:33

  Ik vind de kleur geweldig! Maar ik ben dan ook een liefhebber van rode nagellak. Ik had alleen van Mac wel iets meer kwaliteit verwacht.

 • Reply
  Denise
  7 juni 2014 at 12:37

  Prachtige tint! Jammer dat ‘ie wat stroperig wordt wanneer je een tweede laag aan wilt brengen. Ik vind hem best prijzig!

 • Reply
  femketje
  7 juni 2014 at 13:00

  Mooie tint! Pretty en helder 🙂

 • Reply
  Amy
  7 juni 2014 at 13:02

  De kleur is erg mooi maar als ik teveel moeite moet doen voor een nagellak skip ik hem al snel.

 • Reply
  nenacecilia
  7 juni 2014 at 13:09

  Ik vind er eigenlijk niet zo heel veel speciaals aan 🙂

 • Reply
  Martina
  7 juni 2014 at 13:27

  Ik vind de kleur erg mooi!

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  7 juni 2014 at 13:28

  Hm, niet superspeciaal :/

 • Reply
  Mijn Kleine Geheimpjes
  7 juni 2014 at 13:41

  Grappig, wat jij hebt met rood heb ik dus met roze! Ik kan geen rood genoeg hebben :-). Vind ‘m mooi, maar niet bijzonder genoeg voor die prijs.

 • Reply
  Karlien - Polished Cats
  7 juni 2014 at 14:19

  Prachtige lakje! Spijtig da t de tweede laag wat moeilijkheid meegaf, maar gelukkig is dat op zich niet noodzakelijk
  Ik vind het alvast een mooie dieprode kleur

  Liefs
  Karlien

 • Reply
  Dionne
  7 juni 2014 at 14:40

  Wat een klassiek rood lakje!

 • Reply
  TODAYSLOVELY
  7 juni 2014 at 14:47

  Zo bloedmooi!

 • Reply
  Ceetje
  7 juni 2014 at 14:59

  Prachtige kleur. Alleen vind ik deze collectie in zijn totaal net wat minder interessant. Waarschijnlijk omdat ik meer van lieve verpakkingen houd 😉

 • Reply
  Daphne
  7 juni 2014 at 16:08

  Prijzige nagellak! Wel een mooie kleur!

 • Reply
  Celia
  7 juni 2014 at 16:09

  Mooie rode tint, maar ik vind hem niet superbijzonder!

 • Reply
  Kiss & Make-up
  7 juni 2014 at 20:02

  Mooi klassiek rood, altijd goed 🙂

 • Reply
  Jana
  7 juni 2014 at 21:07

  Mooie rode kleur , maar het aanbrengen mag iets beter voor die prijs 🙂 x

 • Reply
  Wendy
  7 juni 2014 at 21:31

  De kleur vind ik mooi, maar ik vind 16 euro echt teveel voor een nagellak die kwalitatief niet goed is..

 • Reply
  Isabeau
  7 juni 2014 at 22:39

  Mooi !

 • Reply
  Michelle Kaiser
  7 juni 2014 at 23:14

  Prachtig rode kleur. En super mooie swatch, hij is namelijk heel erg duidelijk.

 • Reply
  Linda
  8 juni 2014 at 09:29

  Poeh, wel erg veel geld voor lak die kwalitatief niet zo fijn is. De kleur is mooi, maar niet heel bijzonder. Dus lief en dankjewel dat jij je hebt opgeofferd om ons deze miskoop te besparen! 😉

 • Reply
  Beau
  8 juni 2014 at 10:18

  Prachtige kleur!

 • Reply
  stephanie
  8 juni 2014 at 14:17

  Klassieke rode kleur inderdaad, maar ik ben gek op rood dus kan niet mis gaan 🙂

 • Reply
  daphne a
  8 juni 2014 at 23:59

  Hmm, hij is niet bijzonder genoeg om voor €16,- te gaan kopen…. mijn favoriete kleur voor mijn nagels zijn toch wel roze (oh ik kan niet genoeg roze in mijn collectie hebben) en blauw. Ik heb wel rode lakjes en soms heb ik er ook wel eens eentje op… maar rood vindt ik meer een teennagel kleur, daar wordt mijn rood dus ook het meest voor gebruikt haha. 🙂

 • Reply
  Julie
  9 juni 2014 at 17:05

  Mooie lak, al ben ik zelf niet van de rode nagellak!
  Jammer dat je ruzie kreeg met de substantie! 🙂

 • Reply
  beautifulday4makeup
  11 juni 2014 at 09:32

  Zonde. Dat twee laagjes moeilijkheden geven. Als je 16 euro voor een lakje betaalt, verwacht ik dit toch eigenlijk niet…

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.