Nagellak

Swatch: MAC – Flaming Rose (Maleficent)

MAC Flaming Rose - 4

Het zal jullie vast al zijn opgevallen dat ik niet vaak rode nagellak voorbij laat komen hier op mijn site. Ik weet niet waardoor het komt, maar rood is gewoon niet mijn kleur! Net als rode lipstick eigenlijk, dat is ook een zeer zeldzame verschijning in mijn look. Ach, zo heeft iedereen zijn eigen voorkeuren! Omdat vanaf vandaag de MAC Maleficent-collectie (ter ere van de nieuwe Disney-film!) in de winkel ligt, leek het me leuk om eens een uitzondering te maken. Kijk snel verder om de swatches van MAC Flaming Rose te zien!

MAC Flaming Rose - 1

MAC Flaming Rose - 2Flaming Rose is een echte felle rode tint. Op mijn nagels doet hij me een beetje aan bloedrood denken. Zo’n tint past natuurlijk ook wel bij deze collectie! Ik moet wel bekennen dat ik veel rode tinten op elkaar vind lijken (in tegenstelling tot roze, waar je eindeloos lijkt te kunnen variëren). Deze kleur is vrij klassiek en wellicht een beetje gewoontjes, maar ik vermoed dat veel liefhebbers van rood de kleur prachtig zullen vinden.

MAC Flaming Rose - 3Tijdens het lakken had ik wat ruzie met de substantie. De eerste laag ging er prachtig gelijkmatig op, maar toen ik besloot een tweede laag aan te brengen ging het mis. De lak werd stroperig, de structuur werd gek en ik kreeg ‘m bijna niet netjes. Hoewel je voor de dekking geen tweede laag nodig hebt (eentje is ruim voldoende!) vind ik wel dat je een extra laag nodig hebt om de oppervlakte van je nagels glad te maken. Dit kun je oplossen door eerst een goede basecoat te gebruiken, zodat je nagels alvast wat geëgaliseerd worden. Als je daarna één laagje van deze rode lak aanbrengt zal het effect een stuk beter zijn. Het is dus even spelen, maar dan is je klassieke sprookjeslook helemaal geslaagd!

MAC Flaming Rose kost €16,00 en is tijdelijk verkrijgbaar als onderdeel van de MAC Maleficent-collectie die vanaf vandaag verkrijgbaar is. Je vindt de verkooppunten van MAC hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

32 reacties

 1. De kleur is echt prachtig!!

 2. voor zo een prijs wil ik toch wel een lak die goed aanbrengt 😛

 3. Zelf heb ik al wel genoeg rode lakken en deze vind ik niet echt super bijzonder. Zeker voor de prijs en de stroperigheid bij het tweede laagje zal ik hem niet gaan kopen.

 4. Wat een geweldige rode tint! Wel jammer dat de substantie tegenvalt.

 5. Vind hem inderdaad wel gewoon, maar wel mooi!

 6. Mwoh. Rood is duidelijk ook niet mijn kleur:) en voor die prijs moet ie toch echt wel perfect lakken!

 7. Wat een prachtige rode kleur voor op je nagels! Fijne review (as always;) x

 8. Ik vind de kleur geweldig! Maar ik ben dan ook een liefhebber van rode nagellak. Ik had alleen van Mac wel iets meer kwaliteit verwacht.

 9. Prachtige tint! Jammer dat ‘ie wat stroperig wordt wanneer je een tweede laag aan wilt brengen. Ik vind hem best prijzig!

 10. Mooie tint! Pretty en helder 🙂

 11. De kleur is erg mooi maar als ik teveel moeite moet doen voor een nagellak skip ik hem al snel.

 12. Ik vind er eigenlijk niet zo heel veel speciaals aan 🙂

 13. Ik vind de kleur erg mooi!

 14. Hm, niet superspeciaal :/

 15. Grappig, wat jij hebt met rood heb ik dus met roze! Ik kan geen rood genoeg hebben :-). Vind ‘m mooi, maar niet bijzonder genoeg voor die prijs.

 16. Prachtige lakje! Spijtig da t de tweede laag wat moeilijkheid meegaf, maar gelukkig is dat op zich niet noodzakelijk
  Ik vind het alvast een mooie dieprode kleur

  Liefs
  Karlien

 17. Wat een klassiek rood lakje!

 18. Zo bloedmooi!

 19. Prachtige kleur. Alleen vind ik deze collectie in zijn totaal net wat minder interessant. Waarschijnlijk omdat ik meer van lieve verpakkingen houd 😉

 20. Prijzige nagellak! Wel een mooie kleur!

 21. Mooie rode tint, maar ik vind hem niet superbijzonder!

 22. Mooi klassiek rood, altijd goed 🙂

 23. Mooie rode kleur , maar het aanbrengen mag iets beter voor die prijs 🙂 x

 24. De kleur vind ik mooi, maar ik vind 16 euro echt teveel voor een nagellak die kwalitatief niet goed is..

 25. Mooi !

 26. Prachtig rode kleur. En super mooie swatch, hij is namelijk heel erg duidelijk.

 27. Linda zegt:

  Poeh, wel erg veel geld voor lak die kwalitatief niet zo fijn is. De kleur is mooi, maar niet heel bijzonder. Dus lief en dankjewel dat jij je hebt opgeofferd om ons deze miskoop te besparen! 😉

 28. Prachtige kleur!

 29. Klassieke rode kleur inderdaad, maar ik ben gek op rood dus kan niet mis gaan 🙂

 30. daphne a zegt:

  Hmm, hij is niet bijzonder genoeg om voor €16,- te gaan kopen…. mijn favoriete kleur voor mijn nagels zijn toch wel roze (oh ik kan niet genoeg roze in mijn collectie hebben) en blauw. Ik heb wel rode lakjes en soms heb ik er ook wel eens eentje op… maar rood vindt ik meer een teennagel kleur, daar wordt mijn rood dus ook het meest voor gebruikt haha. 🙂

 31. Mooie lak, al ben ik zelf niet van de rode nagellak!
  Jammer dat je ruzie kreeg met de substantie! 🙂

 32. Zonde. Dat twee laagjes moeilijkheden geven. Als je 16 euro voor een lakje betaalt, verwacht ik dit toch eigenlijk niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.