Make-up Reviews

Review: H&M All-Day Foundation, Cover-Up Concealer & Immaculate Compact Foundation

Het is alweer even geleden dat H&M de hele beautycollectie op de schop heeft genomen en het assortiment gigantisch heeft uitgebreid. Het duurde even voordat ik een filiaal had ontdekt waar het nieuwe beauty-schap te bewonderen was, maar toen ik bij het filiaal bij het Spui in Amsterdam was kon ik het natuurlijk niet laten om een paar producten mee te nemen om uit te proberen. Ik kocht de All-Day Liquid Foundation, de Cover-Up Concealer en de Immaculate Compact Foundation. Wat ik ervan vind? Lees snel verder!

H&M All-Day Liquid Foundation Flawless Finish – €9,99H&M Foundation, Powder Foundation & Concealer - 3 van 13

Toen ik bij het schap in de winkel stond was ik vooral verbaasd over de omvang van het assortiment. Er is zo veel! Een gigantische hoeveelheid nagellakken, oogpotloden in allerlei denkbare kleuren en vooral heel veel verschillende producten. Wat dat betreft is het echt een goede collectie! Toch was ik niet helemaal ondersteboven. Waarom? Tja, misschien dat ik wel héél kritisch ben, maar ik vond veel producten een beetje saai. Wat ik wel fantastisch vond om te zien was dat er producten voor héél veel huidskleuren zijn, van heel licht tot vrij donker. Zou dit dan één van de eerste budgetmerken zijn dat ècht aan alle dames heeft gedacht?

De lichte kleur was ook de reden dat ik aangetrokken werd door de All-Day Liquid Foundation (€9,99 – 30 ml), de vloeibare foundation uit de collectie. Deze foundation heeft SPF15, belooft een medium tot volledige dekking en zou geschikt zijn voor alle huidtypen. Ik kocht hem in de kleur Albaster, de lichtste tint.

H&M Foundation, Powder Foundation & Concealer - 9 van 13

H&M Foundation, Powder Foundation & Concealer - 10 van 13

Als ik het effect zo op de foto zie vind ik het best mooi, maar in werkelijkheid ben ik niet echt razend enthousiast. Het probleem is namelijk dat hij niet echt mooi en gelijkmatig aan te brengen is (zowel niet met een kwast als met een Beauty Blender), omdat hij echt op de huid blijft liggen. Daarnaast is de dekking erg matig, al hoeft dat geen probleem te zijn. Als laatste blijft hij ook niet top zitten, want na een uur of 6 gaat hij vlekkerig ogen.

H&M Foundation, Powder Foundation & Concealer - 6 van 13

Voor de liefhebbers nog even de ingrediënten op een rijtje! Ik had echt gehoopt dat ik deze betaalbare foundation prettig zou vinden, maar helaas is hij voor mij niet geschikt. Jammer!

H&M Cover-Up Concealer – €5,99

H&M Foundation, Powder Foundation & Concealer - 4 van 13

Ik was vooral erg onder de indruk van de lichte tint van de Cover-Up Concealer (€5,99 – 2,2 ml), want die is ècht goed licht in de kleur Albaster. Joepie! Op mijn hand zag de dekking er ook erg veelbelovend uit, dus die ging in mijn mandje. De concealer zit in een compacte huls en heeft een sponsapplicator. Ik vind vloeibare concealers vaak heel prettig, maar ze geven niet allemaal voldoende dekking. Eens kijken wat deze ervan maakt!

H&M cover-up concealer - 1

zonder concealer

H&M cover-up concealer - 2

met H&M Cover-Up Concealer

De substantie is vrij dun en laat zich makkelijk uitwerken, maar op het gezicht vind ik de dekking toch niet heel spannend. Het effect is aardig, maar het is absoluut geen ‘wauw’-effect. Voor de prijs is het een prima concealer om hier en daar wat kleine oneffenheden te verbergen, maar voor hardcore donkere kringen heb je toch echt grover geschut nodig. Ik denk dat ik het voorlopig nog bij mijn Collection Lasting Perfection Concealer houd, want daar kan deze niet tegenop.

H&M Foundation, Powder Foundation & Concealer - 5 van 13

En ook van deze nog even de ingrediënten op een rijtje!

H&M Immaculate Compact Foundation – €9,99

H&M Foundation, Powder Foundation & Concealer - 2 van 13

Ik had eigenlijk nog wel een nieuwe compactpoeder nodig, dus ik besloot er eentje van H&M mee te nemen om te proberen. Ik gebruik na mijn gewone foundation altijd graag nog een dekkende poeder, dus vaak kies ik dan voor poederfoundations. Dat is bij H&M de Immaculate Compact Foundation €9,99 – 9 gram). H&M claimt dat deze foundation een ‘cream-to-powder’ substantie heeft, maar dit is toch echt zonder twijfel gewoon een poeder en géén crèmefoundation! Hij belooft een semi-matte finish te hebben. Deze kocht ik uiteraard ook in de kleur Albaster.

H&M Foundation, Powder Foundation & Concealer - 12 van 13

Ik heb hem op bovenstaande foto over de All-Day Liquid Foundation aangebracht, aangezien ik hem zo het liefste draag. Hij geeft een mooie dekking die echt wel medium tot volledig is. Mooi! Ik breng deze trouwens aan met een vochtige Beauty Blender om zo een volle maar natuurlijke dekking te krijgen, maar voor een wat minder dekkend effect zou je hem ook met een luchtige kwast aan kunnen brengen. Van deze ben ik echt groot fan! Ik vind de dekking mooi, hij oog niet te mat en blijft ook nog eens goed zitten. Ik merk ook dat ik deze er het liefste bij pak, gewoon omdat ik hem erg fijn en mooi vind.

H&M Foundation, Powder Foundation & Concealer - 7 van 13

En uiteraard ook nog van deze de ingrediënten. Overigens ben ik een stuk makkelijker qua ingrediënten als het om make-up gaat (vandaar dat ik ze niet uitgebreid bespreek), maar het kan handig voor jullie zijn als je rekening moet houden met allergieën en irritaties.

H&M Foundation, Powder Foundation & Concealer - 1 van 13

Mijn oordeel in dit artikel reflecteert een beetje het gevoel wat ik in de winkel had. Het assortiment is uitgebreid, ziet er veelbelovend uit èn is prima betaalbaar, maar ik ben niet ondersteboven. Ik ben wel groot fan van de Immaculate Compact Foundation, die ga ik zeker weten opnieuw aanschaffen als ik door mijn eerste verpakking heen ben. De Cover-Up Concealer is prima als je wat kleine lichte oneffenheden wilt verbergen, maar voor het zware werk zoals echt donkere kringen of puistjes is hij niet voldoende. De All-Day Liquid Foundation zou ik lekker laten liggen en je geld eerder uitgeven aan een van de andere budgetfoundations die beter presteren. Want die zijn er genoeg!

Voor mij dus een beetje een gemengde ervaring met de H&M Beauty-lijn, maar ik denk dat ik een paar van de andere producten nog een kans ga geven. De oogpotloden zagen er namelijk erg goed uit, dus wellicht dat ik die binnenkort nog een keertje aanschaf. Hebben jullie nog aanraders van het nieuwe H&M Beauty-assortiment?

H&M Cover-Up Concealer, All-Day Liquid Foundation & Immaculate Powder Foundation – €5,99/€9,99
H&M

Meer Pinky Polish? Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!

Dit vind je misschien ook leuk...

19 reacties

 1. Het verschil is goed te zien na het gebruik van de producten die je gekocht had.
  Ben niet bekend hiermee maar zal eens een kijkje nemen in de winkel die dit verkoopt.
  Fijne review.

 2. Ik ben van alle producten niet ondersteboven, daarom heb ik er ook nog niets van gekocht. Ik werd al gewoon niet warm van!

 3. Probeer eens hun mono’s, nagellak en lippenstift. Die vind ik persoonlijk echt heel fijn. Maar nu ben ik ook benieuwd geworden naar deze compacte foundation 🙂

 4. Ik vind het ook niet wauw. In de winkel heb ik er al vaak gestaan maar ben nog geen 1 keer over de drempel getrokken. Waarschijnlijk ook omdat ik H&M nog steeds zie als een kledijwinkel in plaats van make-up. Maar bon, fijn dat je toch tevreden bent over de Powder Foundation.

 5. Oh, het poeder ziet er wel goed uit! Doet me een beetje denken aan het effect van een MAC Mineralize Skinfinish Natural. Jammer dat de foundation toch tegenvalt..

 6. Jammer dat de eerste foundation en de concealer het net niet zijn :s

 7. Saskia zegt:

  De mono’s zijn wel goed! De palettes vind ik minder. Ook de liquid lipstick vond ik een drama om aan te brengen. En de primer voor je lippen : ook niks. De lipscrub, ook niks. Matig deze collectie en dan best duur nog. Maar wat ik zeg. Ik heb twee hele mooie mono’s die goed blijven zitten met een primer eronder.

 8. Ik heb zelf een lip stain gereviewd,maar dat een ramp was dat! Zo jammer! Want de producten ziener wel heel leuk uit!:)

 9. de dekking had wel beter gemogen naar mijn mening

 10. Hmm, ja, had ook niet zoveel verwacht van deze foundation!

 11. Heb zelf nog niets geprobeerd van de collectie, maar over de mono oogschaduws heb ik al goede dingen gehoord!

 12. Hmmm nee, echt heel overtuigend klinkt het inderdaad niet. Duidelijke review, thanks!

 13. Jammer dat het een beetje tegenvalt. Ik geef liever wat meer uit aan basis producten dan dat ik steeds dit soort dingen opnieuw moet kopen.. Ik zweer bij Nars!

 14. Helaas was het mij ook al tegen gevallen de producten. En hoor er ook niet veel goeds over helaas. Liefs soraya

 15. Oh ik vond het assortiment wel fijn! Maar ik moet eerlijk toegeven dat ik niet naar de foundations en poeders gekeken heb. Hun blushes en lipsticks vind ik heel erg fijn! Maar de foundation is duidelijk niet wat het zijn moet 🙂

 16. Ik merk toch dat ik dit soort producten vrijwel altijd vermijd bij de H&M. Ik word ook niet laaiend enthousiast als ik het zo lees. Terwijl de producten er op zich toch mooi uit zien!

 17. Ik had een beetje hetzelfde gevoel. De Cream oogschaduw zijn wel mooi en fijn!

 18. Ik denk dat ik deze producten aan me voorbij laat gaan. Ik zoek veel dekking in producten en van poeder foundation ben ik niet zo’n fan.

 19. Hmm ik ben niet helemaal onder de indruk. De verpakkingen daarentegen vind ik wel echt fantastisch ogen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.