Budget Nagellak

Swatches: Essence – Season of Extremes Colour³ Nail Polish

Vaak koop ik nagellakken waar ik in eerste instantie enthousiast over ben, maar als ik ze eenmaal heb geswatched vallen ze toch een beetje tegen. Zulke lakjes plaats ik vaak niet meer online, zeker niet wanneer het Limited Edition-lakjes waren. Ik was écht enthousiast over de lakjes uit de Essence Season of Extremes-collectie, maar toen ik ze swatchte baalde ik een beetje. Nee, dit was gewoon niet wat ik ervan hoopte! Omdat ik het zonde vind om helemaal niks met de swatches te doen heb ik ze even samen in één artikel gepropt, zo krijgen jullie ze toch nog te zien!

De Colour³-lakjes zijn dubbelzijdig en bevatten elk twee nagellakken, namelijk een dekkende basiskleur en een bijzondere topcoat. In principe zou je er drie verschillende manicures mee kunnen maken, door de lakjes afzonderlijk te dragen of door ze over elkaar te dragen. In de praktijk heb ik gemerkt dat de topcoat niet dekkend genoeg is om op zichzelf te dragen, maar het idee is best leuk.

Laat ik beginnen met It’s Two Bright, een blauwe basislak met een gele topcoat met roze shimmer. Het idee van deze kleurencombinatie is leuk, maar pakt niet heel mooi uit. Ik had ook niet verwacht dat de gele topcoat zo roze zou zijn! Een gelere topcoat was mooier geweest.

Brightsmates sprak mij meteen het meeste aan en geeft op de nagels het leukste effect. De basislak heeft een jelly finish en dekt daardoor vrij slecht. Jammer! De topcoat geeft daarentegen wel een erg leuk effect en maakt de combinatie erg bijzonder. Jammer van de basislak, maar verder is het een leuke zomerse combinatie.

En dan nog Team Nude, een lakje uit het neutrale gedeelte van de collectie. Dit verwachtte ik echt niet! Die topcoat vind ik behoorlijk gedateerd, het lakje zou zo uit de jaren ’90 kunnen komen. Gelukkig vind ik de basislak wel erg mooi! De kleur past verassend goed bij mijn huid en is ideaal voor een neutrale look. Pretty!

Tja, een beetje een gemengde review dus! Ik vind sommige van de Essence Colour³-lakjes erg leuk (uit de vaste collectie), maar deze vallen een beetje tegen. Overigens ligt de Season of Extremes-collectie al weer eventjes in de winkel, dus het zou goed kunnen dat de nagellakken wat moeilijk verkrijgbaar zullen zijn. Een leuke lak om te hebben is Brightsmates en daarnaast is de basislak van Team Nude ook erg mooi. Nee, de collectie is niet geheel voor mij, maar een paar van de lakjes zijn nog best de moeite waard.

De Essence Colour³-lakjes kosten €2,79 en deze kleuren maken deel uit van de tijdelijke Season of Extremes-collectie die op dit moment verkrijgbaar is. Essence is te koop bij Kruidvat.

Dit vind je misschien ook leuk...

38 reacties

 1. Annemiek zegt:

  Wauwieee!

  p.s. love your nails

 2. Ze zijn niet allemaal even mooi met een topcoat, maar ja, je kunt het wel mixen en matchen lijkt me. Spijtig dat de jelly lak niet zo goed dekt want hij is wel enorm mooi!

 3. Als ik eerlijk ben vind ik alle basislakken ‘redelijk oké’ maar alle topcoats vind ik echt niks.
  Beetje jammer van essence. 🙁

 4. Chiara zegt:

  Jaa een nieuw artikel! Ik ben deze nog niet tegengekomen, maar ik denk dat ik ze ga skippen. Ik ben wel benieuwd naar de fruity collectie!

 5. wauw wat een mooie kleurtjes, vooral de laatste vind ik echt prachtig!

 6. wauw wat een mooie kleurtjes, vooral de laatste vind ik echt prachtig!

 7. Ik vind de kleurtjes wel erg mooi! Vooral de tweede en derde vind ik erg mooi. Mooie swatches ook!

 8. Jessica zegt:

  Erg teleurstellend. Maar goed dat ik ze niet gekocht heb.

 9. Wat een leuke lakjes!

 10. Jammer van de dekking maar op zich vind ik ze allemaal wel mooi.

 11. Jammer dat deze een beetje tegenvallen! Op de foto zien ze er wel leuk uit namelijk!

 12. De basislakjes vind ik wel mooi, ook de jelly lak. De top coats zijn voor mij wat minder, zeker die laatste, doet mij iets te veel aan de jaren’80/’90 denken.

 13. waaw! die eerste en de tweede vind ik echt supermooi!! <33

 14. Ik was juist heel erg blij met it’s two bright 😛 Haha. Ik vind de blauw heel tof.
  Zo zie je maar dat smaken heel erg kunnen verschillen

 15. Ulrike zegt:

  Ik vind het blauwe kleurtje apart er wel leuk uitzien. En het nude lakje ook.

 16. Ik vind eigenlijk alleen de nude variant wel leuk, de rest is een beetje mwoh…

 17. wat een mooie kleuren nagellak;D

 18. Marijne zegt:

  Als je lakjes nog wil hebben moet je wel opschieten want in Eersel ligt de Fruity LE al in de winkel. Al moet ik wel zeggen dat Eersel vaak wel erg vroeg met de LE’s.

 19. Inderdaad een jaren ’90 finish zeg haha! De basis is inderdaad wel erg mooi!

 20. Ik vind de eerste twee combo’s erg mooi! De laatste ietsje minder.. maar ach, het blijven leuke lakjes 🙂

 21. Ik vind de blauwe erg mooi!

 22. De lakjes zien er inderdaad erg leuk uit, maar ik vond de kwaliteit toch wel tegenvallen..

 23. Ik heb ook een enkele lak en een duo uit deze collectie gekocht en ben er niet echt tevreden over!

 24. Nynke zegt:

  Team Nude vond ik ook te gedateerd, te veel parelmoer.
  Maar de andere 2 nude kleuren (weet even de namen niet) vind ik wel mooi, zowel de basiskleur als de topcoat.

 25. Lianne zegt:

  Je maakt echt supermooie swatches 🙂

 26. Mooie nagels heb je! Vind de blauwe kleur wel erg mooi, maar vond de rest wat ‘gewoontjes’!

 27. marielle zegt:

  Ik vindt de blauwe basiskleur erg mooi de topcoat
  daar integen valt indd. tegen.
  de Brightsmates is mooi ook met de coat ! en Team nude
  is een erg mooie nudekleur ! de topcoat zou ik bij deze basiskleur ook
  niet gebruiken.
  liefsss

 28. Karin zegt:

  De topcoats zijn los wel heel leuk over zwart. Als je de topcoat van It’s two bright over een zwart lakje doet heb je een goedkope dupe van MAC Bad fairy 🙂

 29. Leuke kleurtjes! Team nude lijkt me wel wat. Ik heb deze nagellakjes helaas nog niet gespot in mijn lokale Kruidvat.

 30. Team nude is mijn favoriet! Ik heb alle nude kleurtjes toen gehaald en ben er erg tevreden over!

 31. Ik vind ze allemaal niet echt geweldig, alleen die 2e een beetje 😉

 32. Ik ben echt gek op deze lakjes, vooral de blauwe met die gele topcoat (vooral die) is echt super!

 33. Ik heb ze ook alle 3! Mooie kleuren, alleen jammer van de dekking..

 34. Die blauwe is supergaaf! Ik wilde hem halen, maar bij onze Kruidvat hebben ze hem helaas niet meer. =(

 35. oeh, dat laatste lakje is mooi!!

 36. Arletta zegt:

  De blauw gele heb ik zelf ook laten liggen, bij ons zijn ze nu alweer uit de schappen gehaald wat betekende dat ze €1,- kostten dus toen heb ik brightsmates en een nude gekocht. waarvan ik de nude ook vond tegenvallen. Maar ach. je kan ze altijd weer ergens mee combineren toch?:)

 37. Ow goddie, das niet zo goed!

 38. Als je er nog vanaf moet… (A)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.