Budget Reviews

Review: Kruidvat Wimperserum – Het geheim voor langere wimpers?

Langere wimpers: wie wil dat nou niet? Dé hype van het afgelopen jaar is het Kruidvat Wimperserum. Een serum dat je langere wimpers geeft voor minder dan een tientje? Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Dat moest ik natuurlijk proberen! Ik heb het serum de afgelopen 9 maanden gebruikt en ga jullie exact vertellen wat ik ervan vind.

Het Kruidvat Superlash Wimperserum belooft de conditie van je wimpers te verbeteren en ze langer te maken. Een prachtige belofte natuurlijk, maar er zijn maar weinig producten die ècht goed werken om dit doel te bereiken. Ja, Revitalash werkt echt en heeft geweldige reviews, maar heeft ook een prijskaartje van bijna €80. Het Kruidvat Wimperserum kost daarentegen slechts €9,99. Kijk, dat is interessant, maar werkt het ook echt?!

Ik heb het geluk dat lange wimpers bij mij in de familie zitten, maar toch kan het altijd beter. Iets meer lengte, iets meer volume en toch iets meer krul? Ja graag! Ik heb ooit een tijdje wimperextensions gehad, maar daar uiteindelijk toch mee gestopt met extra korte wimpers als resultaat. Tja, had ik toen dit product maar gehad!

De ingrediënten van het Kruidvat Superlash Wimperserum

AQUA, PENTYLENE GLYCOL, PENTAERYTHRITYL, TETRAISOSTEARATE, BIMATOPROST, HYDROLYZED SODIUM HYALURONATE, PANTHENOL, ALLANTOIN, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, DIOSODIUM PHOSPHATE, TRIETHANOLAMINE, METHYLPARABENEN, ALCHOHOL.

In het ingrediëntenlijstje vind je vooral veel verzorgende en hydraterende ingrediënten. Een opmerkelijke aanwezige is bimatoprost, een ingrediënt dat bijvoorbeeld ook wordt gebruikt in Latisse, een ander bekend wimpergroeiserum. Dit stofje werd voor medische doeleinden in oogdruppels gebruikt, waarna toevallig werd ontdekt dat het je wimpers liet groeien.

Ik heb van sommige dames gehoord dat ze wel wat bijwerken kunnen ondervinden van het serum, zoals een lichte verkleuring of roodheid langs de wimperrand. Ik heb daar zelf geen last van gehad en ook geen van mijn vriendinnen heeft dit ervaren, maar het kan dus gebeuren. Daarnaast wordt er van Latisse (het wimperserum met hetzelfde werkzame stofje) gezegd dat het de kleur van je iris kan veranderen, maar dat kan enkel gebeuren als je de stof rechtstreeks in je oog krijgt. Als je het Kruidvat Wimperserum volgens de aanwijzingen gebruikt zou er niks geks moeten gebeuren (al kun je natuurlijk altijd allergisch zijn voor een ingrediënt).

Hoe gebruik je het Kruidvat Wimperserum?

Het gebruik van het Kruidvat Superlash Wimperserum is ontzettend simpel. Je brengt namelijk ’s avonds een klein beetje aan op de bovenste wimperrand, eigenlijk net zoals je met een eyeliner zou doen. Wel natuurlijk even goed je make-up er van tevoren afhalen! De eerste 4 maanden gebruik je het product dagelijks, waarna je ‘m vervolgens zo’n 3-4 keer per week gebruikt om het resultaat te onderhouden.

Het resultaat van het Kruidvat Wimperserum

Kruidvat wimperserum before and after

En dan natuurlijk het resultaat! Als je deze foto’s ziet lijkt het verschil niet gigantisch, aangezien ik van mezelf al aardig lange wimpers had. Maar ik kan jullie verzekeren dat het verschil aanzienlijk is. Mijn wimpers zijn sowieso langer, maar voelen bovendien steviger en lijken makkelijker te krullen. Daarnaast heeft dit serum me zonder twijfel mooiere wimpers in de buitenste ooghoeken gegeven, waardoor mascara nog mooier lijkt te zitten. Daarnaast had ik bij een oog soms wat last van kale plekjes tussen de wimperhaartjes, en die zijn nu ook verdwenen. Ik vind het geweldig!

Kruidvat Wimperserum resultaat

Met mascara is het resultaat het meest zichtbaar. Het is goed te zien in de lengte, maar ook in de krul. Ter info: ik gebruik op dit moment de Maybelline Lash Sensational Mascara en géén wimperkruller. Op beide foto’s zie je het resultaat van deze mascara in combinatie met mijn favoriete eyeliner.

Hoe werkt het Kruidvat Wimperserum?

Wat goed is om te weten is dat het serum niet zozeer de groei van je wimpers stimuleert, maar dat het vooral zorgt dat de groeicyclus van je wimpers langer duurt, waardoor de wimperhaartjes langer door kunnen groeien en minder snel uit zullen vallen. Dat is ook het eerste verschil dat ik na enkele weken merkte. Normaliter vielen er bij het verwijderen van mijn make-up altijd wel wat haartjes uit, maar na het gebruik van het serum slechts enkelen per week. Daardoor houd je meer wimpers over en groeien ze langer.

Een ding is zeker: met dit product moet je geduld hebben. Ik begon na zo’n 6-8 weken zelf verschil te zien, maar de echte resultaten waren na een maand of 3 zichtbaar en ik bleef maar complimenten krijgen. Inmiddels heb ik al heel wat vriendinnen en collega’s overtuigd om het serum te proberen!

Moet je het Kruidvat Superlash Wimperserum blijven gebruiken?

Hoe goed blijft het resultaat? Goed, maar je moet het serum wel als onderhoudsbehandeling blijven gebruiken, anders werkt het niet meer. Ik was eventjes gestopt en na een maand begon ik al te zien dat m’n wimpers wat minder indrukwekkend waren. Daarna ben ik weer braaf dagelijks het serum gaan gebruiken en zag ik binnen 6 weken weer resultaat. Nu gebruik ik het gewoon enkele keren per week, en dat lijkt genoeg te zijn om het resultaat te behouden. Extra bonus: ik gebruik nog steeds mijn allereerste verpakking, daar kun je met gemak een ruim half jaar mee vooruit. Top!

Ik ben zo’n fan van dit wimpergroeiserum dat ik het wel van de daken kan schreeuwen. Iedereen aan de Kruidvat Superlash Wimperserum! Het is makkelijk in gebruik, ontzettend betaalbaar en nog belangrijker: het werkt. Hoera!

Kruidvat Super Lash Eyelash Enhancer Serum

Prijs: €9,99
Inhoud: 3 ml
Waar te koop? Kruidvat (tip: in de winkel vind je ‘m bij de nepwimpers en kunstnagels in het schap)

Meer Pinky Polish? Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!

Dit vind je misschien ook leuk...

16 reacties

 1. Donna zegt:

  Ik was ook helemaal fan! Hele mooie volle en lange wimpers kreeg ik ervan, echt prachtig. Alleen kreeg ik er zeer recent een flinke allergische reactie van. Ik had door het serum eerder wel roodheid langs de wimperrand, maar na de laatste keer gebruik was t prijs. Opgezwollen, rode en jeukende/brandende oogleden. Zelfs onder mn ogen lichtjes. Er is niets in mn routine veranderd, behalve weer dit serum gebruiken na een stopperiode. Enorm balen!

  1. Oh wat zonde! En wat raar! Was het dezelfde verpakking of had je een nieuwe gekocht? Misschien dat er wat vervelende bacteriën in terecht waren gekomen? Erg jammer, zeker als je er ook zo enthousiast over was…

   1. Donna zegt:

    Dat zou het best wel eens kunnen zijn! Wat stom dat ik daar zelf niet aan gedacht heb Was idd oudere verpakking.
    Nou mss over een tijdje opnieuw proberen…met een nieuwe uiteraard

 2. Nicole zegt:

  Ik was gister op een congres en daar gaf een dermatoloog-chemicus aan dat we heel erg moeten oppassen met dit soort producten ivm de bijwerkingen zoals irritatie en verkleuring waar wij als consument niet voor worden gewaarschuwd.

  Ik gebruik zelf revitalash en heb sinds deze week ook die van Kruidvat gekocht. Merk zelf nog niks aan qua bijwerkingen, maar blijf wel oplettend.

 3. Ik gebruik deze nu zo’n 9 maanden en ik ben er zo blij mee! Vind het resultaat echt heel mooi en heb ook nog nooit vervelende bijwerkingen ervaren. Vind het resultaat bij jou ook mooi, maar jij had ook al prachtige wimpers!

 4. Ziet er mooi uit. Ik had bij revitalash ook een dikke rode rand langs de wimper is wel weer weg gelukkig.

 5. Melanie zegt:

  Het resultaat ziet er goed uit, maar ik blijf toch liever bij Revitalash. Nooit bijwerkingen gehad of andere dingen en het werkt gewoon echt goed en als je ziet hoe lang je er mee doet, dan valt de prijs ook wel mee….ik zou niet meer zonder kunnen; mijn wimpers zien er echt veel mooier uit!

 6. Annemiek zegt:

  Ik kreeg helaas ook heel erg bijwerkingen na ongeveer 9 maanden gebruik. Ben nu sinds november gestopt en heb nog steeds last van jeukende ogen en roodheden en kan helemaal geen mascara meer verdragen. Dus let alsjeblieft op bij dit serum!

 7. Nathalie zegt:

  Ik ben het nu aan het gebruiken je hebt mij toch weten te overtuigen.

 8. Monique zegt:

  Ik heb gisteren extentions laten plaatsen maar best een beetje bang voor de afloop korte wimper “korter dan ze waren” dus dacht deze heb ik toch in huis maar kan dit samen gebruikt worden of zit er olie in?

 9. Saskia zegt:

  Helaas uit de handel genomen!

 10. Eline zegt:

  In België niet hoor, ik heb hem gisteren nog kunnen kopen!

 11. Weten jullie een goed alternatief omdat deze uit de handel is genomen?

 12. Kassandra zegt:

  Zo jammer dat dit uit de handel is… laat gerust weten als iemand een betaalbaar alternatief weet. Mercikes

 13. Mylène zegt:

  Bij 2 winkels was het uitverkocht. Hopelijk in België blijft het beschikbaar want ik ben er heel erg tevreden over!!

 14. Ik gebruik de superlash serum nu sinds 3 maanden en ik zou willen dat ik het eerder had gevonden! Ik vind het echt heel mooi staan, met volle wimpers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.