Samenwerkingen

TIP: Scholl Velvet Smooth Electronic Nail Care System

Vorig jaar schreef ik al een enthousiaste review over de Scholl Velvet Smooth Pedi Express. Die is natuurlijk hartstikke handig voor je voeten, maar Scholl heeft nu ook iets handigs voor je nagels bedacht! Met het Scholl Velvet Smooth Electronic Nail Care System zou je jezelf in een handomdraai een at home manicure kunnen geven. Of een pedicure, want hij kan natuurlijk ook voor je teennagels gebruikt worden. Handig, want zo maak je je nagels helemaal klaar voor Valentijnsdag.  Ik was natuurlijk ontzettend benieuwd en heb hem uitgebreid getest. Ik ga jullie vertellen wat ik er van vind!

Scholl Velvet Smooth Electronic Nail Care System

Scholl Velvet Smooth Nail Care System - 6 van 14

Het Electronic Nail Care System bestaat uit een elektronisch apparaatje en verschillende koppen die je erop kunt zetten. Het apparaatje maakt overigens geen roterende bewegingen, maar gaat in hoge snelheid van voren naar achteren. Eigenlijk net zoals je zelf met een vijl zou doen.

Scholl Velvet Smooth Nail Care System - 4 van 14

Met de eerste kop kun je de nagels korter vijlen, met de tweede kun je de oppervlakte gladmaken en met het derde opzetstuk laat je de nagels glanzen. Als je deze drie stappen achter elkaar gebruikt heb je in een mum van tijd perfecte nagels zonder dat je ervoor naar een salon hoeft. De basisset kost €41,99 en wordt geleverd met het apparaatje zelf, een batterij en de drie opzetstukken. Ook is er een een loss set verkrijgbaar met de drie opzetstukken wanneer ze aan vervanging toe zijn voor €12,99.

Scholl Velvet Smooth Nail Care System - 10 van 14

Het gebruik is ontzettend simpel. Als eerste zet je de kop voor het korter vijlen erop en kun je je nagels vormgeven. Ik was bang dat het niet precies genoeg zou zijn, maar ik vind het stiekem zelfs makkelijker dan een gewone vijl. Omdat je 2 snelheden kunt kiezen kun je de vijl goed doseren en door het kleine formaat kun je goed zien wat je doet.

Scholl Velvet Smooth Nail Care System - 11 van 14

Ik ben vooral erg groot fan van het tweede opzetstuk, namelijk om de nagels glad te maken. Mijn nagels zijn de laatste tijd wat aan het splijten en ze zijn ook wat verkleurd (tja, dat krijg je na 6 jaar non-stop nagellak). Met deze kop vijl je de bovenkant van je nagels glad, waardoor de gespleten delen van de nagels gladder worden (en minder snel doorsplijten!) en de verkleurde bovenste laag minder zichtbaar is. Deze stap is ook erg handig als je last hebt van ribbels in je nagels. Let er overigens wel op dat je dit beter niet te vaak kunt doen, dus volg deze stap maximaal 2 keer per maand.

Scholl Velvet Smooth Nail Care System - 12 van 14

Om je nagels een finishing touch te geven gebruik je de laatste stap, de glansvijl. Deze gebruik je ook bovenop je nagels en geeft bijna het effect van een glanzende topcoat. Handig als je een natuurlijke look wilt zonder echt met nagellak in de weer te moeten.

Scholl Velvet Smooth Nail Care System - 7 van 14

Ik hamer regelmatig op het belang van een goede nagelriemverzorging en ook daar heeft Scholl aan gedacht. De nieuwe Velvet Smooth Verzorgende Nagelolie (€9,99) bevat een combinatie van 6 verschillende oliën en ruikt trouwens ontzettend lekker. Deze kun je elke dag gebruiken om je nagels nog iets sterker te maken, uitdroging van je nagels tegen te gaan en je nagels er nòg mooier uit te laten zien. Bovendien is dit een fijne laatste stap in je at home manicure, omdat het je nagelriemen meteen verzorgt en je nagels er prachtig uit laat zien. Het eindresultaat ziet er dan ook als volgt uit:

Scholl Velvet Smooth Nail Care System - 14 van 14

Het eerste dat ik dacht toen ik over dit systeem las was: “Huh, maar een gewone 4-zijdige buffervijl kan toch precies hetzelfde?”. Ja, die kan inderdaad korter vijlen, je nagels gladmaken en ze laten glanzen, maar het Electronic Nail Care System werkt toch wel erg makkelijk. Sowieso kan ik hiermee preciezer werken dan met zo’n grote blokvijl en kom ik ook veel makkelijker in de hoekjes van mijn nagels, waardoor overtollige restjes nagelriem ook makkelijk van de nagelplaat gevijld worden. Bovendien kan ik het hiermee iets beter doseren, iets wat wel zo prettig is bij het gladvijlen. En, ook niet onbelangrijk: het kost veel minder moeite, want het apparaatje doet al het werk. Een complete behandeling neemt zo’n 10-15 minuten in beslag, dat is prima te doen!

Scholl Velvet Smooth Nail Care System - 5 van 14

Ik had niet verwacht dat deze gadget voor mij veel zou toevoegen, maar ik vind dit echt een leuk apparaat! Ik gebruik mijn Scholl Velvet Smooth Express Pedi nog steeds regelmatig met plezier en ik denk dat het Electronic Nail Care System ook een vast plekje in mijn routine gaat krijgen. Het werkt gewoon goed en het geeft een mooi natuurlijk resultaat. Ideaal om je nagels helemaal Valentijnsdag-proof te maken! Heb jij het Scholl Velvet Smooth Electronic Nail Care System al uitgeprobeerd? Deel jouw resultaat op Instagram met #SchollWowNails!

Meer Pinky Polish? Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Scholl

Dit vind je misschien ook leuk...

13 reacties

 1. Wauw, wat een mooie resultaat! Je nagels zien er zo mooi en gezond uit!
  Liefs,
  Elles

 2. Tamara zegt:

  Ik heb tijdens mijn studie gewerkt als (gediplomeerd) nagelstylist. Ik kan niet zeggen dat ik vrolijk word van dit soort producten. Er zijn een aantal dingen die mij zorgen baren. Het is niet goed om je nagels in zagende bewegingen in te korten. De nagelplaat bestaat uit laagjes dode huidcellen, als je met zagende bewegingen gaat vijlen dat maak je de laagjes los waardoor je nagels kunnen gaan peelen. Daarom is bijvoorbeeld een glasvijl een stuk beter.

  Het elektrisch buffen van de nagelplaat vind ik niet verstandig. Je verwijderd daarmee te snel, te veel van de nagelplaat waardoor deze gevaarlijk dun kan worden. Ik gebruik zelf een elektrische nagelfrees maar die gebruik ik echt nooit op de natuurlijke nagel, dit moet je niet willen. Met de hand ben je veel preciezer en loop je niet het risico dat je de nagel vernield.
  Het glansstukje daarentegen dat vind ik wel leuk, het opglanzen van de nagel kan geen kwaad en dan is het ideaal als je dat elektrisch kunt doen (geen lamme armen meer hihi).

  Overigens vind ik je artikel wel erg goed, ik heb enkel kritiek op het product zelf. 😉

  1. Bregje zegt:

   Ik ben het met Tamara eens, mijn dochter is ook nagelstyliste en zei zegt hetzelfde. Dat je geen zagende bewegingen moet maken wist ik zelf trouwens ook 😉

   1. Bregje zegt:

    zei moet zijn zij natuurlijk, sorry 🙁

 3. Wat een cool ding, fijn dat het echt werkt!

 4. Ik heb hem ook ontvangen! Had ook niet gedacht dat ik er zo blij mee zou zijn, maar wat is het toch een enorm fijn apparaat 😀

 5. Ik heb het ook klaar liggen om te gebruiken, leuke review!

 6. Oeh klink heel erg fijn, mooi resultaat ook!

 7. Ik heb deze zelf ook en ik ben er verrassend tevreden over

 8. Zo handig!
  Wat een goed resultaat!

 9. Klinkt wel als een leuk en handig gadget, wie weet koop ik het nog is. Liefs soraya

 10. grappig apparaatje!

 11. Linda zegt:

  Dit lijkt me echt een ideaal apparaat, zou alleen bang zijn dat het teveel van mijn nagels af zal halen als het heel snel gaat. Ik denk er al een tijdje over na om dit te kopen, maar dan oefen ik wel eerst op mijn teennagels 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.