Haar

Trend: Feather Extensions

Regelmatig doen er zich nieuwe trends voor, maar vaak vind ik ze niet zo spannend. De laatste tijd zie ik een trend in Hollywood ontstaan die ik dan wel weer interessant vind, namelijk Feather Extensions, veren voor in je haar!

Ik zag ze voor het eerst bij Hilary Duff, die ze liet zetten voor een feestje met vriendinnen. Erg gaaf, nietwaar? Het is niet iets wat meteen opvalt, maar wel zodanig dat iemand zegt: “Huh, heb jij nou veren in je haar?”. Ik vind vooral de kleurstelling die zij heeft erg leuk, omdat het niet te opvallend is.  Ik vind het effect vooral sterk wanneer de kleuren van de veren dicht bij de eigen haarkleur liggen. Natuurlijk kan je ook voor afwijkende kleuren kiezen, want de veren zijn verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog. Ook Jennifer Love Hewitt heeft zich aan Feather Extensions gewaagd, maar zijn koos voor fellere kleuren.

Het handige van Feather Extensions is dat je ze kan behandelen als gewoon haar. Je kan ze föhnen, krullen en stijlen, en ze kunnen zelfs gewoon gewassen worden met normale shampoo (in tegenstelling tot andere extensions). De veren worden in setjes vastgezet met siliconen micro links, die ervoor zorgen dat de extensions op hun plek blijven en zo’n 4-6 weken blijven zitten. Na die 4-6 weken kunnen de veren hergebruikt worden en opnieuw op de goede plek worden vastgezet.

Deze Feather Extensions zijn inmiddels helemaal hip in Amerika, maar in Nederland zijn ze nauwelijks te vinden. Zo jammer, want ik zou ze echt een keertje willen laten zetten! Mocht iemand een adresje weten, laat het me alsjeblieft weten, want ik zou het echt geweldig vinden. De enige optie (voor zover ik weet) is Etsy of eBay, daar kan je setjes veren kopen die je zelf in je haar kan zetten. In dit YouTube-filmpje is te zien hoe je ze in je haar vastzet:

Mocht je extensions iets te permanent vinden, maar toch mee willen genieten van deze trend dan is het mogelijk om clips te kopen met lange veertjes. Ook deze zijn vrij makkelijk op Etsy of eBay te vinden en kunnen leuk zijn voor een feestje of een speciale gelegenheid.

Yep, ik ben fan! Ik ga er proberen achter te komen of het mogelijk is om deze veertjes ergens in Nederland in mijn haar te laten zetten, maar anders ga ik toch zelf aan de slag met een doe-het-zelf-setje. Mochten jullie nog tips hebben dan hoor ik het graag. Ik houd jullie op de hoogte!

Wat vind jij van Feather Extensions?

EDIT: Ik heb een setje Feather Extension besteld op Etsy, dus binnenkort kunnen jullie mij zien met deze veertjes in mijn haar. Zodra ik ze binnen heb laat ik het jullie weten. Stay tuned!

Related Post

27 Comments

 • Reply
  Joanne
  14 maart 2011 at 14:05

  Ik kan bij die foto van Hilary alleen maar kijken naar haar make-up, zo mooi! Die lippenstift staat haar geweldig. De veertjes vind ik wel grappig, maar ik zou zoiets zelf nooit doen. Bij Jennifer vind ik het niet zo mooi, te fel.

 • Reply
  Melanie
  14 maart 2011 at 14:11

  Leuk voor een feestje, maar verder is het niets voor mij!

 • Reply
  Priscilla
  14 maart 2011 at 14:15

  Ik vind ze echt heel erg leuk, lekker bohemien!

 • Reply
  Silva
  14 maart 2011 at 14:16

  Ziet er wel grappig uit, al zou ik het zelf niet dragen ^^

 • Reply
  amberrr
  14 maart 2011 at 16:07

  wauw!!! dit is echt supertof, zou het zelf ook wel doen als het niet te duur zou zijn en het in nederland ook verkrijgbaar is 🙂
  wel laten weten als je ze ergens vind he

  • Reply
   Claudia
   1 mei 2011 at 12:57

   Feather-line…….check maar ff

 • Reply
  femketje
  14 maart 2011 at 17:38

  ik vind het wel leuk XD

 • Reply
  nurchamiel
  14 maart 2011 at 18:32

  Ik vind het heel leuk, en het lijkt niet moeilijk! Het lijkt me erg leuk om te dragen!

 • Reply
  Valérie
  14 maart 2011 at 18:55

  Ehhh nee, sorry, deze sla ik over. 😉 Ziet er wel crea bea uit verder.

 • Reply
  LacquerAddicts
  14 maart 2011 at 19:02

  Nou 1 of 2 wil ik er best in mn haar doen!

 • Reply
  Aranka
  14 maart 2011 at 19:27

  Ik vind het best grappig, zal het alleen zelf niet gaan dragen.

 • Reply
  Man Teng
  14 maart 2011 at 19:32

  Ik vind ze eigenlijk niet zo mooi. Misschien iets voor jonge meiden, maar ik vind het bij hen een beetje kinderachtig uitzien om eerlijk te zijn ._.

 • Reply
  dollysweet
  14 maart 2011 at 20:22

  vind het niet echt mooi eigenlijk..

 • Reply
  watevahdude
  14 maart 2011 at 21:25

  OOeee ik vind het leuk! haha!! maar dan wel de versie die niet heeeel erg opvalt

 • Reply
  Leontine
  14 maart 2011 at 21:35

  Niets voor mij hoor, zou me een beetje "kippig" voelen denk ik

 • Reply
  Charlotte
  14 maart 2011 at 21:42

  Ik heb je link verwijderd. Link = spam

 • Reply
  Evelien
  14 maart 2011 at 21:55

  Grappig om te zien, maar niets voor mij

 • Reply
  Lisa
  15 maart 2011 at 01:20

  LOL, ziet er grappig uit, zou het zelf niet doen maar misschien eens voor de fun ofzo 🙂

 • Reply
  Alyssa
  15 maart 2011 at 15:46

  I love it!

 • Reply
  Blackbird Posts
  15 maart 2011 at 21:12

  Oeh ik vind het super gaaf! Alleen snap ik dus niet dat deze veren mooi blijven door het wassen, stijlen, borstelen!? Ik moet meteen aan mijn veren-oorbellen denken, die zijn zo snel stuk gegaan.

  • Reply
   Charlotte
   15 maart 2011 at 21:42

   Hmmm… is het niet zo dat bij oorbellen etc. de veren meestal loslaten bij de aanhechting? Dan zijn de veren nog wel mooi, maar dan zijn ze gewoon losgeraakt. Ik heb inmiddels een setje Feather Extensions besteld, dus ik ga zelf meemaken hoe de veertjes het uit houden 😉

   • Reply
    Blackbird Posts
    16 maart 2011 at 17:25

    Nee, de veer zelf werd lelijk, bijvoorbeeld doordat de 'haren' in de veer (die losse sliertjes die het samen een mooie veer maken) sleten of ver uit elkaar gingen staan. Leuk dat je ze hebt besteld, ik hou t in de gaten!

 • Reply
  Anneke
  16 maart 2011 at 18:46

  Binnenkort verkoop feather-line ze in Nederland. Zij krijgen binnenkort ook een website! http://www.feather-line.nl

 • Reply
  Laura
  26 maart 2011 at 12:07

  Ik had ze bij een vrouw in nederland besteld via marktplaats (in de kapsalons keken ze me erg vreemd aan), dus ik loop nu al zo'n twee maanden met feather extensions in mijn haar. Ik vind ze super en ga nu via etsy een setje met opvallende kleurtjes bestellen voor de lente. Helaas is die op marktplaats niet meer te vinden…. Ik heb haar nog geprobeerd te bellen maar helaas; geen reactie.
  O en wat super is trouwens; ik heb krullend haar, maar je kunt ze gewoon even met een krultang in je haar mee krullen!

 • Reply
  Julia
  24 april 2011 at 14:31

  Ik heb er al een tijdje eentje en vindt het echt super leuk. Heel veel mensen valt het en vragen ernaar. Na een maandje zijn ze nog erg mooi dus ik hoop dat ze nog een tijdje meegaan 🙂

 • Reply
  Angela
  5 oktober 2011 at 17:49

  ook hele mooie in NL verkrijgbaar via http://www.lavidaromana.com

 • Reply
  Djorhia
  26 december 2011 at 21:56

  Hey! Ik vind ze echt super vet en wil ze heel graag hebben! Maar ik vraag me af hoe dat bestellen bij jou ging; want ik heb super vaak gehad dat als je iets besteld vanuit het buitenland dat het dan opeens 3x zo duur is door invoerrechten enzo, waar ik dan ook meestal te laat achterkwam!
  Hoe ging dat bij jou en hoeveel heb je betaald als ik vragen mag?

  Liefs,

  Djorhia

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.