Make-up

Wimperextensions en make-up, hoe zit dat?

Ik heb nu ruim een maand mijn wimperextensions en ik ben er nog steeds ontzettend blij mee. In mijn eerdere artikel konden jullie al wat over de behandeling zelf lezen, maar ik beloofde toen al dat ik ook een artikel zou schrijven over hoe het zit met wimperextensions, make-up (verwijderen) en hoe het verder in het dagelijkse leven ‘werkt’. Lees mee om er meer over te weten te komen!

Wimpers en makeup - 1

Toen ik mijn wimperextensions op mijn blog liet zien kreeg ik veel opmerkingen dat het er niet natuurlijk uitzag. Geen probleem, want het was ook helemaal niet mijn bedoeling om het er natuurlijk uit te laten zien! Ik vond ze echter wel wat aan de lange kant en wilde ze ook ietsjes dikker hebben, dus heb ik bij het bijvullen gevraagd of er wat kortere en dikkere haartjes tussen gezet konden worden. Dat is gebeurd en ik ben zo blij met het resultaat! Nu zijn ze wat mij betreft bijna perfect. Wanneer de lange haartjes van de eerste sessie zijn uitgevallen houd ik ze gewoon wat korter.

Wimpers en makeup - 2

Het handige van wimperextensions is dat je geen mascara meer nodig hebt. Dat is zo makkelijk ’s ochtends! Ook ’s ochtends voor het sporten (en zwemmen!) is het wel erg handig. Ik merk dat ik daardoor wat minder oogmake-up draag, maar dat het tegelijkertijd ook leuker is om met oogschaduw te spelen, omdat het er gewoon mooier uitziet. Ik draag overigens meestal wel eyeliner (zoals normaal) en wat mascara op mijn onderwimpers, maar dat is zo gepiept. Het scheelt me ontzettend veel tijd, aangezien ik anders toch behoorlijk lang met mascara in de weer was om mijn wimpers naar mijn zin te krijgen.

Die eyeliner en mascara moeten aan het einde van de dag natuurlijk wel verwijderd worden! Hoewel ik dol ben op producten als reinigingsoliën en -balsems, kan ik die nu niet voor mijn ogen gebruiken, aangezien olie de lijm van de wimperextensions beschadigt, waardoor ze loslaten. Dat is natuurlijk niet de bedoeling! Ik gebruik zulke vette producten echter wel graag voor mijn gezicht en daar heb ik nu een goede oplossing voor gevonden.

Ik gebruik eerst een reinigingsolie of -balsem (The Body Shop Camomile Cleansing Oil of Cleansing Butter) en masseer dat enkel op mijn gezicht, maar mijd mijn ogen erg voorzichtig. Vervolgens gebruik ik een vochtig washandje om de olie te verwijderen, wederom niet in de buurt van mijn ogen. Daarna gebruik ik een facewash zoals normaal (meestal Dr. Van der Hoog Purity Face Wash), waarbij ik wederom mijn ogen mijd, maar ze wel nat maak bij het afspoelen. De oogmake-up haal ik vervolgens weg met het Garnier Micellair Reinigingswater. Door de voorgaande stappen is de oogmake-up al een beetje aan het oplossen, wat het verwijderen wat makkelijker maakt. Het resultaat is een perfect gereinigd gezicht zonder dat de wimperextensions er onder geleden hebben.

Wimpers en makeup - 3

Toen de extensions er net opzaten vond ik het een beetje lastig, want ik was bang dat ze elk moment los konden laten. Dat is absoluut niet zo! Ze zitten echt stevig vast (mits ze goed gezet zijn uiteraard) en laten echt niet los als je ze aanraakt. Ook kun je prima op je zij slapen zonder dat je ’s ochtends met losse wimpers op je kussen wakker wordt. Ze zitten wellicht de volgende ochtend wat door de war, maar als je ze even doorkamt met een borsteltje zitten ze meteen weer netjes.

Er wordt vaak gezegd dat wimperextensions ongeveer 8 weken blijven zitten, maar na twee weken vind ik het effect al een stuk minder mooi. Er zijn dan al wat van je eigen wimperhaartjes uitgevallen, waardoor de extensions automatisch uitvallen. Ook laten er toch wat extensions los, ook zonder dat ze met een wimper meegaan. Om ze écht mooi te houden kun je ze het beste elke twee weken laten opvullen. Tijdens zo’n behandeling worden er weer extensions aan de nieuwe haartjes gezet, worden loslatende extensions er vast afgehaald en ga je weer met perfecte wimpers de deur uit. Het is een prijzige hobby, maar het effect is wel prachtig.

Ik weet nog niet hoe lang ik deze extensions ga houden, aangezien het natuurlijk niet goedkoop is en ik natuurlijk ook wel weer mascara’s wil gaan uittesten. Ik zal jullie natuurlijk op de hoogte houden en laten weten hoe het mijn wimpers is vergaan als ik ze heb laten verwijderen, maar dat zal nog even duren!

Dit vind je misschien ook leuk...

27 reacties

 1. Wat ziet dat er goed uit zeg!

 2. Het effect blijft wel erg gaaf, maar het is jammer dat het niet zo lang perfect blijft zitten.

 3. Anneke zegt:

  Erg mooi, maar ook lastig en prijzig lijkt me.
  Krijg je met het verven van je eigen wimpers niet het zelfde effect? Is toch een stukje goedkoper denk ik.

  1. Het verven voegt uiteraard wel kleur toe aan je wimpers, maar niet de mate van volume, krul en lengte die je van extensions krijgt. Maar dat hangt natuurlijk van je voorkeur en eigen wimpers af, dus het kan een alternatief zijn 😀

 4. Super mooi!

 5. Lijkt me echt ideaal! Alleen jammer dat het zo prijzig is.

 6. Klinkt goed, maar omdat het zo prijzig is, zal ik nog even vertrouwen op een likje mascara…

 7. Staat je erg mooi maar is wel prijzig ja.

 8. Zoals ze nu zijn vind ik ze hartstikke mooi. Echt een twijfelgeval. Maar het is zoals ze zeggen , wie mooi wil zijn moet….. 🙂

 9. Het lijkt me wel leuk voor een keertje, maar de prijs en houdbaarheid houdt me echt tegen.

 10. Ik vind het er heel mooi uit zien! Wel jammer dat het eigenlijk na 2 weken alweer bijgewerkt moet worden. Het lijkt me wel ideaal ’s ochtends, scheelt aardig wat tijd :).

 11. Ik vind je wimperextensions echt mooi. Wat een effect zeg!

 12. Ik vind het echt prachtig, wauw! <3

 13. Carola zegt:

  Ze staan je prachtig! Jammer dat het zo duur is, anders zou ik er zeker ook voor gaan.

 14. Ik vind ze er nu inderdaad nog beter uitzien, mooi! Heb zelf ook wimperextensions gezet een tijdje, toen ik nog in Belgie woonde.

 15. Staat wel echt perfect he! :). Wow.

 16. Ziet er heel mooi uit. Ik vind het wel een beetje duur.

 17. Wauw ze zien er nu echt ontzettend mooi uit. Mij is het alleen wel iets te duur.

 18. lisanne zegt:

  ik zie steeds meer beautybloggers met nepwimpers en het ziet er echt heel mooi natuurlijk uit!
  manon en jiami zag ik het ook bij

 19. Persoonlijk vind ik het resultaat prachtig. Hetgeen wat mij tegenhoudt is toch wel de prijs.

 20. Ik overweeg ook wimpers te laten zetten maar ik heb vette oogleden en traan snel waardoor ik echt waterproof eyeliner móet gebruiken. Denk je dat dat kan?

  1. Hi! Bedankt voor je blog, ik heb wat aan je tip van het juiste product van oog make up verwijderem met wimper extensions.

   Vraagje, welke eyeliner gebruik je?

   Alvast bedankt!

 21. het resultaat vind ik prachtig, heb ze ook maanden gehad. Een dikke ‘maar’ vind ik dat als je veel oogmakeup draagt ze toch sneller uitvallen doordat je meer remover moet gebruiken. Voorzichtigheid is nodig

 22. Nonja zegt:

  Waar kan je olievrijemascara kopen?

 23. Anniek Heeres zegt:

  Wat voor eyeliner gebruik je? Ik heb zelf ook wimperextensions maar heb nog geen juiste eyeliner gevonden.

 24. Melissa zegt:

  Ik ben ook heel nieuwsgierig welke eyeliner je gebruikt? Ik kan namelijk ook geen goede vinden met mijn extensions…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.