Review: Real Techniques Retractable Bronzer Brush

CharlotteMake-up, Reviews31 Comments

Real Techniques is zonder twijfel mijn favoriete merk voor goede kwasten. Dat kunnen jullie wel merken aan mijn tutorials! De kwasten zijn van geweldige kwaliteit, hebben unieke vormen en zijn ook nog eens betaalbaar. Een goede combinatie dus! Een tijdje geleden zijn er nieuwe kwasten gelanceerd, maar het duurde even voordat ik er eindelijk iets van ging proberen. Onlangs plaatste ik weer eens een bestelling bij iHerb en besloot één van de nieuwe kwasten erbij te doen, namelijk de Retractable Bronzer Brush. Tijd voor een review!

De Retractable Bronzer Brush is een inschuifbare kwast die je makkelijk in je make-uptasje stopt om onderweg mee te nemen. Dan kan handig zijn, maar om eerlijk te zijn neem ik nooit m’n kwasten mee om m’n make-up bij te werken. Ik vind het dan ook een beetje een vreemde keuze om een retractable kwast voor bronzer te maken, aangezien dat juist een product is wat je niet zo gauw overdag hoeft bij te werken. Natuurlijk kun je ‘m ook voor poeder en dergelijke gebruiken, maar het blijft een beetje een gekke keuze.

De kwast is net als de andere kwasten van Real Techniques gemaakt van synthetische haren. Hij is vrij stevig, iets wat wederom een gekke keuze is voor een kwast voor bronzer. Hierdoor is hij iets minder zacht dan de andere kwasten van dit merk, maar dat komt vooral door de stevigheid.

Het is een flinke kwast, zoals je op de foto kun zien, zeker in vergelijking met de Real Techniques Stippling Brush (rechts). Dat vind ik juist fijn werken met producten als bronzer en poeder. Hoe groter hoe beter!

Over de werking van de kwast kan ik vrij kort zijn, namelijk ‘muah’. Voor bronzer is hij best aardig, maar hij brengt het voor mijn voorkeur iets te dekkend aan. Dat was ook wel te verwachten met die stevige haren, maar het had van mij nog allemaal wel wat luchtiger gemogen, zodat het effect wat natuurlijker zou zijn. Wel brengt de kwast het op een mooie manier aan en lijkt het bijna alsof de bronzer meteen uitgewerkt wordt. Hij is dus zeker niet helemaal verkeerd. Voor poeder vind ik ‘m niks, want ook daar is hij te stevig voor en bij het deppend aanbrengen (wat ik altijd doe met poeder) prikt hij zelfs een beetje.

Om de kwast in te schuiven trek je de binnenste glanzende huls omhoog waardoor de haren in een soort kokertje komen te zitten. Vervolgens kun je de dop erop doen en kan de kwast zo mee in je tas. Handig, maar hij is vrij flink, dus hij neemt aardig wat ruimte in beslag. Dit is overigens wel een van de betere inschuifbare kwasten die ik ooit gezien heb, dus dat is dan weer positief.

Het wassen van de kwast is wel wat lastig door dit systeem, want je kunt niet helemaal goed bij de aanzet van de kwast komen. Gelukkig vallen er tijdens het wassen geen haren uit en is hij na een ruime nacht drogen weer klaar voor gebruik.

Kortom, het is een aardige kwast, maar zeker niet het beste van Real Techniques. Voor bronzer is hij wat te stevig waardoor het resultaat te dekkend is en voor poeder is hij ook niet ideaal. Jammer want het merendeel van de Real Techniques-collectie is echt geweldig! Zo zijn voor mij de Buffing Brush, de Blush Brush, de Kabuki Brush en de Deluxe Crease Brush zo onmisbaar dat ik er zelfs meerdere exemplaren van in huis heb. Meer reviews en artikelen over Real Techniques vind je hier. Ik vermoed dat deze Retractable Bronzer Brush helaas niet zo’n essential gaat worden, maar wellicht vind ik nog een nieuwe manier om ‘m goed te kunnen gebruiken.

De kwasten van Real Techiques zijn niet in de Nederlandse winkels verkrijgbaar, maar wel makkelijk online te bestellen! Ik bestel ze zelf altijd bij de Amerikaanse webshop iHerb.com (tip: met de code DUZ736 krijg je korting op je eerste bestelling), daar kost deze kwast $13.00. Ook kun je Real Techniques bestellen bij de Nederlandse webshop The Make Up Spot voor €14,99.

31 Comments on “Review: Real Techniques Retractable Bronzer Brush”

 1. Laura

  Wat jammer dat ie een beetje muah is. Ik heb nog helemaal geen RT kwasten, maar de Expert Face Brush zou ik altijd nog wel willen! :)

 2. Lotte

  De kwast ziet er mooi uit, maar valt dan dus toch een beetje tegen. Jammer! Inderdaad niet wat we van RT gewend zijn.

 3. Svenja

  De kwast ziet er erg mooi en chique uit. Jammer dat het wel wat tegenvalt. Dan maar voor de sier op je make-up tafeltje :)

 4. Isabella

  Jammer dat hij niet zo goed is als andere kwasten van Real Techniques. Dat hij prikt vind ik vooral jammer. Ik hou echt niet van kwasten die prikken..
  Wel goed gereviewed!
  X

 5. Daisy

  Ik heb nog geen enkele kwast van Real Techniques in mijn bezit. Deze lijkt mij wel super fijn, net als de andere overigens. Misschien moet ik ze toch eens gaan aanschaffen.

 6. Caro

  Ik was wel benieuwd, hij ziet er ook zo mooi uit! Maar ben toch een beetje teleurgesteld als ik jou review zo lees…jammer zeg! :-(

 7. Manou

  Ik vond het al zo vreemd dat een kwast met deze vorm een bronzer functie zou moeten hebben.. Eerder een kwat voor cream blush. I still love RT!

 8. Jessie

  Interessant dat je aanhaalt dat het niet gemakkelijk is om de kwast te wassen; ik had er zelf nog niet bij stilgestaan maar dat is inderdaad een belangrijk minpunt!

 9. Karlien - Polished Cats

  Wel spijtig dat hij een beetje tegen valt, maar het blijft natuurlijk wel een goed merk
  Moest ik zo’n brush zien liggen zou ik ook eigenlijk niet denken dat ie voor een bronzer zou dienen..

  liefs,
  Karlien

 10. Kiss & Make-up

  Ik vind ’t echt wel een groot pluspunt dat hij retractable is, zo kan je ‘m tenminste op een hygienische manier meenemen on the go. Wel spijtig dat de kwast op zich het niet zo goed doet als andere RT kwasten.

 11. Najat

  Ik heb bijna alle Real Techniques kwasten besteld via iherb.com Daar zijn ze een stuk goedkoper dan de prijzen in Nl. Verzendkosten bedragen maar $4, dat is ongeveer €3,45. En met code ZPZ964 krijg je extra korting! Onbeperkt geldig!

 12. Melissa

  Zou je hem aanraden voor foundation? Ik zoek nog een bufferkwast namelijk! Het liefst eentje met dicht op elkaar staande haren. Wel jammer dat ‘ie uitschuifbaar is, kan je hem inderdaad moeilijker schoonmaken..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *