Nagellak Tips

Basecoat

CND - Stickey Base Coat
CND - Stickey Base Coat

In het filmpje van gisteren vertelde ik jullie al een beetje over het gebruiken van een basecoat. Vandaag ga ik er nog iets dieper op in en laat ik jullie ook een aantal soorten zien.

Het doel van basecoat
Een basis creëren. Zoals de naam eigenlijk al zegt legt een basecoat een basis voor je nagellak. De bascoat zorgt ervoor dat je nageloppervlak ‘gebruiksklaar’ wordt gemaakt voor de volgende lagen. Ribbeltjes worden minder zichtbaar en eventuele deukjes of scheurtjes worden ook gladgestreken. Door de ingrediënten van de basecoat zal de nagellak beter aan je nagel hechten waardoor hij langer blijf zitten. Sommige merken hebben ‘sticky basecoats’, deze zijn extra ‘plakkerig’ waardoor je nagellak geen kan meer op zal gaan.

Je nagels verzorgen. Veel basecoats bevatten verzorgende ingrediënten, zoals proteïnen, vitamines en aloë vera. Deze zorgen ervoor dat je nagels gezond en sterk blijven.

Voorkomen dat de kleur in je nagels trekt. Vooral donkere kleuren hebben snel de neiging om in je nagels te trekken. Als je je nagellak er af hebt gehaald, blijf je een rare gekleurde waas zien. Zo heb ik ooit meer dan een jaar met oranje nagels rondgelopen. Heel erg vervelend, want het duurt ontzettend lang voordat de kleur uit je nagels is gegroeid! Zeker als je een donkere kleur zoals zwart, grijs of donkerblauw wil dragen, altijd een basecoat gebruiken!

Nagellak blijft langer zitten. Doordat de basecoat een goede basis legt voor je nagellak, gaat je nagellak veel minder snel chippen. Zeker als je snel last hebt van splijtende nagels, kan een basecoat het chippen en splijten verminderen. Net als haar kunnen nagels vet worden. Gedurende de dag maken je nagels een soort vet aan. Als je nagels vettig worden, heeft de nagellak veel minder grip en zal er dus snel afgaan. Een basecoat absorbeert het vet.

Soorten basecoats
Er zijn gigantisch veel soorten basecoats te koop. Van goedkoop tot heel erg duur. Aangezien ik dagelijks mijn nagels lak, hoeft mijn nagellak niet heel erg lang te blijven zitten. Ik gebruik dus meestal een hele simpele, goedkope basecoat. Ik heb heel lang de basecoat van Hema gebruikt, en gebruik ook vaak die van L.A. Colors. Als je meer kwaliteit wilt, dan zou je die van Trind kunnen proberen. Een product waar ik heel veel positieve dingen over hoor is de Stickey Base Coat van Creative Nail Design. Ik hoorde dat daarmee je nagellak tot wel twee (!!) weken blijft zitten. De producten van CND zijn te koop bij Transdesign. Veel merken hebben ook een base- en een topcoat in één. Start To Finish van OPI is daar een voorbeeld van.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Handig artikel! Ik gebruik zelf eigenlijk nooit een basecoat…
    Maar het idee om met verkleurde nagels te lopen overtuigd me om het voortaan echt te gebruiken! 🙂

  2. Mariëlle zegt:

    Ik ben al heel erg lang opzoek naar een basecoat, maar waar kan ik hem(goedkoop) kopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.