Tips

Beauty Must-haves voor op het water

Zoals jullie misschien wel weten ben ik zojuist teruggekomen van een heerlijke zeilvakantie in Friesland. Aangezien ik wist dat ik veel tijd op het water door zou brengen (op zowel een zeilboot als een sloep) heb ik geprobeerd mij zo goed mogelijk voor te bereiden. De zon kan namelijk erg fel zijn en het is dus handig je producten daarop aan te passen. Ik had allerlei beauty-spulletjes meegenomen, maar heb lang niet alles gebruikt en miste zelfs een aantal dingen. Om te zorgen dat jullie dat probleem niet hebben heb ik mijn must-haves voor jullie op een rijtje gezet.

 

Kiehl's SPF50
Kiehl’s SPF50

Zonnebrandcrème (voor lichaam én gezicht)
Eén van de dingen die voor mij onmisbaar bleken te zijn was zonnebrand. Ik heb zelf een hele lichte huid, dus ik kan absoluut niet zonder, maar ook mensen met een normale huid moeten ontzettend uitkijken! Het water is namelijk dé plek om ontzettend te verbranden. Zeker de combinatie van water, zon en wind is verraderlijk, omdat je door de verkoelende wind niet door hebt dat je verbrandt. Gebruik een bescherming met minimaal SPF30. Neem ook een speciale zonnebrandcrème mee voor je gezicht, want daar is een lichaamszonnebrandcrème absoluut niet geschikt voor. Ik heb er ééntje van Kiehl’s gebruikt met SPF50, maar Etos en Hema hebben ze ook in het assortiment voor een zacht prijsje. Vergeet de zonnebrandcrèmes niet mee te nemen als je gaat varen, want om beschermd te blijven moet je regelmatig bijsmeren!

Verkoelende bodylotion
Na een dag op het water door te hebben gebracht is het heerlijk om je huid even goed in te smeren met een verkoelende lotion. Ik krijg altijd een enorm geïriteerde huid (denk rode vlekken en rare bultjes) van de zon, dus ik heb er flink op los gesmeerd. Je kan hiervoor natuurlijk een after-sunlotion voor gebruiken, maar aloë vera-gels zijn hier ook perfect voor. Hema en andere huismerken verkopen dergelijke gels, maar er is ook een hele fijne van Vaseline.

Serum

TBS Vitamin E Moisture Serum
TBS Vitamin E Moisture Serum

Hoe goed je je huid ook beschermt, het is onvermijdelijk dat de zon je huid beschadigt. Om je huid een handje te helpen met herstellen is een serum absoluut een aanrader. Je kan ‘m onder je dag- of nachtcrème aanbrengen, maar aangezien ik tijdens mijn vakantie geen dagcrème gebruikte deed ik ‘m gewoon onder mijn zonnebrandcrème. Overdag heb ik het Vitamin E Moisture Serum van The Body Shop gebruikt, en ’s nachts Advanced Night Repair van Estée Lauder.

Hydraterend masker (voor in je haar én gezicht)
Al die zon en wind hebben een ontzettend uitdrogend effect op je haar en je huid. Gebruik dus af en toe een masker om de vochtbalans weer terug te brengen. Ook als je een beetje verbrand bent kan een masker ook voor veel verkoeling zorgen. Mijn favoriete gezichtsmaskers hiervoor zijn het Aloë Protective Restoring Mask en het Vitamin E Sink-in Moisture Mask, beiden van The Body Shop. Voor in je haar zijn de maskertjes van Montagne Jeunesse (in die losse zakjes bij o.a. De Tuinen) ideaal.

Lippenbalsem met SPF
Ik vond lippenbalsems met SPF altijd een beetje onzinnig, maar ik heb er de afgelopen week veel aan gehad.  De huid van je lippen is namelijk ontzettend dun en kwetsbaar, en als ik een tijdje op het water zat voelde ik mijn lippen gewoon verbranden! Voor het zware werk heb ik een lippenbalsem met SPF25 van het Etos-huismerk, maar het nadeel is dat je door de SPF een witte laag over je lippen krijgt. De Tinted Lip Conditioners van MAC zijn hiervoor een redelijk alternatief, maar hebben slechts SPF15. Regelmatig bijsmeren dus!

Weinig makeup
Ik had zoals altijd een enorme hoeveelheid make-up meegenomen, maar uiteindelijk heb ik alleen maar concealer, poeder en mascara gebruikt, omdat de rest óf eraf smolt door de zon óf weggespoeld werd door een plens water. Je hebt dus eigenlijk niet zoveel nodig. Denk aan waterproof producten, want die zullen het langste houden.

Beschermende kleding (vestje, dunne sjaal en pet!)
Omdat je op het water ontzettend snel verbrandt moet je je huid zoveel mogelijk beschermen. Zonnebrand helpt natuurlijk een beetje, maar ik vind het altijd fijner om een luchtig kledingstuk aan te trekken dat niet te warm is, maar mijn schouders en armen net een beetje bedekt. Van die losse ‘wapper-vestjes’ zijn daar ideaal voor of een bolero. Bovenop je hoofd schijnt veel zon, dus als je daar makkelijk verbrandt is een pet of zonnehoed fijn. Het lijkt misschien een beetje stuf, maar het scheelt ontzettend veel! Ik was er eerst fel op tegen, maar heb uiteindelijk elke dag m’n pet gedragen.

Deze producten gelden natuurlijk niet alleen voor een zeilvakantie, maar kunnen ook fijn zijn als je bijvoorbeeld naar het strand gaat of een shopvakantie in de warme zon. Uiteraard wordt iedereen vaak gewezen op de gevaren van de zon, maar ik doe het nogmaals, want het is zo belangrijk! Ik hoor zoveel griezelige verhalen om mij heen, Kijk uit, smeer jezelf in met een hoge factor (minimaal SPF30!), vergeet niet regelmatig bij te smeren en probeer de felle zon zoveel mogelijk te ontwijken. Geniet, maar zon verstandig!

Dit zijn mijn absolute must-haves voor een fijne vakantie op het water. Ik heb uiteraard ook mijn standaard-huidverzorging meegenomen, anti-muggenspul (die insecten vinden mij heerlijk om te bijten) en wat extra make-up voor ’s avonds. Ook merkte ik dat ik veel handcrème en nagelriemcrème nodig had, want het water werkte behoorlijk uitdrogend. Dit zijn de producten waarvan ik vind dat ze belangrijk zijn voor het verzorgen van je huid tijdens je vakantie. Uiteindelijk moet je natuurlijk de producten meenemen die jij zelf nodig denkt te hebben, maar misschien is deze lijst een hulpmiddel. Voor iedereen die op vakantie gaat, ik wens jullie heel veel plezier!

Dit vind je misschien ook leuk...

9 reacties

 1. handig artikel!

 2. en hoe beviel Friesland je ? ik woon zelf in friesland en ben wel benieuwd hoe andere mensen over Friesland denken ;p

  leuk artikel trouwens!

 3. Tina zegt:

  klein vraagje, hoe duur is het Vitamin E Sink-in Moisture Mask 😀 ?

 4. Handig artikel! Een lipbalsem met SPF werkt bij mij ook altijd heel fijn 😀 Ik heb er eentje van Vaseline, ik houd van vaseline 🙂

  x Martine

 5. Die TBS Mist is echt heilig met dit weer (L)

 6. Laura zegt:

  Goede tips!! Het is inderdaad heel belangrijk om te blijven smeren en zeker op het water. Ik heb zelf ook een lichte huid en als ik een hele dag het water op ga (wat nogal vaak gebeurd!) dan smeer ik me s`ochtends thuis al in met factor 50 en de rest van de dag blijf ik dat herhalen!

  Ik heb ook nog een tip; zet je bodylotion of aftersun in de koelkast zodat het echt verkoelend is, heerlijk.

 7. Interesting post! Thanks

 8. The subsequent really predetermined my problem, allows thanks!

 9. An riveting treatment is designer mention. I anticipate that you should write many on this subject, it strength not be a inhibition individual but mostly grouping are not enough to talk on specified topics. To the next. Cheers like your Beauty Must-haves voor op het water | Pinky Polish.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.