Samenwerkingen

Wat bloggen mij gebracht heeft en hoe je zelf een blog kunt maken

Ruim 7 jaar geleden besloot ik een blog te beginnen. Het was eigenlijk toevallig een samenloop van omstandigheden. Ik deed een taalkundige studie, was dol op schrijven, begon een aardige nagellakcollectie op te bouwen en kreeg een simpel fototoestel voor mijn verjaardag. Tja, toen was het idee van een blog snel geboren! Nu, al die tijd later, kan ik met trots terugkijken op de afgelopen jaren. Mijn blog heeft me zoveel gebracht! En dat is nog veel meer dan ik ooit had kunnen dromen.

Creatieve uitlaatklep

Ik ben altijd al creatief bezig geweest, van knutselen, theater, zingen tot muziek schrijven, dus een blog beginnen was een logische stap voor mij. Door de jaren heen is mijn blog en het maken van video’s mijn uitlaatklep geworden. Ik vind het heerlijk om achter mijn laptop te kruipen en nieuwe ideeën, formats en video’s uit te denken.

Social skills

Ik vond het vroeger doodeng om naar een feestje te gaan waar ik niemand kende. Waar moest ik over praten? Met wie moest ik praten? Help! Ik weet nog heel goed dat ik naar mijn allereerste persevent ging. Ik kende niemand, het was een luxe merk met en vooral heel spannend! Ik heb door al die jaren geleerd hoe ik me prima kan mengen in een onbekend gezelschap en gewoon lekker te kletsen. En dat komt mij buiten het bloggen om ook nog eens heel goed van pas!

https://www.instagram.com/p/BIfnhltgOEf/

Van alle markten thuis

Als blogger moet je van veel dingen een beetje weten om een blog te beginnen. Zo weet ik wat van fotograferen, fotobewerking, filmen, monteren, SEO en html. Dit zijn dingen die ik allemaal nooit op de universiteit heb geleerd, maar het is goud waard. Ik werk naast mijn blog in digitale marketing en die vaardigheden zijn al heel wat keren op mijn werk van pas gekomen.

Een baan!

Omdat ik nooit de ambitie heb gehad om fulltime te bloggen heb ik altijd mijn best gedaan om daarnaast een traditionele carrière op te bouwen. Net als talloze afgestudeerden was ik na mijn studie Communicatiewetenschap driftig op zoek naar een baan. Dankzij het succes van mijn blog en mijn aangeleerde vaardigheden sprong mijn CV er bij de sollicitatieprocedures uit en heb ik tot twee keer toe een geweldig goede baan kunnen vinden. Ik weet een ding zeker: zonder mijn blog had ik veel minder unieke ervaring en was ik echt niet bij de topbedrijven van Nederland terechtgekomen.

Zelf een blog starten?

Of je nou gaat bloggen als hobby of met de ambitie om er uiteindelijk je werk van te maken, het is hoe dan ook iets waar je ontzettend veel van kan leren. En het is echt niet moeilijk om een blog te starten, zeker niet met een klein beetje hulp! Zo kun je bijvoorbeeld met het nieuwe platform BlogLovers zelf heel makkelijk gratis een blog opzetten. Check in de video hieronder hoe makkelijk het is!

BlogLovers is een community speciaal voor vrouwen waar je zonder technische kennis aan de slag kunt om een blog te beginnen. Je kunt makkelijk je eigen template kiezen en vervolgens verder aanpassen zodat je blog helemaal jouw stijl heeft. Daarnaast kun je een artikel helemaal inkleden zoals je zelf wilt, dankzij de makkelijke editor. Zo kun je bijvoorbeeld simpel een video plaatsen, een lookbook, slideshow of een afbeelding. Ook wordt het je makkelijk gemaakt om geld te verdienen met je eigen blog met advertenties en het verkopen van producten van fijne webshops zoals ASOS. Tja, dat is natuurlijk extra leuk als je veel tijd en moeite in je content steekt! Oh, en ben je ook actief op Facebook, Pinterest of Instagram? Dan kun je via een widget deze netwerken heel eenvoudig koppelen aan je BlogLovers blog!

Ik vind het heerlijk om mijn creativiteit in mijn blog kwijt te kunnen en dankzij een handig platform als BlogLovers wordt het wel heel makkelijk om je eigen blog te maken. Probeer het gewoon en kijk waar het je brengt! De mogelijkheden zijn eindeloos… Waar zou jij over willen bloggen?

Meer Pinky Polish? Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met BlogLovers.

Dit vind je misschien ook leuk...

10 reacties

 1. Sanne zegt:

  Net mn eerste blogpost geschreven op BlogLovers, werkt echt super! Dank voor de tip! X Sanne

 2. Varenka W zegt:

  Wat leuk om te lezen wat bloggen je gebracht heeft en hoe je er zowiezo op gekomen bent om te gaan bloggen…

 3. Leuke post! Ik heb net het boekje ‘SEO voor Dummies’ in huis, ga me er eens in verdiepen. Verder vind ik het bloggen een welkome afleiding nu ik in de Ziektewet zit. Heb een doel, kan mijn ideeën kwijt en voel me een beetje nuttig. En, zoals jij omschrijft, komt er veel bij kijken, dat maakt het ook leerzaam!

 4. Wat leuk zeg, niet verwacht dat er zo’n simpel systeem bestond voor een blog. Hoop dat ik hetzelfde als jou kan bereiken!

 5. Bloggen is inderdaad echt een geweldige toevoeging aan je CV: dat blijf ik ook maar horen op mijn opleiding.

 6. Ik vind het ook zo ontzettend leuk dat ik m’n creativiteit in m’n blog kwijt kan! Om nog maar te zwijgen over dat heerlijke kletsen over de dingen die ik fijn vind. Leuk dat je er ook voor beloond wordt in de vorm van lieve reacties en ‘erkenning’ door bedrijven e.d. Ik heb nog geen moment spijt gehad dat ik m’n blog begonnen ben! 🙂

 7. Ik vind het ook heel leuk (en ook heel erg handig!) om mijn blog overal te vermelden. Merk zelf dat bedrijven er ook heel veel interesse in hebben!

 8. Wat super dat de blog je bijdraagt aan een een top baan met een top bedrijf!

 9. Wat fijn dat bloggen je zo veel heeft gebracht! Ik herken veel dingen in jouw verhaal, want ik ben ook altijd creatief geweest. Ik zit bomvol ideeen voor mijn blog en heb al een aantal leuke samenwerkingen mogen doen. Ik kijk nu al uit naar wat dit blogjaar mij allemaal zal brengen. Ik ben er hoe dan ook super dankbaar voor, maar ik werk er ook hard voor (naast mijn fulltime baan). Het bloggen geeft mij in ieder geval super veel energie en mijn liefde voor bloggen blijft maar groeien! <3

 10. Ontzettend leuk om dit te lezen! Ik ben net begonnen met bloggen en merk nu ook al dat het een hele fijne (creatieve) uitlaatklep is waar je lekker je eigen gang kan gaan. Deze post is echt een voorbeeld voor mij wat voor moois het kan brengen. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.