Huidverzorging Tips

Fijne douchegels voor na het sporten

Ik vind het altijd heerlijk om na een stevige workout snel de douche in te duiken. Na zo’n training kies ik niet een douchegel die ik zomaar elke dag gebruik, maar heb ik een paar favoriete geuren die extra verkwikkend zijn en die ik altijd speciaal bewaar voor na het sporten. Ik ga ze met jullie delen!

Rituals Hammam Delight Eucalyptus & Rosemary Foaming Shower Gel Sensation

Douchegels sporten - 2 van 4

Sowieso zijn de Foaming Shower Gel Sensations van Rituals al groot favoriet bij mij om te gebruiken na het sporten, omdat ze ontzettend veel schuim hebben en echt als een soort extraatje voelen. Toch is de versie Hammam Delight (€8,00 – 200 ml) mijn favoriet als ik net uit de sportschool kom, omdat deze een extreem verfrissende geur heeft van eucalyptus en rozemarijn. Hij is een beetje sauna-achtig qua geur. Daarnaast doet deze geur me altijd aan de geur in de kleedkamers van een van m’n vorige sportscholen denken, waardoor ik hem automatisch associeer met trainen. Deze is trouwens ook perfect om ‘s ochtends mee wakker te worden!

Kiehl’s Coriander Bath & Shower Liquid Body Cleanser

Douchegels sporten - 3 van 4

Een iets luxere versie die ik alleen bewaar voor momenten dat ik het écht heb ‘verdiend’ is de Kiehl’s Coriander Bath & Shower Liquid Body Cleanser (€17,00 – 250 ml). Deze geur is een beetje moeilijk te omschrijven, aangezien hij totaal niet naar koriander ruikt, maar juist een beetje fris en zoetig, met een vleugje kruiden erin. Het is echt een lastige geur om te omschrijven, dus je zou deze gewoon even moeten ruiken in de winkel. Wederom associeer ik deze met m’n sportschool, omdat deze momenteel daar in de douches staat. Ik douche zelf altijd gewoon thuis, dus vandaar dat ik er eentje voor in m’n eigen douche heb gekocht!

The Body Shop Fuji Green Tea Body Wash

Douchegels sporten - 4 van 4

Een nieuwe toevoeging aan mijn after-workout routine is de Fuji Green Tea Body Wash (€7,00 – 250 ml) van The Body Shop. Ik vond de producten die ik eerder aan jullie liet zien zo fijn dat ik mezelf heb getrakteerd op de bijpassende douchegel. Zo lekker! Deze douchegel heeft een geur die tussen groene thee en citrus in zit. Heerlijk verfrissend!

Ik gebruik deze douchegels zelf vooral als ik net heb gesport, maar die van Rituals en The Body Shop zijn ook perfect als je ‘s ochtends een verkwikkende geur nodig hebt om tijdens het douchen een beetje wakker te worden. Ze zijn trouwens allemaal ook erg geschikt voor mannen, dus wellicht nog handig als een cadeautje voor je vader, broer of vriend?

Hebben jullie nog fijne after-workout douchegel-tips? Laat het weten in de comments!

16 Comments

 • Reply
  Denise
  11 april 2015 at 12:10

  De douche gel van TBS lijkt me echt heerlijk! <3

 • Reply
  Beautyjuf
  11 april 2015 at 13:21

  De douchegel van The Body Shop en de douchefoam van Rituals spreken mij het meest aan. Die geuren lijken me namelijk heerlijk! Ik neem altijd miniflacons mee naar de sportschool. Deze nemen niet zoveel ruimte in beslag. Ik wens je een fijn weekend! Liefs Marloes

 • Reply
  Manon
  11 april 2015 at 13:24

  Ben echt benieuwd naar de Fuji lijn!

 • Reply
  Linda / Oh My Beauty
  11 april 2015 at 14:11

  Die van Rituals lijkt me heerlijk!

 • Reply
  Margot
  11 april 2015 at 15:21

  Die van Rituals blijft lekker!

 • Reply
  Mariska
  11 april 2015 at 16:18

  Alles van Rituals voor mij. Love it! Voordat ik naar de sportschool ga fris ik me graag even op met de zeep met die nopjes van TBS. Met argan? Weet het ff niet meer wat erin zit. Subtiele, maar lekker geur vind ik zodat je toch het idee hebt dat je niet naar slaap ruikt terwijl je naast anderen staat te sporten. En een douche van te voren vind ik te veel gedoe.

 • Reply
  Mijn Kleine Geheimpjes
  11 april 2015 at 16:37

  Hammam Delight is hier ook echt favoriet voor na het sporten!

 • Reply
  Marloes/GLAMOURMOES
  11 april 2015 at 16:45

  Mooie producten! En leuk de eucalyptus-rozemarijn variant van Rituals doet mij ook altijd denken aan sauna’s.

 • Reply
  Lisanne
  11 april 2015 at 19:15

  Heerlijk! Ik ben fan van de Rituals Ice Shower, heerlijk verkwikkend (letterlijk) na inspanning.

 • Reply
  Lisa
  11 april 2015 at 19:26

  Die laatste van TBS lijkt me heerlijk!

 • Reply
  Nathalie
  11 april 2015 at 19:38

  de Rituals hammam is echt goddelijk, voel me er altijd fris en opgewekt door 🙂

 • Reply
  Nicole
  11 april 2015 at 19:55

  Wat een leuke producten. Ze lijken me eigenlijk allemaal wel fijn!

 • Reply
  Annabel
  11 april 2015 at 20:00

  De Rituals Hammam Delight heb ik in een kleine versie, gekregen bij surprise afgelopen Sinterklaas, en die werkt inderdaad heerlijk verkwikkend! Als ik ‘s ochtends een beetje slaperig wakker wordt, weet ik welke douchegel ik moet pakken om lekker wakker te worden. Heel fijn! Voor na het sporten heb ik nu zelf de douchegel uit de honinglijn van TBS. Niet per se verkwikkend, maar inderdaad ook als fijn extraatje om mezelf te belonen na het douchen! Al heb ik m nu ook wel eens gebruikt zonder dat ik gesport had… :p
  Leuk artikel!

 • Reply
  Jaimy en Laura
  11 april 2015 at 21:31

  Mmm ja de Hammam lijn gebruik ook graag na het sporten, alsof ik de sauna in stap! Heerlijk!

 • Reply
  beautifulday4makeup
  11 april 2015 at 21:32

  Die laatste wil ik wel eens uitproberen. Ik rook vandaag aan de badthee en ik vond de geur wel speciaal.

 • Reply
  Chinouk
  12 april 2015 at 17:11

  Leuk om te lezen! Ik ben sindskort begonnen met sporten en ik vind het heerlijk, doet mijn lichaam zoveel goeds. Ik heb op dit moment geen speciale douchegel voor na het sporten, maar eigenlijk is dat wel erg lekker, gewoon om dat “energieke” gevoel vast te houden. Ik ben vandaag even bij TBS geweest en ooh, wat ruikt die groene thee lijn lekker! Jummy.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.