Make-up

Review: MAC Paint Pots (Painterly, Bare Study & Indianwood)

MAC heeft ontzettend veel goede producten in het assortiment. Natuurlijk kennen we allemaal wel de fijne foundations, mooie oogschaduws en natuurlijk de eyeliners, maar ook de zogenaamde Paint Pots zijn ook zeer geliefd. Deze crème-oogschaduws staan met name bekend om hun geweldige houdbaarheid en multi-functionaliteit. Ik heb zelf inmiddels drie Paint Pots in mijn stash, dus het leek mij tijd om er een artikel over te schrijven.

Zoals ik al even vertelde zijn Paint Pots in principe oogschaduws op crème-basis. Dat houdt in dat je ze gewoon op zichzelf kan gebruiken, maar ze doen het vooral erg goed als oogschaduwbasis. Met een Paint Pot onder je oogschaduw weet je zeker dat je oogschaduw prima op zijn plek blijft! Paint Pots zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals bruin, zwart maar ook nude-tinten. Het assortiment is helaas vrij beperkt (er zijn zo’n 6-8 kleuren verkrijgbaar), maar er worden regelmatig nieuwe kleuren uitgebracht. De verschillende kleuren zijn ideaal om de kleur van je oogschaduw beter uit te laten komen. Zo pakken gekleurde oogschaduws vaak beter uit op een zwarte basis en komen bijvoorbeeld bruintinten intenser over wanneer ze over een bruine Paint Pot zijn aangebracht.

De Paint Pots zitten in zware glazen potjes die een inhoud van 5 gram bevatten. De verpakking is strak en stijlvol, maar helaas niet ideaal voor dit type product. De Paint Pots kunnen namelijk makkelijk uitdrogen wanneer de deksel niet volledig is dichtgedraaid. Zorg er dus voor dat je ‘m altijd stevig dichtdraait en bewaar de potjes bij voorkeur ondersteboven (zodat ze minder snel uit zullen drogen).

Painterly | Bare Study | Indianwood

Painterly is één van de meest bekende Paint Pots. Dat komt doordat het een hele neutrale kleur is die onder elke kleur oogschaduw gebruikt kan worden en is dus perfect als oogschaduwbasis. De ondertoon van Painterly is vrij roze, maar voor dames die liever een gele ondertoon hebben (dat werkt perfect om rode oogleden te neutraliseren) is de kleur Soft Ochre een goed alternatief.

Bare Study was mijn eerste Paint Pot. Ik kocht deze met name om als highlighter (voor zowel de ogen als het gezicht) te gebruiken. Bovendien krijgen matte oogschaduws een shimmery finish wanneer ze over Bare Study aangebracht worden, dus je kan er ontzettend veel kanten mee op. Overigens is de substantie van Bare Study iets droger dan van de andere Paint Pots, dus ik raad deze niet aan wanneer je last hebt van droge oogleden.

Indianwood is mijn nieuwste aanwinst en meteen één van mijn nieuwe favoriete producten. De kleur van Indianwood is zo mooi! Hij lijkt vrij brons, maar op de huid komen prachtige groene en gouden ondertonen naar boven. Ik draag deze vaak in combinatie met bruine, groene en gouden oogschaduws! Ook zal deze Paint Pot prachtig staan bij blauwe ogen, aangezien de koper-tint blauwe ogen mooi accentueert.

Ik breng de Paint Pots meestal gewoon met mijn vingers aan (zeker wanneer ik een neutrale kleur gebruik), maar een fluffy kwast (zoals de MAC 217) werkt ook erg fijn. Vervolgens kan je je oogschaduw aanbrengen zoals je gewend bent en je bent klaar!

Jullie kunnen wel zien dat ik groot fan ben van de MAC Paint Pots. Ik vind ze ideaal om onder oogschaduws aan te brengen, maar tegenwoordig gebruik ik ze voornamelijk om de kleur van mijn oogschaduw beter uit te laten komen. Met name Indianwood en Bare Study vind ik geweldig, maar Painterly is ook een fijne basis-kleur. Aanraders dus!

De Paint Pots kosten €18,50 per stuk en zijn te koop bij alle verkooppunten van MAC.

Dit vind je misschien ook leuk...

18 reacties

 1. Bare Study is echt heel erg mooi! Ze hebben geen witte in het assortiment, toch?

  1. nee 🙂

 2. Prachtige producten! Ik wil ook echt graag een paintpot hebben!

 3. wel mooi hoor!

 4. Ik vind Indianwood er mooi!

 5. Indianwood ziet er zo mooi uit! Die lijkt me erg fijn 🙂

 6. Supermoooi!!! Heb nog geen paint pot van MAC maar wil die binnenkort zeker gaan kopen.

 7. Misschien toch maar eens een paint pot aanschaffen.. 🙂

 8. Ik ben dol op Paint Pots! Je hebt hele mooie… <3

 9. Bare study is echt mooi!

 10. Ooooh die laatste is idd wel erg mooi!

 11. Mooie kleurtjes zeg!

 12. Ik heb Painterly ook! En nu wil ik Bare Study ook 🙂

 13. Ik wil Indianwood, wat een prachtkleur!

 14. Hee leuke site!
  Mooie kleurtjes van MAC!
  xx Ashley

 15. Indianwood is echt heel mooi! Bare Study en Painterly heb ik zelf al, die zijn ook erg mooi!

 16. Die middelste is echt heeel mooi!

 17. Ik ben geloof ik net verliefd geworden op indianwood 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.