Overig

Geef je mening: Heb jij jouw Holy Grail-product al gevonden?

De Holy Grail, ook wel Heilige Graal genoemd is een beker die opduikt in mythes en Bijbelse verhalen. Geen zorgen, ik ga jullie niet opzadelen met zware ideologieën! In de beauty-wereld heeft Holy Grail namelijk een andere betekenis. Wanneer je de Holy Grail van een product hebt gevonden (bijvoorbeeld een bepaalde mascara) heb je het voor jou meest perfecte product ontdekt. Je vindt het dan niet alleen een erg fijn product, maar je vind het zo geweldig dat je nooit meer iets anders wilt gebruiken. Er kan gewoon niks tegenop! Holy Grail-producten kunnen per persoon erg verschillen, aangezien een product bij iedereen weer anders uit kan pakken. Het is dus vooral een kwestie van heel veel uitproberen.

Ik heb een breed scala aan cosmetica getest en inmiddels heb ik een aantal Holy Grail-items ontdekt. Omdat ik altijd zo veel mogelijk wil uitproberen zijn er maar weinig items die ik opnieuw koop, maar mijn HG’s koop ik telkens weer opnieuw. Mijn HG-reinigingsproduct is MAC Cleanse Off Oil. Geen enkele olie kan hier tegenop! Wat huid-serums betreft blijf ik trouw aan mijn Vitamine E Moisture Serum van The Body Shop. Qua make-up is het wat lastiger, want er zijn maar weinig producten die ik echt fantastisch en Holy Grail-waardig vind. Ik heb vaak het gevoel dat het nog nèt iets beter kan, en ben dus altijd op zoek. Inmiddels heb ik wel mijn HG-finishing powder gevonden en dat is Make Up Forever High Definition Powder. Ook Urban Decay Primer Potion hoort voor mij in dat rijtje thuis. Hoewel ik ontzettend veel producten heb geprobeerd ben ik nog steeds op zoek naar een aantal perfecte items. Dag- en nachtcrèmes, foundations en mascara’s blijven lastig. Ik heb natuurlijk wel een aantal favorieten, maar ik heb hiervan nog geen enkele gevonden die wat mij betreft de HG-status verdient. Zo zie je maar weer hoe moeilijk het is!

Wat zijn jouw Holy Grail-producten?

Laat me weten in de comments wat jouw ultieme Holy Grail-producten zijn en naar welke producten je nog steeds op zoek bent!

Dit vind je misschien ook leuk...

15 reacties

 1. Ik heb enkele HG's, waaronder mascara. Ik probeer nog wel andere mascara's, maar die moeten het wel altijd afleggen tegen mijn HG (YSL Effet Faux Cils. En als het gaat om het HG palet, dan is dat voor mij toch het Naked Palette (beetje cliché, intussen 🙂 ) Voor de rest durf ik wel wat minder merkentrouw zijn.
  Er is ook gewoon zoveel op de markt hè, dus je kan eigenlijk altijd nieuwe dingen proberen!

 2. moisture surge van clinique!

 3. Bea1207 zegt:

  Voor mij is dat absoluut de Seaweed collectie van TBS (van facewash tot facescrub, dag en nachtcreme)…ik zweer erbij. Ik heb veel van mascara gewisseld maar denk dat ik nu wel een potentiele HG mascara heb: Chanel Inimitable Intense geweldig dekkend en creeert een hoop volume!

  1. elise zegt:

   Chanel Inimitable Intense is ook mijn Holy Grail mascara!

   1. Ook die van mij, beste mascara EVAH! ♥

    1. Oeh, nu word ik benieuwd! Ik heb 'm een tijdje terug voor mijn verjaardag gekregen, maar nog even dicht gelaten omdat ik veel te veel mascara's open heb op dit moment. Zo te horen is hij goed 😀

 4. Mijn HG is de false lash effect mascara van max factor, en normaderm van vichy voor mijn gezicht. Het werkt gewoon perfect. Ook aan shampoo van conditioner van pantene ben ik verslaafd. De bescherming en verzorging variant.

  Mijn favo scrub is die van freeman, met abrikozen, echt een aanrader: ohja en voor mijn huid heb ik het liefst therme, de Bali flower variant. de laatste vind ik echter niet echt een HG variant, meer een favoriet

 5. wieske zegt:

  Ik vind de tinted lipcondionters van Mac heel erg fijn, dus die zou ik wel aan kunnen raden aan iedereen. Verder ben ik nog altijd op zoek naar de perfecte foundation.. Het kan altijd langer blijven zitten, mooier dekken enzovoort. Maar ik ben bang dat ik die nooit zal vinden:(

 6. Ik heb er al enkele maar hoop uiteindelijk om met de tijd een stash te bezitten met ALLEEN maar HG's 🙂 Mss onmogelijk maar toch 🙂

  * Carmex
  * UDPP
  * Yves Rocher Handcreme
  * Yves Rocher Pure Calmille reinigingsgel
  * Kenzo Jungle Parfum
  * Chanel Chance Parfum
  * Yest To Carrots oogcreme

 7. Mijn HG's zijn op dit moment mn wimperextensions! Ideaaaaal! En lipgloss 🙂

 8. Mijn Shu Uemura wimperkruller

 9. Leuk artikel 🙂 Zelf heb ik als holy grail producten ook de Urban Decay Primer Potion, de INM out the door topcoat en ehm ja, ik zoek nog steeds naar een erg goede dagcrème en nachtcrème maar ga binnenkort Dermalogica testen en daar heb ik veel goeds over gehoord dus ben benieuwd ! 🙂 Verder wil ik ook nog een hele goede mascara vinden maar tot nu toe is mijn holy grail mascara Benefit Bad Gal Lash mascara of nouja mijn favoriete mascara dan want wie weet vind ik nog een betere mascara ooit 😉 🙂

 10. Robin zegt:

  Als mascara is het Sexy Curves van Rimmel, en lipstick absoluut Rouge Coco van Chanel, geweldige kleuren en longlasting. Mijn HG nachtcrème is denk ik toch wel die van Nivea Bye Bye Spot, omdat ik een vette huid heb die snel puistjes aanmaakt en die crème 'trekt' zeg maar het vette uit je huid, en dan blijft er een lekker zachte huid over. Verder ben ik nog op ontdekkingstocht, haha!

 11. -Yes to Carrots lipbalsem (in meloen :p): bevat geen minerale olieen dus mijn lippen worden er niet droog van (wat veel lipbalsems doen, een tijdje nadat ik ze heb opgebracht)
  -Yves Rocher Hydra Spécific gezichtsschuim. Met als 2de ingredient hammelis water en pas als 7 SLS. Mijn gezicht is nooit meer droog
  -The Body Shop Banana conditioner, niet enkel voor de werking maar ook voor de geur!
  -Inecto kokos haarserum. Uit alle serums die ik heb gebruikt (inclusief biosilk) is deze de allerbeste. 5 euro voor 75ml!
  .

 12. rosita zegt:

  mijn hg is de megagrowt anti breakage lijn van het merk profective

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.