Make-up Reviews

Review: Gosh Brow Kit

Ik heb vorige week toevallig mijn wenkbrauwen laten verven, maar daarvoor kleurde ik ze altijd in met een poeder of potlood. Helaas zijn wenkbrauw-producten redelijk lastig in de drogisterijen te vinden. Veel van de ‘luxere’ drogisterij-merken zoals L’oréal of Maybelline hebben geen wenkbrauw-producten in het assortiment en dan zit er niks anders op dan uitwijken naar een budget-huismerk of je heil te zoeken bij een duurder merk. Zeker dames met lichte wenkbrauwen kunnen het lastig hebben, want de meeste producten zijn geschikt voor donker haar. Gelukkig heeft Gosh sinds een tijdje een Brow Kit in het assortiment die voor veel dames geschikt zal zijn!

In de Brow Kit zijn drie verschillende wenkbrauwpoeders te vinden en een doorzichtige wax om de wenkbrauwen te fixeren. Ook zit er een applicator inbegrepen met aan de ene kant een schuin afgesneden kwastje en aan de andere kant een sponsapplicator. Binnenin het doosje vind je een spiegeltje en instructies:

De kleuren vind ik erg goed gekozen! Vaak is het moeilijk om een goede kleur voor blondines te vinden, maar Gosh heeft daar duidelijk aan gedacht, want de lichtste kleur is daar perfect voor. Ook hebben de kleuren (op de middelste kleur na) geen overheersende rode ondertonen. Dit is iets waar veel wenkbrauwpoeders de mist mee ingaan, maar ook daar is bij deze Brow Kit geen sprake van. De donkerste kleur lijkt op het eerst gezicht niet helemaal geschikt voor meiden met zeer donker haar, maar zo’n tint is juist perfect! Bij donker haar moet je niet al te donkere wenkbrauwpoeder gebruiken, want dat gaat een onnatuurlijk resultaat geven.

Persoonlijk geef ik de voorkeur aan wenkbrauwgel (die zit sinds kort ook in het Gosh-assortiment!), dus de wax vind ik niet zo prettig. Ik kan me voorstellen dat sommige dames er prima mee overweg kunnen, maar ik vind dat een gel de haartjes beter accentueert en dat een wax te weinig definitie geeft. Ook heb ik het idee dat een gel mijn wenkbrauwen beter in model houdt, dus dat heeft echt mijn voorkeur.

Tja, het kwastje dat bij deze set is inbegrepen kan je beter laten liggen, want ik vind ‘m niet echt prettig. Ik vind het schuine kwastje te slapjes en te dik om de wenkbrauwen goed mee in de kunnen kleuren, dus wat dat betreft kan je er beter nog een extra kwastje los bijkopen. Ook deze kan je bij Gosh vinden, maar MAC en The Body Shop hebben ook fijne kwastjes. Trouwens, wat de sponsapplicator in deze set doet is mij een raadsel!

De wax en het kwastje hadden wat mij betreft achterwege mogen blijven, maar de wenkbrauwpoeders uit de Brow Kit zijn prima in orde. De kleuren zijn goed gekozen en zeer draagbaar, dus ik denk dat veel dames er mee uit de voeten kunnen. Ook is zo’n set met meerdere kleuren ideaal voor meiden die regelmatig van haarkleur wisselen (zoals ik), zodat je altijd de goede wenkbrauwkleur kan mengen. Dit is zeker een aanrader voor meiden die op zoek zijn naar een fijne wenkbrauwpoeder!

De Gosh Brow Kit kost €9,99 en is te koop bij Kruidvat.

Dit vind je misschien ook leuk...

10 reacties

 1. tessa zegt:

  weet je ook misschien of ze zwart hebben?
  ik ging namelijk opzoek naar een zwart bij catrice maar die hadden ze toen niet, misschien dat ze die nu wel hebben?

  xx

  1. Nee, die is er van Gosh niet. Deze kit komt maar in één kleur. Heb je al donkerbruin geprobeerd? Dat staat vaak natuurlijker bij zwart haar 🙂

 2. Handige revieuw:D

 3. Lijkt me een hele fijne kit!

 4. lijkt me wel fijn 😀

 5. a1001addictions zegt:

  Dit ga ik zeker eens proberen, hopen dat kruidvat binnenkort weer eens met een leuke actie komt 🙂

 6. heb er een van benefit die fijn is 🙂

 7. Ik gebruik helemaal geen wenkbrauw producten omdat ze van mezelf vrij donker en dik zijn 🙂

 8. Ik gebruik geen wenkbrauwpoeder maar wel een wenkbrauwpotlood van de Hema die ik erg fijn vind 🙂 Duidelijke review!

  1. Ja! Die zijn zeker fijn 😀 Wat mij betreft de beste wenkbrauwpotloden die verkrijgbaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.