Huidverzorging Tips

Huidverzorging Tijdens Stress

Stress, wat een ramp! Helaas kan ik er genoeg over meepraten, aangezien ik mijn volledige middelbare schooltijd in constante stress-modus heb rondgelopen. Gelukkig kan ik er nu stukken beter mee omgaan, maar nog steeds voel ik het af en toe kriebelen.

Eerder schreef ik een artikel over de invloeden van stress op de huid en daar was te lezen dat je huid flink wat te lijden heeft tijdens deze periodes. Ook mijn huid reageert ontzettend heftig op stress, dus de afgelopen jaren heb ik allerlei dingen geprobeerd om de boel een beetje onder controle te houden. Vandaag geef ik jullie een aantal tips!

 • Houd een gezonde levensstijl aan
  Het klink misschien een beetje cliché, maar het maakt zo’n groot verschil! Als je andere dingen aan je hoofd hebt schiet een gezonde levensstijl er waarschijnlijk even bij in, maar het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen tijdens stressvolle tijden. Probeer zo gezond mogelijk te eten, een beetje te bewegen en voldoende te slapen. Een gezonde huid komt immers van binnen uit en je zal je stukken beter voelen!
 • Wissel niet teveel af met producten
  Als huidproblemen zoals acne opeens op beginnen te spelen ben je geneigd om naar andere (agressieve) producten te grijpen om die problemen aan te pakken. Doe dat niet! Probeer een vaste routine aan te houden met producten die je altijd goed zijn bevallen. Te veel afwisseling kan er voor zorgen dat je huid de kluts kwijtraakt!
 • Zorg voor ontspanning èn inspanning
  Als je tijdens zo’n periode af en toe een momentje ‘rust’ hebt wil je waarschijnlijk het liefste op de bank hangen om tot rust te komen. Dat is natuurlijk wel fijn, maar aan de andere kant is het juist goed om in beweging te komen! Ga naar de sportschool, stap op de fiets of maak een lekkere wandeling. Eventjes flink zweten geeft je huid een boost en maakt je hoofd leeg waardoor je makkelijker tot rust kan komen. Bovendien wordt je van sporten productiever en dat is vooral handig als je nog eventjes hard moet studeren!
 • Gebruik af en toe een scrub en een masker
  Door het stress-hormoon cortisol is je huid minder in staat om zich te vernieuwen waardoor je een doffe uitstraling kan krijgen. Een milde scrub doet wonderen! Gebruik ‘m zo’n twee keer per week en je zal merken dat je een frissere teint zal krijgen. Ook maskertjes zijn op zulke momenten een uitkomst. Gebruik twee keer per week een masker om je plotselinge huidproblemen aan te pakken. Ik gebruik dan het liefst het Vitamin E Sink-in Moisture Mask van TBS (tegen schilfers) en het Fruitzuur-masker van Dr. van der Hoog (tegen een doffe huid). Een maskertje geeft niet alleen je huid een oppepper, maar geeft je ook een stukje ontspanning.
 • Gebruik milde producten
  Net vertelde ik dat je niet teveel moet switchen tussen producten, maar het is wel aan te raden om zoveel mogelijk producten te gebruiken voor een gevoelige huid. Die helpen je onrustige huid kalmeren! Mijn favoriete producten tijdens een ‘crisis’ zijn La Roche-Posay Effaclar K (hier zweer ik echt bij!), La Roche-Posay Hydreane Legere (een fijne milde dagcrème) en Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate (bevordert huidherstel tijdens het slapen).

Wat zijn jullie beste tips om door een drukke stressvolle periode heen te komen?

Dit vind je misschien ook leuk...

16 reacties

 1. tessa zegt:

  handig dit,heb ik op dit moment ook precies nodig (Y)

 2. Handige tips! Die kan ik wel gebruiken nu met een tentamen week

 3. Ik kan niet echt goed omgaan met stress, dus ik heb geen tips. Nou ja, eentje: genoeg slaap pakken 🙂

 4. Erg handige tips 😀

 5. aniek zegt:

  eigenlijk probeer ik altijd meer te slapen.. dat maakt mij rustiger en mijn huid ook!

 6. Lotte zegt:

  Wat was er dan op de middelbare school?

  1. Niks bijzonders hoor! Gewoon veel stress, spanning en slapeloosheid. 🙂

 7. handige tips!

 8. Leuk om deze tips te lezen. Ik heb zelf namelijk wel eens stress door school 😉

 9. Handige tips! Ik heb een beetje stress nu ^^

 10. Wies zegt:

  Bedankt voor de tips!Deze komen nu goed van pas;)

 11. Fijn artikel!

  x

 12. Wat een super handig artikel, zo iets ben ik nog niet eerder tegen gekomen 🙂

 13. Handige tips!!

 14. Erg leuk en interessant artikel 🙂 Een maskertje kan inderdaad zo goed doen 😀

 15. Het beste is gewoon goed reinigen en tijd nemen voor jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.