Nagellak

Review: Essence Express Dry Drops

Enkele maanden geleden heeft het Nail Art-assortiment van Essence een update gekregen. Eén van de producten die toen zijn toegevoegd zijn de Express Dry Drops, een product dat je nagellak sneller laat drogen. Eerder heb ik dergelijke drying drops van Sally Hansen en OPI gehad, dus ik was erg benieuwd hoe deze budget-versie mij zou bevallen!

Sneldrogende topcoats zijn sinds een paar jaar helemaal hip. Deze producten zorgen ervoor dat je niet lang hoeft te wachten totdat je nagellak droog is, zodat je zo de deur uit kan! Ik kan tegenwoordig niet meer zonder en gebruik ze telkens wanneer ik mijn nagels heb gelakt. Sally Hansen Insta-Dri en Mavala Mavadry zijn mijn favorieten, maar binnen het budget-assortiment was ik nog geen fijne versie tegengekomen. Daar is nu verandering in gebracht, want ik ben erg tevreden over de Essence Express Dry Drops.

Dit product is anders dan de sneldrogende topcoats die we kennen en zal dus voor sommige meiden even wennen zijn. Je brengt een paar druppeltjes Express Dry Drops aan over vers gelakte nagels (je hebt maar een klein beetje nodig!). Zodra de vloeistof in contact komt met de nagellak vindt er een reactie plaats waardoor je nagellak ontzettend snel droogt. Ideaal!

De substantie van de Express Dry Drops is een beetje apart, want het is totaal niet te vergelijken met een gewone topcoat. De vloeistof is geurloos en ontzettend dun en waterig, maar voelt op de huid voelt het ook olie-achtig aan. Dat olie-achtige is misschien even vreemd, maar het is juist goed voor je nagels, want zo worden je nagelriemen meteen gevoed. Het is wel aan te raden om je handen even te wassen wanneer je nagellak droog is, want anders blijft er toch een vettig laagje achter.

Essence belooft dat je nagellak binnen 60 seconden droog is en dat is niet helemaal waar, maar ze zorgen er nog steeds voor dat je nagellak mega-snel droog is. De exacte tijd verschilt natuurlijk wel een beetje per nagellak, maar je kan er vanuit gaan dat je binnen een paar minuten weer je handen kan gebruiken. Let er overigens wel op dat dit product de houdbaarheid van je nagellak niet verlengt (in tegenstelling tot een topcoat). Daarom is het aan te raden om over je nagellak eerst een (gewone) topcoat aan te brengen om te zorgen dat je nagellak zo lang mogelijk blijft zitten.

Zoals ik al vertelde heb ik eerder vergelijkbare producten van OPI en Sally Hansen gebruikt en ik vind de Essence Express Dry Drops daar absoluut niet voor onderdoen. Wat fijn dat er nu een goede budget-versie op de markt is! Yep, deze drying drops kan ik jullie van harte aanbevelen!

De Essence Express Dry Drops kosten €1,99. Dit product is verkrijgbaar bij de grotere filialen van Kruidvat met een extra Essence-schap met Nail Art-producten.

Dit vind je misschien ook leuk...

20 reacties

 1. Nú ben ik overtuigd, ga ze vanmiddag maar even halen (:

 2. Ik heb hem ook en hij werkt inderdaad goed! 🙂

 3. Ik heb het ook geprobeerd, maar ben eerlijk gezegd niet zo tevreden er over. Ik hou het lekker bij mijn Seche Vite 🙂

 4. Ik vind het echt super spul! Gebruik het altijd als ik mijn nagels lak!

 5. Ik vind deze ook erg fijn, maar je moet wel oppassen dat je niet teveel gebruikt, anders krijg je een witte waas over je nagellak heen die je er alleen afkrijgt met remover.

 6. Eline Duijkers zegt:

  ik vind het fijn 🙂 ik doe altijd 1 drupje aan de bovenkant van mijn nagel en dan loopt het zo naar onder, alleen bij mijn duim doe ik 2 drupjes.
  ik heb deze druppels al lang en gebruik het altijd.
  het is wel inderdaad dat het niet binnen 1 minuut droogt, vooral niet als het een 2e laag nagellak is.

 7. Oh dit klinkt wel erg goed, misschien dat ik deze toch maar eens moet aanschaffen.

 8. Ik heb het zelf ook, ben nu nog aan het testen. Ik ben nog niet helemaal tevreden, maar ik ben nog aan het experimenteren.

 9. Nieke zegt:

  Ik ben niet zo'n fan van de essence druppels. Ik vind het een gedoe omdat je vingers zo vet worden, maar je ze niet meteen kan wassen.

  Ik blijf bij INM out the door, ok, kost wel snel 6 euro via Ebay, maar dat heb ik er voor over.

 10. perryfectionn zegt:

  Klinkt erg goed!! Denk dat ik deze budget versie ook maar ga aanschaffen

 11. Joanne zegt:

  Handig artikel! Ik had die nog nooit gezien. Ik gebruik altijd de rapid nail dry van herome, dat zit in een spuit flesje en is ook een beetje vettig. Dat werkt ook als een trein maar dat is natuurlijk een stuk duurder. Ik ga deze zeker eens checken.

 12. ik heb deze ook net uitgeprobeerd en ik vind hem echt super fijn 😀

 13. Marijke zegt:

  Ik krijg altijd een beetje een matte waas over mn nagellak. En over mn dure OPI lakje vind ik dat wel zonde, dus houd ik het maar bij lang stil zitten. Die van Sally Hansen heb ik ook gehad, daar was ik dan wel erg tevreden over 🙂

 14. Ik heb deze ook! Ik verwachtte er niet te veel van, maar hij deed goed zijn werk!

 15. joel zegt:

  Ik heb m ook, en ik ben er eigenlijk ook best tevreden mee 🙂 Alleen heb ik wel dat als ik een uur of twee uur wacht dat ik dan alsnog deukjes in mn nagellak heb..

 16. Ik heb hem ook, en ik vind hem erg fijn maar ik hou meer van Seche Vite(:

 17. ninafrerichs zegt:

  Ik ga het ook maar eens een keer proberen, lijkt me wel wat.

 18. ninafrerichs zegt:

  Heb je artikel getagged op mijn site !

 19. Karolina zegt:

  ik heb hem nu ook in gebruik, ik combineer hem nu met de kruidvat nagelverharder, ik ik heb het iedee dat hij hierbij zelf binnen 60 sec droog is, nu doe ik er ook een dun laagje nagelverharder op, maar heerlijk wat werkt dit spul goed. ik weet niet precies hoe goed die werkt op gewone nagellak, maar dat ga ik snel uitvinden.

 20. Maria zegt:

  Ik vind het wel handig spul. Doe het over 3 lagen lak (incl. top coat van Sally Hansen), en die zijn dan binnen 15-20 min ofzo wel droog. Vette vingers heb ik geen last van, pak normaal ook niks vast met net gelakte nagels. Heb de alternatieven van andere merken overigens nooit geprobeerd, dus daar heb ik geen ervaring mee. Vind de lak van Essence trouwens ook wel heel relaxed (best dik/dekkend, glanzend en blijft best lang zitten) en beter dan van dure merken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.