Overig

Geef je mening: Hoe merkvast ben jij?

Er zijn talloze cosmetica-merken op de markt om uit te kiezen. Door die enorme hoeveelheid keuze zie je soms de bomen door het bos niet meer en weet je eigenlijk niet meer welk merk nou fijn is en welke niet. Veel dames blijven bij een merk hangen zodra het bevalt en gebruiken alleen maar producten van dat merk. Mijn zus gebruikte bijvoorbeeld jaren alleen de huidverzorgingsproducten van Clarins. Mijn moeder houdt het veilig bij Chanel en gebruikt liever geen andere merken. Deze merk-loyaliteit beperkt zich vaak niet alleen tot huidverzorging, maar ook make-up liefhebbers houden het vaak bij één merk. Zo heeft de ene beauty-liefhebber het liefst alleen maar MAC make-up en houden sommige nagellakliefhebbers het bij OPI. Hoe zit dat met jullie? De vraag die ik jullie deze week stel is:

Hoe merkvast ben jij?

Ik ben totaal niet merkvast. Ik heb natuurlijk wel favoriete merken, maar er is geen één merk waarvan ik alle producten uit een bepaalde productgroep gebruik. MAC en The Body Shop lopen als een rode draad door mijn stash heen, maar naast deze merken kom je van alles bij mij tegen. Ik vind het ontzettend zonde om je te beperken tot één merk, aangezien geen enkel merk overal goed in is. Ieder merk heeft zijn sterke en zwakke punten en het is de kunst om van elk merk de sterke kanten te ontdekken. Neem ook eens een kijkje bij andere merken, er zal een hele wereld voor je open gaan!

Bron afbeelding

Dit vind je misschien ook leuk...

19 reacties

 1. Ben wel het zelfde zoals jij, een aantal merken vind ik fijn maar dan zijn het eerder specifieke producten van dat merk (bijvoorbeeld gelliners van mac of juist nagellak van essence) waarvan ik weet dat ze gewoon fijn zijn. Andere producten gebruik ik juist weer liever van een ander merk en van veel producten heb ik nog geen favoriet, dus is het gewoon een kwestie van veel verschillende merken proberen!

 2. Ik gebruik eigenlijk van alles omdat ik he tme niet kan veroorloven om merkvast te zijn ;( 😛

 3. Ik ben ook niet merkvast. Ik ben bereid om alles te proberen en houd de dingen die ik fijn vind gewoon in mijn stash. Mijn stash varieert daarom ook, van lancôme, opi tot catrice en huismerken.

 4. Ik ben niet merkvast, vind het te leuk om dingen van allerlei merken te proberen om erachter te komen wat nou de fijnste producten zijn! Maar MAC begint toch wel heel erg hoog in mijn vaandel te staan!

 5. Ik ben ook totaal niet merk vast. Als ik iets leuks zie dan koop ik het gewoon en kijk dan eigenlijk niet naar het merk. Wel ga ik mijn ‘favoriete’ merken af en kijk of ze iets leuk nieuws hebben of een mooi iets wat ik nodig heb. Maar het is niet dat ik alleen maar MAC of Chanel of Catrice ofzoiets koop.

 6. Ik ben ook totaal niet merkvast. Sommige merken hebben wel m’n voorkeur, omdat ze veel fijne producten bevatten maar merkvast; nee! Het lijkt me niet fijn om je echt aan éen merk te binden. Zou weinig keus haha!

 7. Ik ben helemaal niet merkvast. Ik heb eigenlijk ook geen merken waar mijn voorkeur naar uit gaat. Het ligt vaak aan een product, als ik merk dat lipstick van Catrice fijn is koop ik die maar dan probeer ik ook nog lipsticks van Rimmel, L’oreal en andere merken.

  x Martine

 8. Hmmm, ben niet echt merkvast, maar heb wel bv veel dingen van Yves Rocher maar voor de rest heb ik een beetje van dit en dat 😉

 9. Ik ben ook niet echt merkvast, ik wil het liefst zoveel mogelijk uitproberen. Voor zover ik make-up gebruik dan. Ik gebruik alleen een dagcreme, foundation, mascara en wat oogpotlood. Verder heb ik wel een uitgebreide collectie nagellak waar ik dan ook niet echt merkvast in ben.

 10. Ik sta altijd open voor andere leuke merken 😉 , als ik iets heel fijn vind… dan blijf ik het wel gebruiken! Ik gebruik niet alles van 1 bepaald merk, van Catrice tot Dior… alles is te vinden in mijn stash 😀

 11. Ik ben ook totaal niet merk vast. Ik probeer het liefst alle soorten producten van allerlei merken uit.. X

 12. Ik ben best wel een budget meisje, dus meestal wordt het toch Essence, Catrice, enzovoort. Toch vind ik het leuk om verschillende dingen te proberen, maar meestal kies ik toch weer voor goedkoop.

 13. elise zegt:

  Qua gezichtsverzorging ben ik nu al een tijdje merkvast, ik gebruik namelijk alleen Clarins, op oogmake-up remover na. Maar qua make-up, nagellak, doucheproducten ed gebruik ik alles door elkaar! Vind het ook leuk om verschillende merken uit te proberen. Maar mijn gezicht wil ik eigenlijk altijd flawless hebben, dus daar ben ik wat voorzichtiger mee als het gaat om uitproberen van nieuwe merken. Clarins bevalt heel goed!

 14. Esther zegt:

  Leuke vraag! Ik ben in sommige dingen erg merkvast (altijd foundation van Lancome, enige type wat er natuurlijk bij me uitziet). Verder gooi ik alles door elkaar, met vooral wat duurdere, maar ook budget producten. I like it all! 😉

 15. Ik ben niet echt merkvast, ik probeer vaak nieuwe merken uit.

 16. Ik hou ervan om van alles te proberem. Qua nagellak dan want ik gebruik geen make up 😀

  xxx

 17. Elske zegt:

  Kwa huidverzorging kom ik onbewust steeds weer uit op Nivea

  En kwa make-up koop ik van alles maar toch wel veel van catrice en essence omdat dat budget is.

 18. Nee ik ben niet echt merkvast qua nagellak en make up. Dior, Chanel, Rimmel, OPI, China Glaze, The Body Shop…ik gebruik ook echt alles door elkaar 😯

  Wel heb ik qua huidverzorging alles van de Seaweed collectie vd bodyshop.

 19. Georgia zegt:

  ik hou van dure merken, maar het is tjaa, te duur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.