Huidverzorging Make-up Tips

Make-up Verwijderen

Velen van ons dragen dagelijks make-up. Vaak wordt er gezegd dat al die make-up erg slecht voor je huid is, maar in principe valt dat best mee. Make-up is niet slecht voor je huid, maar het is ontzettend belangrijk dat je elke avond je make-up op een goede manier verwijdert. Helaas schiet dat er wel eens bij in en gaan we toch met een nog opgemaakt gezicht slapen. Veel meiden staan er niet bij stil welk effect dit heeft op de huid, dus vandaag geef ik jullie een paar voorbeelden.

 • Puistjes
  Als je met make-up en al je bedje in duikt denk je misschien: “Ach, dat haal ik morgen onder de douche er wel weer af.”. Fout! Tegen de tijd dat je ’s ochtends onder de douche staat is het ergste kwaad al geschied. Tijdens je slaap heeft je make-up alle tijd gehad om lekker door te dringen in je huid en je poriën te verstoppen. Resultaat: een hoofd vol met puistjes! Ik zie het altijd meteen wanneer iemand last heeft van puistjes die zijn veroorzaakt door het niet schoonmaken van de huid. Dat is zo zonde, want dat type acne is makkelijk te voorkomen door simpelweg je huid te reinigen. Probeer elke avond even tijd vrij te maken om je make-up te verwijderen, want je huid zal er aanzienlijk van opknappen.
 • Een doffe huid
  Ook als je een makkelijke huid zonder puistjes hebt is het aan te raden om je huid ’s avonds goed te reinigen. Wanneer je dat niet doet, zal je merken dat je huid er dof en vaal uit gaat zien. Doordat de poriën verstopt worden door vuil en make-up kan de huid zich niet goed herstellen en vernieuwen, waardoor je huid een vermoeide indruk zal maken. Voor een stralende gezonde huid is het dus absoluut aan te raden om je gezicht goed schoon te maken.
 • Uitvallende wimpers
  Eén van de meest gemaakte fouten is het niet verwijderen van mascara. Ik ken talloze dames die naar bed gaan terwijl ze hun oogmake-up nog op hebben. Dat is echt killing voor je wimpers. Ze worden als het ware verstikt door de mascara en zullen daardoor makkelijker uitvallen. Wanneer je waterproof mascara gebruikt moet je extra uitkijken, want dit type mascara staat er om bekend je wimpers uit te drogen en brozer te maken, waardoor ze nog kwetsbaarder zijn. Een ander probleem dat zich voordoet bij het slapen met mascara op, is het afbreken van je wimpers. Doordat mascara een krokant laagje om je wimpers legt, breken ze makkelijk af. Tijdens je slaap beweeg je vrij veel en draai je je vaak om. Door die beweging ontstaat er wrijving tussen je gezicht en je kussen, waardoor je wimpers veel gebogen worden en makkelijk afbreken. Wees dus niet verbaasd wanneer je ’s ochtends stukjes mascara en losse wimpers op je kussen tegenkomt.
 • Geïrriteerde ogen
  Tijdens je slaap kan door het vocht van je ogen je mascara uitlopen, waardoor restjes mascara in je ogen terecht komen. Die stukjes kunnen je ogen flink irriteren waardoor je wakker wordt met dikke rode ogen. Ook wrijf je ’s ochtends vaak willekeurig in je ogen, waardoor je de restjes mascara nog extra uitwrijft en je ogen nog meer geïrriteerd raken.

Ik ga nooit (en dan bedoel ik dus ook echt nóóit) slapen zonder mijn gezicht schoongemaakt te hebben. Ik weet hoe mijn huid er ’s ochtends uit zal zien wanneer ik dat niet doe, dus ik neem liever ’s avonds een paar minuten te tijd om mijn huid te verzorgen, omdat de consequenties het mij niet waard zijn. Binnenkort geef ik jullie tips om makkelijk en snel je make-up te verwijderen, ook op avonden dat je er eigenlijk geen zin in hebt.

Verwijder jij elke avond je make-up?

Bron foto

Dit vind je misschien ook leuk...

20 reacties

 1. Ik heb mijn make-up er vannacht nog op laten zitten… 😳

  maar niet meer doen dan… 😛

 2. Babygirl zegt:

  😳 😮 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: 🙄 ❓ 😕 🙁 😎 😯 ➡ 😐 😀 😡 👿 😥 😈 🙂 😉 💡

 3. Ooh ik verwijder dat altijd! Je kunt nooit moe genoeg zijn om het er even af te halen vind ik.

 4. Jenifer zegt:

  Ik gebruik alleen mascara eigenlijk, maar dat haal ik er elke avond trouw af. Ook reinig ik dan m’n gezicht! Das iets wat ik erg belangrijk vind.

  Eerder haalde ik alleen m’n mascara eraf en reinigde ik m’n gezicht niet, waardoor ik vervolgens met een vette kop wakker werd ’s ochtends!

 5. Noortje zegt:

  Er zijn weinig dingen die ik trouw dagelijks doe, maar dit is één van de dingen waarbij dat wel het geval is. Ik heb al last van acne, dus dat is de voornaamste reden dat ik elke avond met een gereinigd gezicht naar bed wil. Maar daarnaast voelt het ook gewoon niet ‘goed’, als ik met make-up ga slapen. Net alsof je je schoenen nog aanhebt bijvoorbeeld, haha.

  Ik vind trouwens je artikelen erg leuk de laatste tijd! 🙂 Niet alleen maar reviews/swatches/etc, maar ook dit soort artikelen, en laatst over slapen. Erg leuk!

 6. Ik reinig mijn gezicht altijd:o

  Liefs!

 7. Ik verwijder altijd makeup, vind het niet fijn het niet te doen.

 8. Ik kan me geen een keer herrineren dat ik dat niet gedaan heb… Hoe moe (of dronken :P) ik ook ben, ik ga altijd met gereinigd huid naar bed. Me huid is dan ook nog eens zo gevoelig dat ik niet lang hoef te wachten tot ik een van die dingen krijg.. beter voorkomen dan genezen!

 9. ik haal ook écht elke avond alle make up weg!

 10. Ik ken meisjes die ermee slapen, maar ik haal het er altijd af. Er zijn wel heel af en toe momenten waarop ik het laat zitten.

 11. Ik haal het er ook iedere avond van!

  Ik ken drie meisjes die pas hun mascara eraf halen als die er twee dagen heeft opgezeten. “Dat is nog goedkoop ook, zo doe je dubbel zo lang met een mascara!” euh ok ???

 12. Ik ben benieuwd hoe die puistjes er uit zien, waarvan jij zegt dat het komt door slapen met make up op.

 13. elise zegt:

  Ik reinig mijn huid ook élke avond, en uitgebreid. Dus oogmake-up reiniger, reinigingsmelk, tonic, en daarna een voedende nachtcrème. Soms, als ik echt een heel leuk feestje heb gehad (lees: met een boel drank), ben ik bij thuiskomst zo moe dat ik het laat zitten. Maar dit is echt 1 keer in het halfjaar ofzo. En de dag erna heb ik GELIJK puistjes, terwijl ik daar normaal gesproken bijna nooit last van heb.

 14. Ik verwijder me makeup altijd. Ik denk ook dat als mensen hun gezicht schoonmaken het niet genoeg doen. Je moet er altijd 2 keer overheen. 1 keer voor de makeup en nog een gezicht voor je gezicht. En daarna ga ik nog met tonic overheen.

 15. handige tips! ik reinig het bijna altijd, soms vergeet ik het nog maar ik zal er nu wel meer op letten!

 16. Astrid zegt:

  Ik verwijder ALTIJD mijn make-up. Eerst met een watje met milk mijn ogen en daarna met een facewash mijn gezicht. Ik sla dit echt nooit over, want mijn ogen voelen altijd vies, dik en pijnlijk aan als ik mascara laat zitten. Ik snap niet dat meisjes die hun mascara een nacht laten zitten en er de volgende dag weer een laagje overheen smeren nooit last hebben van rooddoorlopen ogen…

 17. Anchh zegt:

  aan het begin van het artikel d8 ik oh boeiend het is vaak alleen mr de mascara waar ik mee slaap mr nu ik dit lees haal ik vanavond toch die laag er mr ff af…

 18. Elke avond vaste prik! Of ik moet zoooo naar de kl*te zijn na een nachtje stappen 😉 dat ik er echt geen kracht voor heb, maar dat komt denk ik 1x in het jaar voor. Want als ik het die ene keer niet doe, word ik de volgende dag wakker met pijnlijke ogen en een trekkende huid. Doe het wel elke avond met een reinigingsdoekje en daarna met water, om het met 3 verschillende reiningingsmiddelen te doen heb ik geen geduld voor…

 19. Ook elke avond vaste prik, en voor als ik ben uit geweest en te moe ben om van zolder naar de badkamer heen en terug te gaan, heb ik van die essence pocket beauty eye make-up remover pads naast mijn bed liggen 🙂
  Mijn zusje van 17 wil er nog niet aan geloven… Gebruikt alleen minimaal mascara maar ziet het nut er niet van in om haar gezicht schoon te maken, terwijl ik haar probeer te leren dat dat ook belangrijk is als je GEEN make-up op hebt gehad. Ga maar eens een dag met een bloot hoofd over straat en naar school en in het OV en je dagelijkse dingen en maak je huid schoon… Watje is dan dus grijs van al het vuil wat er in de lucht zit he! En die puistjes daar ziet je het probleem niet van in… "Dat gaat toch wel weer weg na de puberteit." Ach, over een jaar of 20 zal ze er wel spijt van hebben…

 20. Jackie zegt:

  ik verwijder mijn make-up bijna nooit (draag alleen mascara en oogpotlood) en heb er nog nooit problemen mee gehad, 's ochtends zit het ook niet raar ofzo en mijn wimpers breken volgens mij niet vaker af dan de gemiddelde persoon. Maar ik denk dat het toch wel goed is, ga dus toch maar beginnen haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.