Overig

Geef je mening: Verwacht jij ooit je make-up op te maken?

Dit is alvast een kleine preview van mijn stash, filmpje volgt snel!

Altijd als vriendinnen mijn make-up zien valt hun mond open van verbazing. De meesten van hen dragen wel make-up, maar het beperkt zich vaak tot wat mascara en een oogpotloodje. In vergelijking met hun spulletjes lijkt het waarschijnlijk alsof ik een volledige cosmetica-winkel in huis heb. Eรฉn van de meest gestelde vragen is: “Hoe denk je dit ooit op te krijgen?!”. Goede vraag!

Make-up-liefhebbers zijn er in allerlei soorten en maten. De รฉรฉn spaart het liefst zoveel mogelijk items, terwijl de ander kan genieten van een opgemaakt product. Hoe denk jij daar over?

Er zijn een aantal producten in mijn stash die ik regelmatig op maak, zoals foundation, poeder, mascara of concealer. Toch denk ik dat ik 80-90% van mijn make-up nooit zal opmaken en dat vind ik geen probleem. Make-up is voor mij een hobby en make-up verzamelen is voor mij een hobby. Ik wil zoveel mogelijk mooie producten ontdekken, uitproberen en verzamelen. Ik ken genoeg meiden die pas een nieuwe blush/lipstick/foundation kopen wanneer zij iets opgemaakt hebben, maar zo ben ik echt niet. Zeker als het op producten als oogschaduw of nagellak aankomt ben ik een echte verzamelaar. Als ik iets opmaakt is het mooi meegenomen, maar het is iets wat mij nauwelijks overkomt.

Verwacht jij je make-up ooit op te maken?

Laat je reactie achter bij de comments!

Dit vind je misschien ook leuk...

51 reacties

 1. Foundations maak ik altijd wel op, maar voor de rest heb ik eigenlijk ook nog nooit wat opgemaakt.. En ik denk dat het wel heel lang gaat duren voordat dat gebeurd ja. Ook al heb ik maar een kleine stash.

 2. Nee ik verwacht zeker niet om al mijn make up op te maken. Als het viezig wordt gooi ik het gewoon weg. Ik vind het heerlijk om wel iets op te maken, maar het komt er maar heel weinig van!

 3. Eindelijk iemand die er net zo over denkt als ik. Make-up is een hobby.. en daarbij hoort make-up kopen een mooi item weten te scoren ook bij.
  Soms schaam ik me dat ik alweer wat koop, nou schaam. Laat me het beter zeggen; ik baal ervan dat ik thuis schuine ogen krijg van mijn vriend omdat ik volgens hem alweer koop en toch zoveel heb staan en waarom ik dat niet eerst opmaak.
  Maar ik kan het niet laten. Elke collectie die uitkomt heeft wel wat moois. En vaak wil ik wel wat hebben, maar dta hoeft niet altijd zo te zijn.
  Ik vind dat ik hard werk voor mijn geld en dat ik nadat ik de vaste lasten betaald heb en een deel op de spaarrekening, ik de rest mag uitgeven hoe ik wil. De een gaat uit, koopt sieraden. Nou ik koop make-up en beauty producten. En ik koop ze niet altijd om op te maken. Soms ook gewoon om te hebben. So be it.

 4. Nee, inderdaad. Mijn reactie op zo'n vraag is dan ook vaak een eyeroll. Ik gebruik alles wel, maar ga het nooit of nooit op krijgen. Whatever! ๐Ÿ™‚

  Trouwens: liever vijf kleuren blush om uit te kunnen kiezen dan altijd dezelfde look, héhé …

 5. Vind ook niet dat je het perse moet op maken ๐Ÿ˜‰

  Mijn stash is bescheidener dan die van jou en dat is omdat ik best praktisch ben wat make-up betreft (in tegenstelling tot kleren xD) ik koop alleen dingen waarvan ik weet dat ik ze regelmatig(!) ga gebruiken. Dus in mijn stash probeer zo min mogelijk kleuren als blauw en geel en weet ik veel te hebben want die ga ik toch niet gebruiken. Ik heb daarentegen een giga zwak voor nudes, bruintinten etc.
  Dat alleen al maakt mijn stash bescheidener..
  en tja.. zelfs dan zie ik het me niet opmaken?

  Ik bedoel.. je hoeft toch ook je kleren niet te dragen tot ze versleten zijn? Je doet het wel bij sommigen, maar de rest hangt er toch ook maar?
  Je moet broeken zeg maar zien als een soort foundation (op een gegeven moment is die oude gwn op en moet je nieuwe hebben) en truitjes als een soort oogschaduw (allerlei kleurtjes, maar er zijn er maar een paar die je echt regelmatig gebruikt).
  En niemand vraagt toch: ga je wel al je kleren dragen tot ze versleten zijn?
  (ze vragen wel.. dat kan je toch niet allemaal dragen.. naja wel dus xD)

  1. Jenifer zegt:

   Ah, het tweede stukje is grappig bedacht! Zo had ik het nog nooit bekeken ๐Ÿ™‚

 6. Welnee, ik heb bergen nagellak, die gaan nooit allemaal op. Toen ik jonger was gebruikte ik altijd 1 oogschaduwduo van de Hema (die zou ik direct weer kopen als ik hem zou tegenkomen trouwens) en die ging helemaal op evenals een bepaalde poeder van Rimmel, maar nu heb ik zo'n verzameling dat ik zelfs de pan niet snel raak. Ik vind het helemaal niet erg, vind het prachtig om spulletjes te verzamelen en om weg te geven als het vrijwel ongebruikt is en ik kan er een ander blij mee maken.

 7. Nee ik verwacht het niet, heb gewoon te veel en ik koop telkens weer nieuw bij -.-

 8. Nee, maar daar koop ik het ook niet voor =)

 9. Nee, maar soms komt het wel voor. Mascara's maak ik wel altijd op en dan koop ik pas weer een nieuwe maar andere producten maak ik volgens mij echt niet op..

 10. Als ik het zo weinig gebruik als nu? Nee. Ik heb zoveel potjes minerale oogschaduw en 2 palettes, en ik gebruik maar erg weinig oogschaduw en maak me soms ook weken NIET op… dus nee. ๐Ÿ˜›

 11. ik ben er zeker van dat ik mijn make-up nooit allemaal ga opmaken, maar ik zei gisteren nog tegen een vriendin 'de rest komt op mijn erfenis', dan kunnen mijn kinderen en kleinkinderen het ook nog gebruiken ๐Ÿ˜‰

 12. Moniek zegt:

  Ik heb lang niet zoveel als jou, maar verwacht ook niet dat alles ooit op gaat. Mascara en foundation koop ik eigenlijk pas opnieuw als het op is, maar ik ben wel een blush/oogschaduw en nagellak verzamelaar. Ik geniet er stiekem ook wel van als ik de pan raak bij een product, dat is me tot nu toe ook al best vaak gelukt ;p

 13. Jessica zegt:

  Ik kan me niet herinneren dat ik ooit iets heb opgemaakt, zelfs niet een foundation. Ik blijf kopen en mijn nieuwe aankopen gebruik ik even, totdat ik weer wat nieuws heb gekocht ;). Ik zie het ook als hobby. Stel je voor, dat ik eerst iets helemaal op moet maken, voor ik wat nieuws mag kopen. Dan heb ik anderhalf jaar dezelfde look o.0

 14. Nee! Ik denk niet dat ik het opmaak. Ik vind het veel te leuk om nieuwe dingen uit te proberen,
  en ja, ik ben zo'n make-upverzamelaar die het verzamelen echt leuk vind. Alle nieuwe dingen wil ik uitproberen!

  1. Trouwens, ik ben nu wel heel nieuwschierig naar je filmpje van je stash hoor ^^!

 15. De meeste dingen niet, maar mijn wenkbrauwpotlood wel ๐Ÿ™‚ En mijn foundation/concealer.

 16. Ik denk dat mijn make-up stash die ik nu hebt in een paar jaartjes wel op is – zoveel heb ik niet namelijk. ^_^ Misschien moet ik ook maar eens een stash post maken xD

 17. nee joh, daar is het ook helemaal niet voor bedoeld:)

 18. Bij mij gaat het als volgt: Concealer en foundation heb ik niet in verschillende soorten, daar heb ik er maar één of twee van. Deze gaan dus ook regelmatig op. Maar nagellak, lipproducten, oogschaduw en badproducten heb ik echt té veel en die blijf ik ook steeds kopen. Ik denk ook niet dat deze ooit op zullen gaan. Misschien mijn all time favorites, die ik dus vaker gebruik dan andere, maar over het algemeen denk ik dat ik veel over zal houden aan het eind van mijn make-up verslaving.

 19. Marieke zegt:

  Het enige dat ik tot nu toe opgemaakt heb, is mijn poeder. Ik kom niet om in de make-up, eigenlijk heb ik een heel bescheiden stash, maar mijn ouders zitten al constant te zeuren dat ik wéér iets koop en dat ik eigenlijk moet sparen. Ik heb nou eenmaal een zwak voor nagellak en ik moet nog een goede concealer :'D
  Ik gebruik nauwelijks blush, dus dat scheelt, maar ik ben wel eeuwig opzoek naar de goede smokey eye quad. Het scheelt wel dat ik zodra er in een palet een kleur zit die ik niet mooi vind of toch niet ga gebruiken, ik het palet laat zitten.

 20. Foundations en oogpotlood maak ik meestal wel op:) Maar of ik de rest allemaal ooit zal opmaken ? ik heb echt geen idee;p

 21. Kelly zegt:

  Heb lang niet zo veel make up als jij (was het maar waar ;-)…), maar maak ook vrij weinig op. Eigenlijk alleen weleens compact powder en vaker mascara, maar die zijn dan eerder wat droger geworden dan echt op/leeg.
  Zag Erase Paste van Benefit op de foto, ben wel heel benieuwd wat je daarvan vindt (bv in vergelijking met MAC concealer)?

 22. Nee, ik ben wel zo realistisch om te beseffen dat ik al mijn make-up nooit echt op kan krijgen.
  Sommige producten natuurlijk wel, maar pakweg 70-80% van mijn stash geraakt nooit op. Nu ja, geen ramp! ๐Ÿ™‚

 23. Pfff… nee dat denk ik niet. Tenzij mij vanaf nu verboden word dat ik nieuwe make-up zou kopen to alles op was, maar dan zou ik denk ik nog best een paar jaartjes vooruit kunnen ๐Ÿ˜› Alleen echt de basisproducten als foundation en mascara zou ik nog wel op kunnen maken, maar de rest niet echt…

 24. Felicia zegt:

  Haha ja ik denk het wel!
  Ik geef veel geld uit aan kleding, schoenen en accesoires.
  Aan make-up ook maar ik koop niet zomaar iets om iets te ''testen'' foundations maak ik op, oogschaduws zullen ook volgen al duurt dat wat langer ๐Ÿ˜‰

  Voor mij is make-up geen hobby maar beautyblogs volgen een hobby haha

 25. Mirjam zegt:

  Ik hou er wel meer van om producten op te maken! Ik heb ook maar een heel bescheiden stash, ik heb simpelweg niet genoeg ruimte (en geld!) om een hele kast vol make-up te hebben.

 26. Veroniek zegt:

  Zelfs als ik nu nooit nog iets zou kopen, zou ik niet meer alles op kunnen gebruiken in dit leven. Maar dat is ook mijn bedoeling niet. Ik hou ervan om makeup te verzamelen, om het te bekijken, te gebruiken, te swatchen… Als er ooit al iets van op zal geraken (misschien een foundation, oogpotloodje of een lipgloss) zal ik er geen traan om laten, maar het is zeker geen streefdoel.

 27. wuahah ik denk het niet!

  Sommige producten wel…. zoals mascara's, huidverzorging en vloeibare foundations.

  Maar de rest niet! it's too much en poeder is sowieso al heel zuinig in gebruik.
  Lipgloss heb ik te veel van om ooit iets o te maken, ik houdt van afwisseling! ๐Ÿ˜‰

 28. Mallory zegt:

  Neen ik denk niet dat ik ooit mijn collectie op kan maken
  Toch is het soms wel leuk om een product volledig te kunnen gebruiken, zo heb je het gevoel dat je geld niet 'verloren' gaat ๐Ÿ™‚ ( het is dan natuurlijk ook jammer als het een LE isofzo). Ik heb wel wat makeup (meer dan mijn vriendinnen) maar ik wil makeup kopen die ik graag zie en ik wil niet dat ik dingen aan me moet laten voorbij gaan omdat ik bv al een blush heb. Je hebt ook wat variatie nodig ( dat is altijd mijn excuus :p ) xx

 29. jessica zegt:

  nooit alles,

  maar wel wat anderen al zeiden;

  primers,foundations, mascara’s,eyeliner, soms hele mooie lipsticks,

  dat soort dingen gaan wel op.

  ik denk dat 65 procent niet op gaat.

  het is ook zeker mijn doel niet om het op te maken!

  ik houd ,net als comment boven mij , ook van variatie.

 30. nurchamiel zegt:

  Mascara's zeker, bepaalde lipproducten ook. Ik spaar wel mono's van TBS en die doe ik dan in mijn Z-palette. Als er een daarvan op zal raken, dan koop ik zeker een nieuwe. Alleen mijn blush-verzameling loopt momenteel de klauwen uit, en voor mijn verzorgingsproducten heb ik nu een 10 pan ingesteld. Dat moet ik gewoon opmaken voordat alles bederft.

 31. Ik verwacht niet al mijn make-up op te maken want ik heb ook make-up in mijn stash die ooit een miskoop waren of die ik gewoon nooit gebruik. Toch maak ik wel al mijn foundations, poeder en mascara's op.

 32. Lotte zegt:

  Een deel ga ik wel op maken denk ik. Maar niet alles. Ik denk dat de meeste van mijn nagellakjes eerder uitgedroogd dan op raken bijvoorbeeld.

 33. Ik maak mijn mascara wel altijd op en mijn zwarte oogpotlood, maar de rest is toevallig op haha

 34. Ik denk dat het meeste wat ik heb eerder zal bederven dan dat ik het opkrijg haha. En dan doel ik op blushes en oogschaduws. Ik heb gewoon teveel. Ik denk dat ik wel een jaar of tien daarmee vooruit kan…

 35. ik heb redelijk wat make up en ik verwacht het niet op te maken en dat vind ik niet erg. Ik koop het als ik het leuk en mooi vind en ik sta niet rood ofzo ik vind dat ik mezelf af en toe mag verwennen ik doe dat door een beauty product te kopen. gelukkig heeft me beste vriendin een beetje het zelfde dus het is altijd leuk bij elkaar te kijken en samen de stash op te ruimen, ik heb wat wat zij wil en zij wat wat ik wil. Ik ga het neit op maken maar ik vind het totaal niet erg

 36. Ohnee, dat denk ik niet ๐Ÿ™‚ Volgens mij lukt dat niet bij beautybloggers ๐Ÿ™‚

 37. Ik gebruik wel altijd (bijna) al mijn make-up, maar ik denk inderdaad niet dat het allemaal opgaat.
  Komt ook omdat het op een gegeven moment gewoon niet meer goed is.
  Dingen die ik echt niet gebruik, geef ik vaak weg.
  Maar ik probeer wel altijd alles te gebruiken.

 38. Joanne zegt:

  Mooie stash heb je! ๐Ÿ™‚
  Bij mij verschilt het per product. Gezichtsproducten zoals poeder & concealer die maak ik altijd op voor ik nieuwe koop. Eyeliner gebruik ik ook op. Mascara gebruik ik tot het niet meer kan (dan is hij niet op maar na ongeveer 3 maanden gooi ik hem weg omdat mijn ogen er dan van gaan jeuken). Van mascara heb ik er ook altijd maar 1.
  Maar oogschaduw, lipproducten, blush en nagellak maak ik eigenlijk haast nooit op en toch koop ik soms nieuwe. Maar dat zijn juist ook de dingen waarmee het het leukst is om te variëren/experimenteren. Ik heb wel eens nagellakjes opgemaakt en laatst heb ik voor het eerst een oogschaduw he-le-maal opgemaakt (:D) en ik heb 'm al opnieuw gekocht.
  Ik ben echter geen make-up verzamelaar. Ik hou van een 'clean stash' met alleen producten die ik ook echt regelmatig gebruik. Mijn stash is dus ook redelijk klein en dat wil ik zo houden. Ik heb natuurlijk wel meer producten dan degene die ik echt dagelijks gebruik, maar dat probeer ik tot een minimum te beperken en daardoor ben ik ook heel kritisch als ik iets koop. Ik koop geen lichtroze blush als ik er al een heb die er heel erg op lijkt bijvoorbeeld. En ook vergelijk ik het altijd met producten die ik al heb. Als iets wel mooi is maar ik een ander product heb wat mooier is, dan koop ik het niet omdat ik dan weet dat ik het in de praktijk toch niet veel zal dragen. Daardoor koop ik bijna nooit meer lipproducten, omdat ik al een HG lipstick heb gevonden die me echt op het lijf geschreven is en die ik echt elke dag draag. Geen lipstick kan daar tegenop. Soms zie ik wel een leuk kleurtje maar die lijkt dan vaak op mijn favoriet, en dan bedenk ik altijd 'Zal ik dragen in plaats van mijn HG'? Nee dus. Niet kopen. Zonde van het geld. Soms kan ik me alsnog niet in houden, maar meestal wel. ๐Ÿ˜‰

 39. Ik ben ook een make up addict en ik koop best wel veel cosmetica maar ik vind het heerlijk om producten op te maken. Ik zal dan ook geen rode lipstick kopen van 20 euro omdat ik die toch niet draag. x

 40. Ik denk dat het bij mij wel zou lukken, alleen de nagellak niet (a)
  Sinds ik werk, vind ik het gewoon te zonde om geld te steken in producten die maandenlang in mijn kasten gaan liggen, dat kan ik beter gebruiken nu ๐Ÿ™‚ Wat niet inhoudt dat ik geen zwak meer heb voor make-up, ik heb het meeste vervangen door de betere kwaliteitsproducten^^

 41. nee ,, ik krijg het nooit op .Bepaalde favorieten wel maar dingen als een 88 pallete , die ligt al eerder in de prullebak. Ik zie het al voor me een 88 pallte helemaal leeg op een kleur na ,nee dat gaat mij niet lukken ,en daar schaam ik mij oprecht niet voor hoor . wat de een heeft aan variatie in kleding heb ik in makeup, (ik heb een heel raar figuur/maat ik pas dus weinig kleding , en makeup heeft gelukkig geen maat:))

 42. Ik denk idd niet dat ik het ooit nog helemaal op krijg.. Alleen beperkt mijn stash zich wel tot uitsluitend nude-tinten, dus: bruin, brons, grijs, zwart, goud en dat soort kleurtjes. Maar ook die oogschaduws zijn er in allerlei soorten en maten, ik heb bakken vol :p Foundation, mascara, poeder en wenkbrauwpotlood gaan bij mij wel regelmatig op ๐Ÿ™‚ Tot een jaar of twee terug (ik ben nu 17) gebruikte ik alleen foundation, oogpotlood en mascara, maar nu maak ik standaard een complete look en is mijn verzamelwoede begonnen, haha :p En dat allemaal door de superleuke beautyblogs! ๐Ÿ˜€

 43. Oja, ik heb ook al 2 nagellakken opgemaakt!

 44. Liver zegt:

  Ik heb niet heel veel. Maar ik heb bijv. 6 mascara's, 2 foundations, 1 poeder, 4 oogpotloden, 1 highlighter, oogschaduwbasis, 2 palette's, en een stuk of 10 andere oogschaduws. En ik vind het prima te doen! Oh, en een stuk of 20 lipgloss en lipsticks (alle lipspullen bij elkaar), en 4 blushers. Is prima voor mij! (en natuurlijk alle benodigde kwasten.)

 45. Marleen zegt:

  Ik heb echt lang niet zoveel make-up hoor maar ik denk ook niet dat het ooit opkomt… Mijn nagellak spul is wel een beetje uit de hand gelopen :p nou ja vooral de nail-art spulletjes.. Naar mijn mening kan je nooit genoeg nagellak en nail-art spullen hebben!

 46. Corien zegt:

  Ik heb ook aardig wat make-up en zal een hoop dingen ook nooit opmaken. Foundations, compact powders, concealers en heel af en toe een oogschaduwbasis wel, maar de rest zal waarschijnlijk nooit op raken. Ik gooi mascara's wel weg na zo'n 4 maanden, maar die raken ook eigenlijk nooit op (ze drogen alleen soms een beetje uit).

  Qua make-up koop ik nu eigenlijk niks meer, behalve dan de producten die ik hierboven heb genoemd. Ik zit nu op een punt dat ik heb ingezien dat ik genoeg heb gekocht qua make-up. Hoewel ik verwacht dat ik veel producten nooit op zal maken, hoop ik stiekem nog wel dat een deel ooit op komt! Ik zou het geweldig vinden om een oogschaduw een keer op te maken, of een blush!

  Er zijn wel producten naast de drie die ik wel eens op maak, maar dat is zeldzaam. Zo heb ik ooit een keer een lipgloss leeg gekregen. Dat was wel een hele prestatie voor mij, aangezien ik helemaal niet vaak lipgloss draag!

 47. vera zegt:

  mijn stash krijg ik van m'n leven niet op! pan dat wel maar meer dan dat zal het niet worden

  hihi

 48. Lilly zegt:

  Jullie zijn allemaal te gek & weet je waarom, omdat ik me nu voor het eerst fijn voel! Ik heb laatst mijn collectie uitgezocht en ik heb veel weggedaan, ik kreeg het nooit op en gebruikte het niet, ik heb het wel weggeven aan beauty meiden die ik van site's ken! Mijn moeder kwam later naar me toe & zei, o wat zonde al die euro's die je eraan uit gegeven hebt, en dan geef/gooi je het zomaar weg! Heel zonde hoor. Dus toen voelde ik me dus al niet begrepen, terwijl ik het wel zelf begreep. Of ze vinden thuis dat felle kleuren te vel zijn! of m'n moeder en haar vriend & andere mensen in mijn omgeving willen er niet over praten " die vinden make-up onzin" !

  Buiten ong. 3 oogschaduws heb ik nog nooit oogschaduw opgemaakt, ook blush nog nooit, oogpotloodjes heel soms, mascara's soms. Wat ik altijd opkrijg zijn concealers en poeders, foundition doe ik wel weg na een tijd, dat gebruik ik weinig. En vloeibare eyeliner maak ik wel op.

  Alleen is mijn stash nu zo klein (THANK GOD) dat ik het wel op ga krijgen, en dat ben ik dus nu ook van plan, sinds ik 18 ben vind ik het zonde om zoveel producten te hebben die ik 1 x aanraak (geen haat tegen andere)

  Maar heerlijk. Als er meiden zijn die over dit soort dingen willen mailen, graag. Want hier thuis vinden ze het allemaal zonde en stom :S Wel snappen ze dat het mijn hobby is.. gelukkig dat wel.

 49. Mandy zegt:

  Ik vind dit zo fijn om te lezen! Echt, ik heb zo veel make up ik loop bijna over maar ik hou er zo van en ik wil altijd zo graag nieuwe producten uitproberen. Ik heb denk ik wel 20 oogschaduwpaletten en 10 foundations en ik weet niet hoeveel lipsticks maar het is toch altijd beter dan je geld uitgeven aan drugs toch? ๐Ÿ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.