Overig

Geef je mening: Wat is voor jou veel make-up?

Zoals jullie weten ben ik dol op make-up en draag het dan ook elke dag. Mijn dagelijkse routine bestaat onder andere uit primer, foundation, concealer, poeder, blush, oogschaduw, mascara, eyeliner, wenkbrauwpoeder en ga zo maar door. De hele ratteplan dus! Ik weet dat ik in verhouding met andere meiden behoorlijk veel make-up draag en dat sommigen het liever iets rustiger houden. Soms kom ik op blogs FOTD’s tegen met ‘heftige eyeliner’ of een ‘heftige ooglook’ waar ik altijd een beetje om moet glimlachen, omdat het wat mij betreft totaal niet heftig is en vaak eerder vrij naturel overkomt. Ik realiseer me op zo’n moment ook dat de definitie van ‘heftige make-up’ subjectief is en per persoon enorm kan verschillen. Omdat de meningen over heftige make-up zeer uiteen kunnen lopen stel ik jullie vandaag de vraag:

Wat is voor jou (te) veel make-up?

Wat mij betreft kan het niet gek genoeg en ik ben dan ook niet de meest objectieve persoon om die vraag te beantwoorden. Een eyeliner of een sterk aangezette arcadeboog vind ik over het algemeen vrij naturel en ook felle kleuren vind ik niet schokkend. Ook mooie smokey eyes kunnen wat mij betreft altijd en zijn niet uitsluitend voor feestjes. Ik zou er in elk geval zo mee over straat gaan. Waarom zou je je mooie looks bewaren voor speciale gelegenheden? Ik ben dol op heftige make-up en als ik er de tijd voor zou hebben zou ik het elke dag doen! Voor mij is heftige make-up moeilijk te definiëren, maar de combinatie van hele donkere ogen met hele donkere lippen vind ik  een beetje te veel. Maar zwaar opgemaakte ogen óf lippen (niet allebei, leg nadruk op één ding) kunnen op zichzelf prima.

Tijdens het schrijven van dit artikel herinnerde ik me opeens een foto van Tattoo-koningin Kat Von D! Ik heb absoluut niks met haar tatoeages, maar haar make-up op deze foto vind ik prachtig (met name de ogen) en is één van mijn favoriete looks om na te maken:

katvond

Prachtig toch? Ik kan me voorstellen dat velen van jullie dit veel te veel vinden, maar wat mij betreft kan deze look altijd.

Dit vind je misschien ook leuk...

27 reacties

 1. Ik vind het wel mooi hoor, kan ook voor een normale dag vind ik 🙂

 2. Teveel voor mij is wanneer mijn kaken laten zien waar mijn foundation eindigt. Een (zwarte) smokey eye op een werkdag kan echt niet. ( maar dat heeft denk ik met 'mijn werk' te maken ) maar verder heb ik weinig beperkingen. Voor sommige mensen zijn rode lippen al too much, maar ik vind het juist kunstig . 🙂

 3. ziet er inderdaad super mooi uit! zelf zou ik het alleen bij mezelf wel te veel vinden, maar bij anderen niet. snap je? 😉

 4. sannewierda zegt:

  Hmmm, moeilijk… Ik denk niet dat het echt aan de hoeveelheid producten, maar de kleuren en dikte ligt. Als je een dikke laag foundation op hebt, vind ik het al te veel.
  Mijn look die ik eigenlijk elke dag doe bestaat uit foundation, bronzer, blush, mattifying powder, oogschaduwbasis, oogschaduw, eyeliner, mascara en wenkbrauwpoeder of -potlood. En soms komt er nog lipstick of -gloss, primer en concealer bij. En ik hoor nooit dat ik veel make-up op heb.

 5. Carmelita zegt:

  Ik vind make-up alleen heftig als je een hele heftige ooglook hebt en hele felle lippen. maar een van de twee kan prima. Zelf heb ik voor school wel altijd een rustige look, maar meiden die een van de twee hebben en het mooi is gedaan vind ik prachtig.

 6. Dat verschilt bioj mij van dag tot dag eigenlijk.De ene dag vind ik de hele boel onderschminken nog niet genoeg terwijl ik de dag erna lleen mascara en oogpotlood genoeg vind 🙂

 7. Ik gebruik ook alles, en vind het ook onzinnig om smokey eyes of felle kleuren alleen maar voor een feestje te bewaren. Eigenlijk ben ik het helemaal met je eens.
  Ik vind ook dat smokey eyes prachtig staan met rode of andere felle kleur lippen, wat over het algemeen als 'not done' beschouwd wordt, echte onzin. Alles kan.

 8. Ik vind heftige make-up in de meeste gevallen mooi, tenminste als het goed en netjes is aangebracht. Onder te veel makeup versta ik meer een dikke vieze laag foundation, waardoor er een soort tweede huid ontstaat, dat vind ik erg lelijk!

 9. Ik denk dat je te veel hebt als je een groot deel niet meer gebruikt, maar als je hard voor je make-up heb gewerkt dan is er niets op tegen om veel make-up te hebben.

  1. HAHA lekker to the point! Idd even lezen xD

   OT: Ik persoonlijk durf niet met veel make-up uit de deur te gaan. Ik ben pas 15, de meeste meiden hebben niets op of een beetje mascara. Ik durf wel af en toe eens een mooie oogschaduwlook op te doen (wel met neutrale kleuren eigenlijk:p) of een wing-eyeliner, maar dan hou ik de rest echt héél simpel (lees: niets anders dan dat). Qua lippen heb ik altijd neutraal, lipstick of lipgloss maakt me niet uit maar het mag niet te veel opvallen:) Ik vind het bij anderen meestal wel mooi zoals jij zegt, als niet én de ogen én de lippen helemaal knal zijn! Als het netjes is aangebracht enzo kan dat best. Al vind ik het bij Kat von D (was het toch?) er een beetje over.. die lippen zijn zegmaar er teveel aan vind ik. Liefs!

 10. Voor mij verschilt het heel erg bij wie ik de look zie, en dan ligt het vooral aan wat ik van die persoon gewend ben. Als ik bijvoorbeeld bij een van mijn vriendinnen een keer wat blush, eyeliner en/of lipstick zou zien, zou ik dat gelijk heel heftig vinden staan. Het zelfde geldt voor mezelf als ik oogschaduw draag, omdat ik dat normaal gesproken nooit doe, vind ik het gelijk heel heftig. Terwijl ik het bij anderen helemaal niet raar vind staan, maar juist heel mooi.
  Eigenlijk is een dikke eyeliner en een felle lipstick veel opvallender dan bruine oogschaduw, en toch voel ik me veel prettiger bij dat eerste en heb ik dan het idee dat ik veel minder make-up op heb. Wat eigenlijk gewoon onzin is natuurlijk.

 11. Je hebt helemaal gelijk, je hoeft niet alles te bewaren voor speciale gelegenheden 🙂 I draag soms wat meer dan anders, maar over het algemeen doe ik in ieder geval foundation, mascara, wenkbrauwpotlood, concealer en wat eyeliner op. Als ik meer tijd heb, doe ik ook andere dingen op.

 12. Ik hou niet van mensen met veel make-up op. Ik beoordeel ze er niet op, maar naturel vind ik gewoon veel mooier! Dat is echter en het laat zien wie je echt bent. Make-up is gezichtsbedrog. Ik doe zelf alleen een klein beetje mascara op en oogpotlood. Voor de rest heel af en toe ook wat foundation. Ik richt me vaak meer op de nagellakjes, dat vind ik leuk om te sparen. Maar make-up? Nee, dat draag ik niet veel.

 13. Ik denk dat het niet de hoeveelheid make-up is die het voor iemand "teveel" maakt. Ik denk dat dat alleen zo is dat als je zowel op je ogen hele felle kleuren gebruikt ( en dan ook tot aan je wenkbrauwen) en dan ook nog een felle lipstick, en een blush die je duidelijk kunt zien.
  Dat het dan snel teveel gevonden wordt.

  Of als je door simpelweg beautyfoutjes te maken bijvoorbeeld je foundation als een masker op je huid ziet liggen. Of dat je je ogen veeel te dik hebt omlijnt met kohlpotlood. of als je andere rare dingen doet met je make-up wat niet natuurlijk overkomt. Dat het dan voor andere mensen als veel make-up wordt gezien.

  Terwijl als je gewoon een goede foundation gebruikt, in de juist kleur en goed uitgesmeerd, dit afpoedert met een poeder die past bij je huid. En dan nog allerlei make-up gebruikt op een zorgvuldige manier. Dat het voor anderen niet eens zo opvalt dat je "veel"make-up op hebt.

 14. Misschien had je even het artikel moeten lezen, wat dat was niet te strekking van de vraag 🙂

 15. Ik vind veel make-up vaak ook wel mooi, zolang je maar niet een te dikke laag foundation ziet zitten (en als het dan ook nog eens net de verkeerde kleur is, is het helemaal fout). Zelf gebruik ik overdag meestal; een beetje foundation, concealer, poeder, blush, wenkbrauwen héél iets bijkleuren, mascara (en soms oogpotlood of eyeliner) en vaak een balsem op mijn lippen of een neutrale gloss.

 16. Marieke zegt:

  Ik ben het helemaal met je eens. Ik kijk veel how-to's op youtube, vooral Michelle Phan, en zij waarschuwt altijd dat dit geen look is voor overdag, maar voor een avond stappen. Terwijl ik natuurlijke looks juist niet echt geweldig vind. Geef mij inderdaad maar iets heftigers. Mijn meestgebruikte look is ook een smokey eye met subtiel donkerrode lippenstift.

 17. Ik vind het erg aan de leeftijd liggen. Als een meisje van 11 al die dingen zou gebruiken die jij ook gebruikt, zou ik dat te veel vinden voor haar.
  Verder vind ik in alle omstandigheiden een hele plamuurlaag foundation te veel.

 18. Kan wel op een normale dag, maar niet elke dag.. zou echt teveel tijd kosten hahaha.. en ik slaap liever uit 😉

 19. Teveel make-up ligt aan de uitstraling van de persoon. Je hebt mensen die er meteen heel ordinair uitzien, terwijl anderen er juist classy van worden. Het ligt ook aan de leeftijd en aan de gelegenheid. Kat Von D is echt prachtig trouwens, zij is een voorbeeld van iemand die het juist heel goed kan hebben, zonder er trashy uit te zien..naar mijn mening dan 🙂

 20. Nou, ik ben ook echt gék op make-up. Ik besteed iedere morgen het liefst wel een half uur tot een uur aan m'n make-up, maar dat laten mijn begintijden op school (helaas :p) niet toe. En als ik er dan wel wat meer aandacht aan besteed, wordt het meestal ook een wat hefigere look. Dat van Kat von D is trouwens echt prachtig, en zoals de anderen ook al zeggen: zij kan het goed hebben. Vinden jouw vriendinnen of vriend ook dat je veel make-up ophebt? Wat heb je trouwens een prachtige haarkleur : )
  Zo.. m'n eerste comment hier volgens mij, maar ik volg je al een tijdje en i like it 😀

  1. Mijn vriend vind het best als ik mijn ogen flink opmaak, maar hij liefst ziet hij mij met zo min mogelijk foundation 😉 Mijn vriendinnen vind het juist leuk dat ik er zoveel mee speel, maar zelf dragen ze nauwelijks make-up. Leuk dat je een keer een comment achterlaat, moet je vaker doen 😀

 21. 'Teveel make-up' is een breed begrip inderdaad! Ik vind donkere ogen meestal erg mooi staan, maar met donker bedoel ik dan niet zwart, maar een andere donkere kleur als bruin of paars of donkerblauw ofzo. Alleen bij mezelf vind ik het meestal niet zo geslaagd… Voor mijn gevoel is het bij mij áltijd te donker als ik eyeliner/oogpotlood gebruikt heb, en ik voel me er niet zo lekker bij. Al vind ik het wel erg leuk om te doen, dus als ik tijd heb ga ik toch lekker met oogschaduw en een oogpotloodje aan de slag. Maar eigenlijk heb ik nooit echt tijd op een gewone schooldag, dus meestal blijft het op mijn ogen alleen bij mascara. Op mijn gezicht gebruik ik een mousse-foundation van Catrice, en dat is echt een wondermiddel voor mij! Ik heb een hekel aan gezichten waarop je goed kunt zien dat er een 'laagje' op zit, en met mijn foundation heb ik daar totaal geen last van! Verder gebruik ik heel graag blush, en af en toe opvallende lippen vind ik ook leuk.
  Charlotte je site is echt leuk! Ga zo door!

 22. Uhmm.. Ligt er aan. Als je bijna alle make up producten gebruikt maar het wel goed combineert en rustig houd kan het wel, anders niet. 😉

 23. Veel make-up is pas als het eruit ziet als veel make-up. Bijvoorbeeld felle oogschaduw EN duidelijk iets op je lippen EN duidelijk blush enzo.
  Mijn routine is over het algemeen perfect huidje maken, neutrale blush, wenkbrauwen beetje aanzetten (zijn al mooi vol van mezelf, maar lijken vaak licher door compact powder, dus moet ff een wenkbrauwpoedertje overheen). Dat is mijn basis, lijkt dan alsof ik geen make-up op heb. Dat vul ik aan met opgemaakte ogen en nude lippen of andersom. Dan heb je wel een hoop make-up op, maar het lijkt niet veel. En dat vinden mijn studiegenoten fijn – zijn allemaal jongens (ja ik ben ECHT het enige meisje!) en snappen make-up echt niet. Maar om nou zonder make-up te verschijnen en ze ruw uit de droom te helpen… 😉

 24. ashley zegt:

  i love eyeliner…. sooow dit past wel bij mij

  xxxx

 25. Anoniem zegt:

  Een vleugje lipstick en een beetje mascara doen al veel wonderen! Ik draag zelf ook veel make-up, net als op het plaatje want anders voel ik me zo “kaal”
  Met make-up kun je een heleboel!
  En als niemand meer make-up zou dragen, is het ook zo saai! Dan is iedereen hetzelfde allemaal zo kaal. Een plamuurlaag foundation vindt ik geweldig! Als het maar wel de juiste kleur is. Make-up doet wonderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.