Overig

Geef je mening: Wat trekt jou aan in een beauty-winkel?

Ik vind het heerlijk om cosmetica-winkels af te struinen. Mijn favoriete winkels zijn MAC en The Body Shop, maar ik stap ook drogisterijen als Etos en Kruidat altijd even binnen. Er zijn genoeg andere beauty-winkels waar ik graag een kijkje neem, maar sommige winkels trekken mij niet zo. Dat hoeft niet altijd te maken te hebben met de producten, maar het draait vaak om de uitstraling van een winkel. De opstelling van de producten en de houding van de verkoopsters spelen voor mij een grote rol in de aantrekkingskracht van een winkel. Ik kan me voorstellen dat iemand anders andere prioriteiten stelt aan een cosmetica-winkel. De vraag die ik jullie vandaag dus stel is:

Wat trekt jou aan in een beauty-winkel?

Ik vind het heel belangrijk dat je rustig in de winkel kan rondneuzen. Ik houd ervan om zelf de producten te kunnen bekijken zodat ik weet wat de opties zijn. De producten moeten goed zichtbaar zijn en ik vind het prettig als er testers staan zodat je het product kan uitproberen. Ik heb een enorme hekel aan opdringerige verkoopsters. Bij sommige winkels word je bij binnenkomst meteen overspoeld en voor dat je het weet staat één van de dames een scrub op je handen uit te testen zonder dat je erom gevraagd hebt. Dat soort situaties doen het bij mij niet echt goed, dus ik geef de voorkeur aan een positieve sfeer in de winkel.

Ik vind het ook ontzettend belangrijk dat het personeel kennis van de producten heeft en dat ze er zelf ook ervaring mee hebben. Bij luxe parfumerieën kunnen de dames vaak de informatie van de fabrikant perfect navertellen, maar ik hoor er nauwelijks persoonlijke ervaringen in terug. Eén van mijn favoriete winkels voor goed (make-up)advies blijft MAC. Als ik vragen heb over iets wat beauty-gerelateerd is ga ik daarnaartoe, omdat ik weet dat ik eerlijk antwoord krijg. Daar kunnen veel bedrijven nog een puntje aan zuigen!

Ik zou zeggen, brand los!

Dit vind je misschien ook leuk...

17 reacties

 1. Mirjam zegt:

  Hmm.. ik word bij The Body Shop juist altijd lastiggevallen door verkoopsters. Daarom kom ik daar niet graag. Ik ga het liefst naar de Kruidvat.

 2. Als het super druk is vind ik het niet leuk om naar binnen te gaan, maar als ik samen met 2 andere klanten de enige bent die binnen staat vind ik het ook niets! Er moet ook een rustige sfeer heersen, geen house muziek *bij wijze van spreken* en het moet er netjes uit zien. Een verkoopster mag ook vragen; Kan ik je helpen maar niet de hele tijd achter je kont aanlopen en je van alles gaan aan (en op)smeren.

  x Martine

  1. Nu je het zegt, ik heb een enorme hekel aan harde muziek in winkels. Als er harde muziek gedraaid wordt ben ik zo weer weg, want ik kan dan echt niet normaal winkelen.

 3. Ici paris is een vreselijke winkel, je kan nooit iets zelf uitproberen en 9 van de tien verkoopsters weet niet waar ze het over heeft. En als het druk is en je vraagt iets krijg je een sneer dat ze zo bij je komt terwijl je vervolgens weer 20 min staat te wachten. Mijn laatste ervaring sloeg alles, ik wilde immitable mascara va Chanel noir, drukt de verkoopster brun in me handen dus ik vraag aan haar of ik de noir mag, staat ze me aan te kijken dat ik even goed moest lezen. Je snapt dat ik er even niet meer binnen stap. Body shop/bijenkorf stands/douglas, top!

 4. Ten eerste de prijscategorie; als ik het niet kan betalen is het niet zo leuk om rond te kijken ;p Ten tweede de medewerkers etc., de Ici Paris vind ik dat op vlak echt de verschrikkelijkste winkel ooit. Ook het advies dat ze geven trekt op niets.. En muziek vind ik ook belangrijk, sorry maar als er zo'n traag zaagliedje opstaat waarvan je zo in slaap kan vallen, ben ik weg. Same story met té harde of boenkeboenke muziek:) haha. xx

 5. Al het bovenstaande 😀

 6. Oh ik vind Ici Paris zo'n rotwinkel! Er is nooit iemand binnen en als jij dan binnen stapt word je door 7 man personeel op je vingers gekeken, no thank you! Verder vind ik kennis van de producten inderdaad ook belangrijk. Tuurlijk snap ik dat je als gemiddeld Kruidvat personeelmeisje niet op de hoogte bent van álles, maar als er om concealer gevraagd wordt moet je dat, naar mijn mening wél normaal kunnen aanwijzen. En het is fijn als er bij binnekomst gevraagd wordt of je ergens mee geholpen kan worden, maar als je dan met nee antwoord heb ik wel het liefst dat ze zich gewoon omdraaien haha! Jep, ik stel heul wat eisen aan een winkel :')

 7. Ik ben het ook eigenlijk eens met de meeste antwoorden hier. Iets verkopen wat mijn huid eigenlijk niet kan hebben vind ik gewoon echt niet kunnen.

 8. Mijn grootste eis is toch echt dat je kan rondneuzen en proberen zonder dat de verkopers of verkoopster ongeduldig worden. Ik wil gewoon even kijken! Sommige verkopers/verkoopsters dringen je haast op om iets te kopen.

 9. Ik vind het fijn als het niet al te druk is en ik dus niet hoef te wachten totdat ik eens een schap kan bekijken. Verder vind ik het fijn als ik eerst even zelf kan kijken en als ik er dan een rondje heb gedaan en ik loop nog een beetje te zoeken er iemand naar me toekomt. Dus niet gelijk als ik aankom dat ze dan al gaan vragen of ze me kunnen helpen. Schone en testers die op voorraad zijn vind ik ook belangrijk 🙂

 10. supketchup zegt:

  Ik vind het vooral verschrikkelijk als er van die tuttige ietwat zuur kijkende verkoopsters staan die je te min vinden om normaal te helpen. Of als ze vragen of ze je op mogen maken en het dan gewoon echt heel slecht is. Ik vind het fijn als ze een welgemeend praatje houden en je oprecht willen helpen. En natuurlijk als de winkel er netjes uit ziet. Oh en als je normaal bij de spullen kunt, zo staan de make-up schappen bij sommige Kruidvats zo hoog dat je niet even rustig kunt kijken en dingen kunt pakken, dat vind ik zo vervelend!

 11. Ik vind het fijn als ik rustig kan bekijken wat ik wil, ik word niet graag lastig gevallen door verkoopsters.

 12. Merken! Als er bijzondere merken zijn dan maakt mij de rest echt niet uit 😛 Natuurlijk is het prettiger als alles overzichtelijk en netjes is en als het personeel vriendelijk, respectvol en niet irritant is… daarom ga ik naar ICI Paris's niet zo vaak… daar heb je wel goede merken, maar de rest valt best wel tegen.

 13. zoals hier boven al veel beschreven wordt ; ik vind Ici Paris's echt geen fijne winkel, ze hebben echt opdringerig personeel en ook de uitstraling van de winkel binnen trekt me niet bij bijv. in vergelijking met de douglas. Douglas is zo'n frisse winkel, vriendelijk personeel (niet opdringerig) en je kan zelf bij de producten, bij de ici paris vind ik dit echt het tegenovergestelde.

  Ook harde muziek is heel vervelend. Verder kan ik nog veel meer bedenken maar dan wordt het zo lang 😛

 14. Ik vind het vervelend als verkopers bij binnenkomst meteen gaan vragen: kan ik je helpen. Ik denk dan: Tjees, laat eerst eens iemand gewoon kijken.
  En verder houdt ik wel van een beetje nette winkels. Ik houdt niet van die grabbeltonnen enzo. Al is de prijs natuurlijk dan wel een stuk beter.
  Ik ga eigenlijk altijd naar een drogisterij, gewoon omdat je dan gewoon rustig kan kijken zonder dat er iemand staat te koekeloeren en alles in de gate houd.
  Als ik naar mac zou gaan (waar ik nog nooit geweest ben), verwacht ik wel dat mensen je meteen gaan helpen. Het is een hele andere prijsklasse. En die mensen daar hebben er meer verstand van.
  Verkopers in winkels weten soms echt weinig!

 15. Georgia zegt:

  ik vind opdringenigere verkopers ook erg irritant, bij mij in Tilburg is dat bij the body shop heel erg. jammer, want voor de rest vind ik tbs wel heel fijn. en de coolcat is erg irritant, met z'n harde muziek..

 16. Femke zegt:

  kruitvatt(L)
  vooral de LE van catrice&essense
  heb niet echt veel make up geld;D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.