Overig

Geef je mening: Wat was jouw grootse make-up-blunder als jong meisje?

Als ik nu jonge meisjes met make-up zie dan denk ik wel eens: ‘Jezus, wat zie jij eruit!’.  Spinnenpoten, dikke lagen poeder en een te donkere foundation lijken de meest voorkomende make-up-blunders van tegenwoordig te zijn. Je gaat je bijna afvragen of deze meiden wel in de spiegel gekeken hebben voordat ze de deur uit gingen.

Als ik dit soort meisjes zie moet ik altijd even aan mezelf denken op die leeftijd, en ik zal eerlijk bekennen dat ik niet veel anders was. Toen ik als 12-jarige begon met het experimenteren met make-up was Collection 2000 één van de weinige budget merken die in die tijd verkrijgbaar waren. Ik wist totaal niks van de verschillende producten dus kocht ik een poeder omdat ik gewoon graag make-up wilde dragen. Later realiseerde ik me dat die poeder waarschijnlijk een heftige bronzer geweest moet zijn, en dat ik waarschijnlijk al die tijd voor gek heb gelopen met mijn oranje hoofd!

Een paar jaar later zat ik tijdelijk in een soort gothic/alto-fase en had ik een sterke voorkeur voor zwarte make-up. Aangezien mijn ouders het niet zo’n goed plan vonden om mij de deur uit te laten gaan met zwarte ogen en zwarte lippen nam ik stiekem een potje zwarte cream-oogschaduw mee naar school en kliederde ik mezelf in de pauzes helemaal onder. Uiteraard ging die heftige make-up gepaard met grote hoeveelheden oogpotlood en dikke lagen mascara (I confess, ook ik heb me ooit schuldig gemaakt aan spinnenpoten!). Op schoolfeesten draaide ik het liefste ook nog dreadlocks in mijn haar en het plaatje was compleet.

In de jaren die daarop volgden heb ik nog een flink aantal beauty-blunders begaan. Veel te dikke lagen foundation, verkeerde kleur concealer en lelijke oogschaduw zijn onder andere leuke voorbeelden hiervan. Ook mijn haren hebben flink wat te verduren gehad. Na een tijd mijn haren witblond geverfd te hebben heeft er ook nog even donkerpaars in gezeten. En dat terwijl mijn haarkleur eigenlijk strawberry blonde is! Nope, het was geen goede look voor mij.

Als ik nu terugdenk aan die jaren moet ik ontzettend lachen, want ik moet er echt heel vreemd uit hebben gezien. Ik kan absoluut niet zeggen dat ik er spijt van heb, want experimenteren hoort gewoon bij die leeftijd! Zoals jullie wel gemerkt hebben is mijn stijl sindsdien enorm veranderd en heb ik heel wat bijgeleerd over make-up. Ach, wijsheid komt met de jaren, toch?

Volgens mij heeft iedereen zich ooit schuldig gemaakt aan geweldige make-up-blunders. So tell me:

Wat was jouw grootse makeup-blunder als jong meisje?

Dit vind je misschien ook leuk...

38 reacties

 1. Heel veel slechte uitlopende oogpotlood. Ohja, en tekeningen naast mn oog, ik was ook een gothicje.

 2. Ik droeg geen make-up, vond het niet zo interessant en ik was altijd bang dat ik uitschoot met mascara en er een beetje op mijn ooglid zat.:p Mascara is altijd wel goed gegaan.
  Nu ik een tijdje beautyblogs volg draag ik iets meer make-up, en dat gaat altijd wel goed geloof ik. Als de make-up van iemand uit mijn klas niet goed zit wordt er altijd meteen wat van gezegd, en dat is bij mij (gelukkig) nog nooit gebeurd!

  1. Toen ik 12 was (yikes, dat is alweer 10 jaar geleden) bestonden beautyblogs nog niet en zat er weinig anders op dan alles zelf uit te proberen. Grappig dat je beautyblogs noemde, want ik realiseer me nu dat dat waarschijnlijk een groot verschil uit zal maken voor jonge meiden van nu.

   1. dat kan best eens klopen, hoewel ik altijd ff aan me zusje vraag of er wat tezien is van mijn foundation 2x gebeurt en dan had ik nog gewoon de tijd om het goed tedoen. voor de rest heb ik niet echt bloopers .. ik lees, volg een hoop blogs een weet nu waar het voor is enzovoorts waar ik eerst niks van wist kijk lipgloss, blush, mascara wel en dat ging ook goed gewoon omdat als ik alleen thuis was dat ik aant uitproberen was wat me staat of het er een beetje uitzag. ik weet als vijftien jarige dan ook wat ik wel en niet kan hebben en ik doe niks liever dan kleiren met make up, me ouders vinden make up artiest dan ook wel echt wat voor mij. soms zie je idd nog steeds blunders rondlopen gewoon vriendinne met foundation vlekken op hun gezicht en spinnenpoten. maar met spinnenpoten zitten ze niet mee want dat vinden ze mooi, tja dat moete ze zelf weten ik zelf vind spinnenpoten not done.. leuk artiekel

 3. Geen 😀 Ik begon voorzichtig met het experimenteren, het was kleurrijk, maar niet extreem (lelijk)… dusss 🙂

 4. hoppa 1 kleur knalblauwe oogschaduw helemaal tot aan mijn wenkbrauw. Echt sexy was ik toen 😀

 5. ik heb gelukkig nooit met spinnenpoten en een verkeerde kleur foundation/concealer rondgelopen (: wel heb met verschillende kleuren haren zoals paars en groen. ik verzorgde het toen goed en het was gezond, dus ik vond het wel best. maar inderdaad, wijsheid komt met de jaren 😉

 6. Aranka zegt:

  Ik heb nooit echt makeup gedragen vroeger. Wel mascara maar volgens mij zag je niet eens dat ik dat ophad. En vreslijke blauwe oogschaduw heb ik ook wel eens opgehad.
  Ik ben trouwens wel benieuwd naar foto's van jou hoe je er toen uitzag. 🙂

 7. Ik BEN nog een klein meisje, hihi 😀 Maar echte blunders heb ik denk ik (nog) niet gehad.

 8. Heeft niet echt met make up te maken, maar ik plukte mijn wenbrauwen te veel! Dat zag er echt niet uit. Ik liet alleen de buitenste helft zitten!

 9. Jasmijn zegt:

  Ik droeg toen ik 12, 13 jaar was vaak zwarte oogschaduw, ik leek wel een gothic joh hahahaha

 10. Ik geef het toe, ik ben altijd al gek geweest op bronzer en vroegaaah was ik zeker een groot verbruiker, helaas op de verkeerde manier.

 11. Ik was vroeger geloof ik geen complete ramp. De ergste blunder die ik kan bedenken is een concealer die iets te oranje was.

 12. Jessica zegt:

  Hihi, nu ben ik heel benieuwd hoe je eruit zag. Kun je geen foto's plaatsen? Met mijn beautyblunders valt het wel mee, verkeerde kleur foundation en een te dikke laag concealer op mijn puistjes.

  1. Ik zat er zelf ook al aan te denken, maar er zijn nauwelijks foto's van mij uit die tijd! Volgens mij heb ik van al die jaren maar een paar foto's en die vallen heel erg mee. Zonde, want achteraf had ik dat best leuk gevonden!

 13. Toch wel blauwe oogschaduw en roze lippenstift, tegelijkertijd hahah! Beetje barbie inderdaad!

  x Ilja

 14. Marieke zegt:

  Ik schaam me DOOD voor het niet epileren van mijn wenkbrauwen vroeger (toen was ik 14/15 denk ik) Toen vond ik het wel kunnen, als ik nu foto's zie.. Ik ben nog net geen Bert van Bert en Ernie :'D
  Lol, ik heb ook zo'n gothicfase gehad. Ik droeg donkergrijze creamoogschaduw, oogpotlood boven lukte me niet, voor zover ik weet geen dikke mascara, maar wel een streep zwart potlood onder mijn ogen die altijd uitliep waardoor ik er echt altijd uitzag als een lijk, maar toen vond ik het wederom wel kunnen. Ook trok ik wel eens streepjes onder mijn ogen, vanuit mijn ooghoek naar beneden, of megacateyes of sterretjes/hartjes onder mijn ogen. Nu zou ik me echt moeilijk doodschamen :'D

 15. MissMurphy zegt:

  Hahaha..zoveel dingen!

  Oranje foundation, te dikke mascara, zwarte eyeliner heel dik onder mijn oog.

  Hilarisch..

 16. Manuela zegt:

  Ingetekende wenkbrauwen met zwarte potlood… Dacht dat het mooi was vroeger hahaha..
  Een vriendin zei het nog, maar ik dacht dat ze gewoon jaloers was gehehe..

  Achjaaa van je fouten moet je leren toch?

 17. Sophie zegt:

  Ik heb zwart haar met rode plukken gehad, dat maakte me erg bleek. en soms droeg ik veel te donkere concealer. en van die glimmende cremeoogschaduw van de hema en dan in één streep op het ooglid. het valt eigenlijk wel mee maar nu zou ik het allemaal niet meer doen.

 18. Haha, ik leende vroeger altijd poeder van mijn moeder, die veel donkerder is dan ik! Dan zag ik er ook als een wortel uit. En natuurlijk de blauwe oogschaduw x'D Vooral gecombineerd met paars, 😉

  x Martine

 19. Moeilijk , want ik droeg standaard groene oogschaduw, omdat ik overtuigd was dat dat het mooiste bij groene ogen is en dat het zo hoort. Ik denk dat mijn grootste blunder dan toch wel is ( als ik het blunder mag noemen ) dat ik mijn gezicht nooit reinigde. Huppa gewoon slapen met die rotzooi erop onder het motto '' gaat er morgen ochtend onder de douche wel af''

 20. Sanne zegt:

  Hmm, mijn blunder… Ik droeg toen ik 15/16 graag heel veel zwart oogpotlood, en had (net als al mijn vriendinnen in die tijd) een coupe soleil. Heel ordinair haha.

 21. Qua make-up heb ik niet echt blunders gemaakt, maar ik heb bijvoorbeeld wel blonde highlights gehad in mijn pikzwarte haar. En zelfs nog een keer rode! En dan niet van die subtiele highlights, maar echt twee van die lokjes aan beide kanten… Haha, ik moet er nog steeds om lachen als ik er aan terugdenk.

 22. alexandra zegt:

  ik droeg zoveel make-up dat het op een foto mooi zou zijn geweest maar op straat wel een geisha leek haha, van nature lichtblond en dan zwarte haren en dikke zwarte wenkbrauwen en verder heel wit met veel te veel roze rouge hahaha

 23. dutchtulips zegt:

  In de eerste klas van de middelbare school gebruikte ik vaak zwarte eyeliner op mijn waterlijn. Op zich niet veel mis mee, maar aangezien ik ook geen pastel tintjes kleding en accessoires droeg, zal het me niet verbazen als sommige dachten dat ik de gothic kant op zou gaan. xoxo yara

 24. Amber zegt:

  ik weet nog wel dat ik altijd oogschaduw op wilde doen en geen een doosje had, en dus maar lippenstift op mijn oogleden smeerde haha!

 25. Toen ik in groep 8 zat, mocht ik van mijn moeder oogschaduw etc. gebruiken. Als ik nu foto's terug kijk, is er duidelijk een kleur die mijn voorkeur had: felblauw! Vooral lekker dik aangebracht, het liefst een ook een beetje boven het bewegeng ooglid. Van blenden had ik toen nog nooit gehoord. Het eindresultaat: Verschrikkelijk 😛

 26. Teddy zegt:

  Ik denk vooral cakey concealer aanbrengen op puistjes. En dan ook miskleurende. brrr…. krijg er de rillingen van als ik er aan denk 🙂

 27. Eigenlijk kan ik niets bedenken…… :/
  ah misschien 1 ding.. ik had z;n hele lelijke lipgloss met 2 kleuren, bruin en wit en dat was eigenlijk best lelijk. 😀

 28. Als ik soms glitteroogschaduw op doe dan ga ik naar school en dan zit de glitter over m'n hele gezicht heen! xD Ik ben nu pas 13.. Maar ik denk dat doordat ik veel blogs lees er wel een beetje van af weet… 😛 Kan je misschien een tip geven hoe je die glitters kan voorkomen of weg kan halen? Met make up remover lukt het me nog niet eens!

 29. leuk artikel. Welk dieet je ook gebruikt het moeilijkste is op je behaald gewicht blijven. Bovendien elk dieet rond de 1000 calorieën werkt. Hoe het ook heet en in wat voor vorm dan ook.

 30. Hallo. Tof Artikel. ik heb momenteel gewichts problemen maar weet niet echt welk dieet ik moet volgen. kan jij er mij bij helpen?

 31. Lisanne zegt:

  Nou ja, ik ben nu 14, en ik volg jou tips en trucs op, dus ja, dan maak ik hopelijk geen blunders <33

 32. Femke zegt:

  Ik dacht eerst dat ik nooit make-up zoe dragen 🙂
  maar nu een heel klein beetje, toen was mijn lievelingskleur groen en heb ik voor sinterklaas een pakketje gekregen met make up wat ik wel eens droeg, maar bijna niet:D

 33. I like Your Article about Geef je mening: Wat was jouw grootse make-up-blunder als jong meisje? | Pinky Polish Perfect just what I was looking for! .

 34. This is the right Geef je mening: Wat was jouw grootse make-up-blunder als jong meisje? | Pinky Polish journal for anyone who wants to move out out almost this subject. You react so some its near exhausting to debate with you (not that I real would want…HaHa). You definitely put a new twisting on a content thats been graphic some for geezerhood. Prissy clog, just great!

 35. This is the exact Geef je mening: Wat was jouw grootse make-up-blunder als jong meisje? | Pinky Polish journal for anyone who wants to assay out out most this issue. You observe so often its nigh exhausting to represent with you (not that I real would want…HaHa). You definitely put a new prolong on a message thats been scripted virtually for years. Respectable meaninglessness, only outstanding!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.