Tips

Ik Ga op Reis en Ik Neem Mee (Make-up)

Zoals jullie al op Twitter konden lezen ben ik op dit moment weer een paar dagen in Londen! Het is een snelle korte trip, dus ik ben ik werkelijkheid maar drie dagen weg, maar toch heb ik er erg veel zin in. Wanneer ik een paar dagen wegga is het altijd weer een gedoe met inpakken. Ik sleep altijd zoveel spulletjes mee! De laatste tijd ben ik mezelf aan het aanwennen om zo min mogelijk mee te nemen. Dat scheelt ontzettend in gewicht en ik kan zelfs een kleinere tas mee nemen. Ik ben er inmiddels aardig goed in geworden en het is mij nu gelukt om mijn spullen voor een dag of 3-4 zodanig te beperken dat ik het makkelijk in mijn grote Longchamp Le Pliage kan stoppen.

Natuurlijk sleep ik tijdens zo’n tripje ook vrij veel make-up mee. Ik weet dat veel dames minder make-up gebruiken wanneer ze op vakantie zijn, maar ik houd lekker mijn vertrouwde routine aan. Het leek mij wel leuk om eens te laten zien wat ik allemaal mee neem!

Om te beginnen neem ik een enorme hoeveelheid kwasten mee. Het lijkt misschien veel, maar in werkelijkheid gebruik ik ze eigenlijk allemaal wel. Vooral oogschaduwkwasten gebruik ik veel, dus daar neem ik er vrij veel van mee. Vaak heb ik niet de mogelijkheid om mijn kwasten tussendoor te wassen (iets wat ik thuis een paar keer per week doe), vandaar dat er wat dubbele kwasten tussen zitten. Ook een wimperkruller en een pincet mogen natuurlijk niet ontbreken!

En natuurlijk gaat er ook flink wat make-up mee! Dit zijn eigenlijk producten die ik normaal ook elke dag gebruik. Mijn MAC Pro Longwear Foundation en Concealer zijn op vakantie echt een uitkomst. Ze blijven perfect zitten, dus ze zien er aan het einde van de dag nog precies zo uit als toen ik ze ’s ochtends aanbracht. Ideaal, want dan hoef ik overdag niet bij te werken. Make Up Forever HD Powder is ook zo’n fijn product die de houdbaarheid van m’n make-up echt verlengt. Voor de zekerheid neem ik nog mijn MAC Studio Finish Concealer mee, aangezien die iets meer dekt dan PLW. Ook neem ik twee blushes mee (MAC Mighty Aphrodite en MAC Gentle), zodat ik een beetje af kan wisselen.

Ook gaan mijn ‘standaard’ oogproducten mee zoals Urban Decay Primer Potion en mijn wenkbrauw-producten. Sinds kort gebruik ik Max Factor False Lash Effect Mascara, dus die ga ik eventjes goed uitproberen tijdens mijn trip. Het Urban Decay Naked Palette is echt een uitkomst voor op reis, want hier zitten meer dan genoeg kleuren in om mee te variëren. Voor nog wat extra kleur heb ik een paar MAC-refills (Satin Taupe, Shroom, Trax en Sumptuous Olive) in mijn kleine palette gedaan, zodat ik daar nog wat mee kan spelen. In het Naked Palette zit al een dubbelzijdig oogpotlood (zwart en bruin), maar ik neem toch ook nog een MAC Superslick Liquid Eye Liner mee in de kleur Defiantly Feline.

Er zitten hier geen lipproducten tussen, maar ik heb een paar lipglossjes en lipsticks in mijn handtas zitten zodat ik die altijd bij de hand heb. Het lijkt misschien heel veel, maar ik vind het nog best meevallen. Ik draag als ik gewoon thuis ben eigenlijk nooit twee keer dezelfde oogmake-up, dus ik ben dan ook niet van plan om dat op vakantie anders te doen. Met deze voorraad aan make-up moet dat helemaal goed gaan komen!

Wat neem jij aan make-up mee op vakantie?

Dit vind je misschien ook leuk...

27 reacties

 1. Jenifer zegt:

  Het naked palette is erg mooi! 🙂

 2. Brendalee zegt:

  Ik neem wel wat minder blushes mee dan jij, die gebruik ik bijna nooit aangezien ik snel rode wangen heb en ik zou zelf waarschijnlijk iets minder kwasten meenemen(gewoon omdat ik er niet zo veelheb als jij). Mooie basis toch wat je meeneemt!

 3. Aranka zegt:

  Ziet er goed uit, jij hebt echt zulke mooie producten!

 4. Ik kan zo lang kijken naar foto's van 't UD Naked palette! Zo mooi! Ik neem altijd best veel mee, omdat ik van te voren nooit zo goed weet wat ik allemaal wil dragen en wel wat wil afwisselen.
  Veel plezier in Londen!

 5. Wow, zo veel? Ik zou zoveel nog niet eens meenemen als ik twee weken wegga, haha. Dan behelp ik me gewoon met één of twee oogschaduwkwasten en een fluffy kwast voor m'n poeder. Verder een mascara en klaar is kees. Ik zorg wel altijd voor een goede hoeveelheid Labello. Ik vind het leuk om make-up te scoren in het buitenland, dus als ik iets nodig heb dan koop ik het daar wel 🙂 Hoop dat je een heerlijk tijd hebt in Londen!

 6. Zulke artikelen vind ik altijd leuk! Ik ga volgende week een maand naar Afrika, en neem dan ook een hele hoop mee. Heerlijk vind ik dat, door mijn stash struinen en items in toilettasjes stoppen. 😛

 7. Ik ben het er overal mee eens (als in: allmaal logische keuzes :)) behalve die extra kwasten.. je gaat maar voor een paar dagen weg en dan kan je wel een keer uitzondering maken en je borstels goed uitborstelen (evt op een tissue) zodat ze opnieuw bruikbaar zijn.
  Maar aan de andere kant.. zoveel ruimte nemen ze nou ook weer niet in xD

  Voor de rest allemaal mooie producten 🙂

 8. Qua hoeveelheid denk ik dat ik ongeveer hetzelfde meeneem als jij haha.

 9. Ik denk dat ik dezelfde hoeveelheid nu ook wel meeneem, mooi producten heb je trouwens

 10. Ik neem ook best wel veel mee, maar die kwasten omg…nee zoveel neem ik voor drie dagen echt niet mee!

 11. Wow, jij neemt nog best wat mee 😛 Ik neem zelf echt heel erg weinig mee, misschien mascara en wenkbrauwpotlood, vaak ook niet ^^

 12. Kelly zegt:

  Weer in London: lucky you 😉 ….
  Neem zelf eigenlijk altijd te veel mee… blijkt vaak dat ik lang niet alles van m'n make up producten gebruik omdat ik als ik op vakantie ben liever gelijk leuke dingen ga doen, zien en ontdekken en dan minder zin heb om veel tijd aan m'n make up te besteden. De volgende vakantie neem ik dan wel weer bijna net zoveel mee, want je weet maar nooit… 😉
  Veel plezier in London en ben heel benieuwd met welke mooie dingetjes je deze x thuis komt!

 13. emmabijl zegt:

  Grappig, ik heb ook zo'n klein refil-palet met Satin Taupe, Schroom, Trax, maar als 4e kleur Fig. 1.

 14. Joanne zegt:

  Wow veel! Vooral veel kwasten haha.
  En jij hebt UD naked *kwijl*! So jealous!
  Waar heb je 'm gekocht?
  Ik ga over 5 maanden naar de VS en was van plan om m daar te halen, maar ik weet niet of ik wel zo lang kan wachten….

  1. Ik heb 'm gekocht toen ik afgelopen november in Londen was. Hij is echt geweldig! Misschien kan je 'm eerder op ASOS krijgen?

 15. milou zegt:

  ahh mooie spullen heb je!
  Ik heb ook altijd wel zoveel bij me als ik een paar dagen wegga. Misschien wat minder kwasten..

 16. Ik zit zelf momenteel in het buitenland. Als ik wegga neem ik ook altijd ee redelijke hoeveelheid kwasten mee, om dezelfde reden als jou.
  Verder heb ik van ELF het 100eyeshadow palette, UD naked palette, wat oogptloden van MAC, masara's wenkbrauw poeder, potlood en gel.
  Mijn Chanel Vitalumiere foundation, MAC prep+prime powder, concealer van de HEMA in z'n pen, UD primer potion, gezichtsreinigingsdoekjes van MAC, green tea cleanser van MAC en dagcreme van Lancome met spf omdat de zon hier z geweldadig schijnt!
  En natuurlijk heb ik op Schiphol het een en ander van allerlei cosmetica merken aangeschaft. Je neemt leuke en fijne spullen mee!! Ga je daar ook make-up kopen??

 17. a1001addictions zegt:

  Veel plezier in Londen!
  Ik neem zelf niet zoveel kwasten mee.

 18. Have fun in londen! Zoveel kwasten neem ik echt niet mee voor drie dagen!

 19. Leuk artikel!! En wat een mooie spulletjes neem je mee!

 20. vlala zegt:

  Shoploogggsss kom maar door!! 😉
  Maar wat een hoeveelheid! Nou ja, als jij het nodig hebt. Of wil hebben of ehh leuk vindt, nou je snapt me wel….

  Ik houd het bij mascara, nivea, pincet, spiegeltje en labello. Oh en nagellak.

 21. Altijd leuk om te lezen, ik sleep ook een hoop mee altijd 😉 Ben benieuwd naar je shoplog! Have fun in Londen <3

 22. Ik neem mee:
  een mascara (zelfde als jij maar meestal de waterproof)
  bruin waterproof oogpotlood (etos, ik gebruik hem ook voor wenbrauwen)
  concealer+kwast
  vaseline
  storm palette
  en.. Oja, nagellak! Maar ik vergaat ALTIJD remover.
  En natuurlijk facewash, makeupremover en een dagcreme met spf. En nivea soft. En een bodylotion.
  en wat douche spulletjes enzo.
  Jaloeeers op jou!!

 23. tessa zegt:

  als ik op vakantie ga neem ik zelf niet zoveel mee aan make-up
  ik neem foundation,poeder en mascara mee omdat wanneer ik op vakantie ga is het meestal in een warm land dus dan gebruik ik niet zoveel.
  foundation is voor in de avond maar soms gebruik ik alleen poeder heb namelijk al zwarte wimpers van mezelf zijn niet super lang maar ben er wel blij mee. ^_^

  je neemt trouwens wel mooie producten mee , lovely

  X.

 24. kimberleyborsboom zegt:

  Ik denk dat ik qua hoeveelheid wel aan dezelfde producten zit. Misschien zelfs wel meer. Maar ach, als je er nog plek voor hebt in je koffer dan is het toch geen probleem.

 25. Wat een mooie producten allemaal! Zie veel overeenkomsten met mijn producten die ik mee zou nemen op reis. Leuk! Ik wens je heel veel plezier in Londen!

 26. Nice commentary. last thirty days I uncovered this internet internet site and desired to permit you be conscious that i've been gratified, heading via your site’s posts. I should certainly be signing equally as much as the RSS feed and can wait around for another post. Cheers, Glen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.