Nagellak Tips

Nagelverzorging: Deel 2 – De Nagels

Ik krijg regelmatig vragen over mijn nagelverzorging. In een serie van meerdere delen vertel ik jullie over mijn geheimen! Vandaag Deel 2: De Nagels.

Vorige week sprak ik over hoe belangrijk het is om goed voor je nagelriemen te zorgen. Vandaag gaan we het hebben over de nagel zelf en wat jij kan doen om ze zo gezond en sterk mogelijk te maken! Bij deze geef ik jullie mijn beste tips:

 • Trind Perfect System
  Ik heb Trind al vaker genoemd, maar dit is echt hèt merk dat mij gezonde nagels heeft gegeven. Ze zijn sterk, zien er gezond uit en ze splijten eindelijk niet meer! Ik noem hier nu het volledige Perfect System, maar de producten die voor mij het grootste verschil hebben gemaakt zijn de Nail Balsam en de Nail Repair. Er wordt aangeraden om ze enkele weken dagelijks als ‘kuur’ te gebruiken, maar tegenwoordig gebruik ik ze elke keer als ik mijn nagellak opnieuw aanbreng. Deze producten zijn niet goedkoop (ze kosten ongeveer €13,95 per stuk), maar ze werken echt fantastisch!
 • Wees terughoudend met nagelverharders
  Veel meiden gebruiken nagelverharders om gezondere nagels te krijgen, maar ik ben daar geen fan van. Veel nagelverharders zijn behoorlijk agressief en kunnen daardoor je nagels uit gaan drogen, waardoor ze juist zullen gaan splijten. Ook maken deze producten je nagels kei- en keihard, waardoor ze makkelijk kunnen breken als je ergens tegenaan stoot. Ik heb gemerkt dat Trind Nail Repair één van de mildste nagelverharders is. Gebruik een nagelverharder altijd in combinatie met een hydraterende gel om het vochtgehalte van je nagels op peil te houden. Meer over deze gels en tips om splijtende nagels te voorkomen vind je in dit artikel.
 • Houd regelmatig een nagellakloze dag
  Het zal jullie misschien een beetje verbazen, maar ik draag slechts zo’n 3-4 dagen per week nagellak. Dat komt met name doordat ik op mijn werk geen nagellak kan dragen, maar ik merk ook dat mijn nagels er stukken gezonder door zijn geworden. Soms draag ik op deze nagellakloze dagen een laagje Trind Nail Repair, maar zelfs dat sla ik vaak over.
 • Zorg dat je nagels een voor jou geschikte vorm en lengte hebben
  Veel meiden dromen van hele lange nagels, maar voor velen is die droom onbereikbaar, omdat ze op een bepaalde lengte vaak afbreken. Ik heb inmiddels zelf gemerkt dat mijn nagels een ‘maximale’ lengte hebben waar ze redelijk lang zijn, maar ook nog gezond en stevig zijn. Wanneer ik ze langer laat groeien dan die lengte worden ze kwetsbaar en gaan ze afbreken. Zorg er dus voor dat ze niet te lang worden!
  De invloed van de vorm van je nagels wordt vaak onderschat, maar is zeker iets waar je op moet letten. Zoals ik in een eerder artikel vertelde zijn ronde en ovale nagels een stuk kwetsbaarder dankzij hun vorm. Ik heb sinds enkele maanden mijn nagels in een ‘squoval‘-vorm (recht met afgeronde hoeken) en ik merk dat ze veel meer kunnen hebben dan toen ze nog rond waren!
 • Begin met een schone lei
  Als je erg last hebt van broze en beschadigde nagels, maar ze graag weer gezond wilt krijgen, is het aan te raden om ze even helemaal kort te knippen/vijlen en als het ware ‘opnieuw’ te beginnen. Als je vanaf dat moment ze trouw goed gaat verzorgen (vergeet ook je nagelriemen niet”), dan zullen ze snel weer gezond en lang zijn. Ik kan me voorstellen dat het een beetje eng is om ze allemaal kort te knippen, maar ze groeien sneller terug dan je denkt!

Natuurlijk is het ook aan te raden om je nagels niet teveel als ‘gereedschap’ te gebruiken en ook komen je nagels liever niet teveel in contact met water. Als laatste geef ik ook nog de tip om je nagels zo min mogelijk (hoogstens één keer per maand) met een buffervijl te vijlen, want je nagel wordt daardoor dunnen er dus ook kwetsbaarder.

Zo, dat waren weer een paar tips! Volgende week gaan we weer verder met deze serie, en dan komt er een onderwerp aan bod waar jullie waarschijnlijk erg benieuwd naar zijn, namelijk hoe ik mijn nagels lak!

Dit vind je misschien ook leuk...

18 reacties

 1. superhandige tips!

 2. nuttige tips weer! Thanks!

 3. fleursbeautytips zegt:

  Het is trouwens altijd beter om te vijlen ipv te knippen (en te eindigen met in 1 richting alles te vijlen om splijting te voorkomen). Knippen kan ervoor zorgen dat de nagels zwakker worden (heb ik gemerkt en hoor ik meer mensen om mij heen zeggen).
  Goed artikel!

  1. Joanne zegt:

   Helemaal mee eens! Dit wilde ik net gaan zeggen. Ik had dit al vaker gehoord en ik vijlde mijn nagels sowieso altijd al, maar laatst heb ik aan den lijve ondervonden dat het ook ECHT zo is.
   Ik heb van mezelf vrij sterke nagels waarvan iedereen altijd denkt dat het nepnagels zijn. Toch waren ze een beetje brozer geworden door overmatig nagellak gebruik en besloot ik ook met een 'schone lei' te beginnen dus knipte ik ze helemaal af. Knippen doe ik normaal dus nooit, ik gebruik altijd een vijl. Maar helemaal afvijlen zou zou lang duren dus pakte ik een nagelknippertje. Nou ik heb het geweten.
   Mijn eens zo sterke nagels waren enorm slap en brokkelden als een gek! Ik heb ze wel tot 5x toe weer helemaal kort moeten vijlen voordat ze weer enigzins normaal waren. Ik ben nu dus een aantal maanden verder en de meeste zijn nu wel weer hersteld, maar sommige zijn nog steeds niet helemaal terug van weggeweest. Ik heb mijn lesje wel geleerd. Ik knip mijn nagels NOOIT meer.

   1. Oeh, dat is wel erg vervelend! Ik heb zelf eigenlijk nooit problemen met knippers gehad (mits ze sterk en scherp zijn), maar meestal vijl ik ze om ze bij te houden. Misschien dat ze al een beetje verzwakt waren door de nagellak?

  2. Dat wordt inderdaad altijd aangeraden, maar ikzelf merk weinig verschil. Ik knip en vijl mijn nagels eigenlijk altijd 😉 Volgens mij heb ik het wel in het artikel over splijtende nagels genoemd!

   1. Rianne zegt:

    is knippen met een schaartje dan ook net zo slecht als met een knippertje?
    ik doe het altijd gewoon met een schaartje, voor kort vijlen heb ik geen geduld..

    1. Ik vind een knipper beter, omdat die vaak scherper zijn en je minder hoeft te 'knippen', maar dat is mijn persoonlijke voorkeur 🙂

 4. Ik denk dat ik maar opnieuw begin 🙁 want het wil niet echt lukken! Misschien dat het dan toch komt doordat ik ze rond vijl, toch maar vierkant met ronde hoekjes dan 😉

 5. Dagmar zegt:

  Ben net begonnen met het pakketje ´Moist and Shine´ van Trind.
  Je ziet nu al een wereld van verschil! Ze zien er glanzend, sterk en gezond uit!
  Nu mijn droge nagelriemen nog!

 6. Volgens mij heb ik al 2 jaar geen nagellak loze dag meer! Echt heel erg slecht :$

 7. Hihi, deze tips volg ik allemaal al. Ik heb een hekel aan nagelverharders, dan breken mijn nagels geheid af. Worden ze veel te broos van.

 8. Jou tips zijn echt superhandig! Thx! 🙂 Ik moet mijn nagels dringend nog eens een Trind kuur geven!

 9. Handige tips 🙂 Ik moet inderdaad vaker een nagellakloze dag doen, maar bij mij gaat het in periodes : de ene keer elke dag nieuwe, de andere keer een paar weken niks.. Dus het komt vast wel goed bij mij 😉

 10. had al goede info gehoord over Trind. Dank voor dit artikel!

 11. miranda1993 zegt:

  Handig artikel;D

 12. Handige tips, bedankt 😀

 13. Janice zegt:

  heeft ook iemand tips voor zwáre nagelbijters?

  ik bijt al nagels sinds dat ik uberhaupt nagels héb.
  ik heb er nooit vanaf kunnen komen en ik heb echt álles geprobeerd.
  ik ben ook hele logboeken begonnen met tips en hoe lang mijn nagels steeds waren.
  dan lukte het mij om 1 of 2 weken te stoppen en dan begon ik weer zonder het door te hebben.
  ik kan mijn nagels helemaal indrukken, ze zijn ongeveer 1/5 of 1/4 van een millimeter dik.
  ik wil heel graag langere en stevige nagels.
  dit lukt mij gewoon niet goed.
  maar ik wil het echt heel graag, het is gewoon heel moeilijk, ook al heb ik de discipline, ze blijven dun en slap.

  naja, het zijn wel echt goede tips. ik ga mijn moeder zeker vragen om de spullen van trind mee te halen (ik ben nogal blut :’) )

  xxxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.