Nagellak Tutorial

Nail Art: French Glitter Tips

Ik vind nail art ontzettend leuk, maar het hoeft van mij niet te ingewikkeld te zijn. Less is more, en bovendien ben ik er ook niet altijd even handig in… Een tijdje geleden kocht ik één van de Essence Nail Art Decoration Kits, een setje met allerlei verschillende frutsels waarmee je je nagels kunt versieren. Ik had zin om mijn nagellak een beetje op te vrolijken, dus ik besloot de glitters er eens bij te pakken. Het resultaat was simpel, maar verrassend leuk!

Dit is het setje dat ik gebruikte. Je vindt ‘m in het extra Essence Nail Art-schap (te vinden in de grote filialen van Kruidvat) voor €2,59. Er zitten verschillende soorten glitters, steentjes en folie in. Leuk om mee te experimenteren! Ik gebruikte de glitters uit het eerste zakje die aan de linkerkant op de foto zichtbaar zijn.

En dit is het resultaat! Ik lakte mijn nagels eerst met Essie Mint Candy Apple (de beste mintgroene nagellak ooit!). Terwijl de nagellak nog nat was bracht ik de glitters aan. Om ze goed precies aan te kunnen brengen gebruikte ik een dottingtool. Even het puntje natmaken, en vervolgens kun je zo de glitters met de dottingtool oppakken en ze op je nagels plaatsen.

Nadat ik deze foto heb genomen heb ik er meteen een laag topcoat overheen gedaan. Later kwam ik erachter dat ik misschien een tweede laag topcoat had moeten gebruiken, want een aantal van de glitters lieten de volgende dag los. Dat ga ik dus onthouden voor de volgende keer.

Ik heb sinds tijden nooit zoveel reacties op mijn nagels gekregen! Waarschijnlijk komt het vooral doordat het niet meteen opvalt, maar het toch een mooi subtiel effect geeft. Daarnaast zijn de glitters die ik gebruikt het een beetje duochrome, waardoor de kleur perfect bij de mintgroene lak past. Ik vind dit zo gaaf! Een french manicure, maar dan net even anders. Dit ga ik vaker doen!

Volg PinkyPolish.nl op: Twitter | Bloglovin’ | YouTube | Instagram | Facebook

Dit vind je misschien ook leuk...

65 reacties

 1. Wauw, prachtig gedaan! Dit ga ik ook eens proberen! 😀

 2. Leuk gedaan 🙂

 3. Oh wauw echt super mooi!

 4. Mooi zeg!

 5. ziet er pretty en cute uit ;D

 6. Heel erg leuk!

 7. heel mooi gedaan! x

 8. Leuk effect, mooie combinatie!

 9. Larissa zegt:

  Heel erg leuk!

 10. Heel erg mooi. Ook lekker makkelijk om te maken.

 11. Heel gaaf gedaan!! 🙂

 12. Mooi gedaan!

 13. ik vind het heel erg mooi gedaan! 🙂

 14. Wat mooi gedaan!

 15. Wat een leuk idee!

 16. Aah super leuk 🙂 En mooi gedaan!

 17. Floortje zegt:

  Wauw!! Wat creatief bedacht! Heel mooi en minimalistisch.
  Ik heb nog een vraagje:
  op die vroege swatch van Mint Candy Apple uit 2010 zag ik dat je nagels er vergeleken met nu iets ‘streperiger’ uitzagen (als je me begrijpt) met verticale strepen, maar nu lijkt het totaal verdwenen. Ik heb dit namelijk ook en ik vroeg me af of je er iets tegen hebt gebruikt waardoor het wegging, of heb je een ridgefiller gebruikt? Ik hoop dat het dan ook bij mij kan verdwijnen 🙂
  Je hebt trouwens echt prachtige nagels!

  1. Volgens mij zijn mijn nagels nu minder geribbeld omdat ik ze zo goed mogelijk verzorg met Lush Lemony Flutter en Trind Nail Balsam (ribbels komen vaak door vochttekort in de nagels), maar ik gebruik er verder niks extra’s voor!

   1. Floortje zegt:

    Aah okee. Dan zal ik daarop letten. Dankje voor het reageren!

 18. Wauw wat leuk zeg!

 19. wat leuk zeg 😀

 20. Ah leuk dit

  XO

 21. Wat leuk gedaan! Heel subtiel maar toch opvallend genoeg 🙂
  En natuurlijk een heel mooi kleurtje van Essie!

 22. heel simpel! maar zo cool!

 23. Steph zegt:

  Super! Heel leuk bedacht 🙂

 24. Kejos zegt:

  Hej..

  Wat ook wel wil helpen ter voorkoming dat de glitters loslaten is eerst een laagje topcoat opdoen, op de plaats waar je ze wil hebben… heel dun… en dan de glitters daarop vastplakken, in plaats van gewoon op de nagellak.. en dan idd topcoat eroverheen…

 25. Maritte zegt:

  Waaauuww! Wat een gaaf nail-art idee is dit! 🙂

 26. schattige nailart! Leuk kleurtje heb je ook gebruikt

 27. Dit vind ik echt een hele leuke combinatie! Subtiel maar chique.

 28. De foto’s zijn echt heel mooi, en de nailart natuurlijk ook ik ga ze ook een keer maken (:

 29. Wat leuk! Lijkt me ook erg mooi om met een zwarte ondergrond te doen.

 30. Ziet er erg mooi en stijlvol uit!

 31. ontzettend leuk zeg!

 32. Super mooi!

 33. Ziet er goed uit! Het is echt een prachtige kleur en een erg leuke combinatie.

 34. Oeh dit ziet er erg mooi uit, lekker simpel!

 35. Ziet er erg leuk uit!

 36. Ziet er echt heel gaaf uit.

 37. Femke zegt:

  Heel mooi 🙂 Lekker fris en zomers. Ook een te gekke Essie kleur

 38. Ziet er heel leuk uit, vooral de kleur van het essie nagellakje zelf vind ik tof!

 39. wauw, super leuk!

 40. Wat leuk zo! Net iets specialers 😀

 41. Prachtig!

 42. Heel leuk gedaan! En echt mijn complimenten voor de prachtige nagellak swatches die je altijd maakt! Heel erg netjes en super mooi! Likeeeee ^^

 43. Linda zegt:

  Dit ziet er echt heel erg leuk uit, zo maak je je nagels net iets specialers.
  Dat ga ik ook eens proberen.

 44. Makkelijk, maar een onwijs tof effect. Ga ik zeker ook eens proberen!

 45. Cariena zegt:

  Wauw, ik vind dit echt een hele mooie nail art. Het is subtiel en toch hartstikke gaaf! I like it 😀

 46. heel erg mooi!

 47. Toen ik de titel zag, verwachte ik een cluster van superfijne glitter, maar dit is echt apart, heel speciaal en leuk!

 48. Wauw prachtig gedaan 😉

 49. Mooi gedaan!
  Eefje

 50. Heel erg mooi 😀 x

 51. Zo simpel maar zo mooi. Moet ik eens proberen, op een dag dat ik in een geduldige mood ben!

 52. Wat geeft dit een leuk effect. Bedankt voor de tip! En ja, Mint Candy Apple is de beste mintgroene lak ever!

 53. Wat leuk!

 54. Wat enorm leuk!

 55. Heel gaaf gedaan!! 😀

 56. Wat heb je dat mooi gedaan! Het ziet er inderdaad subtiel uit. Ik zag het van de week al liggen in de schappen, maar was nog behoorlijk aan het twijfelen. Stom! Ik denk dat ik het alsnog ga kopen. Bedankt ;-)!

 57. Ziet er heel leuk uit!

 58. Wauw mooi kleurtje.

 59. Dat ziet er heel gaaf uit! Het is mooi en lekker subtiel! Niet zo opvallend

 60. renoeka zegt:

  wat een leuk idee. Alleen zie je echt dat de glitters echt in de nagellak gaat zitten. Misschien is het beter om eerst de nagellak te laten drogen en dan een ministipje topcoat te zetten en dan de glitter erop te plakken. Het zou ook leuk zijn met studs, maar volgens mij zijn er niet van die hele kleine mini studjess, alleen van die wat grotere.

 61. Chiara zegt:

  Oh, wat mooi! Ik ben verloofd en aan het nadenken over mijn nagels. Ik heb een lichtblauw lakje dat ik per se wil dragen en met deze glitters erbij wordt het helemaal perfect!
  Ik vraag me alleen af of het ook wel mooi zal staan op ronde nagels. Mijn nagels zijn er slap en ik houd ze daarom kort en rond, omdat rechte hoekjes meteen om buigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.