Nagellak

Swatch: Essie Sag Harbor

Essie - Sag Harbor
Essie - Sag Harbor

Ik zit een beetje met het idee te spelen om van Pinky Polish een wat meer algehele beauty-site te maken. Niet alleen maar over nagellak, maar ook andere beauty-gerelateerde dingen zoals make-up en huidverzorging. Ik zou dan waarschijnlijk vaker updaten, omdat ik nu helaas niet elke dag nagellak kan dragen (in verband met mijn werk), maar dan wel over andere dingen kan schrijven. Lijkt dat jullie wat?

Sag Harbor, afkomstig uit Essie’s zomercollectie van 2009, is al een hele tijd een major lemming van mij. Ik wilde hem op een gegeven moment kopen, en toen bleek dat hij bij Transdesign al helemaal uitverkocht was, en ook niet meer geleverd zou worden. Jammer hè? Gelukkig zit Magna Plaze (een soort winkelcentrum) vlakbij de UvA, en was ik daar een keer een winkeltje binnengelopen waar ze Essie bleken te verkopen. Daar hadden ze Sag Harbor gelukkig wel, en heb ik hem vandaag eindelijk gekocht. Mijn eerste Essie lakje!

Sag Harbor is een pastelblauwe tint met een heel klein beetje grijs erdoor. Op de foto lijkt hij vrij blauw, maar in het echt is hij nog ietsje grijzer. Ik was natuurlijk erg benieuwd naar de kwaliteit van de lak, aangezien er zo vol lof over Essie gesproken werd. Ik moet zeggen dat ik er erg tevreden over ben! Hij dekt keurig netjes na twee laagjes, streept niet, en droogt ontzettend snel. Ik gebruik altijd een sneldrogende topcoat over nagellak heen, maar dat was bij deze niet nodig. Ook viel me op dat Sag Harbor ontzettend glanst. Erg leuk dus. Over de houdbaarheid kan ik nog niet zoveel zeggen, maar ik heb hem nu op, en ben vergeten er een basecoat onder te gebruiken, dus ik ben heel erg benieuwd hoe hij het gaat houden.

Ik kocht Sag Harbor bij Katz Cosmetics in Magna Plaza in Amsterdam voor €13,00. Essie is ook te koop bij Transdesign en kost daar $4.00. Over bestellen bij Transdesign lees je meer in dit artikel.

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. Hoelang heeft 'tie gehouden??

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik een all nail blog leuker vind. Maar dat is mijn mening.

  Liefs.

  1. Charlotte zegt:

   Hij houdt het ontzettend goed! Ik ben er echt heel erg tevreden over 😀 Essie is wat bij betreft haar reputatie goed nagekomen. Hij zit er nog perfect op, met slechts hier en daar een klein beetje tipwear, maar nog helemaal geen chips! Ik hoop alleen niet dat m’n nagels nu opeens blauw zijn 😉 Ik merk het morgen wel als ik ‘m eraf ga halen…

   Ik ben het met je eens dat een nagelblog misschien leuker is, zeker omdat er niet zo veel Nederlandse nagel-sites bestaan. Aan de andere kant merk ik dat m’n vingers af en toe kriebelen om over andere beautydingen te schrijven. Misschien een gezonde mix met de nadruk op nagels?

 2. Als je wat nuttigs bij te dragen hebt aan de beautywereld, moet je dat gewoon doen. Reviews bijv. zijn altijd welkom, evenals how-to's. Daar kunnen er niet genoeg van zijn, want je wilt toch meningen vergelijken en soms snap je de ene how-to beter dan de andere.

 3. Als je niet meer zo vaak nagellak kunt dragen zou ik het in princiepe ook wel leuk vinden om foto's te maken van nieuwe lakjes en/of konad creaties en die met een commentaar erbij naar jou op te sturen…

  Groetjes

 4. Wat een prachtige lak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.