Lifestyle

Recept: Makkelijke vegetarische linzensoep

Oef, het is al zo lang geleden dat ik een recept met jullie heb gedeeld! Toen ik onlangs een foto van mijn favoriete linzensoep op Instagram deelde kreeg ik de vraag of ik mijn recept met jullie zou willen delen. Natuurlijk wil ik dat! Deze soep is namelijk ontzettend makkelijk om te maken, hij is vegetarisch/veganistisch, zit vol met voedzame ingrediënten én is perfect voor de koude wintermaanden. Snel maken dus!

Recept makkelijke vegetarische linzensoep

Recept linzensoep

Ingrediënten (voor 2 personen):

 • 2 teentjes knoflook
 • 1 ui
 • Handje worteltjes (ik gebruik meestal van die kleine geschraapte worteltjes)
 • 1 blik tomatenblokjes
 • 1 blik linzen
 • 1 (groenten)bouillonblokje
 • 1 laurierblad
 • Italiaanse kruiden

Pers de knoflook in een knoflookpers, snipper de ui fijn en fruit ze in een beetje olijfolie in een (soep)pan. Snijd intussen de worteltjes in plakjes en voeg ze toe zodra de ui glazig is geworden. Bak de wortel enkele minuten mee en spoel het blik linzen af met koud water. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, linzen, het bouillonblokje, een halve liter water en het laurierblad toe.

Roer het geheel regelmatig goed door en laat de soep flink inkoken. Ik laat het meestal zo’n 20 minuten flink pruttelen op laag vuur totdat de soep wat dikker is geworden. Je kunt er trouwens ook voor kiezen om tegen het einde even de staafmixer erin te zetten, zodat alles gepureerd wordt, maar meestal laat ik de soep zo. Als hij bijna klaar is voeg ik nog wat Italiaanse kruiden en peper/zout naar smaak toe en klaar is je soep!

Tip: Paprika is ook heel erg lekker om in deze soep te verwerken, maar je zou bijvoorbeeld ook zoete aardappel of pompoen kunnen gebruiken! Voeg die dan bij de wortels toe. Liever een pittigere soep? Voeg dan wat chilivlokken toe of gebruik wat komijn. Deze soep is trouwens ook fantastisch om in te vriezen en smaakt na een dag in de koelkast zelfs nòg lekkerder.

Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!

nietovernemen

8 Comments

 • Reply
  chucky1012
  4 december 2015 at 06:23

  Dat ziet er zo heerlijk uit.

 • Reply
  Sandy
  4 december 2015 at 07:28

  Fijn recept, dank je wel! En prachtige foto’s.

 • Reply
  Svenja
  4 december 2015 at 07:35

  Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit linzensoep heb gegeten, maar het ziet er onwijs lekker uit. En zo te zien nog best makkelijk om te maken. Bedankt voor het fijne receptje, ik ga het heel snel eens een keertje proberen!

 • Reply
  Eva
  4 december 2015 at 08:30

  Het ziet er heerlijk uit! Ik zou zelf alleen de bouillon vers maken en dan is het helemaal natuurvoeding! Leuk 🙂
  Liefs,
  Eva

 • Reply
  Liset - Beautydagboek
  4 december 2015 at 09:14

  Dit klinkt erg lekker Charlotte! Hij ziet er ook zo rijk en voedzaam uit, volgens mij vult hij ook goed en daarom heerlijk voor de winter. En hij is nog best makkelijk om te maken! Het was trouwens leuk om je woensdag gezien te hebben, was gezellig :).

 • Reply
  Ellis
  4 december 2015 at 09:30

  Ik maak dit ook met regelmaat, lekker makkelijk en smaakvol!

 • Reply
  Kiss & Make-up
  4 december 2015 at 13:42

  Ooooh dit ziet er echt superlekker uit zeg!

 • Reply
  Eline
  11 december 2015 at 10:52

  Ik heb dit eergisteren gemaakt en het was heerlijk! Bedankt 😀

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.